Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pt sie 15, 2025 18:35

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 2487 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 156, 157, 158, 159, 160, 161, 162 ... 166  Następna strona
 Homoseksualizm 

Czy jesteś za legalizacją związków homoseksualnych?
Tak 39%  39%  [ 136 ]
Nie 57%  57%  [ 199 ]
Nie mam zdania 5%  5%  [ 17 ]
Liczba głosów : 352

Homoseksualizm 
Autor Wiadomość
Przepraszam, właśnie znów udowadniasz, że na forum kiedujesz się nie jakimiś stałymi zasadami, tylko własnym widzimisie. Zachowuj się jak mod, a nie jak strona w sprawie, bo to po raz kolejny zaczyna być kpina z odpowiedniego moderowania.

Podałem Ci powody, pokazałem Ci twoje własne powody do zamknięcia innego tematu, które były identyczne w występującycmi tutaj. Jakieś wnioski?

I nie wycinaj moich zarzutów, bo to wcale nie czyni ich mniej rzeczowymi, a raczje świadczy o twoim tchórzostwie.

Pn lip 16, 2007 11:18

JakubN z braku argumentów zaczyna uciekać, się do pisania nieprawdy. Nie usuwałem jego zarzutów.

Powyższa dyskusja jest dość ciekawa. JakubN stawia zarzut. Ja odpisuję. Po czym on naciska Ctrl C i Ctrl V i wkleja tego samego posta co wcześniej. Biorąc pod uwagę infantylność tego zachowania zaczynam stosować zasadę DNFT do postów tego osobnika, gdyż nie zasługują one na to by je komentować.

Pn lip 16, 2007 11:44
Myślę, że wobec bzdur, które piszesz, nie będę z Tobą dyskutować. Myślę, że w świetle faktów, na jakie wskazałem,. czyli Twoją totalną nieobiektywność w zamykaniu tematu i brak jakiejkowliek samokrytyki, nie pozostaje mi nic więcej do dodania. A kto umie czytać, może sobie wyrobić opinię na Twój temat.

Pn lip 16, 2007 11:48

Nawzajem, tyle, że ja skoro jestem heteroseksualny to jestem większością, a mniejszość gejowska nie może rządzic i terroryzować większości

A inna mniejszość (niegejowska) może rządzić i terroryzować większość? I czy większość (np. niegejowska) może rządzić i terroryzować mniejszość (np. gejowską)?

Pn lip 16, 2007 13:56

A ktoś ich terroryzuje? Zsyłamy ich do obozów? Mordujemy?

Tolerancyjni własnie uważają za dyskryminację fakt, że nie chcemy dawać im adopcji dzieci

Nikt ich nie dyskryminuje!

Pn lip 16, 2007 18:09

Tolerancyjni własnie uważają za dyskryminację fakt, że nie chcemy dawać im adopcji dzieci

Nikt ich nie dyskryminuje!

Nie chcę wnikać w to, co jest dyskryminacją a co nie. Po prostu na podstawie wcześniejszego Twojego wpisu odniosłem wrażenie, że większość może terroryzować mniejszość.

Pn lip 16, 2007 18:15

A to wytłumacz mi, skoro tak definiujesz terroryzowanie, dlaczego napisałeś: "skoro jestem heteroseksualny to jestem większością, a mniejszość gejowska nie może rządzic i terroryzować większości" i odpowiedz na pytanie, jak mniejszość gejowska terroryzuje większość??
Zsyłają większość do obozów?
Mordują?

