Autor |
Wiadomość |
rafal3006
|
gabriel napisał(a): Rafal Cytuj: Tylko skąd ta twoja pewność, że Biblia nie jest najzwyklejsza powieścią ?
A to juz jest sprawa osobista czy wierzysz w to czy nie.Niemniej jednak jesli nie wierzysz a istnieje Bog jednak..to mozesz miec powazny problem Żaden problem Gabrielu, bo niby dlaczego Bóg miałby być wyłączną własnościa którejkolwiek z ziemskich religii ? Jesli Bóg istnieje to ziemska religia nie ma dla niego zadnego znaczenia, to Bóg ponad wszelkimi Bogami ziemskimi i sądzeni bedziemy za czyny ... gabriel napisał(a): Cytuj: Dla mnie nasz wszechświat jest piękny, cieszę się że żyję - mam nadzieję że to nie ostatni wszechświat stworzony przez Boga i nie ostatnie nasze życie. Nieśmiertelniość to piekło w jakiejkolwiek formie, więc jeśli istnieje niebo to niebem będą kolejne nasze urodziny w kolejnym wszechświecie i tak do nieskończoności ...
A nie zauwazyles przypadkiem ze zmienia Ci sie psychika pod wpywem wieku ? Majac 4-8 lat tym wlasnie wymarzonym rajem byl dla Ciebie sklep z zabawkami Majac 12-16 lat tym rajem byl pewnie sklep ze sprzetem elektroniczno-muzycznym Teraz rajem jest mozliwosc poznawanai swiata i czerpania z niego przyjemnosci duchowych Sadzisz ze po smierci jaka bedziesz mial mentalnosc ? 8 latka 12 latka 30 latka? a moze zupelnie inna mentalnosc i co innego bedzie Cie cieszyc ?
Jestem pewien, że nie będę żył wiecznie bo Bóg nie jest taki głupi aby karać człowieka piekłem nieśmiertelności w jakiejkolwiek formie.
Spotkamy sie w innym wszechswiecie Gabrielu ... znowu jako śmiertelnicy, bo nieśmiertelnośc to totalna głupota i piekło.
... a ty co sobie wyobrazasz, że w niebie spotkasz swoją żonę i dzieci i będziesz z nimi żył wiecznie ?  ... a jak twoje dziecko nie będzie chciało życ z tobą bo ono woli byc dorosłym i miec swoją żonę i dzieci ... itd do nieskończoności ... widzisz jakie bzdury wychodzą ?
... ile ty lat chcesz mieć w niebie i żyć wiecznie: roczek, 20 lat, 90 lat ... bo twoje wnuki na pewno będa chciały abyś całą wieczność był ich kochanym, niedołężnym 90 letnim dziadkiem  ... no i jak ci sie to podoba ? 
_________________ Algebra Kubusia - nowa teoria zbiorów
|
Wt wrz 05, 2006 23:56 |
|
|
|
 |
gabriel
|
Rafal Cytuj: Jeśli chodzi o wiarę to kazdy ma wolna wolę, nie mam kagańca na mózgu i mogę założyc dosłownie wszystko, także to że racje maja ateiści ... masz coś przeciwko ? Jestem "katolikiem" i totalnie smieszą mnie takie na przykład idiotyzmy jak żądanie od dorosłego człowieka przez księdza zaświadczenia na papierku, że sie było u spowiedzi ... niedługo pewnie wprowadzą akt notarialny potwierdzający spowiedź ... że o Radiu Maryja i faszystch od Gierytycha nie wspomnę
Jakbys troche wysunal nos poza Polske a najlepiej europe to bys sie przekonal ze KK na swiecie to nie ks Dyndalski z gornej wolki czy pcimia dolnego , i nie ocenial ponad 1 mld ludzi przez zadanie jakiegos papierka w/w ksiedza
|
Śr wrz 06, 2006 0:13 |
|
 |
gabriel
|
Rafal Cytuj: Jestem pewien, że nie będę żył wiecznie bo Bóg nie jest taki głupi aby karać człowieka piekłem nieśmiertelności w jakiejkolwiek formie Puki co biblia mowi innaczej , a kto ma racje okaze sie po smierci Aha..a tak nawjasem mowiac to raczej wierze biblii niz Twoim pogladom Cytuj: a ty co sobie wyobrazasz, że w niebie spotkasz swoją żonę i dzieci i będziesz z nimi żył wiecznie Majac na mysli wiek 4 12 czy 30 lat mialem na mysli stan umyslu a nie otoczenie w ktorym przebywam Cytuj: ile ty lat chcesz mieć w niebie i żyć wiecznie: roczek, 20 lat, 90 lat
Tak jak powtarzam , chodzilo mi o stan umyslu w takim wieku a nie otoczenie z wnukami czy prawnikami
A jakbys uwazniej przeczytal w bibli to szczescie absolutne to stan umyslu ktorym wszystkie dusze wielbia i chwala Boga ..a nie supersportowe ferarii , laski i imprezy
Ciezko to zrozumiec majac tyle lasek wokolo co ? 
