Która wiara, która religia...
Autor |
Wiadomość |
adam111151
|
Rita napisał(a): Cytuj: reszte wyciąłem bo dotyczyło Izraelitów a oni DOBROWOLNIE zgdzili sie tego przestrzegac . A kto nie chciałby przestrzegać prawa, które pozwala w imię Boga mordować innowierców!? Chyba tylko dobrzy ludzie, ale chyba Bóg nie chciał, żeby Izraelici byli dobrzy i miłosierni, a mściwi i okrutni. Ja w takiego Boga nie wierzę.
ty w zadnego Boga nie wierzysz co do prawa nie musieli sie na to zgadzać a gdybys wczytał sie w Biblie to wiedzialabyś, że ci ludzie gineli za straszne czyny. Cytuj: planeta pluton nie istnieje a przez dziesiatki lat istniała powiem wiecej w szkile gdybym wymienił palnety z naszego ukaldu słonecznego dostałbym dwóję a dzis za to samo dostałbym ocene bardzo dobrą
Do Twojej wiadomości, bo chyba nie potrafisz słuchać ani czytać ze zrozumieniem: PLUTON ISTNIEJE!!!!
planeta pluton nie istnieje a istniała taka planeta Cytuj: rozumiem ze z jednej komórki moze sie rozwinąc zyć a z dwóch zycia inne zycie nie?
Napisz może to po Polsku, bo nie rozumiem o co Ci chodzi!
pytanie 1
czy z dóch osobników moze rozwinąc sie zycie?
pyatanie 2
czyz jednej komórki moze rozwinąc sie życie
i nie kombinuj tylko odpowiedz tak czy nie
bez bajek
_________________ (32) I poznacie prawdę, a prawda was wyzwoli.Jan 8:32
|
Śr paź 11, 2006 21:01 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: Tylko w miastach należących do narodów, które ci daje Pan, twój Bóg, jako dziedzictwo, niczego nie zostawisz przy życiu. i Twoja odpowiedź: Cytuj: ty w zadnego Boga nie wierzysz co do prawa nie musieli sie na to zgadzać a gdybys wczytał sie w Biblie to wiedzialabyś, że ci ludzie gineli za straszne czyny. Jakie to straszne czyny mogły popełnić np. dzieci i zwierzęta? Bo one też mogły być zabijane w imię Boga! A ciężarne kobiety? Zastanów się!! Zastanów się nad tym co piszesz, zanim będzie za późno. Mój związek z Bogiem nie jest łatwy, ale cały czas mam nadzieję. Nie oskarżaj innych o brak wiary, bo tym im jej napewno nie odbierzesz. P.S. Cytuj: planeta pluton nie istnieje a istniała taka planeta
Nie zrozumiałeś analogii z morzem? W takim razie zgadzam się z Tobą: obecny stan wiedzy może ulec zmianie w najbliższych bądź nieco dalszych latach pod względem nazewnictwa! Cały czas tak się dzieje. Jeszcze 10 lat temu istniały azotyny, a teraz już ich nie ma. Są za to azotany (III) i co z tego? Wiedza się nie zmieniła, tylko nomenklatura! Rozumiesz teraz?
i
pyt1: tak
pyt2: tak
bez bajek 
|
Śr paź 11, 2006 21:20 |
|
 |
adam111151
|
Rita napisał(a): Tylko w miastach należących do narodów, które ci daje Pan, twój Bóg, jako dziedzictwo, niczego nie zostawisz przy życiu. i Twoja odpowiedź: ty w zadnego Boga nie wierzysz co do prawa nie musieli sie na to zgadzać a gdybys wczytał sie w Biblie to wiedzialabyś, że ci ludzie gineli za straszne czyny. Jakie to straszne czyny mogły popełnić np. dzieci i zwierzęta? Bo one też mogły być zabijane w imię Boga! A ciężarne kobiety? Zastanów się!! Zastanów się nad tym co piszesz, zanim będzie za późno. Mój związek z Bogiem nie jest łatwy, ale cały czas mam nadzieję. Nie oskarżaj innych o brak wiary, bo tym im jej napewno nie odbierzesz.
