Czym jest demokracja dla katolików?
Autor |
Wiadomość |
Anonim (konto usunięte)
|
Nie DABAR mamy powyżej same fakty. Jeśli fakty przytaczane przez prasę są dla Ciebie mitami to jak możesz w ogóle pisać np. o Świątyni Opatrzności Bożej i kalać ten temat swą obłudą ?
Acha, DABAR zanim znów pozbierasz zabawki odpowiedz mi jeśli łaska co jest lepsze: Kościół za 200 milionów czy 10000 nakarmionych uczniów z najbiedniejszych polskich rodzin ?
|
Pn cze 02, 2008 15:14 |
|
|
|
 |
0bcy_astronom
|
Ale myślisz, że to buduje kościół z pieniędzy z tacy? Każdy rozsądny dałby to na obiady do dzieci, zapytaj się kto wpadł na taki pomysł.
Jeżeli ja zbuduje tobie pomnik za milion złoty to Ty jesteś ta zła bo ty masz taki drogi pomnik? Czy ja jestem ten zły bo tak te pieniądze wydałem?
_________________ I pomyśleć, że na początku był tylko chaos... i komu to przeszkadzało?...
Tomasz Olbratowski.
|
Pn cze 02, 2008 15:26 |
|
 |
Dabar
|
Słowo Boże jest jak młot kruszący skałę.
Uderz w stół a nożyce się odezwą.
Widzę że zabieg trzeba powtórzyć i jeszcze raz zacytować Ewangelię:
J12,1- 8 :
Na sześć dni przed Paschą Jezus przybył do Betanii, gdzie mieszkał Łazarz, którego Jezus wskrzesił z martwych. Urządzono tam dla Niego ucztę. Marta posługiwała, a Łazarz był jednym z zasiadających z Nim przy stole. Maria zaś wzięła funt szlachetnego i drogocennego olejku nardowego i namaściła Jezusowi nogi, a włosami swymi je otarła. A dom napełnił się wonią olejku. Na to rzekł Judasz Iskariota, jeden z uczniów Jego, ten, który miał Go wydać: "Czemu to nie sprzedano tego olejku za trzysta denarów i nie rozdano ich ubogim?" Powiedział zaś to nie dlatego, jakoby dbał o biednych, ale ponieważ był złodziejem, i mając trzos wykradał to, co składano. Na to Jezus powiedział: "Zostaw ją! Przechowała to, aby [Mnie namaścić] na dzień mojego pogrzebu". Bo ubogich zawsze macie u siebie, ale Mnie nie zawsze macie".
Ale ten Jezus obłudny, jak On mógł coś takiego powiedzieć...
Mt 6, 25-32:
Dlatego powiadam wam: Nie troszczcie się zbytnio o swoje życie, o to, co macie jeść i pić, ani o swoje ciało, czym się macie przyodziać. Czyż życie nie znaczy więcej niż pokarm, a ciało więcej niż odzienie? Przypatrzcie się ptakom w powietrzu: nie sieją ani żną i nie zbierają do spichrzów, a Ojciec wasz niebieski je żywi. Czyż wy nie jesteście ważniejsi niż one? Kto z was przy całej swej trosce może choćby jedną chwilę dołożyć do wieku swego życia? A o odzienie czemu się zbytnio troszczycie? Przypatrzcie się liliom na polu, jak rosną: nie pracują ani przędą. A powiadam wam: nawet Salomon w całym swoim przepychu nie był tak ubrany jak jedna z nich. Jeśli więc ziele na polu, które dziś jest, a jutro do pieca będzie wrzucone, Bóg tak przyodziewa, to czyż nie tym bardziej was, małej wiary? Nie troszczcie się więc zbytnio i nie mówcie: co będziemy jeść? co będziemy pić? czym będziemy się przyodziewać? Bo o to wszystko poganie zabiegają. Przecież Ojciec wasz niebieski wie, że tego wszystkiego potrzebujecie.
Ale ten Jezus fałszywy, łatwo mu tak mówić, chce ludzi nakarmić "propagandą".
Mt 10, 37-39
Kto kocha ojca lub matkę bardziej niż Mnie, nie jest Mnie godzien. I kto kocha syna lub córkę bardziej niż Mnie, nie jest Mnie godzien. 38 Kto nie bierze swego krzyża19, a idzie za Mną, nie jest Mnie godzien. 39 Kto chce znaleźć swe życie, straci je. a kto straci swe życie z mego powodu, znajdzie je.
A to to już w ogóle skandal!!!!
Zdania zaznaczone kursywą to oczywista ironia. Nie wyrażają sądów autora postu.
Pozdr
Dabar
_________________ [color=#8000FF][b]Zawsze gdy wygrywałem dyskusję, traciłem jedną duszę[/b][/color]
|
Pn cze 02, 2008 16:35 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
DABAR żebyś Biblią i słowami Pana Jezusa uzasadniał sens biedy i niesprawiedliwości na świecie to już czysty SKANDAL.
Jedź do Somalii i poczytaj te swoje podkreślenia umierającym z głodu i dodaj do tego "że tak właśnie według mnie DABARA i Pana Jezusa powinno być".
|
Pn cze 02, 2008 16:41 |
|
 |
R6
|
Tym to sobie można każdy wydatek uzasadnić.
