Autor |
Wiadomość |
stanislav
zbanowany na stałe
|
 Re: Homoseksualizm cz. 3
meritus napisał(a): Cytuj: Uwierz, że nie można stać się gejem czy lesbijką poprzez samą wiedzę o homoseksualiźmie. Trudno się z tym zgodzić. Meritus wiedze o homoseksualiżmie ma więc już dawno stał sie gejem ew. jest w trakcie. meritus napisał(a): Człowiek został stworzony przez Boga jako mężyczna i kobieta, a nie jako gej i lesbijka. Aha, czyli gej nie jest mężczyną a lesbijka kobietą, że też tego wczesniej nie zauważyłem. Jutro pójdę do klubu dla gejów i przyjrzę się dokładniej. meritus napisał(a): Wszystko to na pewno przy aprobacie moderatorów, którzy tolerują tego typu ekscesy w tym temacie już od dłuższego czasu. Jak ja lubię ten gatunek człowieka - tam doniesie, tu naskarży, czasem mame zawoła. meritus napisał(a): Dla mnie wiara, że jeżeli dziecko będzie się deformować moralnie i psychicznie, to dojrzeje normalnie, wskazuje na wysoki stopień naiwności. Moje dziecko będzie miało zakaz czytania Biblii by przypadkiem nie zdeformowało się moralnie i psychicznie. Tyle tam jadu, krwi, żądzy odwetu i poszukiwań kozła ofiarnego (Chrystus). Atmosfera gorsza niż na forum onetu czy innego pudelka.
|
Pn gru 20, 2010 20:33 |
|
|
|
 |
lublin33338
|
Meritus, nikt nie chce na Ciebie wylewać pomyj - jak to określiłeś. Po prostu dyskutujemy. Tylko widzę - i powtórzę się - nie wiem dlaczego nie przyjmujesz jakichkolwiek argumentów? Rozumiem, ze dla Ciebie Biblia, Katechizm, dogmaty są wyznacznikiem moralnym i nikt tego prawa ci nie odbiera. Powinieneś jednak zrozumieć, że Kościół nie ma monopolu na głoszenie jedynie słusznej nauki. To co dla Ciebie jest chore i nienaturalne, dla homoseksualisty jest zupełnie prawidłowym stanem. Uważam, że nie można człowieka oceniać tylko i wyłącznie na podstawie jednego kryterium, czyli np. seksualności. Sam fakt, iz ktoś żyje w związku niesakramentalnym lub preferuje rozwiązłe życie nie oznacza jeszcze, że jest człowiekiem całkowicie zepsutym moralnie. Podobnie jest z homoseksualizmem, który przeciez nie wyklucza innych aspektów bardziej istotnych i pożądanych w codziennym życiu.
|
Wt gru 21, 2010 1:38 |
|
 |
Miłujący prawde
|
lublin33338 napisał(a): Powinieneś jednak zrozumieć, że Kościół nie ma monopolu na głoszenie jedynie słusznej nauki. Nie ma monopolu, nie ma prawa, gdyż jest zbiorem nauk ludzkich, a nie Bożych. Przykład: Znasz te modlitwę: (Mateusza 6:9-13) „ Macie więc modlić się w ten sposób: „‚Nasz Ojcze w niebiosach, niech będzie uświęcone twoje imię. Niech przyjdzie twoje królestwo. Niech się dzieje twoja wola, jak w niebie, tak i na ziemi. Daj nam dzisiaj naszego chleba na ten dzień; i przebacz nam nasze winy, jak i my przebaczyliśmy winnym wobec nas. I nie wystawiaj nas na pokusę, ale nas wyzwól od niegodziwca’". Teraz sprawdź, słowo po słowie, czego jesteś uczony przestrzegać z wymienionych w tej modlitwie rzeczy i zachowań? Czy znasz Imię Boga? Co wiesz o Królestwie Bożym, co ono oznacza? Czy dzieje się na ziemi wola Boga, a czy ludzie znają ją? Czy Kościół uczy swych wiernych miłości do Boga i bliźnich? Zastanów się nad tymi pytaniami, a otworzą Ci się oczy i może znajdziesz poznanie Boga prawdziwego, którego imię Jehowę.. lublin33338 napisał(a): To co dla Ciebie jest chore i nienaturalne, dla homoseksualisty jest zupełnie prawidłowym stanem. Zobacz co o homoseksualizmie mówi Apostoł Paweł: (Rzymian 1:24-28) " Dlatego też Bóg, stosownie do pragnień ich serc, wydał ich na pastwę nieczystości, żeby między sobą hańbili swe ciała, właśnie tych, którzy prawdę Bożą zamienili na kłamstwo oraz wielbili stworzenie i dla niego pełnili