Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Śr sie 06, 2025 17:24

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 190 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 9, 10, 11, 12, 13
 Prawda 
Autor Wiadomość

Pt cze 08, 2007 10:26

Zabawny jestes Jamsen ,myslisz że jak już nie masz racji to bedzie koniec tematu,teraz dopiero dla Ciebie sie zacznie ,prawda jeszcze nikomu nie zaszkodziła ,musisz to sobie wbić do głowy

Pt cze 08, 2007 22:04

z całym szacunkiem ale nie mam zamiaru sie nikomu podporzadkowywac....jakiemus wyimaginowanemu przekonaniu pod nazwa "bog" czy szatan tym bardziej. Nie pociaga mnie ani jeden ani drugi.

Bogu nie trzeba sie podporzadkowywac--ja wyznaje zasade "kochaj Boga i rob co chcesz" -- jezeli bedziesz Go kochal to to wystarczy bo nic przeciw Niemu (aniw Nim)nie zrobisz---i bedziesz wolny jak ptak(no tylko umrzec musisz--hehe)
to dziwne podejscie do Boga uksztaltowal katolicyzm ---On nic od nas nie wymaga to w jaki ty sposob bedziesz przechodzil przez zycie Go nie obchodzi- jak to powiedzial don Juan " zyciu mozna byc glupcem albo wojownikiem --i na tym konczy nasza wolna wola"(cytat moze byc niedokladny)

Pn cze 11, 2007 10:21
ta a nie cudzołóż?:) to juz mnie ogranicza:D

Pn cze 11, 2007 13:28

Post Re: Prawda
PiotrekP napisał(a):
Jesli ktos mowi ,ze nie ma calej prawdy w Pismie Swietym , to z Boga robi klamce . A wlasnie tylko w Slowie Bozym jest prawda . Zachecam do czytania Pisma Swietego z modlitwa do Boga Ojca po przez Pana Jezusa Chrystusa o Ducha Swietego , bo to Duch Swiety poucza i przekonuje o PRAWDZIE i zaden czlowiek nie jest wstanie zrozumiec Pisma Swietego jesli Duch Swiety nie pomoze Jesli sie nie nawrucicie i nie przestaniecie tych rzeczy czynic , toKrolestwa Bozego nie odziedziczycie LIST SW. PAWLA DO GALATOW 5,19-26 A wiec 10 Przykazan Bozych jest wazne az do przyjscia Pana Jezusa Chrystusa i prosze sprawdzic czy sie zgadzaja katechizmowe z napisanymi w Pismie Swietym JEDEN BOG JEDNA WIARA JEDNO PRAWO dla wszystkich z Panem Bogiem . Czasami martwie sie i boje tego ze jestem katolikiem , bo czytajac Slowo Boze , to wszystko mija sie z Prawda . Ja juz sam nie wiem , a nawet czuje sie oszukany przez ksiezy modle sie aby Bog mi pomogl zrozumiec.A moze zwruce sie do jakichs pastorow.

Zwracajac się o pomoc jaka bądz jakakolwiek radę miej swiadomosc że:
Rada powinna byc dawana tylko przez kogos kto zna wyraznie prawdę. Nie przez kogos kto jedynie mysli ze wie iż ją zna a zarazem nie posiadł doswiadczeń pozwalających sie mu w niej zabezpieczyc z absolutna pewnością i z logiką w opisaniu tej prawdy zawartej w radzie.
Ktoś może ci dać radę nawet nie bedąc swiadom iż może byc w błedzie.
Poszukaj w głebi siebie a napewno znajdziesz.
Ps. Pismo świete to projekcja czyjegos umysłu na swiat zewnętrzny. Praca fikcji literackiej.

Pt cze 15, 2007 17:11

PISMO ŚW TO PRAWDA . ALE NIE JEDYNA ( BO JEST JESCZE NP TRADYCJA )

Śr cze 20, 2007 13:06

PISMO ŚW TO PRAWDA

Wg Ciebie.

gg 3287237

Cz cze 21, 2007 12:27
PISMO ŚW TO PRAWDA . ALE NIE JEDYNA ( BO JEST JESCZE NP TRADYCJA )

Eeeem, równą prawdą jest istnienie różowych słoni i Latających Potworów Spaghetti. A tak przy okazji, pięknie podumował to kiedyś zdobywca profesor Richard Dawkins:
“There may be fairies at the bottom of the garden. There is no evidence for it, but you can't prove that there aren't any, so shouldn't we be agnostic with respect to fairies?”
co w wolnym tłumaczeniu oznacza:
"Może być wiele wróżek w ogrodzie. Nie ma na to dowodów, ale nie możecie udowodnić, że nie istnieją, czy więc nie powinniśmy być agnostykami z szacunku do wróżek?"

Pozdrawiam,
jakub

Cz cze 21, 2007 13:20
Ekhm, miało być "zdobywca wielu prestiżowych nagród naukowych", ale coś wcięło... :?

Cz cze 21, 2007 13:24

viewtopic.php?t=11471&start=105 :o

Wt lip 17, 2007 12:56
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 190 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 9, 10, 11, 12, 13