Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest N sie 10, 2025 3:16

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 409 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 28  Następna strona
 Homoseksualizm cz. 3 
Autor Wiadomość
zbanowany na stałe

Post Re: Homoseksualizm cz. 3
Jak czytam meritusa, to zaczynam rozumieć, dlaczego rozsądni biskupi, reprezentujący powagę Kościoła, w pewnych sytuacjach - po prostu milczą.

Śr gru 22, 2010 10:12

meritus napisał(a):
Trzeba by dotrzeć do obiektywnych badań. Zadaj sobie trud i poszukaj.

O nie. To Ty wygłosiłeś tezę, że homopropaganda jest przyczyną homoseksualizmu, więc to na Tobie ciąży obowiązek udowodnienia tej tezy dowodami lub chociaż argumentami (najlepiej obiektywnymi). Do tej pory Twoje argumenty opierają się tylko na Twoich poglądach, więc równie dobrze możesz twierdzić, że skutkiem homopropagandy będzie inwazja UFO.

Tak na serio. Jeśli homopropaganda rzeczywiście ma jakieś złe skutki, to dlaczego Twoim zdaniem akurat takie a nie inne?

Śr gru 22, 2010 10:33

a.R.E.k. napisał(a):
Miłujący prawdę, Bóg nikogo nie odrzuca. .

Czemu tak twierdzisz. Jeśli ta rzecz jest przekręcana powoduje, że ludzie lekceważą mierniki Boga i żyją niemoralnie, bez bojaźni Bożej. Odrzucają Boże Prawo.
Co powiesz o religii, której wyznawcy wydają w swym życiu złe owoce, a mimo to dalej cieszą się dobrą opinią? Tak chcesz wierzyć?
Przecież w Kazaniu na Górze Jezus podał przestrogę:
Strzeżcie się fałszywych proroków (...). Po ich owocach poznacie ich. (...) Każde dobre drzewo wydaje dobre owoce, ale złe drzewo wydaje złe owoce” (Mateusza 7:15-17).
Czy i fałszywych proroków nie odrzuca?
Wprawdzie może się zdarzyć, że ktoś postąpi niewłaściwie i będzie musiał zostać skarcony. Sytuacja wygląda jednak zupełnie inaczej, gdy członkowie jakiegoś wyznania, a nawet jego duchowni, uprawiają rozpustę, cudzołożą, zwalczają się nawzajem, są homoseksualistami, upijają się, są chciwi, kłamią bądź praktykują spirytyzm lub bałwochwalstwo, lecz się ich nie karci, a gdy trwają w złym postępowaniu, nie wyklucza się z kościoła.
Biblia wyraźnie informuje, że osoby dopuszczające się takich rzeczy powinny być wydalone ze zboru, gdyż nie ma dla nich miejsca w Królestwie Bożym. Czytasz:
(Galatów 5:19-21) "Jawne zaś są uczynki ciała, a są nimi: rozpusta, nieczystość, rozpasanie, bałwochwalstwo, uprawianie spirytyzmu, nieprzyjaźnie, waśń, zazdrość, napady gniewu, swary, rozdźwięki, sekty, zawiści, pijatyki, hulanki i tym podobne rzeczy. Co do nich przestrzegam was, jak już was przestrzegłem, że ci, którzy się czegoś takiego dopuszczają, nie odziedziczą królestwa Bożego".
Czy będziesz się licytował i przekomarzał z Bogiem?
Chcesz coś wygrać dla niegodziwych?

a.R.E.k. napisał(a):
To jedynie pełni nienawiści ludzie twierdzą, że Bóg może kogokolwiek odrzucić. Zresztą gdybyś umiał czytać ze zrozumieniem to zorientowałbyś się, że w dyskusji zostało powiedziane, iż Biblia nie jest jedynym wyznacznikiem a Ty potrafisz tylko zasypywać wątek biblijnymi cytatami..