świętą służbę zamiast dla Tego, który stworzył i który jest błogosławiony na wieki. Amen. Dlatego też Bóg wydał ich haniebnym żądzom seksualnym, bo zarówno ich kobiety zamieniły pożycie zgodne z naturą na przeciwne naturze, jak i mężczyźni podobnie porzucili zgodne z naturą pożycie z kobietą i gwałtownie zapłonęli w swej pożądliwości jedni ku drugim, mężczyźni z mężczyznami czyniąc to, co sprośne, i na samych sobie otrzymując pełną odpłatę należną za ich błąd. A ponieważ nie podobało im się zważać na Boga według dokładnego poznania, Bóg wydał ich w stan umysłu niegodny upodobania, aby czynili to, co niestosowne," Ludzie tak czyniący, dopóki tak czynią są przez Boga odrzuceni. Mogą w każdej chwili odrzucić to haniebne postępowanie i wrócic do Boga! On ich przyjmie, mało tego, widząc ich szczere pragnienie pomoże wyjść z tego brudu i umyć serce i ręce.. lublin33338 napisał(a): Uważam, że nie można człowieka oceniać tylko i wyłącznie na podstawie jednego kryterium, czyli np. seksualności. Sam fakt, iz ktoś żyje w związku niesakramentalnym lub preferuje rozwiązłe życie nie oznacza jeszcze, że jest człowiekiem całkowicie zepsutym moralnie. Jedno kryterium to jak góra lodowa, informuje o szerokim kryterium i wieloelementowym. Jednak informuje o czymś szczególnym, o lekceważeniu Boga i Jego mierników prawości i sprawiedliwości. Informuje o braku miłości do Boga. Czytasz: (Mateusza 22:37-38) " On rzekł do niego: „‚Masz miłować Jehowę, twojego Boga, całym swym sercem i całą swą duszą, i całym swym umysłem’. To jest największe i pierwsze przykazanie"". (1 Jana 5:3) " Bo miłość do Boga polega na tym, że przestrzegamy jego przykazań; a przecież jego przykazania nie są uciążliwe". Nie zapominaj po ostrzeżeniu Jezusa: (Łukasza 16:10) " Kto jest wierny w najmniejszym, jest też wierny w wielkim, a kto jest nieprawy w najmniejszym, jest też nieprawy w wielkim". lublin33338 napisał(a): Podobnie jest z homoseksualizmem, który przecież nie wyklucza innych aspektów bardziej istotnych i pożądanych w codziennym życiu. Wyklucza. Homoseksualizm to plaga, która rozszerza się błyskawicznie. Ludzie najlepiej pociągają za sobą kolejnych swym zachowaniem i przykładem. To zaś jest jawnym wypowiedzeniem posłuszeństwa Bogu, wzorem tego wydarzenia w Edenie, a skutkiem nasze umieranie. Czy jednak ludzie mają masowo przyznawać się, iż niczego ich bunt w Edenie nie nauczył? Oczywiście należy być tolerancyjnym, bo każdy od Boga dostał wolną wolę i może w życiu czynić co chce. Czy jednak wszystko jest pożyteczne? Nie można więc w żadnym razie takiego zachowania akceptować i mówić o nim cokolwiek pozytywnego, bo takich pozytywnych rzeczy w tym zachowaniu nie widzi sam Bóg. Czy więc chcesz występować przeciwko Bogu i zmieniać Jego Słowo? Czytaj Boże ostrzeżenie: (Objawienie 22:18-19) „J a świadczę każdemu, kto słyszy słowa proroctwa tego zwoju: Jeżeli ktoś doda coś do tych rzeczy, Bóg doda mu plag zapisanych w tym zwoju; a jeżeli ktoś odejmie coś ze słów zwoju tego proroctwa, Bóg odejmie jego dział w drzewach życia i w mieście świętym — rzeczach opisanych w tym zwoju". Pozdrawiam
|
Wt gru 21, 2010 7:34 |
|
|
|
 |
a.R.E.k.
|
Miłujący prawdę, Bóg nikogo nie odrzuca. To jedynie pełni nienawiści ludzie twierdzą, że Bóg może kogokolwiek odrzucić. Zresztą gdybyś umiał czytać ze zrozumieniem to zorientowałbyś się, że w dyskusji zostało powiedziane, iż Biblia nie jest jedynym wyznacznikiem a Ty potrafisz tylko zasypywać wątek biblijnymi cytatami. meritus napisał(a): To, że takich badań nie znasz, nie znaczy, że ich nie ma. Dosłownie to samo tyczy się badań dowodzących wrodzonego homoseksualizmu.
