Niezorientowana Matka Boska z La Salette ?
Autor |
Wiadomość |
R6
|
Bardziej niż treść przekazu interesuje mnie to czy pochodzi on rzeczywiście od Maryi i jaka jest Jej umysłowość.
_________________ Wadą wiary jest to, że jest wiarą.
http://wiadomosci.onet.pl/2084260,12,zl ... ,item.html
|
Wt lip 15, 2008 12:04 |
|
|
|
 |
R6
|
Czy istota, która ponoć się objawiła w La Salette, popełniła błąd?
|
Śr lip 16, 2008 9:56 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
A ja jestem ciekawa co miał na myśli WIST mówiąc że te materiały są dowodem na prawdziwość tego objawienia.
Dla mnie sprawa jest dość oczywista: to były dzieci i ktoś sobie zrobił jaja. Przecież dla dziecka wystarczy przebrana kobieta, która twierdzi, że jest Maryją! A że potem to potraktowano poważnie... cóż, podejrzewam, że ludzie za to odpowiedzialni już zostali zwolnieni
A tak z innej beczki: ciekawa jestem, czy Maryja we wszystkich objawieniach ubiera się w to samo i czy są to takie ubrania jakie nosiło się 2000 lat temu. A może śledzi nowinki mody i ubiera się zgodnie z epoką? Czy Jezus dalej występuje w powłóczystej szacie nieogolony i z długimi włosami?
|
Śr lip 16, 2008 17:58 |
|
|
|
 |
No
|
zdaje się, że jej się kwiaty wiły na nogach
|
Śr lip 16, 2008 18:40 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: zdaje się, że jej się kwiaty wiły na nogach
Dobrze, że nie co gorszego  Jakiś Gad na przykład... 
|
Śr lip 16, 2008 18:52 |
|
|
|
 |
WIST
|
Bardzo prosto Rito, dzieci które nie mówią po Francusku, otrzymują orędzie w tym właśnie języku. Skoro nie umieją tego języka to pewnym jest że same tego nie wymyśliły. Prawda jakie proste. Zastrzegam że nie wiem czy tak faktycznie było, ale jak dla mnie jest to szalenie prawdopodbna moźliwość. A chodzi mi tylko o pokazanie jak nietórzy jednostronnie oceniają byle podważyć. Wystarczy spojrzeć obiektywnie na sytuacje, a nie wyszukiwać jak by tu podważyć.
|
Śr lip 16, 2008 23:19 |
|
 |
R6
|
No ale po co Maryja miałaby przemawiać do kogoś w języku którego on nie zna? Żeby zachęcić do nauki języków ?
A mnie się wydaje że to wy nie jesteście obiektywni no bo przecież kościół uznał to objawienia to jakby sie mógł pomylić. kto wie ile jeszcze czeka niespodzianek na tego kto założył sobie że kościelni się w tak ważnych sprawach nie mylą.
Mnie nie przeszkadzałoby, gdyby Maryja się objawiała ale za to Wam byłoby dziwnie gdyby okazało się że to nieprawda.
Bóg mi również nie przeszkadza. Tylko że ja nie chce wierzyć bo tak wypada, bo otoczenie nie da mi żyć albo dlatego, że autorytety tego wymagają a kto sie sprzeciwi ten wyrzutek i głupek. Ja chce poznać rozumem a nie kierować się emocjami lub tym że wierzącym łatwiej żyć. Jeśli to niemożliwe to trudno - pozostanę niewierzącym.
A jeśli coś zdaje mi się głupie to pytam.
|
Cz lip 17, 2008 11:26 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
"Ja chcę poznać rozumem"...i tu masz zasadniczy problem
Bóg jest ponad naszymi zdolnościami pojęcia Go.
"JA JESTEM" - wszechobecny, wszechwiedzący, zaangażowany w najdrobniejsze sprawy ludzkiej egzystencji - pojęcie Go rozumem przekracza mozliwości naszych ograniczonych umysłów (ograniczone nie z sensie pejoratywnym  ).
- "Widzę, że wszystko dokoła mnie ciągle się zmienia i ciągle umiera, i tylko jedna jest siła, która nie ulega zmianom, która trzyma wszystko w karbach, która tworzy, rozwiązuje, i znów tworzy.
Tą siła jest Bóg" - Gandhi.
|
Cz lip 17, 2008 14:25 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: Bardzo prosto Rito, dzieci które nie mówią po Francusku, otrzymują orędzie w tym właśnie języku. Skoro nie umieją tego języka to pewnym jest że same tego nie wymyśliły.
Ale baaardzo naciągane tłumaczenie  A nie prościej: jakaś kobieta przebrała się za Maryję i nabrała dzieciarnię? Przecież to takie banalne prawda? Ale na pewno to była Maryja, bo przecież... no... a tak, bo tak powiedziała
A swoją drogą nie wyjaśnia to faktu, dlaczego Maryja nie wiedziała do kogo mówi! Masz na to jakieś wytłumaczenie?
|
Cz lip 17, 2008 15:01 |
|
 |
R6
|
Mam wrażenie że w małym stopniu wiemy o czym mówimy skoro Bóg jest nie do pojęcia. Nikt nie poda cech Boga tak jak można wymienić cechy kwadratu.
Nie wiemy o kim mówimy lub wiemy w bardzo bardzo małym stopniu. Dziecinne to.
|
Cz lip 17, 2008 15:09 |
|
 |
R6
|
Life, a kim Ty jesteś żeby nas tak podsumować. Bezczelność i tyle.
|
Cz lip 17, 2008 15:12 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: Ja bym napisała tak - ludzie w raju znali Boga bo nie grzeszyli. Bóg jest nie do pojęcia przede wszystkim dla grzeszników
To trza było zrobić sobie owieczki mniej skłonne do grzechu, sam sobie jest winien.
|
Cz lip 17, 2008 15:18 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
"Dziecinne to"...dziecinne to oburzanie się na Kogo,,,,,,,,,,,,,,,s, którego nie jestesmy w stanie pojąć
Rito...możesz dowolnie sobie traktować, nie ma zadnego obowiązku abyś wierzyła.
Melania i Maksymilian też relacjonowali, że spotkali Panią.
"Po owocach poznacie"...od ponad 150 lat La Salette jest miejscem midlitwy, pielgrzymek z całego swiata. Misjonarze Matki Boskiej z La Salette pracują na misjach w 23 karajach, siostry saletanki w 4 krajach.
Niebywale skuteczna była ta "kobieta przebrana za Mryję"
Gdyby Bóg pozbawił Cięwoli, wolności wyboru, stworzył jako bezwolną "owieczkę mniej skłonną do grzechu", nie mogłabys sobie poigrać na forum, nawtykac katolikom 
|
Cz lip 17, 2008 15:36 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Te przecinki to nie zamierzone, chochlik kompa.
|
Cz lip 17, 2008 15:38 |
|
 |
WIST
|
R6 jeśli przeczytaś moją ostatnią wypowiedz to zobaczysz jaka odpowiedz może prosta.
|
Cz lip 17, 2008 15:40 |
|
|
|