Nigdzie nie pisze i nigdzie Bóg nie dał do zrozumienia, że jest inna droga poznania Boga i wszelkich informacji od Niego. Wykładnia wszystkiego znajduje się w Biblii, a Bóg dodatkowo wspiera w poznawaniu Go i pociąga do siebie. Biblia ma służyć doprowadzeniu ludzi do dobrego dzieła, to zaś jeszcze daleko przed nami.
W historii ludzkości masz wiele osób odrzuconych jak Adam i Ewa, Sodoma i Gomora, jak cały Izrael przestał być narodem wybranym, a Judasz, ci którzy dopuścili się grzechu przeciwko duchowi świętemu - jest ich wielu.
Na uwagę zasługuje fakt, że Bóg nie popierał religii ludów sąsiadujących z Izraelitami. Co więcej, karał swoich sług, gdy porzucali Jego prawa i zaczynali praktykować tamte kulty. Czy to uszło Twej uwadze?
Bóg jednak nie będzie bez końca tolerował nikogo, kto nie chce podporządkować się Jego zwierzchnictwu i odrzuca Jego Królestwo.
Z miłości do ludzi daje im na to czas, by zawrócili z tej złej drogi.
pozdrawiam.

Śr gru 22, 2010 10:34

Miłujący prawde, Bóg może i odrzuca, ale od osądzania ludzi jest Bóg a nie Wy.

Śr gru 22, 2010 10:41

Miłujący prawdę, ja mówię o Bogu, nie o Biblii czy Jezusie. O Bogu jako o Absolucie, którego nie można pojąć za pomocą żadnego pisma. Bóg to Bóg. Nie wsadzaj w Jej/Jego usta słów, które napisali w starożytności Żydzi, inspirujący się po części mitami babilońskimi po części egipskimi. Jeśli potrafisz cytować tylko Biblię to znaczy, że nie umiesz prowadzić merytorycznej dyskusji i na tym możemy ją zakończyć.
meritus napisał(a):
a.R.E.k. napisał(a):
Dosłownie to samo tyczy się badań dowodzących wrodzonego homoseksualizmu.

Na temat wrodzoności homoseksualizmu nie ma żadnych dowodów.

Owszem, są. Gdyby ich nie było ta teza zostałaby obalona X lat temu.

Moim zdaniem jesteście chorzy na pewną chorobę, na którą choruje sporo Polaków. Nazywa się :homofobia". Rada: iść do psychologa. Nie bójcie się gejów i lesbijek, bądźcie pewni swojej heteroseksualnej (?) orientacji ;)

Na podsumowanie mojego wkładu w tę dyskusję zacytuję coś, co zostało już tu zacytowane: "Wolność jednego kończy się tam, gdzie zaczyna się wolność drugiego".

Śr gru 22, 2010 18:19

a.R.E.k. napisał(a):

Moim zdaniem jesteście chorzy na pewną chorobę, na którą choruje sporo Polaków. Nazywa się :homofobia". Rada: iść do psychologa. Nie bójcie się gejów i lesbijek, bądźcie pewni swojej heteroseksualnej (?) orientacji ;)

