Autor |
Wiadomość |
Andy72
|
 Re: Święte obrazy
fenghuang napisał(a): Biore to na barki: tak ,jestem winny.Pewnie liczysz ze zaplonie gniew Jahwe i porazi mnie na smierc co? Sprawia ci przyjemność bałwochwalstwo? Bóg jest nieskończenie większy od Maryi.
_________________ Co do mnie, nie daj Boże, bym się miał chlubić z czego innego, jak tylko z Krzyża Pana naszego Jezusa Chrystusa.Gal 6:14
|
Śr lut 10, 2016 22:27 |
|
|
|
 |
fenghuang
|
Helenka napisał(a): fenghuang napisał(a): Czy Matka Boska jest BoginiaMatka? Nie twierdze ze Matka Boska jest Bogiem tylko ze Bog jest Matka Boska tak samo jak Bog jest SynemBozym i Bogiem Ojcem i nie uczono mnie tego na religi tylko ja tak to czuje i rozumiem,a to czego mnie uczono na religi napisalem juz wczesniej. Matką Boską jest Maryja, córka Joachima i Anny, Dziewica z Nazaretu poślubiona Józefowi. Maryja poczęła Jezusa mocą Boga, mocą Ducha Świętego. Bóg nie jest matką Boską. Głosisz herezje i to tak straszne, że trudno sobie wyobrazić jeszcze większe. Jeśli tak rozumiesz, to źle rozumiesz. Proszę, zacznij czytać to, co Ci piszę, a to co piszę jest zgodne z nauczaniem Kościoła i nie tyko katolickiego, ale prawosławnego i protestanckiego. fenghuang napisał(a): Biore to na barki: tak ,jestem winny.Pewnie liczysz ze zaplonie gniew Jahwe i porazi mnie na smierc co? Nikt tu nie zamierza życzyć Ci czegokolwiek złego. Pragniemy tylko zwrócić Ci uwagę, że błądzisz. Nie kolezanko to Ty bladzisz .Moja znajoma na naukach przedmalzenskich dowiedziala sie ze miesiaczka to krwawe lzy macicy teskniacej za macierzynstwem ,oto jak naucza kosciol .Nawet nie bierzesz pod uwage tego ze mozesz sie mylic ,Ty i ten kosciol o ktorym wspominasz i to jest wlasnie ignorowanie i nie niepotrafie tylko nie chce mi sie rozmawiac na Twoim poziomie! 
|
Śr lut 10, 2016 23:06 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
fenghuang napisał(a): .Moja znajoma na naukach przedmalzenskich dowiedziala sie ze miesiaczka to krwawe lzy macicy teskniacej za macierzynstwem ,oto jak naucza kosciol . To nie jest nauka Kościoła, a co najwyżej przenośnia użyta przez nauczającego. fenghuang napisał(a): Ty i ten kosciol o ktorym wspominasz i to jest wlasnie ignorowani ten Kościół, to Kościół katolicki. A Ty jesteś z jakiego kościoła? fenghuang napisał(a): nie chce mi sie rozmawiac na Twoim poziomie! Rozumiem. Cóż, nie zamierzam zniżać się do Twojego.
|
Śr lut 10, 2016 23:12 |
|
|
|
 |
fenghuang
|
Rozumiem. Cóż, nie zamierzam zniżać się do Twojego.[/quote] Nic nie rozumiesz skoro piszesz "znizac".Pycha przez Ciebie przemawia.Co do kosciola to wierze w Boga nie w kosciol swoja droga jak sie tak utozsamiasz z kosciolem to z tymi wszystkimi pedofilami, chciwcami, pelnymi zadzy gosciami tez.Smutne to.
