Autor |
Wiadomość |
Anonim (konto usunięte)
|
 Re: Gdybym był Bogiem...
RED napisał(a): Gdybym byl Bogiem to pociagnalbym do odpowiedzialnosci dzisiejszego Boga za wszystkie spawy w ktorych mogl zapobiec najgorszego (mordy,kleski,glody itp) a nie uczynil tego i wtedy nazwalbym to PRAWDZIWA BOZA SPRAWIEDLIWOSCIA. A gdyby Ci ograniczył wolność uniemożliwiając sprawienie czegokolwiek złego nazwałbys Go tyranem.
Ostatnio edytowano Śr lip 20, 2011 16:53 przez Anonim (konto usunięte), łącznie edytowano 1 raz
|
Śr lip 20, 2011 16:44 |
|
|
|
 |
RED
|
Od niego pochodzi tez i zlo poniewaz jest stworca wszystkiego i za to pociagnalbym go do odpowiedzialnosci.
_________________ Rowniez zdrowego rozsadku i odemnie
|
Śr lip 20, 2011 16:51 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
RED napisał(a): Od niego pochodzi tez i zlo poniewaz jest stworca wszystkiego i za to pociagnalbym go do odpowiedzialnosci. Bezsensowna wymówka - ludzie takim tłumaczeniem pozbywają się swego prawa do samostanowienia.
|
Śr lip 20, 2011 16:56 |
|
|
|
 |
RED
|
Jezeli to jest Twoim zdaniem wymowka to to ze jest wszechmogacy i milosierny jest wielkim klamstwem za ktore powinienbyc tez osadzony.
|
Śr lip 20, 2011 17:01 |
|
 |
Seweryn
|
gargamel napisał(a): Liza napisał(a): Ubezwłasnowolnilbyś ludzi. A pewnie! Tak samo jak nie pytał mnie Bóg o to, czy chcę się urodzić, tak samo niech siłą uszczęśliwi mnie po mojej śmierci. Więc oficjalnie, publicznie zrzekam się swojej wolnej woli na rzecz wiecznego szczęścia po śmierci. ja gargamel  Taka jest Twoja wola? Czyli dzięki niej chcesz stać się wiecznie szczęśliwym.
_________________ Jestem po ślubie. Fotograf i kamerzysta z Koszalina których polecam http://www.akcjafilm.pl Videofilmowanie również super. Opinia moja i żony.
|
Śr lip 20, 2011 17:05 |
|
|
|
 |
zephyr7
|
Hm... Myślę, że zacząłbym od obejrzenia wideo na TED o "Kompleksie Boga" 
|
Śr lip 20, 2011 20:26 |
|
 |
Kris65
|
Za dużo ludzkiej wolnej woli wywodzącej się z niedoskonałego ludzkiego rozumu do niczego dobrego nie prowadzi. Człowiek wywodzący się ze świata zwierząt nie potrafi wyzbyć się zachowania wynikającego z walki o byt ,zakodowanego w naszych genach.
_________________ Zdrowego rozsądku życzę...
|
Śr lip 20, 2011 21:59 |
|
 |
Commander
zbanowany na stałe
|
Jakby nie patrzeć to my ciągle jesteśmy zwierzętami. Szczególnymi. 
_________________ __I__ napisał(a): Bóg to coś w rodzaju gazowego kręgowca.
|
Cz lip 21, 2011 6:53 |
|
 |
RED
|
A podobno zostalismy stworzeni na podobienstwo boze.Chociaz dobrze ze nie udalo sie tak calkiem do konca to podobienstwo bo jak bysmy nawzajem sobie tak pomagali jak Bog nam to ciekawe jak bysmy daleko zaszli?
|
Cz lip 21, 2011 15:12 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
A może nie usłyszelibyśmy o głodzie i wielu chorobach? Może ufalibyśmy sobie? Któż wie.
|
Cz lip 21, 2011 15:22 |
|
 |
RED
|
Ale widocznie taka "Wola Boska" zeby istanialy te choroby i nieszczescia bo dlaczego mielibysmy byc wszyscy szczesliwi.O gdybym byl Bogiem...
|
Cz lip 21, 2011 15:37 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Jezus uzdrawiał chorych. Nigdy nie czynił nic przypadkowo. Dał więc wyraźne przesłanie, że ceni ludzkie zdrowie, nie chorobę.
|
Cz lip 21, 2011 20:37 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Liza napisał(a): Jezus uzdrawiał chorych. Nigdy nie czynił nic przypadkowo. Dał więc wyraźne przesłanie, że ceni ludzkie zdrowie, nie chorobę. A może jednak dał przesłanie, że "ceni" ludzkie cierpienie-w końcu większości ludzi nie uzdrowił, a Ci których nie uzdrowił patrząc na tych uzdrowionych jeszcze bardziej się zdołowali, czyli powiększyło się ich cierpienie, czyli bilans i tak wypadł niekorzystnie dla Jezusa...
|
Cz lip 21, 2011 21:07 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
apriori napisał(a): Liza napisał(a): Jezus uzdrawiał chorych. Nigdy nie czynił nic przypadkowo. Dał więc wyraźne przesłanie, że ceni ludzkie zdrowie, nie chorobę. A może jednak dał przesłanie, że "ceni" ludzkie cierpienie-w końcu większości ludzi nie uzdrowił, a Ci których nie uzdrowił patrząc na tych uzdrowionych jeszcze bardziej się zdołowali, czyli powiększyło się ich cierpienie, czyli bilans i tak wypadł niekorzystnie dla Jezusa... Zapytasz ich jak będzie okazja.
|
Cz lip 21, 2011 22:33 |
|
 |
RED
|
Liza napisala:Jezus uzdrawiał chorych. Nigdy nie czynił nic przypadkowo. Dał więc wyraźne przesłanie, że ceni ludzkie zdrowie, nie chorobę.
Dobrze ze Jezus ceni ludzkie zdrowie, to znaczy ze jeszcze nic straconego ze te biednie dzieci z Somalii pomarly i umieraja dalej i ze wszystko bedzie dobrze.Trzeba to koniecznie szybko opowiedziec ich rodzicom. Ciekawe co bys zrobila jak bys miala tyle mocy zeby spadl tam deszcz jak bys postapila?
|
So lip 23, 2011 9:42 |
|
|
|