Ostatnio edytowano Wt gru 21, 2010 10:52 przez a.R.E.k., łącznie edytowano 1 raz
|
Wt gru 21, 2010 10:46 |
|
 |
Daniel86
|
meritus napisał(a): Zaczynasz się powtarzać, a jednocześnie nie podajesz wytłumaczenia. Tak się składa, że podaję. Napisałem przecież: "Samo propagowanie homoseksualizmu nie jest jego przyczyną, bo kiedyś nie było homopropagandy, a mimo to geje i lesbijki też byli." meritus napisał(a): Trudno się z tym zgodzić. Jeżeli będzie się promować u dzieci i młodziezy zachowania homoseksualne, to można wypaczyć proces dojrzewania i wywołać niewłaściwe ukierunkowanie popędu seksualnego. Przyjąłeś jak widzę wrodzoność tej skłonności jako dogmat, stąd też trudno przyjąć, że jest inaczej. Tu nie chodzi tylko o wiarę w wrodzoność homoseksualizmu. Tu chodzi też o niewiarę w to, że dziecku wystarczy powiedzieć, że homoseksualizm jest normalny, a ono stanie się homoseksualne. Więc nawet jeśli homoseksualizm jest rzeczywiście nabyty, a nie wrodzony, to i tak niczego to nie zmienia. A tak w ogóle to napisz dokładnie, co na takich spotkaniach jest dzieciom mówione: to, że mają być homo czy to, że mają być tolerancyjne? meritus napisał(a): To, że takich badań nie znasz, nie znaczy, że ich nie ma. A czy Ty znasz badania, które udowadniają, że homopropaganda zmienia dzieci i ludzi w homo? O tym też pisałem, ale Ty się do tego wolałeś nie odnosić. "A czy jest uzasadnione naukowo, że przyczyną homoseksualizmu jest homopropaganda? Raczej też nie." Zamiast się kłócić o to, kto ma rację, lepiej zobaczmy, jak to jest w rzeczywistości. Np. w Szwecji i Holandii homoseksualiści wywalczyli już wszystko, co chcieli. Teraz pozostaje Ci tylko udowodnić, że to doprowadziło do zwiększenia procenta homoseksualistów w społeczeństwie. Czyli udowodnij, że procent gejów jest większy w Szwecji i Holandii niż na Litwie, gdzie z homopropagandą walczą bardzo intensywnie. Miłujący prawde napisał(a): Czy fakt iż dwóch mężczyzn, czy dwie kobiety, zgadzają się na popełnianie takiego sprzecznego z natura postępowania, w jakiś sposób go wybiela, czyni z tego procederu rzecz właściwą i dobrą? A ja już o tym pisałem. "Tu nie chodzi o umoralnianie (wybielenie) tylko o zasadę: wolność jednego człowieka kończy się tam, gdzie zaczyna wolność drugiego. Jeśli ktoś robi coś, z czym Ty się nie zgadzasz, ale nie łamie tej zasady, to Ty nie masz powodu się wtrącać, bo przestrzeganie tej zasady sprawia, że jest to tylko ich prywatna sprawa.
_________________ Pomóż klikając w serduszko! - Pajacyk, Okruszek, Polskie Serce i Pusta Miska
 Mi ne mortigas, mi ne ŝtelas, mi ne kredas...