Po co karmić i leczyć dzieci? Umrą i pójdą do Jezusa. Tam będzie lepiej. Radujcie się i budujcie świątynie !
Czemu są marsze przeciw aborcji a nie ma przeciw marnowaniu pieniędzy, które można by przeznaczyć na pomoc dla kobiet zdecydowały się urodzić.
Kościół pierwszy powinien dać przykład a nie tylko gadać. Prawda jest tak że pieniędzy zawsze brakuje. Ale KK ma to w poważaniu. Ważniejsze nowe punkty poboru pieniążków.
_________________ Wadą wiary jest to, że jest wiarą.
http://wiadomosci.onet.pl/2084260,12,zl ... ,item.html
|
Pn cze 02, 2008 16:45 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
To dlatego że katolicyzm ma w sobie całe pokłady obłudy i fałszu.
|
Pn cze 02, 2008 16:48 |
|
 |
Dabar
|
Dlatego ciągle się zastanawiam jak dotego doszło że uwierzyłem takiej obłudzie....
A Biblia jest po prostu skandaliczna ze swoimi tezami...
Pozdr
Dabar
_________________ [color=#8000FF][b]Zawsze gdy wygrywałem dyskusję, traciłem jedną duszę[/b][/color]
|
Pn cze 02, 2008 16:54 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: Dlatego ciągle się zastanawiam jak dotego doszło że uwierzyłem takiej obłudzie.... A Biblia jest po prostu skandaliczna ze swoimi tezami...
DABAR dla człowieka takiego jak Ty, mającego w pogardzie nieszczęście i biedę innych- WSZYSTKO JEST MOŻLIWE. 
|
Pn cze 02, 2008 16:56 |
|
 |
0bcy_astronom
|
Przepraszam bardzo co jak co, ale gadacie że aż ręce opadają. Ja np, uczęszczam do parafii św Franciszka i jest organizowanych mnóstwo festynów itp i CAŁOŚĆ pieniędzy zawsze jest przekazywana na cele dobroczynne.
Wiem bo sam biorę udziały w tych festynach itp, Ci bracia zakonni oddają dostani grosz na innych - szczególnie biedne dzieci - a kościół utrzymuje się głównie z tego że wdzięczni ludzie pomagają go konserwować. Taka samo jest w parafii ducha świętego do którego należę tyle, że tam takich festynów itp est dużo mniej.
A to że Ty widzisz to, że jakiś polityk się podaje za katolika i buduje świątynie by przypodobać się dewotom i na podstawie takiego czegoś wnioskujesz że katolicyzm jest zły to świadczy o twojej inteligencji.
_________________ I pomyśleć, że na początku był tylko chaos... i komu to przeszkadzało?...
Tomasz Olbratowski.
|
Pn cze 02, 2008 16:57 |
|
 |
R6
|
Przesadziłem z tym, że KK ma to w poważaniu. Ale jaki jest cel wydawania pieniędzy na takie wielkie świątynie skoro są pilniejsze potrzeby?
|
Pn cze 02, 2008 17:03 |
|
 |
Dabar
|
@Obcy_astronum
Przecież tutaj ewidentnie mamy do czynienienia z kimś kto jest po stronie "ojca kłamstwa" i próbuje udowodnić jeszcze do końca nie wiem co, ale napewno jest wściekły na Kościół Jezusowy i wytykając grzechy poszczególnych ludzi, próbuje zastosować odpowiedzialność zbiorową. Metoda Gebelsa: jak będziesz obrzucać odchodami, to w końcu coś się przyklei i zostanie.
Przecież to jest jasne że kościół prowadzi wspaniałe dzieła miłosierdzia. Każdy z nas w nich uczestniczy w większym lub mniejszym stopniu. O sobie nie będę pisał, z wiadomych dla chrześcijanina powodów...
Pozdr
Dabar
|
Pn cze 02, 2008 17:05 |
|
 |
R6
|
Chyba, że nie ma pilniejszych. 
|
Pn cze 02, 2008 17:06 |
|
 |
R6
|
Szatan jest za budową ŚOB. Wie jak skłócić ludzi. 
|
Pn cze 02, 2008 17:09 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: A to że Ty widzisz to, że jakiś polityk się podaje za katolika i buduje świątynie by przypodobać się dewotom i na podstawie takiego czegoś wnioskujesz że katolicyzm jest zły
Oj, uważaj bo NYCZ ekskomunikuje Ciebie i Twoich Franciszkanów
Bo tyle ile powstało kościołów w ciągu ostatnich 5 lat tyle nigdy nie było-TYLKO PO CO ? Po to by biedni żebrali (jeśli im ksiądz pozwoli) pod złotymi drzwiami Domu Bożego ? A może dobry ksiądz wpuści ich na zimę choć na chwilę do kruchty z marmurów i złota ?
Pan Jezus był przeciw gromadzeniu bogactw na ziemi lecz to nieważne dla części jego sług. Budują więc takie kosztowne fanaberia jak LICHEŃ, ŚWIĄTYNIA OPATRZNOŚCI BOŻEJ czy inne z listy poniżej:
http://www.racjonalista.pl/kk.php/s,130 ... .polskiego
|
Pn cze 02, 2008 17:10 |
|
 |
R6
|
Bo więcej z tej budowy kłopotów niż korzyści.
|
Pn cze 02, 2008 17:11 |
|
|
|