Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pt paź 03, 2025 22:25

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 196 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 10, 11, 12, 13, 14  Następna strona
 LD OOBE telekineza aura? 
Autor Wiadomość
Post Re: LD OOBE telekineza aura?
jumik napisał(a):
Najedzony napisał(a):
dla mnie w ogóle szatan nie istnieje

Skoro nie wierzysz, że szatan w ogóle istnieje, to tym bardziej jesteś antyreklamą OOBE i LD. Szatanowi na tym zależy, aby ludzie w niego nie wierzyli. Wtedy są mniej wyczuleni na jego działanie, mniej go dostrzegają (lub w ogóle). Jakiemu złodziejowi najłatwiej jest okradać domy, jak nie takiemu, w którego istnienie nie wierzą właściciele tych domów...

Jednak w szukaniu Szatana, o ile ktoś nie jest satanistą, powinno się zachować umiar. A już chrześcijanie to chyba w ogóle powinni skupić się na szukaniu dobra zamiast zła. Zaś ocenę innych, o ile bezpośrednio nam nie szkodzą, najlepiej zostawić Bogu. Bo właśnie nadmierne zapędy do szukania zła wielokrotnie w tej religii prowadziły do paskudnych nadużyć.

Przy tym wszystkim należy zauważyć, że akurat LD jest normalnym zjawiskiem fizjologicznym, nie bardziej niezwykłym niż np. oddawanie moczu.

N sty 03, 2010 16:05

grzmot napisał(a):
Jednak w szukaniu Szatana, o ile ktoś nie jest satanistą, powinno się zachować umiar. A już chrześcijanie to chyba w ogóle powinni skupić się na szukaniu dobra zamiast zła.

Błąd. My szukamy Boga i do Niego dążymy. Szukanie szatana (o ile w ogóle można mówić o szukaniu go - lepsze jest określenie "zauważanie") nie jest naszym celem - jest środkiem do uniknięcia przeszkód w celu, jakim jest dążenie do Boga. Stawiasz fałszywą alternatywę - "albo skupianie się na szukaniu dobra" - "albo skupianie się na szukaniu zła". To jest fałszywa alternatywa, bo my skupiamy się na dobru, nie zamykając oczu na działanie zła.

N sty 03, 2010 16:34
Zobacz profil WWW

Post Re:
Jacson napisał(a):
Co Wy tu wygadujecie. Co za diabelski temat!

To wszystko to grzech! LD czyli świadome śnienie wywołane świadomie, OOBE czyli pseudo wychodzenie z ciała to grzech, to bałwochwalsto, to praktyki okultystyczne i magiczne. OOBE i LD jest połączone z podróżami astralnymi a co to takiego ? jakbyście nie wiedzieli to teraz wiedzcie że to praktyki satanistyczne! LD i OOBE to praktyki wynalezione przez satanistów i wcielone w okultyzm. Stosowanie ich jest grzechem śmiertelnym i niezaleznie o czym śnisz - samo wywołanie świadomego śnienia, a nawet więcej chęć wywołania bo to na tym polega jest grzechem i grzechem jest związane z nimi tzw. programowanie snów. To wszystko to są techniki okultystyczne i satanistyczne.

Bawienie się w zaginanie łyżeczek i oglądanie aury to już głęboka magia, no i oczywiście też grzech ciężki.
Niektórzy komentują rzeczy na których się nie znają i przez to jakby usprawiedliwiają grzeszenie innych. Nie komentujcie rzeczy o których nie macie pojęcia.
Powtarzam raz jeszcze - sama chęć wywołania świadomego śnienia niezależnie od tego o czym chce się śnić to grzech bo to wzywanie demona.

A pytanie o to w jaki sposób podglądasz aury to też grzech !!! jak mogłeś zadać takie pytanie na religijnym forum.

Do wiadomości innych - pomaganie innym w grzeszeniu, zachęcanie innych do grzeszenia czy usprawiedliwianie grzchów cudzych albo milczenie wobec grzechów innych to są grzechy ciężkie !!!

Polecam przypomnieć sobie "Dziewięć grzechów cudzych" to zresztą powinno być nauczane w programie do Komunii, ale cóż.

A ci co się zajęli tymi świństwami świadomego śnienia, podróżami astralnymi, wychodzenia z ciała, metody Silvy, magii, ezoteryki, widzenia aury, czy zginania łyżeczek albo choćby powzięli taką chęć radzę się jak najszybciej nawrócić, żałować za to, wyspowiadać się i prosić Boga o uwolnienie od skutków tego diabelstwa.