Czy osoba, która żarliwie krytykuje i potępia homoseksualistów, związki partnerskie osób tej samej płci, wszystko sprowadza do seksu, rzeczywiście zna osobiście przynajmniej jednego homoseksualistę? Najczęściej nie, albo nawet nie wie, że sąsiad, kolega w pracy, może nawet ktoś z rodziny jest "inny". To, co jest nieznane może wywoływać lęk. Jeszcze kilka lat temu osobę homoseksualną postrzegano jako potencjalnego nosiciela wirusa HIV. Uważano, ze szczególnie mężczyźni o orientacji homoseksualnej narażeni są na zakażenie. Pewien stereotyp pozostał. Ktoś, kto w szpitalu lub stacji krwiodastwa ujawni fakt bycia homoseksualistą może mieć problemy z honorowym oddaniem krwi, bo przecież należy do grupy "podwyższonego ryzyka". Inny bzdurny stereotyp: wykorzystywanie nieletnich przez homoseksualistów. Dotychczas nie wykazano związku między pederastią (aktualnie psychologia takim terminem raczej nie posługuje się - po prostu homoseksualizm), a pedofilią. Przed kilkoma miesiącami oglądałem program w telewizji, gdzie rodzicom zadawano m.in. pytanie: czy nie miałbyś nic przeciwko temu, aby wychowawcą twojego dziecka był homoseksualista. Niektórzy odpowiadali,że owszem, nie życzyliby sobie tego. Uzasadnienia - brak. Ale to jeszcze nie problem. Hasła : "pedały do gazu" co jakiś czas wypowiadane przez skrajnie prawicową młodzież, to nic innego jak przejaw homofobii. Czy homoseksualista stanowi zagrożenie dla " normalnej' części społeczeństwa? Uważam, że nie. I na szczęście dla coraz większej części polskiego społeczeństwa jest to na prawdę nieistotne, jak dana osoba układa swoje życie osobiste. Zainteresowanie czyjąś orientacją seksualną i ewentualne plotkowanie na ten temat, upominanie i wzywanie do nawrócenia nawet w imię ideologii katolickiej, jest postrzegane jako brak kultury i obycia. Świat nie jest czarno biały, ani idealny, ani tez opanowany przez zło. Sfera seksualna nie może być przecież jedynym kryterium moralnym człowieka. Homoseksualista również ma prawo do szczęścia i stylu życia zgodnego ze swoją orientacją. Paniczny lęk przed "innością" jest patologią społeczną, ale dobrze, jeśli tylko na lęku się kończy. Wyzwiska, użycie siły, naruszenie nietykalności, to na szczęście nie zdarza się często, ale powinno być piętnowane.

Śr gru 22, 2010 21:25

Cytuj:
Ten argument jest dla mnie bez pokrycia, bo jeśli homopropaganda jest przyczyną homoseksualizmu, a mimo to homoseksualiści istnieli i bez niej, to skąd się wzięli?

Danielu, chodzenie z odkrytą głową jest powodem przeziębień. Przeziębienia już jednak były zanim wynaleziono kapelusze. Tak też, propagowanie homoseksualizmu jako wzoru postępowania nie będzie wyjaśniało zagadnienia, skąd w ogóle się homoseksualizm kiedyś wziął, jednak będzie wpływać na jego rozszerzanie się, tak jak nienoszenie kapeluszy spowoduje wzrost liczby przeziębień.
Weźmy taki przykład - zaczniemy dzieci uczyć w szkole, że publiczne dłubanie w nosie jest bardzo higieniczne, przyjemne i świadczy o dobrym wychowaniu. Jak myślisz, czy sprawi to, że więcej dzieci będzie dłubać w nosie, czy też nie?

Daniel86 napisał(a):
Poza tym nie udowodniłeś, że w Holandii i Szwecji procent homoseksualistów jest większy niż na Litwie czy chociażby w Polsce.

To jest twoja teza akurat. W Polsce zasadniczo nikt nie obnosi się ze swoim homoseksualizmem, w Holandii tak. Zewnętrznie więc patrząc odpowiedź na twoje pytanie jest oczywista.

maly_kwiatek napisał(a):
Jak czytam meritusa, to zaczynam rozumieć, dlaczego rozsądni biskupi, reprezentujący powagę Kościoła, w pewnych sytuacjach - po prostu milczą.

Zadziwia mnie ten post. Po pierwsze nie wiem, dlaczego mnie przeciwstawiasz biskupom i dlaczego sam fakt, że piszę na forum uznajesz za brak rozsądku. To jest typowa manipulacja i wzbudza u mnie obrzydzenie.

a.R.E.k. napisał(a):
Owszem, są. Gdyby ich nie było ta teza zostałaby obalona X lat temu.