|
Śr wrz 06, 2006 0:21 |
|
|
|
 |
rafal3006
|
gabriel napisał(a): Rafal Cytuj: Jeśli chodzi o wiarę to kazdy ma wolna wolę, nie mam kagańca na mózgu i mogę założyc dosłownie wszystko, także to że racje maja ateiści ... masz coś przeciwko ? Jestem "katolikiem" i totalnie smieszą mnie takie na przykład idiotyzmy jak żądanie od dorosłego człowieka przez księdza zaświadczenia na papierku, że sie było u spowiedzi ... niedługo pewnie wprowadzą akt notarialny potwierdzający spowiedź ... że o Radiu Maryja i faszystch od Gierytycha nie wspomnę Jakbys troche wysunal nos poza Polske a najlepiej europe to bys sie przekonal ze KK na swiecie to nie ks Dyndalski z gornej wolki czy pcimia dolnego , i nie ocenial ponad 1 mld ludzi przez zadanie jakiegos papierka w/w ksiedza
A ty nie oceniaj 5,5 miliarda pozostałych ludzi !
Mój podpis jest w 100% prawdziwy, masz jakieś wątpliwosci ? 
|
Śr wrz 06, 2006 0:28 |
|
 |
gabriel
|
Rafal Cytuj: A ty nie oceniaj 5,5 miliarda pozostałych ludzi !
A ile ludzi na swiecie podziela Twoj poglad ? 
|
Śr wrz 06, 2006 0:37 |
|
|
|
 |
rafal3006
|
gabriel napisał(a): Rafal Cytuj: Jestem pewien, że nie będę żył wiecznie bo Bóg nie jest taki głupi aby karać człowieka piekłem nieśmiertelności w jakiejkolwiek formie Puki co biblia mowi innaczej , a kto ma racje okaze sie po smierci Aha..a tak nawjasem mowiac to raczej wierze biblii niz Twoim pogladom Póki co zdecydowana większość ludzi na świecie uważa Chrystusa za bożka .... i co wszyscy do piekła, bo niebo jest wyłączną własnościa KK ? gabriel napisał(a): Cytuj: ile ty lat chcesz mieć w niebie i żyć wiecznie: roczek, 20 lat, 90 lat Tak jak powtarzam , chodzilo mi o stan umyslu w takim wieku a nie otoczenie z wnukami czy prawnikami A jakbys uwazniej przeczytal w bibli to szczescie absolutne to stan umyslu ktorym wszystkie dusze wielbia i chwala Boga .. Co ty bredzisz, czyli wykluczone jest rozpoznanie najbliższej rodziny w niebie, cała wiecznośc to wielbienie Boga ?  - dziękuję, nie chcę do takiego piekła gabriel napisał(a): Ciezko to zrozumiec majac tyle lasek wokolo co ? 
Co ty pleciesz o jakichs laskach - mam szczęśliwą rodzinę, wszyscy sie kochamy  ... chyba ty masz senne marzenia o laskach 
|
Śr wrz 06, 2006 0:37 |
|
 |
gabriel
|
Rafal Cytuj: Mój podpis jest w 100% prawdziwy, masz jakieś wątpliwosci ? _________________
Wszyscy dobrzy ludzie idą do nieba niezaleznie od wyznawanej religii. Inaczej wszystko jest bez sensu.
Oczywiscie ze mam , bo Ty oceniasz to swoja ziemska logika..a w niebie moze byc inna logika
Pamietasz ze Bog 100 razy bardziej ciesz sie jak 1 zbrodniarz sie nawraca w ostatniej chwili niz ze 100 wielbiaych Boga sprawiedliwych ?
To pisze w biblii ! No i co to za sprawiedliwosc wg Ciebie prawda ? 
|
Śr wrz 06, 2006 0:40 |
|
 |
rafal3006
|
P.S.
A co z zapłodnionymi jajeczkami ... w jaki sposób będą wielbić Boga ?
Jaki będzie stan umysłu zaplodnionych jajeczek
Zapłodnione jajeczko to człowiek poczęty przecież, takie jest oficjalne stanowisko KK 
|
Śr wrz 06, 2006 0:41 |
|
 |
gabriel
|
rafal Cytuj: Póki co zdecydowana większość ludzi na świecie uważa Chrystusa za bożka .... i co wszyscy do piekła, bo niebo jest wyłączną własnościa KK ? No coz, jesli Bog potrafil wytopic i wytracic 99 % ludzkosci ...to uwazasz ze tego by nie mogl zrobic ?  Cytuj: Co ty bredzisz, czyli wykluczone jest rozpoznanie najbliższej rodziny w niebie, cała wiecznośc to wielbienie Boga ? - dziękuję, nie chcę do takiego piekła
A to dlaczego kosciol pozwala na ponowne malzenstwa koscielne po smierci jednego z malzonkow ?
