Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pn sie 11, 2025 19:56

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 39 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3
 Pierścień atlantów 
Autor Wiadomość
Post Re: Pierścień atlantów
Ja?! napisał(a):
poszukaj w Biblii tam gdzie Jezus mówi o Janie Chrzcicielu.

Masz na myśli to:
Mt 17,10-13
10 Uczniowie zapytali Go mówiąc: "Dlaczego uczeni w Piśmie twierdzą, że najpierw musi przyjść Eliasz"? 11 On w odpowiedzi rzekł: "Eliasz już idzie i wszystko ustanowi od nowa. 12 Tak, zapewniam was: Eliasz już przyszedł, a nie poznali go, lecz co chcieli, zrobili z nim. Tak również Syn Człowieczy będzie umęczony przez nich". 13 Wtedy uczniowie zrozumieli, że mówił im o Janie Chrzcicielu.

So maja 15, 2010 23:12

"Jest również naganne noszenie amuletów." - Napisano w Katechiźmie Kościoła Katolickiego (punkt 2117). To jest obowiazujące dla katolika nauczanie.

N maja 16, 2010 6:19
zbanowany na stałe

kacperek napisał(a):
Masz na myśli to:
Mt 17,10-13
10 Uczniowie zapytali Go mówiąc: "Dlaczego uczeni w Piśmie twierdzą, że najpierw musi przyjść Eliasz"? 11 On w odpowiedzi rzekł: "Eliasz już idzie i wszystko ustanowi od nowa. 12 Tak, zapewniam was: Eliasz już przyszedł, a nie poznali go, lecz co chcieli, zrobili z nim. Tak również Syn Człowieczy będzie umęczony przez nich". 13 Wtedy uczniowie zrozumieli, że mówił im o Janie Chrzcicielu.
Tak.
Dokładnie to mam na myśli.

N maja 16, 2010 9:31
Moderator

Przypominam o czym jest ten temat. A z pewnością tematem nie jest reinkarnacja, dlatego proszę o powrót do wątku właściwego.

(J 8, 32b)

N maja 16, 2010 10:22
zbanowany na stałe

szumi - moge prosić o przeniesienie części dyskusji albo skopiowanie do wątku innego który miałby nazwe adekwatną do tego co się wydzieliło z głównego nurtu ?

N maja 16, 2010 16:38

Ja?! napisał(a):
szumi - moge prosić o przeniesienie części dyskusji albo skopiowanie do wątku innego który miałby nazwe adekwatną do tego co się wydzieliło z głównego nurtu ?
Czy masz w swoim internecie/monitorze opcję: 'Nieprzeczytanie posty' albo chociaż 'Szukaj'?
Jesli nie masz to podpowiem, że aktywnym tematem jest: Reinkarnacja vs. jedno życie.

(Proverbs 18:17)

Słuszna decyzja podjęta z niesłusznych powodów może nie być słuszna.
(Weatherby Swann)

Ciemny lut to skupi.
(Bardzo Wielki Elektronik)

N maja 16, 2010 16:54
zbanowany na stałe

Przeczytałem uważnie wątek. Dla mnie jest jasne, ze ten nieszczęsny pierścień stał się przedmiotem magicznym w momencie skierowania tego rodzaju uwagi wzmiankowanego księdza na ten pierścień. Darek specjalnie opisał swoja absolutna nieświadomość co do znaczenia przedmiotu przed zakupem. Po uwadze księdza - przedmiot zaczął go palić. Dlatego Darek odrzucił pierścień, zanim skończyliśmy tę dyskusje.

Tak działa przedmiot magiczny w przestrzeni magicznej.
Uściślając: pierścień ma swoje magiczne znaczenie od tysięcy lat nadane mu przez twórców.
Nie mógłby mieć jednak wpływu na noszącego go Darka, dopóki ten nie wiązałby z pierścieniem żadnej specyficznej wiary w jego moc magiczną. Uwaga księdza stworzyła przestrzeń magiczną i zamknęła w tej przestrzeni Darka wraz z pierścieniem. Od tej pory pierścień mógł już działać ze swoją właściwą mocą. Podobno zdarzają się osoby wrażliwe na energię tego pierścienia na tyle, że nie wiedząc o jego specyficznych właściwościach czują się nosząc go lepiej lub gorzej, zależnie od ich polaryzacji względem pierścienia. Darek do tych osób nie należał, bo o właściwościach pierścienia - nie wiedział.