Zapewne żyjąc w XVI wieku mowiłbyś, że Kopernik jest powiązany z szatanem.... smutne to.
Nie dziwię Ci się że masz takie poglądy.... pewnie gdybym dalej chodził do Kościoła i słuchał co tydzień o samych grzechach i o tym jak to ludzie nic nie robią tylko grzeszą i grzeszą to też bym pewnie popierał Twoje przekonania..... Dzięki Bogu już nie chodzę.
Mam sprawę jeszcze do Ciebie...(mogą wypowiedzieć się też inni) w jaki sposób samokontrola umysłu metodą Silvy jest związana z szatanem? proszę o odpowiedź bo jestem ciekaw co wymyślicie :)

N sty 03, 2010 20:21

Nie słyszałem o przypadkach ludzi, którym zaszkodzil szatan bo w niego nie wierzyli, sądze że podobne przyciąga podobne, może zasada ta nie działa z taką wrażliwością jak na astralnej płaszczyźnie, lecz jednak jakiś wpływ ma. Natomiast skoro ta niewiedza/niewiara w szatański byt jest taka straszna, to bardzo współczuję mieszkańcom Afryki, którzy to dostęp do takiej wiedzy mają raczej znikomy.

Pn sty 04, 2010 16:07

Jacson napisał(a):
Powtarzam raz jeszcze - sama chęć wywołania świadomego śnienia niezależnie od tego o czym chce się śnić to grzech bo to wzywanie demona

Świadome lub nieświadome śnienie a co to za różnica, w jednym pamięta się co się śniło a w drugim nie i gdzie tu ma być ten wielki grzech, pewnie od dzisiaj porządny katolik będzie musiał spowiadać się ze swoich snów, proponuję; jeśli będzie wiedział co mu się śniło to będzie grzech ciężki, jeśli nie to grzech lekki i po sprawie
A tak sugeruję aby nie spać w ogóle to nie będzie z czego się spowiadać. :-D

Wt sty 05, 2010 17:38

buscador napisał(a):
...Świadome lub nieświadome śnienie a co to za różnica, w jednym pamięta się co się śniło a w drugim nie...

Można śnić świadomie, a po przebudzeniu nic nie pamiętać ;) jedno z drugim to nie to samo. Po prostu podczas snu standardowo przestaje działać świadomość (wraz ze zdolnością postrzegania abstrakcji) tak więc wielki niebieski lew wchodzący Ci oknem podczas śnienia jest akceptowany jako normalna rzecz, sztuka to właśnie zauważyć ten nietypowy motyw po którym już orientujemy się że to sen i uruchomiona świadomość umożliwia nam zmieniać treść.

Teraz niech ktoś mi wytłumaczy gdzie tam widzicie demony, dodam jeszcze mały fragment odnośnie opętania:
Kod:
Opętanie jest następstwem wyparcia ego z ciała przez jakąś inną istote. Tylko ego słabo związane ze swymi ciałami może dopuścić do opętania. Chociaż władza ego nad jego ciałami jest w dzieciństwie słabsza, to jednak dorośli częściej padają ofiarą opętania niż dzieci. Dzieje się tak dlatego, że mają w sobie cechy, które przyciągają niepożądane istoty i ułatwiają opętanie. Krótko mówiąc, najlepszym sposobem zapobiegania opętaniu jest posługiwanie się swoją wolą. Jeśli prawowity właściciel ciała przeciwstawi się ostro i z pewnoscią siebie oraz użyje swej siły woli, opętanie stanie sie niemożliwe.
A. E. Powell - Ciało Mentalne

Wt sty 05, 2010 21:50

wbrew obecnym tutaj opinia OOBE jak i LD to nie tylko forma zabawy czy rozrywki.
niesie rowniez samopoznanie jak i lepsze poznanie wszechswiata, rozwija intuicje, kreatywnosc, pomaga uporać się z lękami, zdobywac duchowa wiedze, wykorzystac swoj naturalny potencjal.

Cytuj:
Wszyscy zgadzamy się, że coś się dzieje w mózgu, ale czy przyczyna tych zjawisk nie leży faktycznie poza nim, jesli tak to gadaninę o istnieniu jakiejś rzeczywistości ponadmaterialnej należałoby potraktować bardziej na poważnie.

umysł to narzędzie, które umożliwia zdolność LD i OOBE.

Cytuj:
Miałem raczej na myśli te narkotyki nie powodujące głodów

OOBE za pomoca srodkow zaburzajacych swiadomosc jest bez sensu. chociazby dlatego, ze nie ma sie pelnej kontroli nad tym co sie dzieje, oraz nie jest sie na tyle duchowo dojrzalym, by skorzystac z tego doswiadczenia. nie bez powodu zdolnosc ta chociaz w pelni naturalna, to jednak jest przyblokowana u wiekszosci ludzi. kazdy moze obudzic ta umiejetnosc, ale musi wlozyc w to troche pracy nad soba, dzieki temu odpowiednio bedzie przygotowanym.

jesli juz uznac OOBE za niebezpieczne, to jest to wlasnie po narkotykach, alkoholu.

