Jaki pożytek ze Zbawionego?
Autor |
Wiadomość |
Anonim (konto usunięte)
|
Idiota...niestety nie będziesz martwy...bezużyteczne tylko będzie Twoje ciało 
|
Pn cze 23, 2008 18:20 |
|
|
|
 |
Sareneth
|
Dlaczego patrzysz przez pryzmat swojej wiary? Powiedzmy że w wierze X nie istnieje coś takiego jak dusza i wieczne potępienie. A w wielu wiarach człowiek nie może dokonać wyboru gdzie "pójdzie".
_________________ ...lecz kiedy Jedyny opuścił swych czcicieli, jego Słowo pozostało...
...i nadejdzie dzień, kiedy powróci Jedyny. I znów rozlegnie się dźwięk Sarenetha...
|
Pn cze 23, 2008 18:28 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Alus napisał(a): Idiota...niestety nie będziesz martwy...bezużyteczne tylko będzie Twoje ciało 
żywe jest coś w czym zachodzi ruch cytoplazmy,
martwe jest to w czym nie zachodzi.
jak umrę to w moim ciele przestanie się ta cytoplazma ruszać i BĘDĘ MARTWY...
to żadna tajemnica:
PO ŚMIERCI LUDZIE SĄ MARTWI CZYLI NIE ŻYJĄ.
nie wiem czego tu nie rozumieć.
a moje ciało nie będzie bezużyteczne bo będzie nim można nawozić pole.
|
Pn cze 23, 2008 18:39 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Sareneth napisał(a): Dlaczego patrzysz przez pryzmat swojej wiary? Powiedzmy że w wierze X nie istnieje coś takiego jak dusza i wieczne potępienie. A w wielu wiarach człowiek nie może dokonać wyboru gdzie "pójdzie".
a mnie się zdaje, że jak człowiek jest martwy to nie może ani wybierać ani chodzić, żeby o wybieraniu gdzie się idzie nie wspominać.
|
Pn cze 23, 2008 18:41 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
wy naprawde myslicie ze tylko religia katolicka jest sluszna
wszystkie religie prowadza do tego samego boga ,innaczej nawet nie religie a wewnetrzny stan czlowieka ,ktos napisal ze arabski terrorysta nie uznaje zbawienia wiec nie trafi do nieba ale ciemnogrod ,
padliscie ofiara propagandy dzisiejszego swiata ktora w pierwszej kolejnosci wziela na cel islam ,dlaczego
dlatego ze tam ludzie modla sie najzarliwiej ,prawie kazdy z wyznawcow islamu poswieca modlitwie w przeciagu dnia wiecej niz wiekszosc katolikow w ciagu tygodnia ,ich wiara jest mocna jak skala
sprobujcie poogladac telewizje arabskie ,zobaczcie jak ludzie tam zyja, sa spokojni ,krzywdy nikomu nie robia ,wszedzie znajda sie fanatycy chociaz i tu jest pewne wytlumaczenie tego zjawiska
|
Pn cze 23, 2008 18:46 |
|
|
|
 |
Sareneth
|
Ja nigdzi i nigdy nie powiedziałem że wiara katolicka jest słuszna. Nigdzie nie powiedziałem że się z nią zgadzam. Zresztą nie jestem nawet katolikiem... Galazkaoliwna masz rację co do islamu. Najwięcej fanatyków jest w katolicyźmie.
_________________ ...lecz kiedy Jedyny opuścił swych czcicieli, jego Słowo pozostało...
...i nadejdzie dzień, kiedy powróci Jedyny. I znów rozlegnie się dźwięk Sarenetha...
|
Pn cze 23, 2008 19:42 |
|
 |
0bcy_astronom
|
Masz jakieś potwierdzone dane czy opierasz swoje informację na programach telewizyjnych na tematy armii taty rydzyka?
_________________ I pomyśleć, że na początku był tylko chaos... i komu to przeszkadzało?...
Tomasz Olbratowski.
|
Pn cze 23, 2008 20:24 |
|
 |
Sareneth
|
0bcy_astronom napisał(a): Masz jakieś potwierdzone dane czy opierasz swoje informację na programach telewizyjnych na tematy armii taty rydzyka? Tak. Mam potwierdzone dane na własnym przykładzie i przykładzie mojej szkoły.
|
Wt cze 24, 2008 12:34 |
|
 |
WaszJudasz
zbanowany na stałe
|
No to masz dane najwyżej na temat zawartości owych katolików-fanatyków w mieszaninie społecznej w Twoim otoczeniu. A teraz proszę wrócić do sedna mojego pięknego, pobudzającego intelekt wątku.
_________________ O ile Roland się orientował, religia krzyża jako kolejna nauczała, że miłość i morderstwo są ze sobą nierozerwalnie związane, a koniec końców Bóg i tak zawsze pije krew.
|
Wt cze 24, 2008 13:31 |
|
 |
Sareneth
|
Na zbawieniu kożysta tylko osoba, która dostąpiła tego zbawienia, lub ten, który należy do tej samej religii. Pełna odpowiedź na twój wątek...
|
Wt cze 24, 2008 14:37 |
|
|
|