juz to cytowalem (3) Tego, co czynią w ziemi egipskiej, w której mieszkaliście, nie czyńcie. Tego, co czynią w ziemi Kanaan, do której was wprowadzę, nie czyńcie. a co oni takiego czynili? Nie będziecie postępować według ich obyczajów. Nikt z was nie będzie się zbliżał do ciała swojego krewnego, aby odsłonić jego nagość. Ja jestem Pan! (7) Nie będziesz odsłaniać nagości swojego ojca lub nagości swojej matki. Jest ona twoją matką - nie będziesz odsłaniać jej nagości. (Cool Nie będziesz odsłaniać nagości swojej macochy, bo to jest nagość twojego ojca. (9) Nie będziesz odsłaniać nagości swojej siostry, córki twojego ojca lub córki twojej matki, bez względu na to, czy urodziła się w domu, czy na zewnątrz. (10) Nie będziesz odsłaniać nagości córki twojego syna lub córki twojej córki, bo są one twoją nagością. (11) Nie będziesz odsłaniać nagości córki żony twojego ojca, bo jest ona dzieckiem twojego ojca, jest twoją siostrą. (12) Nie będziesz odsłaniać nagości siostry swojego ojca, bo ona jest krewną twojego ojca. (13) Nie będziesz odsłaniać nagości siostry swojej matki, bo jest ona krewną twojej matki. (14) Nie będziesz odsłaniać nagości brata swojego ojca: nie będziesz się zbliżał do jego żony, bo jest ona twoją ciotką. (15) Nie będziesz odsłaniać nagości swojej synowej, bo jest ona żoną twojego syna, nie będziesz odsłaniać jej nagości. (16) Nie będziesz odsłaniać nagości swojej bratowej, jest to nagość twojego brata. (17) Nie będziesz odsłaniać nagości kobiety i jej córki. Nie będziesz brał córki jej syna ani córki jej córki, aby odsłonić jej nagość, bo są one jej ciałem. Byłaby to rozpusta! (1Cool Nie będziesz brał kobiety razem z jej siostrą, aby odsłonić jej nogość za życia tamtej, byłoby to sposobnością do niezgody. (19) Nie będziesz się zbliżał do kobiety, aby odsłonić jej nagość, podczas jej nieczystości miesięcznej. (20) Nie będziesz obcował cieleśnie z żoną twojego bliźniego, wylewając nasienie; przez to stałbyś się nieczystym. (21) Nie będziesz dawał dziecka swojego, aby było przeprowadzone przez ogień dla Molocha, nie będziesz w ten sposób bezcześcił imienia Boga swojego. Ja jestem Pan! (22) Nie będziesz obcował z mężczyzną, tak jak się obcuje z kobietą. To jest obrzydliwość! (23) Nie będziesz obcował cieleśnie z żadnym zwierzęciem; przez to stałbyś się nieczystym. Także i kobieta nie będzie stawać przed zwierzęciem, aby się z nim złączyć. To jest sromota! (24) Tymi wszystkimi rzeczami nie plugawcie się, bo tymi wszystkimi rzeczami plugawiły się narody, które wypędzam przed wami. (25) Także i ziemia stała się nieczysta. Ukarałem ją więc za jej winę, a ziemia wypluła swoich mieszkańców. (26) Strzeżcie więc ustaw i wyroków moich, nie czyńcie nic z tych obrzydliwości. Nie będzie ich czynić ani tubylec, ani przybysz, który osiedlił się wśród was. (27) Bo wszystkie te obrzydliwości czynili mieszkańcy ziemi, którzy byli przed wami, i ziemi została splugawiona. a wiec zostali przez Boga potraktowani za praktyki ktore sa obrzydliwoscia czyli za kazirodzcwto ,homoseksualizm, cudzołóstwo ,zoofilię,palenie dzieci na ofiarę mało ? nadal uważasz że są niewinni? to dzis za takie przestepstwa ludzie skazują na więzienie i to szybko Cytuj: planeta pluton nie istnieje a istniała taka planeta
Nie zrozumiałeś analogii z morzem? W takim razie zgadzam się z Tobą: obecny stan wiedzy może ulec zmianie w najbliższych bądź nieco dalszych latach pod względem nazewnictwa! Cały czas tak się dzieje. Jeszcze 10 lat temu istniały azotyny, a teraz już ich nie ma. Są za to azotany (III) i co z tego? Wiedza się nie zmieniła, tylko nomenklatura! Rozumiesz teraz?
czyli niedostateczna ocene nalezy mi dzis zmienic w szkole? a moze mature powinnienem zdac bo przeciez dzis mialbym racje mówiac ze pluton to nie planeta a moze nawet na studiach powinienem zliczyc egzamin tez mówilem ze pluton nie jest plkanetą
czyli Biblia mówi prawdę.
