Autor |
Wiadomość |
maly_kwiatek
zbanowany na stałe
|
 Re: Homoseksualizm cz. 3
Rozumiem. Czyli z początku byś się ucieszył, a potem tęskniłbyś za mężczyznami. I to właśnie jest naturalne 
_________________ Mały kwiatek pod stopami Boga - św. Teresa od Dzieciątka Jezus Zbrodnia państwowa to i państwowe morderstwo i terror demokracji. Gdy działa Duch Święty, wzrasta wiara, nadzieja, miłość Boga i bliźniego, ginie kłamstwo, nienawiść, magia.
|
N gru 19, 2010 18:12 |
|
|
|
 |
Daniel86
|
meritus, żadne dziecko nie stanie się homoseksualne tylko od tego, że będzie słyszało, że homoseksualizm jest normalny. Jeśli już, to od innych rzeczy. Np. kiedyś była teoria, że homoseksualizm bierze się od molestowania seksualnego w dzieciństwie. Albo od zmuszania dzieci do stosunków homoseksualnych, ale nie od samego mówienia, że homoseksualizm jest normalny. Co do Freuda, to on akurat homoseksualizm uważał za coś normalnego i naturalnego. Poza tym ludzie nie biorą pod uwagę nauk Freuda, bo fałszował on wyniki swoich badań, by pasowały mu do jego teorii. meritus napisał(a): Niby dlaczego miałbym zagłosować? Jakis ciekawy program prezentuje? Gdyby jakiś homoseksualny polityk prezentowałby program polityczny, z którym Ty zgadzałbyś się najbardziej, to byś zagłosował na takiego polityka? meritus napisał(a): Nie. Mam znajomych homoseksualistów. Czy to znaczy, że nie chcesz się nawet przyjaźnić z homoseksualistami, że tylko pozwalasz sobie na znajomość? meritus napisał(a): Czy obopólna zgoda, czy czyjakolwiek wola sprawia, że czyn staje się moralny Tu nie chodzi o umoralnianie tylko o zasadę: "wolność jednego człowieka kończy się tam, gdzie zaczyna wolność drugiego". Jeśli ktoś robi coś, z czym Ty się nie zgadzasz, ale nie łamie tej zasady, to Ty nie masz powodu się wtrącać, bo przestrzeganie tej zasady sprawia, że jest to tylko ich prywatna sprawa.
_________________ Pomóż klikając w serduszko! - Pajacyk, Okruszek, Polskie Serce i Pusta Miska
 Mi ne mortigas, mi ne ŝtelas, mi ne kredas...
|
N gru 19, 2010 18:34 |
|
 |
meritus
|
Cytuj: meritus, żadne dziecko nie stanie się homoseksualne tylko od tego, że będzie słyszało, że homoseksualizm jest normalny Byłoby tak, gdyby homoseksualizm był wrodzony. Jak na razie jednak, jest to teza filozoficzna, nieuzasadniona wynikami badań nauk szczegółowych. Dlatego też pozostańmy przy tezie o nabyciu skłonności homoseksualnych na skutek zaburzeń w procesie dojrzewania, wychowania i socjalizacji. Cytuj: Gdyby jakiś homoseksualny polityk prezentowałby program polityczny, z którym Ty zgadzałbyś się najbardziej, to byś zagłosował na takiego polityka? Tak. Nie sądzę jednak, by ktoś kto obnosi się ze swoim zboczeniem, mógłby reprezentować program polityczny, który byłyby godny poparcia moim głosem.