|
Wt gru 21, 2010 10:52 |
|
|
|
 |
leunamme888
zbanowany na stałe
|
Miłujący prawde napisał(a): leunamme888 napisał(a): Moim zdaniem pytanie się Kościoła o zdanie, czy homoseksualizm jest zły jest błędem. Pytanie Kościoła o zdanie w kwestiach takich jak homoseksualizm, aborcja czy in vitro, to pomyłka. Dlaczego? Bo nie jest to zdanie opinią opartą na Biblii, dokładnie tak samo jak kwestia celibatu, która przecież nie ma najmniejszego pokrycia w tekstach Biblii. Jest po prostu wymysłem hierarchów Kościoła. Biblia zaś, a więc Bóg Jehowa, zdecydowanie i bezwarunkowo występuje przeciwko homoseksualizmowi - ci dopuszczający się takich rzeczy, nie odziedziczą Królestwa Bożego, nie będą zbawieni. Biblia potępia zabijanie ludzi i to bez względu na wiek samej ofiary. Od zarodka, starszego płodu czy dorosłego człowieka. Dlatego, i aborcja i in vitro są niedopuszczalne, gdyż zabija się zarodki, czy płody. Czy jeszcze trzeba coś więcej? Nie, juz nie! leunamme888 napisał(a): A homoseksualizm nie jest czymś co powinniśmy piętnować, jest to bowiem decyzja dwóch dorosłych ludzi i dopóki nikt nikogo do niczego nie zmusza to jest wszystko ok. Czy fakt iż dwóch mężczyzn, czy dwie kobiety, zgadzają się na popełnianie takiego sprzecznego z natura postępowania, w jakiś sposób go wybiela, czyni z tego procederu rzecz właściwą i dobrą? Na pewno nie! Choćby więc nawet homoseksualizm został zalegalizowany, choćby się stał bardzo popularny, choćby cały świat był jak Sodoma i Gomora, to jednak chrześcijan mimo wszystko obowiązuje prawda Słowa Bożego: homoseksualizm jest czymś obrzydliwym, zarówno dla Jehowy Boga, jak i dla moralnego człowieka.Pozdrawiam Sprzeczne z dziesięcioma przykazaniami jest czczenie wizerunków. A czy KRK to robi. Tak robi. Czy KRK czci szabat. Nie czci dzień następny - niedziele. Ilu w KRK mówi: O Jezu, o Boże itd. , Ilu KRK z to piętnuje. Niewielu. Bądźcie w porządku wobec pierwszych trzech przykazań (w stosunku do Boga), a będziecie mieli prawo piętnować ludzi za pozostałe siedem. Póki co raczej zrezygnujcie z sądzenia innych ludzi ze swoich ambon. Co do homoseksualizmu - jest to grzech ciała, zatem niższy w hierarchi ważności niż grzech duszy. Poza tym walne wam dobry tekst na to: (Łk 10) "(12) Powiadam wam: Sodomie lżej będzie w ów dzień niż temu miastu. (13) Biada tobie, Korozain! Biada tobie, Betsaido! Bo gdyby w Tyrze i Sydonie działy się cuda, które u was się dokonały, już dawno by się nawróciły, siedząc w worze pokutnym i w popiele. (14) Toteż Tyrowi i Sydonowi lżej będzie na sądzie niżeli wam. (15) A ty, Kafarnaum, czy aż do nieba masz być wyniesione? Aż do otchłani zejdziesz! (16) Kto was słucha" Czyli wniosek jest taki, iż jednak są cieższe grzechy i mają je np. te osoby, które dostały wiele od życia, praktycznie za darmo (Za darmo dostaliście, darmo dajcie), ale zamiast prostowac drogi, i czynić miłosierdzie zabierają się np. za oskarżanie innych. Uwaga możecie mieć gorzej niż homoseksualiści. Sąd może was znieść z powierzchni Ziemi.
_________________ Lights out we live in a world of darkness No doubt everything's up for sale We sleep all of the world is burning We pray to god for a better deal Nothing is sacred back then or now Everything's wasted is that all there is Can I go now Judas my guide
|
Wt gru 21, 2010 11:54 |
|
 |
stanislav
zbanowany na stałe
|
Biblia, Biblia, Biblia. Biblia to, Biblia tamto. Ja tam wolę "Radość seksu gejowskiego" Tamto książka i to książka.
|
Wt gru 21, 2010 14:35 |
|
 |
leunamme888
zbanowany na stałe
|
stanislav napisał(a): Biblia, Biblia, Biblia. Biblia to, Biblia tamto. Ja tam wolę "Radość seksu gejowskiego" Tamto książka i to książka. A kto napisał taką książkę?