|
Śr paź 11, 2006 21:59 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: a wiec zostali przez Boga potraktowani za praktyki ktore sa obrzydliwoscia czyli za kazirodzcwto ,homoseksualizm, cudzołóstwo ,zoofilię,palenie dzieci na ofiarę Tak, ale jest to odpowiedzialność zbiorowa. Bóg chciał, aby zginęli wszyscy, czyli także małe dzieci, a także dzieci nienarodzone wraz z ich matkami. Czy tak czyni Bóg, którego kochasz? Czy tak może czynić istota dobra? Dla mnie jest oczywiste, że nie. To kłóci się z moim sumieniem po prostu i nie zamierzam zmieniać swoich uczuć, myślę że z moim sumieniem jest wszystko w porządku. Pozatym te "Boże" nakazy nijak się mają do nauk Jezusa Chrstusa. On kazał kochać bliźniego swego, a nie mordować. Czyny mamy potępiać, nie ludzi! Dlatego twierdzę, że NT nie uzupełnia relacji człowieka z Bogiem, a zupełnie zmienia podejście. Nauki Chrystusa pełne są miłości, ST nienawiści. Bóg, który nakazuje zabijanie dzieci nie jest Bogiem! Nie jest moim Bogiem! To raczej ktoś zupełnie Bogu przeciwny... Zatem wytłumacz mi proszę, za jakie grzechy miały ginąć dzieci? I wytłumacz mi jeszcze jak zabijanie może w ogóle być dopuszczone przez Boga? Ja tego nie rozumiem. Cytuj: to dzis za takie przestepstwa ludzie skazują na więzienie i to szybko Właśnie, na więzienie, a nie na karę śmierci i nie całe społeczeństwa, a tylko winnych! Cytuj: czyli niedostateczna ocene nalezy mi dzis zmienic w szkole? a moze mature powinnienem zdac bo przeciez dzis mialbym racje mówiac ze pluton to nie planeta a moze nawet na studiach powinienem zliczyc egzamin tez mówilem ze pluton nie jest plkanetą A co to ma do rzeczy? A czy osoby, które zdawały z chemi 10 lat temu i mówiły o azotynach a nie azotanach (III) też powinny jeszcze raz zdawać? A zresztą przecież ja się zgadzam, że nazewnictwo się zmienia, o co Ci jeszcze chodzi? To wiedza jest niezmienna, a nie nazewnictwo. Prawda wygląda dość prozaicznie. Kupa ludzi bierze kasę tylko dlatego,że co kilka lat zrobią jakieś zmiany w systemie nazewnictwa. Ale na szczęście nie wpływa to na stan wiedzy jaki posiadamy na dany temat. Wiedza o Plutonie nie zmieniła się, po prostu wiemy znacznie więcej o innych ciałach niebieskich krążących wokół Słońca, które są rozmiaru Plutona i należałoby je także zaliczyć do planet. Mnie w szkole uczyli że Pluton jest najmnieją planetą i w zasadzie nie musiałbybyć zaliczany do grona planet. I myślę, że taka odpowiedź zarówno teraz jak i kilka lat wcześniej uznana byłaby za poprawną. Nie ma nad czym debatować. Uczyli mnie też w szkole, że nazewnictwo nie jest niczym stałym i że zmienia się z biegiem czasu i rozwojem nauki, odkrywaniem nowych zjawisk, ale nie wpływa to na zmianę wiedzy na temat natury znanych zjawisk. Wiedza na temat natury Plutona nie zmieniła się przecież. Cytuj: czyli Biblia mówi prawdę.
A jak to się ma do tematu dyskusji?
|
Cz paź 12, 2006 19:13 |
|
 |
adam111151
|
Rita napisał(a): a wiec zostali przez Boga potraktowani za praktyki ktore sa obrzydliwoscia czyli za kazirodzcwto ,homoseksualizm, cudzołóstwo ,zoofilię,palenie dzieci na ofiarę Tak, ale jest to odpowiedzialność zbiorowa. Bóg chciał, aby zginęli wszyscy, czyli także małe dzieci, a także dzieci nienarodzone wraz z ich matkami. Czy tak czyni Bóg, którego kochasz? Czy tak może czynić istota dobra? Dla mnie jest oczywiste, że nie.
