Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Śr sie 06, 2025 14:39

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 282 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19  Następna strona
 Ateizm to błąd. 
Autor Wiadomość

Rafal
Cytuj:
Tylko skąd ta twoja pewność, że Biblia nie jest najzwyklejsza powieścią ?

A to juz jest sprawa osobista czy wierzysz w to czy nie.Niemniej jednak jesli nie wierzysz a istnieje Bog jednak..to mozesz miec powazny problem

Żaden problem Gabrielu, bo niby dlaczego Bóg miałby być wyłączną własnościa którejkolwiek z ziemskich religii ? :o
Jesli Bóg istnieje to ziemska religia nie ma dla niego zadnego znaczenia, to Bóg ponad wszelkimi Bogami ziemskimi i sądzeni bedziemy za czyny ...

gabriel napisał(a):
Cytuj:
Dla mnie nasz wszechświat jest piękny, cieszę się że żyję - mam nadzieję że to nie ostatni wszechświat stworzony przez Boga i nie ostatnie nasze życie. Nieśmiertelniość to piekło w jakiejkolwiek formie, więc jeśli istnieje niebo to niebem będą kolejne nasze urodziny w kolejnym wszechświecie i tak do nieskończoności ...

A nie zauwazyles przypadkiem ze zmienia Ci sie psychika pod wpywem wieku ?
Majac 4-8 lat tym wlasnie wymarzonym rajem byl dla Ciebie sklep z zabawkami
Majac 12-16 lat tym rajem byl pewnie sklep ze sprzetem elektroniczno-muzycznym

Teraz rajem jest mozliwosc poznawanai swiata i czerpania z niego przyjemnosci duchowych

Sadzisz ze po smierci jaka bedziesz mial mentalnosc ? 8 latka 12 latka 30 latka? a moze zupelnie inna mentalnosc i co innego bedzie Cie cieszyc ?

Jestem pewien, że nie będę żył wiecznie bo Bóg nie jest taki głupi aby karać człowieka piekłem nieśmiertelności w jakiejkolwiek formie.
Spotkamy sie w innym wszechswiecie Gabrielu ... znowu jako śmiertelnicy, bo nieśmiertelnośc to totalna głupota i piekło.

... a ty co sobie wyobrazasz, że w niebie spotkasz swoją żonę i dzieci i będziesz z nimi żył wiecznie ? :o :o :o ... a jak twoje dziecko nie będzie chciało życ z tobą bo ono woli byc dorosłym i miec swoją żonę i dzieci ... itd do nieskończoności ... widzisz jakie bzdury wychodzą ?

... ile ty lat chcesz mieć w niebie i żyć wiecznie: roczek, 20 lat, 90 lat ... bo twoje wnuki na pewno będa chciały abyś całą wieczność był ich kochanym, niedołężnym 90 letnim dziadkiem :o :o :o ... no i jak ci sie to podoba ? :D

Wt wrz 05, 2006 23:56

Cytuj:
Jeśli chodzi o wiarę to kazdy ma wolna wolę, nie mam kagańca na mózgu i mogę założyc dosłownie wszystko, także to że racje maja ateiści ... masz coś przeciwko ? Jestem "katolikiem" i totalnie smieszą mnie takie na przykład idiotyzmy jak żądanie od dorosłego człowieka przez księdza zaświadczenia na papierku, że sie było u spowiedzi ... niedługo pewnie wprowadzą akt notarialny potwierdzający spowiedź ... że o Radiu Maryja i faszystch od Gierytycha nie wspomnę

Jakbys troche wysunal nos poza Polske a najlepiej europe to bys sie przekonal ze KK na swiecie to nie ks Dyndalski z gornej wolki czy pcimia dolnego , i nie ocenial ponad 1 mld ludzi przez zadanie jakiegos papierka w/w ksiedza

Śr wrz 06, 2006 0:13

Cytuj:
Jestem pewien, że nie będę żył wiecznie bo Bóg nie jest taki głupi aby karać człowieka piekłem nieśmiertelności w jakiejkolwiek formie

Puki co biblia mowi innaczej , a kto ma racje okaze sie po smierci
Aha..a tak nawjasem mowiac to raczej wierze biblii niz Twoim pogladom

Cytuj:
a ty co sobie wyobrazasz, że w niebie spotkasz swoją żonę i dzieci i będziesz z nimi żył wiecznie