_________________ Lights out we live in a world of darkness No doubt everything's up for sale We sleep all of the world is burning We pray to god for a better deal Nothing is sacred back then or now Everything's wasted is that all there is Can I go now Judas my guide
|
Wt gru 21, 2010 18:29 |
|
 |
meritus
|
Cytuj: Sprzeczne z dziesięcioma przykazaniami jest czczenie wizerunków. A czy KRK to robi. W Biblii nie ma przykazania zakazującego czczenia wizerunków. Jest zakaz bałwochwalstwa i wykorzystywania w tym celu podobizn, ale nie otaczania szacunkiem przedmiotów przeznaczonych do kultu Bożego. Proponuję nie wprowadzać w błąd. Launamme888 napisał(a): Czy KRK czci szabat. Nie czci dzień następny - niedziele. Niedziela jest dniem Pańskim, już nie szabat. Chrystus zmartwychwstał. Daniel86 napisał(a): Samo propagowanie homoseksualizmu nie jest jego przyczyną, bo kiedyś nie było homopropagandy, a mimo to geje i lesbijki też byli Trzeba jednak zwrócić uwagę, że twoja argumentacja trafia w próżnię, gdyż ja uważam, że propaganda homoseksualna wpływa na rozprzestrzenianie się tego typu zachowań bez względu na to, czy homoseksualiści byli, czy nie. Czy oni byli, czy nie nie ma wpływu na powstawanie zachowań homoseksualnych. Cytuj: A czy Ty znasz badania, które udowadniają, że homopropaganda zmienia dzieci i ludzi w homo? Z pewnością znają je propagatorzy homoseksualizmu, skoro sobie zadają trud, by promować takie zachowania wśród dzieci. Daniel86 napisał(a): Np. w Szwecji i Holandii homoseksualiści wywalczyli już wszystko, co chcieli. Teraz pozostaje Ci tylko udowodnić, że to doprowadziło do zwiększenia procenta homoseksualistów w społeczeństwie Trzeba by dotrzeć do obiektywnych badań. Zadaj sobie trud i poszukaj. Daniel86 napisał(a): prywatna sprawa Jak już zostało to powiedziane: publiczny ekshibicjonizm homoseksualny, propaganda w szkołach, domaganie się przywilejów finansowych, adoptowanie dzieci nie są sprawami prywatnymi homoseksualistów. a.R.E.k. napisał(a): Dosłownie to samo tyczy się badań dowodzących wrodzonego homoseksualizmu. Na temat wrodzoności homoseksualizmu nie ma żadnych dowodów. Natomiast literatura dotycząca nabywania homoseksualizmu jest dość obszerna i powszechnie dostępna. lublin33338 napisał(a): Powinieneś jednak zrozumieć, że Kościół nie ma monopolu na głoszenie jedynie słusznej nauki. Nauka Słowa Bożego przekazywana przez Kościół jest prawdziwa. Jednak Kościół nie rości sobie monopolu na jedynie słuszność, co już wyraźnie wskazałem. Widac więc u ciebie to, co mi zarzucasz - zamknięcie na argumenty i na dodatek upór w nieprawdzie jeżeli chodzi o to zagadnienie. stanislav napisał(a): Meritus wiedze o homoseksualiżmie ma więc już dawno stał sie gejem ew. jest w trakcie. Pytanie do moderacji. Czy to zdanie nie zasługuje na interwencję? Jak długo moderator będzie tolerować personalne ataki ze strony cytowanego jegomościa?Cytuj: Bo nie jest to zdanie opinią opartą na Biblii, dokładnie tak samo jak kwestia celibatu, która przecież nie ma najmniejszego pokrycia w tekstach Biblii. Miłujący prawdę, proponuję zapoznać się z odpowiednimi fragmentami Biblii dotyczącymi celibatu, byś tej nieprawdy już więcej nie pisał. Odsyłam do odpowiedniego tematu, gdzie z pewnością można się z nimi zapoznać.
|
Wt gru 21, 2010 19:26 |
|
 |
stanislav
zbanowany na stałe
|
leunamme888 napisał(a): A kto napisał taką książkę? Charles Silverstein i Felice Picano. meritus napisał(a): Trzeba by dotrzeć do obiektywnych badań. Zadaj sobie trud i poszukaj. Tylko pamietaj że obiektywne badania to te, które potwierdzaja tezy meritusa. meritus napisał(a): Pytanie do moderacji. Czy to zdanie nie zasługuje na interwencję? Jak długo moderator będzie tolerować personalne ataki ze strony cytowanego jegomościa?