|
Cz lut 11, 2016 10:04 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
fenghuang napisał(a): Nic nie rozumiesz skoro piszesz "znizac".Pycha przez Ciebie przemawia. Odpowiedziałam tylko na Twoja pychę  : fenghuang napisał(a): Rozumiem. Cóż, nie zamierzam zniżać się do Twojego. Cytuj: Co do kosciola to wierze w Boga nie w kosciol swoja droga jak sie tak utozsamiasz z kosciolem to z tymi wszystkimi pedofilami, chciwcami, pelnymi zadzy gosciami tez.Smutne to. Wierzysz w Boga, ale nie znasz Biblii, bo w niej jak wół stoi: "Nie sądźcie, abyście nie byli sądzeni. Bo takim sądem, jakim sądzicie, i was osądzą; i taką miarą, jaką wy mierzycie, wam odmierzą. Czemu to widzisz drzazgę w oku swego brata, a nie dostrzegasz belki we własnym oku?" Mt 7,1-3 Jesteś bez grzechu, że śmiesz pluć na innych? A swoja drogą, wiara w Kościół nie oznacza wiary w księdza.
|
Cz lut 11, 2016 10:55 |
|
|
|
 |
fenghuang
|
Helenka napisał(a): fenghuang napisał(a): Nic nie rozumiesz skoro piszesz "znizac".Pycha przez Ciebie przemawia. Odpowiedziałam tylko na Twoja pychę  : fenghuang napisał(a): Rozumiem. Cóż, nie zamierzam zniżać się do Twojego. Cytuj: Co do kosciola to wierze w Boga nie w kosciol swoja droga jak sie tak utozsamiasz z kosciolem to z tymi wszystkimi pedofilami, chciwcami, pelnymi zadzy gosciami tez.Smutne to. Wierzysz w Boga, ale nie znasz Biblii, bo w niej jak wół stoi: "Nie sądźcie, abyście nie byli sądzeni. Bo takim sądem, jakim sądzicie, i was osądzą; i taką miarą, jaką wy mierzycie, wam odmierzą. Czemu to widzisz drzazgę w oku swego brata, a nie dostrzegasz belki we własnym oku?" Mt 7,1-3 Jesteś bez grzechu, że śmiesz pluć na innych? A swoja drogą, wiara w Kościół nie oznacza wiary w księdza. sory , ale nie bede juz dalej krecil tym blednym kolem,jezeli poczulas sie opluta to PRZEPRASZM CIE ,niech Bog bedzie z Toba,w Tobie i przy Tobie.
|
Cz lut 11, 2016 14:07 |
|
 |
sługaBoga
|
fenghuangpowiedziałeś, że: Cytuj: ale Jezus nigdy nie byl Bogiem i nim nie jest Jezus Jest Synem Bożym a więc Bogiem - Bytem tej samej natury co Bóg Ojciec. Zresztą samo Pismo Św. mówi : Cytuj: Na początku było Słowo,a Słowo było u Boga,i Bogiem było Słowo. Ono było na początku u Boga. Wszystko przez Nie się stało, a bez Niego nic się nie stało, co się stało (J,1) Chrześcijanie wierzą w Trójce Najśw. - Jeden Bóg w 3 osobach. Jest to Największa Tajemnica, którą człowiek nie pojmię do końca nawet w niebie, gdyż ludzki intelekt jest znikomy w porównaniu do największej tajemnicy Boga. Pozdrawiam 
|
So lut 13, 2016 15:14 |
|
 |
merkaba
|
zydzi chcieli ukamieniowac za to ze uwazał sie za Boga Mój Ojciec aż dotąd działa i Ja działam”. To właśnie te Słowa Mistrza wywołały wielki sprzeciw Żydów. Dlaczego? Ponieważ w ich pojęciu jedynie Jahwe mógł naruszać odpoczynek szabatu, bowiem utrzymywał ziemię na orbicie, sprawiał, że słońce świeciło, a deszcz padał, i to nawet w dzień szabatu Chrystus mówiąc, że działa podobnie, że jest stale czynny, również w szabat, zdecydowanie postawił się na równi z Bogiem Ojcem „Fakt, że Pan zrównał swoją pracę z pracą Ojca było wielkim szokiem dla Żydów, Jezus nie mówił „Ojciec nasz działa, więc i Ja działam” ani „Ojciec wasz działa, więc i Ja działam Nie kamienujemy cię za dobry uczynek, ale za bluźnierstwo i za to, że Ty, będąc człowiekiem, czynisz siebie Bogiem