a gdzie wyczytałas ze Bóg chcial aby zgineły także niewinne dzieci? gdyb Bóg robił tak jak mówisz to czy rozmawiałby z Abrahamem? 22) Wtedy to ludzie ci odeszli w stronę Sodomy, a Abraham stał dalej przed Panem. (23) Zbliżywszy się do Niego, Abraham rzekł: Czy zamierzasz wygubić sprawiedliwych wespół z bezbożnymi?[i]
i co na to Bóg? [i](26) Pan odpowiedział: Jeżeli znajdę w Sodomie pięćdziesięciu sprawiedliwych, przebaczę całemu miastu przez wzgląd na nich. itd itd aż ) Na to Abraham: O, racz się nie gniewać, Panie, jeśli raz jeszcze zapytam: gdyby znalazło się tam dziesięciu? Odpowiedział Pan: Nie zniszczę przez wzgląd na tych dziesięciu.jak widzisz Bóg ocaliłby miasto gdyby znalazło sie tylko 10 sprwiedliwych a ty mówisz ze Bóg zabiaja male niewinne dzieci.? poczytaj troche Biblie i to wnikliwiej niz do tej pory Bóg nie każe nawet tych, którzy sa tylko rodziną sprawiedliwego. nierządnica Rachab za uratowanie zwiadowców zostałała oszczedzona ale takze zostali oszczedzeni wszyscy jej bliscy (25) Nierządnicę Rachab, dom jej ojca i wszystkich, którzy do niej należeli, pozostawił Jozue przy życiu.Cytuj: To kłóci się z moim sumieniem po prostu i nie zamierzam zmieniać swoich uczuć, myślę że z moim sumieniem jest wszystko w porządku. Pozatym te "Boże" nakazy nijak się mają do nauk Jezusa Chrstusa. On kazał kochać bliźniego swego, a nie mordować. Czyny mamy potępiać, nie ludzi!
dokladnie tak samo było dawniej. tam tez nakazano miłować swojego bliźniego a co do Jezusa . a co powiesz na to? 49) Tak będzie przy końcu świata: wyjdą aniołowie, wyłączą złych spośród sprawiedliwych (50) i wrzucą w piec rozpalony; tam będzie płacz i zgrzytanie zębów. (51) Zrozumieliście to wszystko? :
(41) Syn Człowieczy pośle aniołów swoich: ci zbiorą z Jego królestwa wszystkie zgorszenia i tych, którzy dopuszczają się nieprawości, (42) i wrzucą ich w piec rozpalony; tam będzie płacz i zgrzytanie zębów. (43) Wtedy sprawiedliwi jaśnieć będą jak słońce w królestwie Ojca swego. Kto ma uszy, niechaj słucha! Jezus wrzuci takich nikczemników w piec rozpalony więc to nie takie jednoznaczne jak piszesz. Cytuj: Dlatego twierdzę, że NT nie uzupełnia relacji człowieka z Bogiem, a zupełnie zmienia podejście. Nauki Chrystusa pełne są miłości, ST nienawiści. tak jak w ST Cytuj: Bóg, który nakazuje zabijanie dzieci nie jest Bogiem! Nie jest moim Bogiem! To raczej ktoś zupełnie Bogu przeciwny...
a gdzie Bóg nakazuje zabijanie dzieci? Cytuj: Zatem wytłumacz mi proszę, za jakie grzechy miały ginąć dzieci? I wytłumacz mi jeszcze jak zabijanie może w ogóle być dopuszczone przez Boga? Ja tego nie rozumiem.
juz wyjasniłem za pedofile, sodomie, zoofilie ,homoseksualizm , za palenie dzieci na ofiarę dzieci zaś gineły za to ze rodzice ich (przez to i one )były pedofilami, homoseksualistami, zoofilami itd) moze dam taki przyklad jesli wynajme komus moje mieszkanie to ten ktoś ma szanowac moje zasady, ktore mu dam dopóki będzie mieszkał w moim mieszkaniu. Moze się z nimi nie zgadzac ale skoro to on DOBROWOLNIE korzyta z mojej własnosci, to musi sie do tego dostosować Jelsi bedzie robił wbrew mojej woli to go wywalę. To moje prawo Bóg ,który stworzył wszystko i jest włascicielem ziemi, przyrody, ludzi ma prawo wymagac abysmy jako jego własnosć dostosowali się do jego praw i zasad. Dał nam ziemie w "dzierżawę" ale na okreslonych warunkach Dał nam życie w "dzierzawę" ale na okreslonych warunkach Wbrew pozorom te warunki nie sa aż takie straszne. Nie zabijaj ,nie cudzołów, nie kłam itd to nie takie niemozliwe do spełnienia Nie mamy obowiazku z tym sie zgadzać ale z góry wiemy jakie będą konsekwencje nie zastosowania się do tych praw. Śmierć. I tak mamy szczęscie ze Bóg toleruje ludzi przez 40 ,50 100 lat którzy robia wbrew jego zasadom mamy szczcescie ponieważ Bóg chciałby abysmy wszyscy czynili dobrze Ale jesli ktos nie chce zyć zgodnie z Jego wolą to jego sprawa. Sam decyduje sie na smierć Bo nie ma obowiazku zyć Zycie jest darem od Boga I mozna ten dar przyjąc ...ale ..mozna z tego daru zrezygnować. wolna wola nam to umozliwia Cytuj: to dzis za takie przestepstwa ludzie skazują na więzienie i to szybko Właśnie, na więzienie, a nie na karę śmierci i nie całe społeczeństwa, a tylko winnych!