Majac na mysli wiek 4 12 czy 30 lat mialem na mysli stan umyslu a nie otoczenie w ktorym przebywam

Cytuj:
ile ty lat chcesz mieć w niebie i żyć wiecznie: roczek, 20 lat, 90 lat

Tak jak powtarzam , chodzilo mi o stan umyslu w takim wieku a nie otoczenie z wnukami czy prawnikami

A jakbys uwazniej przeczytal w bibli to szczescie absolutne to stan umyslu ktorym wszystkie dusze wielbia i chwala Boga ..a nie supersportowe ferarii , laski i imprezy
Ciezko to zrozumiec majac tyle lasek wokolo co ? :)

Śr wrz 06, 2006 0:21

Rafal
Cytuj:
Jeśli chodzi o wiarę to kazdy ma wolna wolę, nie mam kagańca na mózgu i mogę założyc dosłownie wszystko, także to że racje maja ateiści ... masz coś przeciwko ? Jestem "katolikiem" i totalnie smieszą mnie takie na przykład idiotyzmy jak żądanie od dorosłego człowieka przez księdza zaświadczenia na papierku, że sie było u spowiedzi ... niedługo pewnie wprowadzą akt notarialny potwierdzający spowiedź ... że o Radiu Maryja i faszystch od Gierytycha nie wspomnę

Jakbys troche wysunal nos poza Polske a najlepiej europe to bys sie przekonal ze KK na swiecie to nie ks Dyndalski z gornej wolki czy pcimia dolnego , i nie ocenial ponad 1 mld ludzi przez zadanie jakiegos papierka w/w ksiedza

A ty nie oceniaj 5,5 miliarda pozostałych ludzi ! :o

Mój podpis jest w 100% prawdziwy, masz jakieś wątpliwosci ? :D

Śr wrz 06, 2006 0:28

Cytuj:
A ty nie oceniaj 5,5 miliarda pozostałych ludzi !

A ile ludzi na swiecie podziela Twoj poglad ? :)

Śr wrz 06, 2006 0:37

Rafal
Cytuj:
Jestem pewien, że nie będę żył wiecznie bo Bóg nie jest taki głupi aby karać człowieka piekłem nieśmiertelności w jakiejkolwiek formie

Póki co zdecydowana większość ludzi na świecie uważa Chrystusa za bożka .... i co wszyscy do piekła, bo niebo jest wyłączną własnościa KK ? :o

gabriel napisał(a):
Cytuj:
ile ty lat chcesz mieć w niebie i żyć wiecznie: roczek, 20 lat, 90 lat

Tak jak powtarzam , chodzilo mi o stan umyslu w takim wieku a nie otoczenie z wnukami czy prawnikami
A jakbys uwazniej przeczytal w bibli to szczescie absolutne to stan umyslu ktorym wszystkie dusze wielbia i chwala Boga ..

Co ty bredzisz, czyli wykluczone jest rozpoznanie najbliższej rodziny w niebie, cała wiecznośc to wielbienie Boga ? :D - dziękuję, nie chcę do takiego piekła :o

gabriel napisał(a):
Ciezko to zrozumiec majac tyle lasek wokolo co ? :)

Co ty pleciesz o jakichs laskach - mam szczęśliwą rodzinę, wszyscy sie kochamy :D ... chyba ty masz senne marzenia o laskach :D

Śr wrz 06, 2006 0:37

Cytuj:
Mój podpis jest w 100% prawdziwy, masz jakieś wątpliwosci ?

Wszyscy dobrzy ludzie idą do nieba niezaleznie od wyznawanej religii.
Inaczej wszystko jest bez sensu.

Oczywiscie ze mam , bo Ty oceniasz to swoja ziemska logika..a w niebie moze byc inna logika
Pamietasz ze Bog 100 razy bardziej ciesz sie jak 1 zbrodniarz sie nawraca w ostatniej chwili niz ze 100 wielbiaych Boga sprawiedliwych ?
To pisze w biblii ! No i co to za sprawiedliwosc wg Ciebie prawda ? :)

Śr wrz 06, 2006 0:40

A co z zapłodnionymi jajeczkami ... w jaki sposób będą wielbić Boga ? :o
Jaki będzie stan umysłu zaplodnionych jajeczek :D
Zapłodnione jajeczko to człowiek poczęty przecież, takie jest oficjalne stanowisko KK :o

Śr wrz 06, 2006 0:41

Cytuj:
Póki co zdecydowana większość ludzi na świecie uważa Chrystusa za bożka .... i co wszyscy do piekła, bo niebo jest wyłączną własnościa KK ?