Gdzie są? Fakt braku dowodów na jakąś tezę, nie jest równoznaczny z jej obaleniem, prawda? Dla obalenia jakiejś tezy, trzeba niepodważalnego dowodu, że jest nieprawdziwa, sam jego brak o niczym nie przesądza.

a.R.E.k. napisał(a):
Nie wsadzaj w Jej/Jego usta słów, które napisali w starożytności Żydzi, inspirujący się po części mitami babilońskimi po części egipskimi.

Dlaczego?

a.R.E.k. napisał(a):
Jeśli potrafisz cytować tylko Biblię to znaczy, że nie umiesz prowadzić merytorycznej dyskusji i na tym możemy ją zakończyć.

Czy ja cytuję tylko Biblię?

a.R.E.k. napisał(a):
Moim zdaniem jesteście chorzy na pewną chorobę, na którą choruje sporo Polaków. Nazywa się :homofobia". Rada: iść do psychologa.

Stosujesz agresję słowną - język inwektyw. Świadczy to o frustracji. Czy do tego prowadzi homoseksualizm, bądź też jego popieranie? Agresja z jaką się spotykam za tym przemawia.

Cz gru 23, 2010 12:26
zbanowany na stałe

meritus napisał(a):
W Polsce zasadniczo nikt nie obnosi się ze swoim homoseksualizmem

To po co tyle publicznego tłuczenia tu tej piany ??? :o

Cz gru 23, 2010 13:42
zbanowany na stałe

W ramach zakazu promowania homoseksualizmu propnuję zniszczyć cały nakład filmu Miś. Ryszard Ochódzki jest prezesem klubu "Tęcza", a tęcza jak wiadomo to symbol mniejszości seksualnych. Poza tym, aż strach pomysleć jakie przekazy podprogowe towarzyszą emisji filmu.

Podobne zastrzeżenia mam wobec spóldzielni spożywców "społem" którzy także uzywaja tęczy. I tu rodzi się pytanie. Czy nasze dzieci mogą bezpiecznie spożywac bułki, chleb i inne produkty sprzedawane w sklepach "społem" bez narażenia się na zmiane orientacji seksualnej?

Mam dylemat co zrobić z Miejskim Przedsiebiorstwem Komunikacji.
Kilka dni temu zajrzałem na stronę MPK by zobaczyc rozkład jazdy autobusów a tam na pierwszej stronie zdjęcie - MPK w kadrze. Gdyby chociaz na zdjęciu był tramwaj! Lecz na zdjęciu była, o zgrozo - tęcza! W dodatku ta tecza która niesli uczestnicy ostatniego marszu równości, bowiem zdjęcie zrobiono w trakcie parady.

W ramach walki z nachalna propagandą srodowisk homoseksualnych nalezy również zamknąc do odwołania poznański ogród zoologiczny. Nie jest bowiem tajemnica że tamtejszy słoń jest gejem a tym samym sieje zgorszenie i deprawuje młodzież odwiedzająca zoo, przyczyniając się bezposrednio do wzrostu przypadków zachowań seksualnych o charakterze homoseksualnym.

Proponuję również wesprzec finansowo działalnośc meritusa, jedynego który ma odwagę mówic prawdę przez duże P.

Cz gru 23, 2010 18:39

meritus napisał(a):
Fakt braku dowodów na jakąś tezę, nie jest równoznaczny z jej obaleniem, prawda?

Szkoda tylko, że wg Ciebie ta zasada nie działa w obie strony. Przecież nie ma też dowodów na to, że sama wiedza wystarczy, by ludzie stali się homo. Sam napisałeś: "Jak na razie jednak, jest to teza filozoficzna, nieuzasadniona wynikami badań nauk szczegółowych. Dlatego też pozostańmy przy tezie o nabyciu skłonności homoseksualnych na skutek zaburzeń w procesie dojrzewania, wychowania i socjalizacji."

Tak w ogóle to skąd wiesz, czego geje nauczają w szkołach? Czy aby nie mylisz promocji tolerancji z promocją homoseksualizmu?