w tamtym wypadku winne było całe społeczeństw
(12) Gdy Bóg widział, iż ziemia jest skażona, że wszyscy ludzie postępują na ziemi niegodziwie
(4) Zanim jeszcze udali się na spoczynek, mieszkający w Sodomie mężczyźni, młodzi i starzy, ze wszystkich stron miasta, otoczyli dom, (5) wywołali Lota i rzekli do niego: Gdzie tu są ci ludzie, którzy przyszli do ciebie tego wieczoru? Wyprowadź ich do nas, abyśmy mogli z nimi poswawolić! (
jak widzisz w sodomie nie było nawet 10 sprawiedliwych (abraham o tym rozmawiual z Bogiem)
a wiec tam cale społeczeństwo było niegodziwe
[
|
Cz paź 12, 2006 20:18 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: a gdzie Bóg nakazuje zabijanie dzieci? Tutaj: Cytuj: 16 Tylko w miastach należących do narodów, które ci daje Pan, twój Bóg, jako dziedzictwo, niczego nie zostawisz przy życiu. 17 Gdyż klątwą obłożysz Chetytę, Amorytę, Kananejczyka, Peryzzytę, Chiwwitę i Je-busytę, jak ci rozkazał Pan, Bóg twój, 18 abyście się nie nauczyli czynić wszystkich obrzydliwości, które oni czynią ku czci bogów swoich, i byście nie grzeszyli przeciw Panu, waszemu Bogu. Cytuj: dzieci zaś gineły za to ze rodzice ich (przez to i one )były pedofilami, homoseksualistami, zoofilami itd) Czyli uważasz, że karanie dzieci za grzechy rodziców jest wporządku? Nie powiesz mi chyba że dwulatek jest pedofilem i zoofilem? Ja uważam, że taka odpowiedzialność zbiorowa jest zła! I dla mnie zawsze będzie zła. Dla Ciebie wszystko jest w porządku jak się wybija całe miasta, a dla mnie nie. Kwestia podejścia. Kwestia sumienia. Z moim sumieniem się to nie zgadza i tyle. A co do Jezusa: [/quote]41) Syn Człowieczy pośle aniołów swoich: ci zbiorą z Jego królestwa wszystkie zgorszenia i tych, którzy dopuszczają się nieprawości, (42) i wrzucą ich w piec rozpalony; tam będzie płacz i zgrzytanie zębów. (43) Wtedy sprawiedliwi jaśnieć będą jak słońce w królestwie Ojca swego. Kto ma uszy, niechaj słucha! Cytuj: Jezus mówi o wymierzaniu sprawiedliwości przez Boga po śmierci. Każdy z nas sądzony będzie indywidualnie za swoje czyny. Jezus nie dopuszcza do przelewu krwi człowieka przez człowieka. Bóg starotestamentowy wręcz to nakazuje! Widzisz różnicę?
|
Cz paź 12, 2006 20:53 |
|
 |
PunkNotDead
|
wiekszosc chrzescijan wierzy bo im to wparli
gdyby im nie wpierali to zapewniam Was ze 9x % spoleczenstwa by bylo Ateistami
tak samo jak malo jest prawdziwych Ateistow tak samo malo jest prawdziwych chrzescijan
tylko taka roznica ze Ateista ma bardzo maly wplyw na innych bo jest sam
tzn wspierany przez innych Ateistow oczywiscie ale jest nas za malo wciaz
chociaz zauwazam ze liczba Ateistow rosnie ( niestety nie liczba prawdziwych Ateistow  )
_________________ Jestem nieuleczalnie chory, ale wytrzymaly; latwo zauwazyc, ze ludzie wokol mnie skarza sie na moj brak umiaru...
infected...
|
Pt paź 13, 2006 14:58 |
|
 |
No
|
To są jacyś "fałszywi" ateiści?