|
N gru 19, 2010 19:00 |
|
|
|
 |
Daniel86
|
meritus napisał(a): Byłoby tak, gdyby homoseksualizm był wrodzony. Nawet jeśli homoseksualizm nie jest wrodzony, to na pewno nie wystarczy tylko powiedzieć dziecku, że homoseksualizm jest rzeczą normalną, a ono stanie się homoseksualne. Jeśli homoseksualizm nie jest wrodzony, to wszystko zależy od jego przyczyn. Samo propagowanie homoseksualizmu nie jest jego przyczyną, bo kiedyś nie było homopropagandy, a mimo to geje i lesbijki też byli. Cytuj: Jak na razie jednak, jest to teza filozoficzna, nieuzasadniona wynikami badań nauk szczegółowych. A czy jest uzasadnione naukowo, że przyczyną homoseksualizmu jest homopropaganda? Raczej też nie. A co o przyjaźni z gejami? Czy mógłbyś się z takim zaprzyjaźnić? Jeśli nie, dlaczego?
_________________ Pomóż klikając w serduszko! - Pajacyk, Okruszek, Polskie Serce i Pusta Miska
 Mi ne mortigas, mi ne ŝtelas, mi ne kredas...
|
N gru 19, 2010 19:15 |
|
 |
a.R.E.k.
|
meritus, znowu porównujesz w sposób niefortunny. Nie można seksu porównać do morderstwa. Osoby trzecie nie ucierpią na takiej "zgodzie". Uwierz, że nie można stać się gejem czy lesbijką poprzez samą wiedzę o homoseksualiźmie. To tak jakby kolor włosów brunetki zmienił się na blond tylko dlatego, że zobaczyła zdjęcie Marylin Monroe. Nikomu nie zależy, żeby gejów i lesbijek było więcej niż jest. Natura sama o tym decyduje. A poprzez Naturę rozumiem nie tylko Przyrodę, ale wszystko, począwszy od Kosmosu jako całości a skończywszy na ludzkim DNA. meritus napisał(a): Cytuj: meritus, żadne dziecko nie stanie się homoseksualne tylko od tego, że będzie słyszało, że homoseksualizm jest normalny Byłoby tak, gdyby homoseksualizm był wrodzony. Jak na razie jednak, jest to teza filozoficzna, nieuzasadniona wynikami badań nauk szczegółowych. Dlatego też pozostańmy przy tezie o nabyciu skłonności homoseksualnych na skutek zaburzeń w procesie dojrzewania, wychowania i socjalizacji. Byłoby tak, gdyby homoseksualizm był nabyty. Jak na razie jednak, jest to teza filozoficzna, nieuzasadniona wynikami badań nauk szczegółowych. Dlatego też pozostańmy przy tezie o wrodzonych skłonnościach homoseksualnych na skutek procesu, zachodzącego podczas kształtowania się płodu.
|
N gru 19, 2010 20:04 |
|
|
|
 |
maly_kwiatek
zbanowany na stałe
|
Jakie to w ogóle ma znaczenie, czy homoseksualizm jest wrodzony, czy nabyty? Dla osób z zewnątrz nie powinno to mieć znaczenia. Będący w mniejszości homoseksualiści powinni być traktowani z szacunkiem, są dla nas lekcją tolerancji i miłości do drugiego człowieka.
Po to w końcu Pan Bóg ich stworzył. Czy tam dopuścił do ich istnienia, czy jak tam kto uważa.
_________________ Mały kwiatek pod stopami Boga - św. Teresa od Dzieciątka Jezus Zbrodnia państwowa to i państwowe morderstwo i terror demokracji. Gdy działa Duch Święty, wzrasta wiara, nadzieja, miłość Boga i bliźniego, ginie kłamstwo, nienawiść, magia.
|
N gru 19, 2010 20:31 |
|
 |
stanislav
zbanowany na stałe
|
Gdy gej jest katolikiem to homoseksualizm jest grzechem. A co gdy jest dajmy na to ateistą?