Załóżmy, że homopropaganda rzeczywiście ma jakieś skutki, skąd wiesz, że akurat takie, o których piszesz? Przecież sam napisałeś, że homopropaganda Twoim zdaniem zaburza rozwój dzieci. Oznacza to, że homopropaganda może prowadzić do jakiejkolwiek innej choroby, o ile masz rację. Więc dlaczego twierdzisz, że homopropaganda prowadzić może akurat do homoseksualizmu, a nie np. nerwicy?

Cz gru 23, 2010 19:45

Zdrowych i pełnych radości Świąt Bożego Narodzenia, pokoju, spełnienia marzeń, niezapomnianych chwil spędzonych w gronie rodziny życzy Paweł.

Cz gru 23, 2010 20:50

meritusie, przeczytaj mój poprzedni post jeszcze raz i zwróć uwagę na to, które jego fragmenty kierowane są do Ciebie a które do Miłującego prawdę. Co zaś tyczy się agresji, nie wydaje mi się, bym się nią posługiwał. Może dlatego, że jestem osobą z natury spokojną ;)

Cz gru 23, 2010 21:01

Daniel86 napisał(a):
Przecież nie ma też dowodów na to, że sama wiedza wystarczy, by ludzie stali się homo.

A czy ja tak twierdzę? Uważam natomiast, że propaganda homoseksualna prowadzi do popularyzacji zachowań homoseksualnych, a w ostateczności do uznania się takiego praktykującego homoseksualizm za homoseksualistę. Do tego doprowadza wypaczanie procesu dojrzewania, zachodzące m.in. poprzez tego typu propagandę. Innym sposobem nabawienia się homoseksualizmu jest chociażby nałogowa masturbacja połączona z narcyzmem, o czym, jak pamiętam jakiś czas temu wypowiadałem się na forum i niedowiarkom cytowałem artykuł ze strony internetowej homosiów (trafiłem tam przez google, nie czytuję takiej literatury) by im unaocznić o czym sami piszą.

Cytuj:
Tak w ogóle to skąd wiesz, czego geje nauczają w szkołach?

Na razie niczego, bo ich nie wpuszczają do szkół. Ale się kręcą po okolicy. Mam na myśli nie homoseksualistów, ale homosiów, czyli jak to ktoś mądry zdefiniował - wojujących ideologów działających na rzecz uprzywilejowania, osób homoseksualnych (czyli w praktyce przejścia ich organizacji na państwową rentę) a i przy okazji różnego rodzaju transseksualistów i innych osobników o zaburzonej tożsamości seksualnej.

Cytuj:
Załóżmy, że homopropaganda rzeczywiście ma jakieś skutki, skąd wiesz, że akurat takie, o których piszesz?

Chciałbym założyć, że skutki będą odwrotne. Marzyłbym, żeby np. nasi hipotetyczni propagatorzy publicznego dłubania w nosie ponieśli sromotną klęskę i skutecznie zniechęcili dzieci do dłubania. Jednak naiwny nie jestem.

Cytuj:
Przecież sam napisałeś, że homopropaganda Twoim zdaniem zaburza rozwój dzieci. Oznacza to, że homopropaganda może prowadzić do jakiejkolwiek innej choroby, o ile masz rację.

Tu już popuściłeś wodze swej fantazji... Ale już tak na poważnie - to warto by się zastanowić, czy homopropaganda nie doprowadzi niektórych do nerwicy, np. owych homosiów (ku odróżnieniu od homoseksualistów, wyjaśniam, że pod pojęciem "homoś" upatruję ideologów uprzywilejowanego, dotowanego z budżetu państwa, homoseksualnego ekshibicjonizmu w sferze publicznej).

stanislav napisał(a):
W ramach zakazu promowania homoseksualizmu propnuję zniszczyć cały nakład filmu Miś. Ryszard Ochódzki jest prezesem klubu "Tęcza", a tęcza jak wiadomo to symbol mniejszości seksualnych. Poza tym, aż strach pomysleć jakie przekazy podprogowe towarzyszą emisji filmu.

