Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pn sie 25, 2025 18:09

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 60 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona
 Egzorcyzmy to czy nie? 
Autor Wiadomość
Post Re: Egzorcyzmy to czy nie?
Frater, proszę nie róbmy offtopu,

So sie 14, 2010 8:51
zbanowana na stałe

frater napisał(a):
Czy wiesz Szamanko, że Świat jest wielowymiarowy?

Co rozumiesz pod pojęciem, że BÓG jest Absolutem?

Co rozumiesz pod pojęciem `grzechu pierworodnego`?

ps .
To, że jesteś na tym forum dowodzi, że tylko jesteś pod wpływem złego ducha, ale nadal poszukujesz Prawdziwego BOGA
Nie wszyscy się tak zachowują z ludzi poddanych demonowi

To nie jest offtop.

Pytanie podstawowe brzmi ;

Czy wiesz co to jest Sakrament Chrztu Świętego?

I pomocnicze

Czy wiesz co to jest grzech pierworodny?

Jak inaczej zrozumiesz , że masz Znak na Duszy niezmywalny po Wieczność (Twoje dziecko również).

Ostatnio edytowano So sie 14, 2010 9:01 przez frater, łącznie edytowano 1 raz

So sie 14, 2010 8:57
Moderator

Shamanko, ja chętnie bym Ci wyjaśnił kwestie znamienia na duszy, grzechu pierworodnego i inne, ale to naprawdę nie ma sensu.
Dlaczego?
Bo poruszamy się w strefie wiary.
A zatem nie ma empirycznych dowodów ma istnienie grzechu pierworodnego, istnienie duszy, istnienie znamienia na niej, istnienie wcieleń, istnienie czakr, aur i innych takich.
Nie ma naukowych dowodów na to.
Dlatego jeśli ja Tobie napiszę, że chrzest zmazuje grzech pierworodny i wyciska niezatarte znamię na duszy, bo tak naucza Kościół Katolicki, to Ty masz taki argument za nic, a dla mnie jest w zupełności wystarczający, gdyż jestem przekonany, że Kościół mówi prawdę.
Tak samo i Ty nie przekonasz mnie do istnienia aury, wielu wcieleń i innych ezoterycznych spraw, gdyż uznam to za bzdurę.

Mam nadzieję, że już rozumiesz, dlaczego to nie ma sensu.

(J 8, 32b)

So sie 14, 2010 9:00
No fakt, w takim ukłądzie to faktycznie nie ma sensu. Mimo to uważam, zę w sytuacji kiedy powiadamiam ksiedza, ze jestem osobą nie wierzącą w Boga Katolickiego to ksiedz powinien mnie o pewnych rzeczach poinformować. Tymczasem nie wyjanisł mi nawet czym jest dla Katolika chrzest.

W kwestii wiary ja uwazam, ze mozna zmyć chrzest i to czyni rytauł dechrystianizacji. Każdy z sakramentów mozna takim rytuałem wyamzać trwale.

A co do aury - tak całkiem na marginesie, to jest ona polem energetycznym wokół człowieka, i jest juz badana fizycznie oraz widoczna na fotografiach Kirlianowskich, wiec to nie chodzi o wiarę ale woiedzę.

Pozdrawiam i dziękuję za wyjaśnienia.

So sie 14, 2010 9:07
zbanowana na stałe

Przyjacielu ma to sens.

Mistyka jest rzeczywistością. I jak będzie trzeba i będzie Wolą BOŻĄ to ja ukażę się w sytuacji jednoznacznej Szamance. A ja nie jestem BOGIEM ani żadnym demonem.

Nadto jest wiele dowodów pośrednich o których piszę Wam w postach.

So sie 14, 2010 9:13
Frater nie bedziesz sie mi ukazywal itd itp, Idź swoja droga i swoja wiarą a nie baw siew inkwizycje.

Pozdrawiam

So sie 14, 2010 9:19
zbanowana na stałe

Moja Droga masz Wolną Wolę i jak BÓG będzie widział, że GO Poszukujesz i będzie to JEGO Wolą to i wbrew Twojej Woli mogę się Tobie ukazać w otaczającej Cię rzeczywistośći.

Skąd jak myślisz ja mam wiedzę na Twój temat. :cmok1:

So sie 14, 2010 9:24
Moderator

Frater przestań Off Topować!