Otoz m inymi dlatego ze wlasnie nie bede wlasnie meic zadnego znaczenia wiezi rodzinne
No ale jesli Ci to nie odpowiada..zawsze mozesz wybrac pieklo  bo na calkowity niebyt to raczej nie masz co liczyc 
|
Śr wrz 06, 2006 0:43 |
|
 |
rafal3006
|
gabriel napisał(a): Rafal Cytuj: Mój podpis jest w 100% prawdziwy, masz jakieś wątpliwosci ? _________________
Wszyscy dobrzy ludzie idą do nieba niezaleznie od wyznawanej religii. Inaczej wszystko jest bez sensu.
Oczywiscie ze mam , bo Ty oceniasz to swoja ziemska logika..a w niebie moze byc inna logika Pamietasz ze Bog 100 razy bardziej ciesz sie jak 1 zbrodniarz sie nawraca w ostatniej chwili niz ze 100 wielbiaych Boga sprawiedliwych ? To pisze w biblii ! No i co to za sprawiedliwosc wg Ciebie prawda ?  Taak, piekna ta Boska sprawiedliwośc rafal3006 napisał(a): gabriel napisał(a): Rafał3006 napisał(a): Gabrielu, to ty nie nadażasz za moim myśleniem 1=100 000 000 u Boga to niebo dla Hitlera bo w ostatniej "sekundzie" życia szczerze żałował tego co zrobił i piekło dla wspaniałego, szlachetnego i dobrego człowieka w oczach wszystkich ludzi który miał jedną jedyną wadę ... był Ateistą !
Dla mnie taki Bóg to absolutny fałsz, a dla Ciebie ?
Proszę o odpowiedź TAK lub NIE
Jesli zyje na ziemi mowie ze ta logika nie ma sensu faktycznie. 
|
Śr wrz 06, 2006 0:43 |
|
 |
gabriel
|
rafal3006 napisał(a): P.S. A co z zapłodnionymi jajeczkami ... w jaki sposób będą wielbić Boga ?  Jaki będzie stan umysłu zaplodnionych jajeczek Zapłodnione jajeczko to człowiek poczęty przecież, takie jest oficjalne stanowisko KK 
Kazdy poczety czlowiek ma dusze i jako dusza bedzie wielbic Boga
|
Śr wrz 06, 2006 0:44 |
|
 |
gabriel
|
Cytuj: Taak, piekna ta Boska sprawiedliwośc
A uwazasz sie jednak za madrzejszego od Boga czy bardziej sprawiedliwego ? 
|
Śr wrz 06, 2006 0:46 |
|
 |
Assur
|
gabriel napisał(a): Puki co biblia mowi innaczej , a kto ma racje okaze sie po smierci Aha..a tak nawjasem mowiac to raczej wierze biblii niz Twoim pogladom
Zaskakujące jaki wpływ na ludzi współczesnych ma księga napisana przez izraelitów w celu wyjaśnienia zasad jakie panują na świecie.
Jeszcze bardziej zdumiewające jest, że ktokolwiek w to wierzy w XXI wieku
|
Śr wrz 06, 2006 22:59 |
|
 |
Irbisol
|
gabriel napisał(a): A uwazasz sie jednak za madrzejszego od Boga czy bardziej sprawiedliwego ? 
Odpowiem w swoim imieniu: uważam się za bardziej sprawiedliwego od Boga.
_________________ Z definicji Boga jest On "bytem koniecznym" więc zdanie że Byt konieczny nie istnieje jest absurdalne logicznie.
Bez duszy człowiek jest tylko zwierzęciem i jego zabicie nie różni się niczym od zabicia świni na szynkę.
|
Pt wrz 08, 2006 14:23 |
|
 |
rafal3006
|
Nawet Hitler był mniej okrutny od Boga, bo mordował tylko 6 lat, a Bóg w piekle znęca się nad Bogu ducha winnym ateistą, któremu z logicznego myslenia wyszło że Boga nie ma ... całą wieczność
... i nie interesuje go że na ziemi ten człowiek był wspaniałym i dobrym człowiekiem. Nie wierzył w niego, nie oddawał mu hołdów i pokłonów - zatem zasłużone piekło ...
to Boskie 1=100 000 000 - jak to ujął Gabriel ....
Taką logikę pojmie tylko ziemski idiota ....
|
Pt wrz 08, 2006 19:16 |
|
|
|