Ciekawe po czym można ich rozpoznać...
|
Pt paź 13, 2006 15:05 |
|
 |
adam111151
|
Rita napisał(a): a gdzie Bóg nakazuje zabijanie dzieci? Tutaj: 16 Tylko w miastach należących do narodów, które ci daje Pan, twój Bóg, jako dziedzictwo, niczego nie zostawisz przy życiu. 17 Gdyż klątwą obłożysz Chetytę, Amorytę, Kananejczyka, Peryzzytę, Chiwwitę i Je-busytę, jak ci rozkazał Pan, Bóg twój, 18 abyście się nie nauczyli czynić wszystkich obrzydliwości, które oni czynią ku czci bogów swoich, i byście nie grzeszyli przeciw Panu, waszemu Bogu. no bo nie było ządnej osoby która by nadawala sie do przezycia pokazałem ci przeciez ze : nie było nawet 10 osób sprawiedliwych. gdyby było tylko 10 sprawiedliwych to całe misto by ocalało. czy ty nierozumiesz co czytasz? Cytuj: dzieci zaś gineły za to ze rodzice ich (przez to i one )były pedofilami, homoseksualistami, zoofilami itd) Czyli uważasz, że karanie dzieci za grzechy rodziców jest wporządku? Nie powiesz mi chyba że dwulatek jest pedofilem i zoofilem? Ja uważam, że taka odpowiedzialność zbiorowa jest zła! I dla mnie zawsze będzie zła. Dla Ciebie wszystko jest w porządku jak się wybija całe miasta, a dla mnie nie. Kwestia podejścia. Kwestia sumienia. Z moim sumieniem się to nie zgadza i tyle.
czytaj uwanie to co piszę. nie za grzechy rodziców tylko za swoje grzechy.(to były spaczone pokolenia, wyzute z uczuć. to byli zoofile, pedofile ,homoseksualisci) jak ci cytowalem jesliby ktos był sprawidliwy(np nierządnica rachab)to nie tylko ona ale cala jej rodzina, mimo ze im sie to nie należało , ocaleli. wiec nie mów ze dzieci za rodziców karę ponosiły. dzieci ponosily karę za siebie . gdyby były sprawidliwe to by ocalały przeciez to jest czarnio na bialym . nie było nawet 10 sprawiedliwych(takze wśród dzieci) A co do Jezusa: Cytuj: 41) Syn Człowieczy pośle aniołów swoich: ci zbiorą z Jego królestwa wszystkie zgorszenia i tych, którzy dopuszczają się nieprawości, (42) i wrzucą ich w piec rozpalony; tam będzie płacz i zgrzytanie zębów. (43) Wtedy sprawiedliwi jaśnieć będą jak słońce w królestwie Ojca swego. Kto ma uszy, niechaj słucha!
Jezus mówi o wymierzaniu sprawiedliwości przez Boga po śmierci.
po jakiej smierci
posmierci to nie zyjemy .śmierś jest zapłatą za grzechy.
Czyli jak umieramy to juz ponieslismy karę
Jezus mówi o zywych a nie o umarłych
(40) Jak więc zbiera się chwast i spala ogniem, tak będzie przy końcu świata. (41) Syn Człowieczy pośle aniołów swoich: ci zbiorą z Jego królestwa wszystkie zgorszenia i tych, którzy dopuszczają się nieprawości, (42) i wrzucą ich w piec rozpalony; tam będzie płacz i zgrzytanie zębów. (43) Wtedy sprawiedliwi jaśnieć będą jak słońce w królestwie Ojca swego. Kto ma uszy, niechaj słucha! (
(Ew. Mateusza 13:38-44, Biblia Tysiąclecia)
jak widzisz przy koncy swiata Jezus bedzie w piec wrzucał
zywych.
umarli nie mogą byc nieprawi bo nie żyją
|
Pt paź 13, 2006 19:28 |
|
 |
Synek
|
PunkNotDead napisał(a): chociaz zauwazam ze liczba Ateistow rosnie ( niestety nie liczba prawdziwych Ateistow  )
troche nie rozumiem, czyli nie wiem, na czym miałoby to twoje rozróżnienie polegać, bo podobnie słysze, że nie ma prawdziwych chrześcijan...
Synek
_________________ śmiech to zdrowie
|
N paź 15, 2006 12:11 |
|
|
|