AaaaMamo! Mamo! On mnie przezywa!!!Powiedz mu coś!
|
Wt gru 21, 2010 19:58 |
|
 |
meritus
|
Ciesz się, że moderatorzy zbijają bąki na tym forum. Staram się nie podejrzewać ich, by tolerowali takie ekscesy, choć wraz z upływem czasu skłaniam się ku tej drugiej opcji.
|
Wt gru 21, 2010 20:03 |
|
 |
Daniel86
|
meritus napisał(a): Trzeba jednak zwrócić uwagę, że twoja argumentacja trafia w próżnię, gdyż ja uważam, że propaganda homoseksualna wpływa na rozprzestrzenianie się tego typu zachowań bez względu na to, czy homoseksualiści byli, czy nie. Czy oni byli, czy nie nie ma wpływu na powstawanie zachowań homoseksualnych. Ten argument jest dla mnie bez pokrycia, bo jeśli homopropaganda jest przyczyną homoseksualizmu, a mimo to homoseksualiści istnieli i bez niej, to skąd się wzięli? Z powietrza? To tak jakby powiedzieć, że kurze jajko może istnieć bez kury. Poza tym nie udowodniłeś, że w Holandii i Szwecji procent homoseksualistów jest większy niż na Litwie czy chociażby w Polsce. Szukałem w internecie i nie znalazłem, a przecież jeśli są takie badania, to homofoby bardzo chętnie, by je opublikowali w internecie, bo wiadomo, że byłby to bardzo twardy argument przeciwko homopropagandzie. Nie chcę mi się tego szukać, ale chyba ktoś w tym wątku napisał, że młodzi chłopcy się prostytuują i to nawet z mężczyznami i ma to być rzekomo dowód na to, że łatwo jest zmienić orientację seksualną. Nieprawda, bo co innego uprawiać (homo)seks dla pieniędzy, a co innego dla przyjemności.
_________________ Pomóż klikając w serduszko! - Pajacyk, Okruszek, Polskie Serce i Pusta Miska
 Mi ne mortigas, mi ne ŝtelas, mi ne kredas...
|
Wt gru 21, 2010 20:10 |
|
 |
stanislav
zbanowany na stałe
|
meritus napisał(a): Trzeba jednak zwrócić uwagę, że twoja argumentacja trafia w próżnię, gdyż ja uważam... . Po co dalsza dyskusja, dowody, badania. On tak uważa i koniec. To wystarczy. meritus napisał(a): Ciesz się, że moderatorzy zbijają bąki na tym forum. Staram się nie podejrzewać ich, by tolerowali takie ekscesy Moja ulubiona książka to " Kot Prot znów gotów do psot" - nie ma to jak odrobina chaosu.  Niby ksiązka dla dzieci a jaki pozytywny przekaz : Kot w kapeluszu rozbił wszystko tak jak chciał i nie grał swej roli zgodnie z narzuconymi mu zasadami.
Załączniki:
15042009kotprot.jpg [ 17.2 KiB | Przeglądane 1688 razy ]
|
Wt gru 21, 2010 20:20 |
|
 |
leunamme888
zbanowany na stałe
|
stanislav napisał(a): meritus napisał(a): Trzeba jednak zwrócić uwagę, że twoja argumentacja trafia w próżnię, gdyż ja uważam... . Po co dalsza dyskusja, dowody, badania. On tak uważa i koniec. To wystarczy. meritus napisał(a): Ciesz się, że moderatorzy zbijają bąki na tym forum. Staram się nie podejrzewać ich, by tolerowali takie ekscesy Moja ulubiona książka to " Kot Prot znów gotów do psot" - nie ma to jak odrobina chaosu.  Niby ksiązka dla dzieci a jaki pozytywny przekaz : Kot w kapeluszu rozbił wszystko tak jak chciał i nie grał swej roli zgodnie z narzuconymi mu zasadami. Tak powagę Kościoła można pokonać tylko w ten sposób.
|
Śr gru 22, 2010 9:46 |
|
 |
Geonides
Dołączył(a): Pt mar 26, 2010 11:38 Posty: 473 Lokalizacja: Rio de Świebodzineiro
|
Meritus: moja teza: promowanie tolerancji ( co Ty nazywasz propagandą), mówienie o homoseksualiźmie w kontekście pozytywnym, nie jest powiązane z występowaniem, bądź nie, osób o tej orientacji w społeczeństwie. Mój argument na poparcie tej tezy: We wcześniejszych epokach historycznych: starożytność, średniowiecze aż do historii najnowszej, homoseksualizm nie był "promowany". Pomimo tego, na świecie, homoseksualiści istnieli. Oczekuję Twojego kontrargumentu innego niż: meritus napisał(a): gdyż ja uważam, Ja uważam by w coś nie wdepnąć albo się na czymś nie poślizgnąć.
Śr gru 22, 2010 10:12 |
|
|
|