To, że homosie (ideolodzy uprzywilejowanego, dotowanego z budżetu państwa, homoseksualnego ekshibicjonizmu w sferze publicznej) przywłaszyczyli sobie jakąś symbolikę, nie oznacza, że teraz należy wszędzie tam, gdzie pojawia się ich symbol, dopatrywać się tego, czego się domagają, nie dając nic pożytecznego w zamian. Symbolika tęczy jest o wiele szersza i w powszechnej świadomości kojarzy się z czymś o wiele milszym i przyjemniejszym niż postulaty homosiów (ideologów uprzywilejowanego, dotowanego z budżetu państwa, homoseksualnego ekshibicjonizmu w sferze publicznej). To, że oglądając "Misia", czy robiąc zakupy w PSS Społem, masz takie skojarzenia, świadczy o tym, że propaganda homosiów (ideologów uprzywilejowanego, dotowanego z budżetu państwa, homoseksualnego ekshibicjonizmu w sferze publicznej) jest skuteczna i powoduje usilne dopatrywanie się owych cech nie tylko w sobie, ale i pośród codziennych obowiązków. Co do słonia geja - trzeba go zamknąć z młodą, zgrabną słoniczką, to przyjdzie mu ochota na normalne bara bara. Zresztą już pisaliśmy o genezie zachowań homoseksualnych w warunkach więziennych i u zwierząt na skutek ich udomowienia... :)

stanislav napisał(a):
Proponuję również wesprzec finansowo działalnośc meritusa, jedynego który ma odwagę mówic prawdę przez duże P.

Czy mam podać numer konta ;)?

Cz gru 23, 2010 21:48
zbanowany na stałe

Tak sobie myslę że Jezus też był homosiem.
Nie ma na to bezposredniego dowodu, ale też nie ma żadnego dowodu na cokolwiek związanego z religią - więc ja to kupuję.
No co, widzimy faceta z trzydziestka na karku, żyjącego w społeczeństwie w którym jest nie do pomyślenia że facet w tym wieku nie ma żony. No i oczywiście nie można przejść obojetnie wobec dwunastu chłopaków. Zresztą sam Jan wielokrotnie zaznacza siebie jako tego którego Jezus specjalnie umiłował.
Szczególnie jesli weźmiemy pod uwagę brakujące zapisy z ewangelii Marka, która opisuje Jezusa spędzającego noc z nagim małolatem, który przyszedł do Jezusa prawie bez ubrania i został z nim na noc. Jezus pokazał mu tajemnice królestwa bożego. Pewnie razem z kilkoma innymi małymi sekretami.
Co prawda na podstawie ewangelii Filipa Czy Tomasza Jezus raczej gejem nie był bo ożenił się i miał dziecko. Ale co tam, one są niewazne.
Ja w to wierzę.

Dobra kończe bo to juz jest nudne. Poza tym umówiłem sie z chłopakiem - cała noc przed nami. :cmok1:

Piszesz meritus że Alus wdała sie w dyskusję osmieszająca Boga i "Alus bezwiednie ową chuć tylko podjudził".
Ale ty tez nie był bys soba nieodpisując na najgłupsze nawet posty które pisałem. Pisząc cokolwiek wiedziałem że meritus odpowie i nie myliłem się.

Ostatnio edytowano Cz gru 23, 2010 23:19 przez stanislav, łącznie edytowano 1 raz

Cz gru 23, 2010 23:07
Moderator

stanislav napisał(a):
Tak sobie myslę że Jezus też był homosiem.

Jak to dobrze, że Twoje myśli nie kreują rzeczywistości.

I prosiłbym jednak ostrożnie z takimi tekstami. Bo choć ja jestem w stanie przyjąć to jako spekulację, to jednak ze względu na specyfikę forum może to być źle odebrane (choćby jako obraza uczuć religijnych).

(J 8, 32b)

Cz gru 23, 2010 23:11
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 409 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 28  Następna strona