(J 8, 32b)

So sie 14, 2010 9:26
Szumi, a mozesz mi odpowiedzieć na ten post?

Shamanka napisał(a):
No fakt, w takim ukłądzie to faktycznie nie ma sensu. Mimo to uważam, zę w sytuacji kiedy powiadamiam ksiedza, ze jestem osobą nie wierzącą w Boga Katolickiego to ksiedz powinien mnie o pewnych rzeczach poinformować. Tymczasem nie wyjanisł mi nawet czym jest dla Katolika chrzest.

W kwestii wiary ja uwazam, ze mozna zmyć chrzest i to czyni rytauł dechrystianizacji. Każdy z sakramentów mozna takim rytuałem wyamzać trwale.

A co do aury - tak całkiem na marginesie, to jest ona polem energetycznym wokół człowieka, i jest juz badana fizycznie oraz widoczna na fotografiach Kirlianowskich, wiec to nie chodzi o wiarę ale woiedzę.

Pozdrawiam i dziękuję za wyjaśnienia.

Frater ty nic o mnie nie wiesz, tak ci sie tylko wydaje ;)
Pozdrawiam

So sie 14, 2010 9:30

nie jesteś chrześcijanką-nie jesteś katoliczką...to nie rozumiem,dlaczego chrzciłaś dziecko?..po co?

So sie 14, 2010 9:31
Nalegał na to bardzo jego ojciec i moja rodzina. Ustąpiłąm niechętnie. Teraz żałuję

So sie 14, 2010 9:35
zbanowana na stałe

szumi napisał(a):
Frater przestań Off Topować!

Co jest off-topem Czy te pytania?

Bądź uczciwy i Sprawiedliwy.

Wyciąć post zawsze możesz , ale na Twym Sądzie ...

frater napisał(a):
Moja Droga masz Wolną Wolę i jak BÓG będzie widział, że GO Poszukujesz i będzie to JEGO Wolą to i wbrew Twojej Woli mogę się Tobie ukazać w otaczającej Cię rzeczywistośći.

Skąd jak myślisz ja mam wiedzę na Twój temat. :cmok1:

Co tu jest off-topem? Przecież to może się stać tylko za Wolą BOŻĄ i po to, by Szamanka się N...

Ostatnio edytowano So sie 14, 2010 9:47 przez frater, łącznie edytowano 1 raz

So sie 14, 2010 9:40
Shamanka napisał(a):
Szumi, a mozesz mi odpowiedzieć na ten post?

Shamanka napisał(a):

Ja nie szumi, ale powiem, co mysle ;)
Shamanko, skad mialo ksiedzu przyjsc do glowy, ze osoba ochrzczona w wychowana w wierze katolickiej, nawet jak mowi, ze nie wierzy, nie ma pojecia czym jest Chrzest i dlaczego akurat Chrzest? Mial ci zaczac katechizacje od podstaw, kiedy ty mowisz, ze nie wierzysz i nie chcesz wierzyc? Po co?
Jezeli cos bylo dla ciebie niejasne, to raczej powinnas zapytac.

Mam wrazenie, ze masz racje co do mozliwosci usuniecia skutkow Chrztu sw, ale ja nie ocenialabym tego tak pozytywnie.

So sie 14, 2010 9:46
Dzieki Kamala.

Wiesz ja z chrześcijaństwem niewiel mam wspólnego od blizko 25 lat, a skończyłam edukację jako dziecko. Ksiadz o tym wie. W zasadzie nie maiałąm bladego pojęcia jak takie sakramenty wpływaja na duszę i ze są rodzajem pieczęci. Dla mnie to była tylko formalnosć, zeby sie rodzina juz nie czepiała. I tyle. Ksiadz to wiedział ale nie uznał za stosowne nawet wyjaśnić czym jest ten sakrament.

So sie 14, 2010 9:49
Ale dlaczego mial wpasc na pomysl, zeby ci to wyjasniac? Definicji tego, czym jest Chrzest uczy sie dzieci przed 1. Komunia sw i powtarza przy Bierzmowaniu.
Jezeli bylo to przed Chrztem twojego dziecka, to pewnie by ci przypomnial na naukach przed Chrztem, ale jezeli ty bylas ochrzczona i mowisz, ze nie wierzysz, a chcesz Sakrament Chrztu dla dziecka, to moglo byc dla niego nieco skomplikowane.

So sie 14, 2010 10:00
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 60 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona