Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Śr paź 08, 2025 18:48

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 253 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17  Następna strona
 Co "ateizm" wniósł dla świata 
Autor Wiadomość
ATEIZM=materializm=konsumpcjonizm=pustka=...zło.
Katolicy kierując się przykazaniami Pana Jezusa mają jasną drogę do tego by podtrzymywać to że są dobrymi ludźmi. O ateistach pisał już Ojciec Jan Klimiec że brak im "środka" czyli że brak im duszy bo przecież Ateiści w duszę nie wierzą.

Śr lip 11, 2007 11:16
Przepraszam, na jakiej podstawie stawiasz znak równości między ateizmem a konsumpcjonizmem i złem? :? Bo wielce niewłaściwe i fałszywe jawi mi się takie zestawienie. I co miało na celu mówienie, o duszy i braku wiary w nią u ateistów?

Śr lip 11, 2007 13:15

TEIZM=fanatyzm=nietolerancja=wojny religijne=zuo... też tak potrafię

Śr lip 11, 2007 14:26
Katolicy kierując się przykazaniami Pana Jezusa mają jasną drogę do tego by podtrzymywać to że są dobrymi ludźmi.

Nalezaloby spytac skad ta pazernosc i chciwosc na pieniadze wsrod katolikow a szczegolnie kleru, skoro czeka ich nieskonczona nagroda w zyciu posmiertnym.

Śr lip 11, 2007 20:18

Katolicy kierując się przykazaniami Pana Jezusa mają jasną drogę do tego by podtrzymywać to że są dobrymi ludźmi. O ateistach pisał już Ojciec Jan Klimiec że brak im "środka" czyli że brak im duszy bo przecież Ateiści w duszę nie wierzą.

Jesli materializm jest taki zly, to jak rozumiem nie liczac pieniedzy ktore potrzebne Ci sa na przezycie cala reszte przeznaczasz na chociazby cele charytatywne, prawda?

A jednak nie, bo korzystasz z materialno-konsumpcjonalnego internetu, do korzystania z ktorego potrzeba rownie materialno-konsumpcjonalnego komputera, materialno-konsumpcjonalnego abonamentu i materialno-konsumpcjonalnego rachunku za prad.

Cz lip 12, 2007 2:35
TEIZM=fanatyzm=nietolerancja=wojny religijne=zuo... też tak potrafię

Pewnie że większość z Was Ateistów tak potrafi..."Fanatyzm", "Nietolerancja" - to dlaczego pozwalamy Wam wypowiadać się na tym Forum ? Co ?

Cytuj:
=zuo... też tak potrafię

Jak widać brak religii i Pana Jezusa sprzyja zaniedbaniom w nauce w tym również w ortografii.

Cytuj:
Nalezaloby spytac skad ta pazernosc i chciwosc na pieniadze wsrod katolikow a szczegolnie kleru, skoro czeka ich nieskonczona nagroda w zyciu posmiertnym.

To stereotypowe oskarżenie, którym obrzucają wiernych tzw. wojujący ateiści. Kler wcale nie jest pazerny bo są przecież liczne fundacje pomagające biednym: CARITAS czy BRAT ALBERT.To fundacje strikte katolickie. Pokażcie mi chociaż jedną typowo ateistyczną fundację pomagającą biednym...

Cz lip 12, 2007 7:47

Cytuj:
.....dlaczego pozwalamy Wam wypowiadać się na tym Forum ? Co ?

1. Bo nie ty tu moderujesz :D [ żartuje ].
2. By nie wyjść na kompletnych fanatyków - bo to zniechęca ludzi .

Cytuj:
brak religii i Pana Jezusa sprzyja zaniedbaniom w nauce w tym również w ortografii.

Co do nauki , to wręcz przeciwnie .
Ortografia zaś to nie nauka , tylko moda :D

Cytuj:
Kler wcale nie jest pazerny bo są przecież liczne fundacje pomagające biednym

Tylko , że nikt niewie ile kler na tych fundacjach zarabia , bo ich finanse są tajne .
Niektórym bardzo przeszkadza , że Owsiak nie odwołuje się do retoryki religijnej , bo tymsamym udowadnia że dobroczynność nie musi mieć nic wspólnego z religią .

Nie istnieją organizacje z definicji ateistyczne , bo ateizm nie tworzy żadnej wspólnej struktury [ chociaż ostatnio i to się zmienia , pojawiają się stowarzyszenia usiłujące łączyć ateistów do obrony preciw klerykalizacji . ]

Pozdrawiam .

Cz lip 12, 2007 8:12

Pewnie że większość z Was Ateistów tak potrafi..."Fanatyzm", "Nietolerancja" - to dlaczego pozwalamy Wam wypowiadać się na tym Forum ? Co ?

To byl jedynie przyklad tego, ze Twoje argumenty sa nic nie warte.

Spytam sie ponownie: jak wyglada Twoje mieszkanie powiedzmy? Masz meble? Samochod? Jak z luksusami - uzywasz jakichs drogich perfumow? Grasz w gry komputerowe? Ogladasz filmy? Czytasz ksiazki? Sluchasz muzyki? Jak tam z jedzonkiem - pozwalasz sobie na wyjscie do restauracji i/lub na dobre zarelko czy zyjesz o chlebie i wodzie? Chodzisz na silownie/fitness/sztuki walki etc.? Jak tam hobby - masz jakies na ktore wydajesz pieniadze? To, ze masz komputer i dostep do internetu to juz wiem.

Wszyyyystko przyklady materializmu.

Ile przeznaczylas % dochodu na cele charytatywne? Czy bylo to chociaz 5% tego co zarabiasz? :-)

Nie rzucaj takimi stwierdzeniami jak materializm=zlo bo uwierz mi, ze bardzo latwo je przeciw Tobie obrocic.

mariolcia napisał(a):
Jak widać brak religii i Pana Jezusa sprzyja zaniedbaniom w nauce w tym również w ortografii.

Nawet nie wiem jak odpowiedziec na taka glupote. :D

mariolcia napisał(a):
To stereotypowe oskarżenie, którym obrzucają wiernych tzw. wojujący ateiści. Kler wcale nie jest pazerny bo są przecież liczne fundacje pomagające biednym: CARITAS czy BRAT ALBERT.To fundacje strikte katolickie. Pokażcie mi chociaż jedną typowo ateistyczną fundację pomagającą biednym...

Fundacja Billa Gatesa jak i on sam. :-)

Cz lip 12, 2007 8:39
To byl jedynie przyklad tego, ze Twoje argumenty sa nic nie warte.

Czyli jak coś nie jest po myśli ateisty to to albo odrzuca albo ośmiesza. Brak wam po prostu argumentów do dyskusji.
Katolicy są bardzo tolerancyjnymi ludźmi przykładem jest to że TOMMY, JAKUBY N, czy inne NO mogą wypowiadać się na tym forum

Cytuj:
To, ze masz komputer i dostep do internetu to juz wiem.

Kolego, wywracasz "kota do góry ogonem" ale nieudolnie. Człowiek wierzący jak każdy inny posiada pewne dobra materialne. To niezbywalne prawo cywilizacji. Lecz ateista jest zdolny do materializmu, do brnięcia po trupach by zaspokoić ambicję. Człowieka wierzącego chroni przed tym wiara.

Cytuj:
Nie rzucaj takimi stwierdzeniami jak materializm=zlo bo uwierz mi, ze bardzo latwo je przeciw Tobie obrocic.

Skoro jesteś taki mądry to może podasz jakiś przykład ?

Cytuj:
Nawet nie wiem jak odpowiedziec na taka glupote.

To nie było głupie-popatrz tylko na swój tekst...

Cz lip 12, 2007 9:14

Czyli jak coś nie jest po myśli ateisty to to albo odrzuca albo ośmiesza. Brak wam po prostu argumentów do dyskusji.

Droga mariolciu wskaż mi proszę argumenty w tej wypowiedzi :
Cytuj:

Bo ja tu widzę same prawdy objawione które trzeba wziąć na wiarę... Jak to szło o tej drzazdze ?

Cytuj:
Katolicy są bardzo tolerancyjnymi ludźmi przykładem jest to że TOMMY, JAKUBY N, czy inne NO mogą wypowiadać się na tym forum

A mariolcia może się wypowiadać na http://www.forum.ateista.pl/ więc jak widać i ateistom tolerancja jest nieobca...

Cz lip 12, 2007 9:35

Tolerancji moderacji bardziej dowodzi to, że jeszcze nie zbanowali takiej buraczyny nic sobą nie reprezentującej jak mariolcia.
mariolcia napisał(a):
Lecz ateista jest zdolny do materializmu, do brnięcia po trupach by zaspokoić ambicję. Człowieka wierzącego chroni przed tym wiara.

To tylko dowodzi, że z historią jesteś na bakier. Poczytaj sobie o ambicjach i wybrykach chrześcijańskiej arystokracji na przestrzeni dziejów, także o wybrykach papieży.
mariolcia napisał(a):

Nawet gdybyś zjadła rozum swojego wyimaginowanego księdza Jana Klimca, to byś tekstu na jego poziomie nie napisała.

Cz lip 12, 2007 9:47
Tolerancji moderacji bardziej dowodzi to, że jeszcze nie zbanowali takiej buraczyny nic sobą nie reprezentującej jak mariolcia.

ZENKU co za brutalny atak ze strony pseudo-buddysty...jestem naprawdę w szoku :o

Cz lip 12, 2007 9:50

Cytuj:
Czyli jak coś nie jest po myśli ateisty to to albo odrzuca albo ośmiesza.

Ateista odrzuca , lub ośmiesza , to co jest "nie po myśli" , czyli bezmyślne .

Cytuj:
Brak wam po prostu argumentów do dyskusji.

Ateizm posiada , w odróżnieniu od teizmu , uzasadnienie w obserwacjach otaczającego nas świata .

Cytuj:
Katolicy są bardzo tolerancyjnymi ludźmi przykładem jest ....

..... los szykanowanych homoseksualistów , inkubatorów rozpłodowych [ czyli kobiet ] , los osób uporczywie i wbrew ich woli utrzymywanych przy życiu [ lub odchodzących wcześniej ze strachu przed tym poniżającym stanem ] , los ginących w wojnach religijnych , lub też umierającuch na AIDS ze względu na niedostępność środków higieniczno antykoncepcyjnych .

Dziękuje , że umożliwiono mi wypowiedzenie się na tym forum , krytyczne wobec KK . Obawiam się jednak , że na tym tolerancja się skończy .

Cytuj:
Lecz ateista jest zdolny do materializmu, do brnięcia po trupach by zaspokoić ambicję.

Ateista żyjąc w otaczającym go świecie ma świadomość praw jakie tym światem rządzą . Ma świadomość , że żyje w takim świecie jakim go [ w dostępnym nam zakresie ] uczyni . Kto ne liczy się z innymi ludźmi , ten może liczyć na wzajemność .
Ateistyczny materialista jest człowiekiem jak każdy inny , ma potrzeby nie tylko strikte materialne , ale także psychologiczne/emocjonalne/estetyczne , itp.

To dążenia do celu "po trupach " potrzebne jest "uzasadnienie" popychające do takich bezrozumnych zachowań .
Od początku ludzkości za najdoskonalsze narzędzie popychające ludzi do zachowań bezrozumnych jest idea boga .
Wiara jest najlepszym "uzasdnieniem" , bezsensownego okrucieństwa .

Cytuj:
Skoro jesteś taki mądry to może podasz jakiś przykład

Mało to przykładów ? Najbardziej oklepane to inkwizycja , eksterminacja indian , wojny religijne .

Cytuj:

Mnie się podoba .
Z twojej odpowiedzi wnioskuje , że jest czytelny [ przynajmniej literalnie ] .
Stosowanie tak idiotyczej ortografii jak polska to idiotyzm w czystej postaci .
Może nawet istnieje związej między religią i ortografią .
Jak ktoś całe życie spędza wkuwając słowniki ortograficzne , to niezna i nierozumie świata w którym żyje , jest więc podatny na religijne manipulacje .

Pozdrawiam .

Cz lip 12, 2007 9:53

Cytuj:

ZENKU co za brutalny atak ze strony pseudo-buddysty...jestem naprawdę w szoku :o

I bardzo dobrze!

Cz lip 12, 2007 9:56

Jako że zostałem wywołany z lasu to... To że możemy wypowiadać się na tym forum, jest nie wynikiem braku nietolerancji u katolików, tylko wynikiem wolności słowa, która to zasada nota bene jest osiągnięciem niechrześcijańskim.
Cytuj:
Człowiek wierzący jak każdy inny posiada pewne dobra materialne.

Ateista też, więc w czym problem. A co do charytatywnie pomagających ateistów, to już pisałem wcześniej:
Bill Gates - 30 miliardów $ na cele charytatywne
Warren Buffett - 37 miliardów $ na cele charytatywne

Cytuj:
Skoro jesteś taki mądry to może podasz jakiś przykład ?

Całkiem spora część klaru, że o skrajnym przykładzie księdza Jankowskiego tylko wspomnę.

I tyle, przepraszam, ale jeśli będziesz pisała posty na takim poziomie, to myślę, że spotka Cię nietolerancyjny ostracyzm, tak ze strony wierzących jak i niewierzących. Bo pierwszym psujesz dobrą opinię a dla drugich jesteś bujającą w obłakach katolicką fanatyczką.

Pozdrawiam,
j.

Cz lip 12, 2007 9:56
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 253 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17  Następna strona