Widze że niektórzy "normalni" faceci maja większy problem z homoseksualizmem niz sami zainteresowani. Ale tak to już jest że jeden zbiera znaczki a drugi zagląda komus do łózka - takie hobby.
|
N gru 19, 2010 23:04 |
|
 |
maly_kwiatek
zbanowany na stałe
|
Z tego zaglądania innym do łóżek i epatowania się tym, powinni się spowiadać.
|
N gru 19, 2010 23:17 |
|
 |
stanislav
zbanowany na stałe
|
a.R.E.k. napisał(a): Uwierz, że nie można stać się gejem czy lesbijką poprzez samą wiedzę o homoseksualiźmie. Nie, nie, można, można. To dlatego meritus tak z tym walczy. A nóż go przerobią na geja i najlepszy kolega stanie sie obiektem miłosnego uniesienia. No jak tu sie nie bać.
Ostatnio edytowano N gru 19, 2010 23:22 przez stanislav, łącznie edytowano 1 raz
|
N gru 19, 2010 23:18 |
|
 |
leunamme888
zbanowany na stałe
|
Moim zdaniem pytanie się Kościoła o zdanie, czy homoseksualizm jest zły jest błędem. Ponieważ Kościół w swej tradycji już od wielu lat usiłuje utrzymywać swoich wyznawców w ciągłym poczuciu winy, by uzależnić ich od swojego "miłosierdzia". I Kościół z różnych ambon i różnych stron zawsze będzie atakował ludzi, którzy potencjalnie mogą przynieść im wyznawców. A ponieważ w społeczeństwie jest dużo faszystów, którzy cieszą się, jak zbutują kogoś kto im się nie podoba, a homoseksualiści zawsze stanowili cel do wyśmiania i atakowania. Zatem kościół, by odsunąć podejrzenie będzie atakował a to homoseksualistów, a to in vitro, a to aborcję. Nie dlatego, czy to jest złe, czy nie tylko dlatego, że w ten sposób może pozyskać sobie współwyznawców. A homoseksualizm nie jest czymś co powinniśmy piętnować, jest to bowiem decyzja dwóch dorosłych ludzi i dopóki nikt nikogo do niczego nie zmusza to jest wszystko ok.
_________________ Lights out we live in a world of darkness No doubt everything's up for sale We sleep all of the world is burning We pray to god for a better deal Nothing is sacred back then or now Everything's wasted is that all there is Can I go now Judas my guide
|
N gru 19, 2010 23:22 |
|
 |
stanislav
zbanowany na stałe
|
leunamme888 napisał(a): Moim zdaniem pytanie się Kościoła o zdanie, czy homoseksualizm jest zły jest błędem. Zgadza się. Myślę że meritus wie lepiej - to jego powinniśmy pytać. Homoseksualizm to jego oczko w głowie, jego pasja i hobby. Ma największą wiedze na ten temat.
|
N gru 19, 2010 23:31 |
|
 |
lublin33338
|
W jednym z postów: "Jestem homo z przegranym życiem na starcie" zadałem pytanie Meritusowi kim jest, poprosiłem, aby napisał coś o sobie, w jakim jest wieku, czym zajmuje się na co dzień, niestety, nie otrzymałem odpowiedzi, a szkoda, bo zastanawiam się nad profilem psychologicznym tego człowieka. Zgadzam się ze Stanisław, że Meritus posiada wiedzę na temat homoseksualizmu, ale niestety jest to wiedza raczej oparta na filozofii i teologii, a nie psychologii, która te sprawy bada i wyjaśnia.Meritus to człowiek o bardzo konserwatywnych poglądach, nie dopuszcza nawet takiej myśli, ze może się mylić a dany pogląd może być sprawa względną. Tak czy inaczej świata nie zmieni, społeczeństwo polskie raczej akceptuje homoseksualistów,w każdym razie takie sa tendencje.
|
Pn gru 20, 2010 17:59 |
|
 |
pihu
|
Drogi meritusie
1."Choroba jest takim stanem organizmu, kiedy to czujemy się źle, a owego złego samopoczucia nie można jednak powiązać z krótkotrwałym, przejściowym uwarunkowaniem psychologicznym lub bytowym, lecz z dolegliwościami wywołanymi przez zmiany strukturalne lub zmienioną czynność organizmu. Przez dolegliwości rozumiemy przy tym doznania, które są przejawem nieprawidłowych zmian struktury organizmu lub zaburzeń regulacji funkcji narządów."