No coz, jesli Bog potrafil wytopic i wytracic 99 % ludzkosci ...to uwazasz ze tego by nie mogl zrobic ? :)

Cytuj:
Co ty bredzisz, czyli wykluczone jest rozpoznanie najbliższej rodziny w niebie, cała wiecznośc to wielbienie Boga ? - dziękuję, nie chcę do takiego piekła

A to dlaczego kosciol pozwala na ponowne malzenstwa koscielne po smierci jednego z malzonkow ?
Otoz m inymi dlatego ze wlasnie nie bede wlasnie meic zadnego znaczenia wiezi rodzinne
No ale jesli Ci to nie odpowiada..zawsze mozesz wybrac pieklo :) bo na calkowity niebyt to raczej nie masz co liczyc :)

Śr wrz 06, 2006 0:43

Rafal
Cytuj:
Mój podpis jest w 100% prawdziwy, masz jakieś wątpliwosci ?

Wszyscy dobrzy ludzie idą do nieba niezaleznie od wyznawanej religii.
Inaczej wszystko jest bez sensu.

Oczywiscie ze mam , bo Ty oceniasz to swoja ziemska logika..a w niebie moze byc inna logika
Pamietasz ze Bog 100 razy bardziej ciesz sie jak 1 zbrodniarz sie nawraca w ostatniej chwili niz ze 100 wielbiaych Boga sprawiedliwych ?
To pisze w biblii ! No i co to za sprawiedliwosc wg Ciebie prawda ? :)

Taak, piekna ta Boska sprawiedliwośc :o

rafal3006 napisał(a):
gabriel napisał(a):
Rafał3006 napisał(a):
Gabrielu, to ty nie nadażasz za moim myśleniem 1=100 000 000 u Boga to niebo dla Hitlera bo w ostatniej "sekundzie" życia szczerze żałował tego co zrobił i piekło dla wspaniałego, szlachetnego i dobrego człowieka w oczach wszystkich ludzi który miał jedną jedyną wadę ... był Ateistą !

Dla mnie taki Bóg to absolutny fałsz, a dla Ciebie ?

Proszę o odpowiedź TAK lub NIE

Jesli zyje na ziemi mowie ze ta logika nie ma sensu faktycznie.

:piwo:

Śr wrz 06, 2006 0:43

P.S.
A co z zapłodnionymi jajeczkami ... w jaki sposób będą wielbić Boga ? :o
Jaki będzie stan umysłu zaplodnionych jajeczek :D
Zapłodnione jajeczko to człowiek poczęty przecież, takie jest oficjalne stanowisko KK :o

Kazdy poczety czlowiek ma dusze i jako dusza bedzie wielbic Boga

Śr wrz 06, 2006 0:44

Taak, piekna ta Boska sprawiedliwośc

A uwazasz sie jednak za madrzejszego od Boga czy bardziej sprawiedliwego ? :)

Śr wrz 06, 2006 0:46

Zaskakujące jaki wpływ na ludzi współczesnych ma księga napisana przez izraelitów w celu wyjaśnienia zasad jakie panują na świecie.
Jeszcze bardziej zdumiewające jest, że ktokolwiek w to wierzy w XXI wieku

Śr wrz 06, 2006 22:59

A uwazasz sie jednak za madrzejszego od Boga czy bardziej sprawiedliwego ? :)

Odpowiem w swoim imieniu: uważam się za bardziej sprawiedliwego od Boga.

Pt wrz 08, 2006 14:23

Nawet Hitler był mniej okrutny od Boga, bo mordował tylko 6 lat, a Bóg w piekle znęca się nad Bogu ducha winnym ateistą, któremu z logicznego myslenia wyszło że Boga nie ma ... całą wieczność :o

... i nie interesuje go że na ziemi ten człowiek był wspaniałym i dobrym człowiekiem. Nie wierzył w niego, nie oddawał mu hołdów i pokłonów - zatem zasłużone piekło ...

to Boskie 1=100 000 000 - jak to ujął Gabriel ....

Taką logikę pojmie tylko ziemski idiota ....

Pt wrz 08, 2006 19:16
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 282 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19  Następna strona