Może więc wycofasz się tego, co napisałeś wcześniej? ;)

Pn lip 16, 2007 18:16

CHodziło mi o to, że wywierają na nas wpływy. Jeśli nie zezwolisz gejowi na demonstrację to od razu jesteś przez nich postrzegany jako "homofob" i dzięki nim każdy potem Cię ma za "nietolerancyjnego homofoba"

Pn lip 16, 2007 18:54

CHodziło mi o to, że wywierają na nas wpływy. Jeśli nie zezwolisz gejowi na demonstrację to od razu jesteś przez nich postrzegany jako "homofob" i dzięki nim każdy potem Cię ma za "nietolerancyjnego homofoba"

No bo taka to prawda, tak mi sie wdyaje. Zrobia swoja parade i koniec, jesli dajesz znak temu ze nie godzisz sie na parade ma swoje zwiazki z tym ze nie tolerujesz ich w 100% albo wogole nie tolerujesz.

Wt lip 17, 2007 0:38

Może Ci i o to chodziło, ale nie podpada to nawet pod Twoją własną definicję terroryzowania, więc byłbym wdzięczny, gdybyś na przyszłość w sposób bardziej wyważony dobierał słowa.

Wt lip 17, 2007 2:32
zbanowany na stałe

Krieger napisał(a):

Może Ci i o to chodziło, ale nie podpada to nawet pod Twoją własną definicję terroryzowania, więc byłbym wdzięczny, gdybyś na przyszłość w sposób bardziej wyważony dobierał słowa.

Wymuszenie na innych ludziach okreslonego światopoglądu, zmusznie do poprawności politycznej, wywołaywanie starchu przed homofobią i oszołomstwem można nazwać "terrorem" psychologicznym.

Cytuj:
Terroryzm jest najczęściej definiowany jako użycie siły lub przemocy przeciwko osobom lub własności z pogwałceniem prawa, mające na celu zastraszenie i w ten sposób wymuszenie na danej grupie ludzi realizacji określonych celów. Działania terrorystyczne mogą dotyczyć całej populacji, jednak najczęściej są one uderzeniem w jej niewielką część, aby pozostałych zmusić do odpowiednich zachowań.

Cytuj:
mające na celu zastraszenie i w ten sposób wymuszenie na danej grupie ludzi realizacji określonych celów.

Śr lip 18, 2007 7:45
Zobacz profil WWW

1. homoseksualizm jest faktem takim samym jak onanizm, zoofilia i bigamia
2. czyż legalizacja nie oznacza zaliczenia tej grupy do beneficjentów pewnych rozwiązań prawnych?
3. Czyż nie stwarza się przywilejów aby uzyskać pewien korzystny efekt?
4. czy zoofile, onaniści albo bigamicy mają jakieś szczególne prawa, np korzyści w rozliczeniach podatkowych albo w przyjęciu do pracy, w spadkach itp.?
5. Czy homoseksualizm jest na tyle ważny dla państwa by go promować, poprzez dawanie im przywilejów?
- Czy np. może odwrócić negatywne trendy demograficzne odbijające się np. na systemie emerytalnym? (ja wiem, że nie wszystkie pary hetero mają dzieci, ale potencjalnie mogą; mogą też adoptować i stworzyć model zachęcający dziecko do prokreacji
- czy praktyki homoseksualne są bezpieczne epidemiologicznie?

aha

- nic nie mam do gejów jako tzw zwykłych ludzi, kiedyś nawet pracowałem w instytucji zarządzanej przez ponoć geja: było naprawdę OK, kompetentny gość i bardzo dobrze zorganizowany
- nie ma żadnych pewnych danych na temat etiologii homoseksualizmu. Wątpię, że to jest wrodzone -- zapewne mamy tu do czynienia z rozbudzeniem pewnych skłonności na pewnym etapie życia (pytanie, czy warto stwarzać warunki dla upowszechniania tego typu doświadczeń?)

Cz lip 26, 2007 21:05
Zobacz profil WWW

homoseksualizm jest faktem takim samym jak onanizm, zoofilia i bigamia

Na jakiej podstawie tak twierdzisz? Homoseksualizm nie ma nic wspólnego z parafiliami.
Cytuj:
czyż legalizacja nie oznacza zaliczenia tej grupy do beneficjentów pewnych rozwiązań prawnych?
Czyż nie stwarza się przywilejów aby uzyskać pewien korzystny efekt?