To jest niby definicja who,ale opieram się tylko na wikipedii,a dla wielu to mało znaczy. jednak to niezmienia to faktu, ze w ten sposób rozumie to słowo więkrzość normalnych ludzi.
A jak ty rozumiesz to słowo skoro dwoje czujących się dobrze,nierobiących nikomu krzywdy ludzi jest według Ciebie chorych? Nazywanie chorobą kazdy stan inny od normy jest według mnie bez sensu. A jak ktoś będzie podróżował autostopem przez całe życie,zwiedzi kawał świata ale będzie się czuł wyśmienicie bo będzie to jego pasją,to jego tez nazwiesz chorym?
No bo wiesz, jakby tak teraz wszystkie dzieci jak dorosną zaczeły naśladować włóczykija to faktycznie biada naszej cywilizacji. Naszczęscie niejest tak az tak zle. np.dzieci mają kontakt z brutalnością w bajkach wmiare po równo,a jakoś niewidać wzrostu przestępczości.Raczej zależy to 100razy bardziej od dzielnicy w jakiej sie mieszka która z kolei determinuje "najlepszych kolegów".A przecież jeszcze nie takdawno głoszono demoralizacje przez brutalne gry. I to psychologowie uczeni i się pomylili. A teraz nawet psychologowie uważają ze to nie zaszkodzi(chociaz pewnie nie wszyscy, jak to bywa w takich naukach), a ty sądzisz ze jak wprowadzi się jeden czy dwa przykłady,żeby dziecko wiedziało ze w ogóle takie coś istnieje to to wpłynie jakkolwiek na %H?
To znaczy ty możesz wierzyć ze tak jest. Ale moim zdaniem się mylisz.
Oczywiscie mozna powiedziec zawsze ze to wbrew gatunkowi, ze celem jest reprodukcja,blablabla.... Ale kogo to obchodzi wczasach gdy lada chwila ludzi będzie tyle ze zacznie brakować wszystkiego? pozdrawiam
|
Pn gru 20, 2010 19:27 |
|
 |
meritus
|
Daniel86 napisał(a): Nawet jeśli homoseksualizm nie jest wrodzony, to na pewno nie wystarczy tylko powiedzieć dziecku, że homoseksualizm jest rzeczą normalną, a ono stanie się homoseksualne Zaczynasz się powtarzać, a jednocześnie nie podajesz wytłumaczenia. Dla mnie wiara, że jeżeli dziecko będzie się deformować moralnie i psychicznie, to dojrzeje normalnie, wskazuje na wysoki stopień naiwności. Cytuj: Uwierz, że nie można stać się gejem czy lesbijką poprzez samą wiedzę o homoseksualiźmie. Trudno się z tym zgodzić. Jeżeli będzie się promować u dzieci i młodziezy zachowania homoseksualne, to można wypaczyć proces dojrzewania i wywołać niewłaściwe ukierunkowanie popędu seksualnego. Przyjąłeś jak widzę wrodzoność tej skłonności jako dogmat, stąd też trudno przyjąć, że jest inaczej. Cytuj: Po to w końcu Pan Bóg ich stworzył.