Cytuj:
Świadome lub nieświadome śnienie a co to za różnica

diametralna.
otóż świadome śnienie polega na tym, że w trakcie snu odzyskujesz świadomość, czyli wiesz, że śnisz. zatem możesz dowolnie kreowac ten sen. to naprawde bardzo praktyczne narzedzie np gdy sie czegos boisz mozesz przezyc to cos w snie i pokonac ten lęk, możesz też znaleść rozwiązanie jakieś trudnej sytuacji, albo cokolwiek innego. poza tym jesli ktos chcialby doswiadczyc OOBE, to LD jest do tego wstepem.

N lut 21, 2010 19:50
Zobacz profil WWW

"Dlatego tez wlasnie wkladajac cala gorliwosc , dodajcie do wiary waszej cnote , do cnoty poznanie , do poznania powsciagliwosc , do powsciagliwosci cierpliwosc , do cierpliwosci poboznosc , do poboznosci przyjazn braterska , do przyjazni braterskiej zas milosc . Gdy bowiem bedziecie je mieli i to w obfitosci, nie uczynia was one bezczynnymi ani bezowocnymi przy poznawaniu Pana naszego Jezusa Chrystusa ." Drugi List Sw.Piotra Apostola . Ten cytat jest z Biblii Tysiaclecia . Jak bedziesz w tej swojej aurze to "wdepnij" w tekst grecki tego fragmentu i porownaj . Zobaczysz swoja jakosc .

Wt lut 23, 2010 10:00

Niedawno zaczęłam interesować się świadomymi snami i OOBE. Miałam jednak obawy, więc napisałam maila do księdza, który odradził mi zajmowanie się tym, bo to sprawa szatańska. Co do OOBE, to się zgodzę. Ale świadome sny? Bardzo dużo osób je ma, choćby nie chcieli ich wywołać. Spytacie: po co mi takie sny? Otóż mogłabym wszystko w nich zmienić, np. gdyby śniło mi się coś strasznego, to mogłabym zamienić koszmar w dobry, spokojny sen. Czy to by było aż takie złe?

Pt kwi 02, 2010 10:20

A ten ksiądz w ogóle wie co to jest? Niektórzy lubią wszędzie wciskać szatana w każdym razie oobe to najpewniej po prostu świadomy sen w którym wydaje się nam, że zwiedzamy świat rzeczywisty więc nic szatańskiego w tym raczej niema.

Pt kwi 02, 2010 13:48

Napisał mi, że znał kiedyś człowieka, który się tym zajmował i nawet pożyczył mu książki i OOBE I LD. "...Po paru próbach czytania doszedłem do przekonania, ze jest to sprawa szatańska, napełniała mnie niepokojem, drażniła ducha i spokój. Nie chciałem mieć z tym nic wspólnego.I też nie radzę. Pan Bóg po to dał nam ciało i rozum, żebyśmy ich używali. Łatwo można wpaść w diabelskie sidła..."

Pt kwi 02, 2010 20:27

Brzmi mocno ogólnikowo i subiektywnie, ja też po czytaniu różnych rzeczy mam różne nastroje i nie łącze tego raczej z żadnymi bytami nadprzyrodzonymi. Tak naprawdę sam musisz zdecydować bo obiektywnie nikt ci nie powie co może otwierać na szatana a co nie, głównie dlatego, że samo jego istnienie jest kwestią wiary, więc na wiarę musisz też przyjąć sposoby w jakie może na ciebie wpłynąć. Innymi słowy wszystko sprowadza się do tego na ile ten ksiądz jest dla ciebie autorytetem bo chyba nie ma jakiegoś oficjalnego stanowiska wobec kontroli snów.

Pt kwi 02, 2010 22:39

Zgadzam się. Moim zdaniem nie ma nic złego w śnieniu. W końcu to wytwór mojej wyobraźni. Co do OOBE to miałabym już większe wątpliwości... Ale i tak bardziej zależy mi na LD. Dzięki No. :)

So kwi 03, 2010 7:54

Dla wszystkich szukających odpowiedzi na jakiś temat typu: "czy to jest grzech czy nie?" mam radę.
Przypomnijcie sobie ten fragment z pisma świętego:
napisał(a):
Pełen Ducha Świętego, powrócił Jezus znad Jordanu i przebywał w Duchu [Świętym] na pustyni czterdzieści dni, gdzie był kuszony przez diabła. Nic w owe dni nie jadł, a po ich upływie odczuł głód. Rzekł Mu wtedy diabeł: "Jeśli jesteś Synem Bożym, powiedz temu kamieniowi, żeby się stał chlebem". Odpowiedział mu Jezus: "Napisane jest: Nie samym chlebem żyje człowiek"... Ewangelia św. Łukasza

