Dowody na istnienie Boga-Koniec Ateizmu
Autor |
Wiadomość |
Seweryn
|
 Re: Dowody na istnienie Boga-Koniec Ateizmu
amadeus35 napisał(a): Jezeli szukasz dowodow na istnienie Boga  .....to znaczy ze sam jestes nie wierzacy .... Jezus powiedział "szukajcie a znajdziecie" więc jeśli Sebastian znalazł i wie, to co w tym złego?
_________________ Jestem po ślubie. Fotograf i kamerzysta z Koszalina których polecam http://www.akcjafilm.pl Videofilmowanie również super. Opinia moja i żony.
|
N sie 01, 2010 19:37 |
|
|
|
 |
amittaj
zbanowany na stałe
|
Niewierzący
W pysze swojej powiada występny: «Nie pomści; nie ma Boga»: oto jest całe jego myślenie*.(psalm 10:4)
I rzekł [Mojżesz]: «Spraw, abym ujrzał Twoją chwałę». [Pan] odpowiedział: «Ja ukażę ci mój majestat i ogłoszę przed tobą imię Pana, gdyż Ja wyświadczam łaskę, komu chcę, i miłosierdzie, komu Mi się podoba». I znowu rzekł: «Nie będziesz mógł oglądać mojego oblicza, gdyż żaden człowiek nie może oglądać mojego oblicza i pozostać przy życiu»(wyjscia 33:19-21)
|
So wrz 11, 2010 21:39 |
|
 |
amittaj
zbanowany na stałe
|
Czy pomagałeś w stworzeniu świata... 4 Gdzieś był, gdy zakładałem ziemię? Powiedz, jeżeli znasz mądrość. 5 Kto wybadał jej przestworza? Wiesz, kto ją sznurem* wymierzył? 6 Na czym się słupy* wspierają? Kto założył jej kamień węgielny 7 ku uciesze porannych gwiazd, ku radości wszystkich synów Bożych?* ...i przy stworzeniu morza? 8 Kto bramą zamknął morze*, gdy wyszło z łona wzburzone, 9 gdym chmury* mu dał za ubranie, za pieluszki ciemność pierwotną? 10 Złamałem jego wielkość mym prawem, wprawiłem wrzeciądze i bramę. 11 I rzekłem: "Aż dotąd, nie dalej! Tu zapora dla twoich nadętych fal"*. HIOBA38
|
So wrz 11, 2010 22:12 |
|
|
|
 |
amittaj
zbanowany na stałe
|
Umocniłeś ziemię w jej podstawach: na wieki wieków się nie zachwieje. (PSALM 104:5)
Albowiem tak mówi Pan, Stworzyciel nieba, On Bóg, który ukształtował i wykończył ziemię, który ją mocno osadził, który nie stworzył jej bezładną, lecz przysposobił na mieszkanie: «Ja jestem Pan i nie ma innego. IZAJASZA 45:18
Uczynił wszystko pięknie w swoim czasie, dał im nawet wyobrażenie o dziejach świata*, tak jednak, że nie pojmie człowiek dzieł, jakich Bóg dokonuje od początku aż do końca. KOHELETA3:11
|
So wrz 11, 2010 22:21 |
|
|
|