Człowiek został stworzony przez Boga jako mężyczna i kobieta, a nie jako gej i lesbijka. Teza o wrodzoności homoseksualizmu jest nieudowodnionym, mało pobożnym życzeniem. a.R.E.k. napisał(a): Byłoby tak, gdyby homoseksualizm był nabyty. Jak na razie jednak, jest to teza filozoficzna, nieuzasadniona wynikami badań nauk szczegółowych. To, że takich badań nie znasz, nie znaczy, że ich nie ma. stanislav napisał(a): Nie, nie, można, można. To dlatego meritus tak z tym walczy. A nóż go przerobią na geja i najlepszy kolega stanie sie obiektem miłosnego uniesienia. No jak tu sie nie bać. Poszedłeś w zaparte w tych osobistych atakach. Powtórzę: świadczy to o nędzy argumentów. Jest to tzw. trolling. stanislav napisał(a): Zgadza się. Myślę że meritus wie lepiej - to jego powinniśmy pytać. Homoseksualizm to jego oczko w głowie, jego pasja i hobby. Ma największą wiedze na ten temat. Odsyłam do tematu "Meritus", tam będzie można wylewać wszelkie pomyje na moją osobę, atakować, wmawiać mi wszystko, co tylko można. Wszystko to na pewno przy aprobacie moderatorów, którzy tolerują tego typu ekscesy w tym temacie już od dłuższego czasu.lublin33338 napisał(a): W jednym z postów: "Jestem homo z przegranym życiem na starcie" zadałem pytanie Meritusowi kim jest, poprosiłem, aby napisał coś o sobie, w jakim jest wieku, czym zajmuje się na co dzień, niestety, nie otrzymałem odpowiedzi, a szkoda, bo zastanawiam się nad profilem psychologicznym tego człowieka. Podobny apel. Zapraszam do założenia tematu "Meritus". Pihu - nie mam ochoty uzasadniać wymysłów na temat moich poglądów. Nie przypominam sobie, bym zboczenie homoseksualne, nazwał chorobą. Również odsyłam do tematu pt. "Meritus", gdzie będzie mozna dyskutować o waszych wymsyłach na temat tego, co ja mam myśleć i sądzić.
|
Pn gru 20, 2010 20:05 |
|
 |
Miłujący prawde
|
leunamme888 napisał(a): Moim zdaniem pytanie się Kościoła o zdanie, czy homoseksualizm jest zły jest błędem. Pytanie Kościoła o zdanie w kwestiach takich jak homoseksualizm, aborcja czy in vitro, to pomyłka. Dlaczego? Bo nie jest to zdanie opinią opartą na Biblii, dokładnie tak samo jak kwestia celibatu, która przecież nie ma najmniejszego pokrycia w tekstach Biblii. Jest po prostu wymysłem hierarchów Kościoła. Biblia zaś, a więc Bóg Jehowa, zdecydowanie i bezwarunkowo występuje przeciwko homoseksualizmowi - ci dopuszczający się takich rzeczy, nie odziedziczą Królestwa Bożego, nie będą zbawieni. Biblia potępia zabijanie ludzi i to bez względu na wiek samej ofiary. Od zarodka, starszego płodu czy dorosłego człowieka. Dlatego, i aborcja i in vitro są niedopuszczalne, gdyż zabija się zarodki, czy płody. Czy jeszcze trzeba coś więcej? Nie, juz nie! leunamme888 napisał(a): A homoseksualizm nie jest czymś co powinniśmy piętnować, jest to bowiem decyzja dwóch dorosłych ludzi i dopóki nikt nikogo do niczego nie zmusza to jest wszystko ok. Czy fakt iż dwóch mężczyzn, czy dwie kobiety, zgadzają się na popełnianie takiego sprzecznego z natura postępowania, w jakiś sposób go wybiela, czyni z tego procederu rzecz właściwą i dobrą? Na pewno nie! Choćby więc nawet homoseksualizm został zalegalizowany, choćby się stał bardzo popularny, choćby cały świat był jak Sodoma i Gomora, to jednak chrześcijan mimo wszystko obowiązuje prawda Słowa Bożego: homoseksualizm jest czymś obrzydliwym, zarówno dla Jehowy Boga, jak i dla moralnego człowieka.Pozdrawiam
|
Pn gru 20, 2010 20:21 |
|
|
|