Beneficenci? Nie za bardzo rozumiem, o co ci chodzi. Pisz pełnymi zdaniami.
Cytuj:
czy zoofile, onaniści albo bigamicy mają jakieś szczególne prawa, np korzyści w rozliczeniach podatkowych albo w przyjęciu do pracy, w spadkach itp.?

Nie, bo nikt o zdrowych zmysłach nie da im "ślubu" z zwierzęciem, dzieckiem itp. To by było barbarzyństwo.
Cytuj:
Czy homoseksualizm jest na tyle ważny dla państwa by go promować, poprzez dawanie im przywilejów?

Nie można promować homoseksualizmu. To ma taki sam "sens" jak promowanie heteroseksualizmu. Można promować tolerancję dla gejów i lesbijek. I od takiej "promocji" na pewno żaden hetero nie zostanie homo.
Cytuj:
Czy np. może odwrócić negatywne trendy demograficzne odbijające się np. na systemie emerytalnym? (ja wiem, że nie wszystkie pary hetero mają dzieci, ale potencjalnie mogą; mogą też adoptować i stworzyć model zachęcający dziecko do prokreacji

Czyli że geje mówią dziecku, że rozmnażanie się jest złe? A może zamieniają hetero w homo? Ten argument nie ma rąk ani nóg. Geje, którzy zaadoptują dziecko hetero na pewno nie będą na nie źli, że chce się ożenić i być w związku hetero oraz mieć dzieci. A co do cech demograficznych, to zacznij walczyć z Kościołem. Tyle księży, którzy mogliby stworzyć nowe życie, a Kościół zabrania im się rozmarzać. Nie dziwota, że mamy ujemny przyrost naturalny ;-P.
Cytuj:
czy praktyki homoseksualne są bezpieczne epidemiologicznie

A czy praktyki heteroseksualne są bezpieczne? I nie mów mi tu o AIDS, bo gdyby zliczyć homo i hetero z tą smutną chorobą, to wyszłoby, że więcej hetero ma tę chorobę.
Cytuj:
nie ma żadnych pewnych danych na temat etiologii homoseksualizmu. Wątpię, że to jest wrodzone -- zapewne mamy tu do czynienia z rozbudzeniem pewnych skłonności na pewnym etapie życia (pytanie, czy warto stwarzać warunki dla upowszechniania tego typu doświadczeń?)

Homo powstają przez nadmiar testosteronu w okresie życia płodowego. Przynajmniej geje. Co do lesbijek, to nie jest jeszcze znana przyczyna ich orientacji. Nie wiadomo też, jak kształtują się inne orientacje (hetero, bi, a). I nie można stwarzać warunków do stwarzania homo. Albo się nim jest, albo nie.

N lip 29, 2007 12:01

"Homo powstają przez nadmiar testosteronu w okresie życia płodowego. Przynajmniej geje. Co do lesbijek, to nie jest jeszcze znana przyczyna ich orientacji. Nie wiadomo też, jak kształtują się inne orientacje (hetero, bi, a). I nie można stwarzać warunków do stwarzania homo. Albo się nim jest, albo nie."

CHYBA TO TYLKO JEDNA Z HIPOTEZ

N lip 29, 2007 12:21

Poczytaj książkę "Płeć mózgu" (nie pamiętam autora). Przez nadmiar testosteronu udało się wyhodować całe pokolenie homoseksualnych szczurów. Zresztą, gdyby homoseksualizm był nabyty, to dałoby się to jakoś odkręcić. A jeszcze nikt nie zrobił z geja hetero i na odwrót za pomocą jakiejś terapii. To dowodzi, że orientacja seksualna jest wrodzona.

N lip 29, 2007 12:30
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 2487 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 156, 157, 158, 159, 160, 161, 162 ... 166  Następna strona