Do rewelacji niejakiego pana Tekielego podchodzę z dużym dystansem, gdyż on wciąż emanuje strachem wynikającym z jego osobistych doświadczeń magicznych. Strach zaś nie jest nie tylko dobrym doradcą - on jest dla mnie - żadnym doradcą -jest mącicielem. Wolę swoje spokojne, rozważne podejście do tego rodzaju spraw.

Przy okazji zastanawia mnie skąd bierze się specyficzne podejście do energii. Tak jakby energia była pochodzenia szatańskiego. Przykład:

atryda napisał(a):
a.R.E.k. napisał(a):
Jeśli nie jest energią, to czym? Uważasz, że np. duch nie jest energią?

Wychodzimy poza zakres dyskusji, ale definicja energii jest czymś innym od definicji stworzenia.
Więc jakikolwiek byt materialny czy nie materialny nie jest energią gdyż jest jednostką samo stanowiącą o sobie jak i świadoma swego istnienia, zaś energia to "substancja", a bardziej siła, służąca do wykonania jakieś pracy.
A te wszystkie nowo mowy o dobrej energii, o kontroli nad energią, ładowanie się energią to najwyżej mogą być reakcje ciała materialnego na działanie świata pozazmysłowego demonicznego.

Dla mnie takie definiowanie energii i działań energetycznych wychodzi poza obszary zarówno fizyki, jak i duchowości i traci się sens dyskusji w oparciu o takie definicje. Jaka jest według atrydy definicja stworzenia ???!!

N maja 16, 2010 17:04

Ja?! napisał(a):
Nosiłem pierścień atlantów, kupiłem w sklepie srebrny i też regulowany. Sam pierścień nie ma żadnego znaczenia większego niż obrączka ale posiadał znaki atlantów oznaczające poddaństwo pewnej władzy kapłanów na atlantydzie, obecnie są to duchy atlantyckie. Jeśli ktoś miał wcielenie na atlantydzie to taki pierścień może uaktywnić nieciekawe energie. Ja nie miałem fajnych doświadczeń z pierścieniem, złamałem go i wyrzuciłem.

A kto ciebie tak oszukał i takich bzdur naopowiadał?
Otóż sama historia tego pierścienia ma swe początki w dość nieodległej przeszłości na skutek oszustwa i manipulacji.
Zaś sam pierścień ma tyle wspólnego z atlantami jak Polska z Madagaskarem.
Cały cymes w tym przypadku polega jak z każdym amuletem, że poświęcając go jakiemuś bóstwem czy idei wiążemy, czy też wierzymy, że to nas ma ustrzec przed nieszczęściem, jednocześnie ma pomóc nam w życiu.
W takim przypadku gdybyśmy nakręcili na palucha drut kolczasty i wiązalibyśmy z nim takie same nadziej jak z tym pierścieniem, skutek byłby taki sam.
Jedni nazwaliby to głupotą inni grzechem jeszcze inni twierdzą, że to działa, zależnie od światopoglądu.
Z życia, słyszałem, że w czasie modlitwy o uwolnienie prowadzonej przez k. egzorcystę osoby między innymi noszącej ten pierścień, starano się zniszczyć ten pierścień, w czasie jego zgniatania następowało sprzężenie w instalacji nagłośniającej kościoła.
A całe te duchy atlantyckie to nic innego jak demony, kryjące się za działaniem amuletów.

Wt maja 18, 2010 19:07

Proszę kwiatka o energii należy mówić w wymiarze nauk przyrodniczych bo w innym przypadku osoby zaczynające interesować tym tematem mogą zostać oszukane i myśleć, że naprawdę istnieją jakieś metody naukowe, które potrafią opisać tą rzeczywistość.
Stworzenie jest to wszystko co zostało stworzone przez Boga.
Więc jest tym wszechświat, anioł, człowiek, drzewo ale też jest to może, chmura czy też złoża naturalne.

Wt maja 18, 2010 19:22
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 39 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3