Jezus odpowiada cytatami z biblii. Daje przykład by nie wchodzić w intelektualną dyskusję z szatanem ponieważ kusiciel próbuje wprowadzić wątpliwość niepewność dyskusję ("może to jednak nie jest grzech.przecież to nic złego"). Prawda jest taka że diabeł jest w porównaniu do człowieka nad wyraz inteligentny i wygranie z nim sprzeczki intelektualnej bez Bożej pomocy jest praktycznie nie możliwe. :!:
Ten temat porusza ks. Piotr Pawlukiewicz w jednym ze swoich homilii na której opieram swą wypowiedź(http://www.kazaniaksiedzapiotra.pl/wp-c ... omilia.mp3)(kliknięcie w link powoduje ściągnięcie 40 minutowej homilii w formacie MP3)
aspherus napisał(a):
"Dlatego tez wlasnie wkladajac cala gorliwosc , dodajcie do wiary waszej cnote , do cnoty poznanie , do poznania powsciagliwosc , do powsciagliwosci cierpliwosc , do cierpliwosci poboznosc , do poboznosci przyjazn braterska , do przyjazni braterskiej zas milosc . Gdy bowiem bedziecie je mieli i to w obfitosci, nie uczynia was one bezczynnymi ani bezowocnymi przy poznawaniu Pana naszego Jezusa Chrystusa ." Drugi List Sw.Piotra Apostola . Ten cytat jest z Biblii Tysiaclecia .

Paweł (: napisał(a):
powtórze jescze raz to, co już ktoś pisał w tym temacie:

"Unikajcie wszystkiego, co ma choćby pozór zła."
1 Tes 5, 22

Od OOBE i telekinezy - zdecydowanie jestem i będę daleko. Jak dla mnie mają zdecydowanie wspomniany pozór zła.
LD miałem kilkukrotnie bez zabiegania o to i wydaje się być trochę bardziej 'ziemskie', lecz bynajmniej nie zamierzam ryzykować kondycji mojej duszy. Zresztą pamiętajmy, że szatan lubi się ukrywać i niejednokrotnie przyjmował postaci całkiem racjonalne, niemagiczne. :!:
Pozdrowienia :)

Cytuj:
„Z całego serca Bogu zaufaj,
nie polegaj na swoim rozsądku.” Prz 3, 5

Podsumowując wierzmy w słowa pochodzące z Pisma Św. krótkie konkretne :!:
Również trzymam się z dla od LD i OOBE. Mam nadzieje że rozwiałem, przynajmniej niektórym, wątpliwości. :-)

N kwi 04, 2010 21:07

Wiem, że odpowiedź dość późna bo ostatni post został napisany rok temu, ale jako że niegdyś mocno interesowałem się sprawami takimi jak telekineza, lewitacja, manipulacja energią itd. postanowiłem napisać. :-D

Na początku chciałbym powiedzieć, że nie można stuprocentowo stwierdzić pochodzenia tych zjawisk. Dla jednych może być to ukryta działalność szatana, dla innych umiejętności człowieka zdobyta w toku ewolucji, jeszcze inni powiedzą, że wynika to z umiejętności naszej duszy, a jeszcze ktoś powie o meridianach i przepływie energii w ciele. Osobiście nigdy nie doszedłem do wniosku jakie może być rzeczywiste źródło.

Następnie, nie można powiedzieć, że jeśli człowiek chwyci się za takie rzeczy to automatycznie będzie oddalał się od Boga. Uważam, że wszystko zależy od podejścia człowieka do tego typu spraw. Jest to również kwestia dojrzałości i religijności.

Ważnym jest również, aby w momencie gdy zdecydujemy się na doświadczenia z takimi zjawiskami, zadać sobie pytanie "Po co mi to?". W większości przypadków odpowiedzią jest to że chcemy zaszpanować swoimi umiejętnościami ( może dlatego, że zainteresowanie tym dotyka w większości nastolatków ). Pewnego rodzaju "etyka" też musi tu występować.

Nie chcę z góry osądzać i mówić, że nauka takich umiejętności jest zła, lecz uważam że jeśli już się za to bierzemy to musimy być dojrzali emocjonalnie i duchowo. Pomimo tego, że na dzień dzisiejszy już sobie z tym odpuściłem to uważam, że zbadanie takich możliwości byłoby bardzo przydatne.

Liczę na inteligentną polemikę :)

N maja 09, 2010 20:22
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 196 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 10, 11, 12, 13, 14  Następna strona