Jana 5:21-23, BP: „Jak bowiem Ojciec wskrzesza i ożywia umarłych, tak i Syn ożywia, kogo zechce. Ojciec nie sądzi nikogo, ale cały sąd oddał Synowi, aby wszyscy tak czcili Syna, jak czczą Ojca. Kto nie czci Syna, ten nie czci Ojca, który Go posłał”. Jezus suwerennie ożywia umarłych, podobnie jak Ojciec. Jezus sądzi ludzi i domaga się takiej czci, jaką dotąd obdarzano tylko Boga Ojca. Można całe życie gorliwie czcić Boga Ojca, ale jeśli pomija się Pana Jezusa, to w gruncie rzeczy nie oddaje się chwały Ojcu
|
So lut 13, 2016 21:39 |
|
 |
fenghuang
|
a prezenty w swieta przynosi sw.Mikolaj....slepa wiara prowadzi ,ale do nikad
|
N lut 14, 2016 10:51 |
|
 |
fenghuang
|
sługaBoga napisał(a): fenghuangpowiedziałeś, że: Cytuj: ale Jezus nigdy nie byl Bogiem i nim nie jest Jezus Jest Synem Bożym a więc Bogiem - Bytem tej samej natury co Bóg Ojciec. Zresztą samo Pismo Św. mówi : Cytuj: Na początku było Słowo,a Słowo było u Boga,i Bogiem było Słowo. Ono było na początku u Boga. Wszystko przez Nie się stało, a bez Niego nic się nie stało, co się stało (J,1) Chrześcijanie wierzą w Trójce Najśw. - Jeden Bóg w 3 osobach. Jest to Największa Tajemnica, którą człowiek nie pojmię do końca nawet w niebie, gdyż ludzki intelekt jest znikomy w porównaniu do największej tajemnicy Boga. Pozdrawiam  Jezeli czegos nie jestem wstanie zrozumiec to w to nie wchodze.To tak jakby ktos do mnie przyszedl i powiedzial mi ze mam kogos zabic bo taka jest wola Boga ,ja mu na to:" ze nie rozumiem" ,a on mi odpowiada:"nie jestes w stanie tego pojac bo twoj intelekt jest znikomy w porownaniu z Bogiem, masz isc i to zrobic..."- poszedlbys i to zrobil?
|
N lut 14, 2016 11:06 |
|
 |
Andy72
|
Tylko że Trójcy nie rozumiesz, za to wymyślasz bajki, na temat teorii kwantowej też wymyślasz bajki?
_________________ Co do mnie, nie daj Boże, bym się miał chlubić z czego innego, jak tylko z Krzyża Pana naszego Jezusa Chrystusa.Gal 6:14
|
N lut 14, 2016 11:08 |
|
 |
fenghuang
|
Andy72 napisał(a): Tylko że Trójcy nie rozumiesz, za to wymyślasz bajki, na temat teorii kwantowej też wymyślasz bajki? oj Andy, Andy,poczekamy, zobaczymy ,ktory z nas mija sie z prawda.
|
N lut 14, 2016 11:19 |
|
 |
Andy72
|
To znaczy czy rację masz ty czy Kościół? Powiedz czemu chcesz z Maryi zrobić Boga? za mało ma ci Ona chwały?
|
N lut 14, 2016 11:20 |
|
 |
fenghuang
|
nie oto mi chodzi lecz o to ze ma pelnie boskiej wladzy tak samo jak Jezus i przez Nia Bog chce pokazac wszystkim zadufanym faceta ktorzy mysla ze sa panami tego swiata ,ze sie myla.Nie uwazam ze MatkaBoska jest Bogiem tylko ze Bog jest Nia.
|
N lut 14, 2016 12:55 |
|
 |
Andy72
|
"Nie uwazam ze MatkaBoska jest Bogiem tylko ze Bog jest Nia" - robisz logiczne łamańce aby udowodnić bzdurne tezy. Skąd wiesz że Bóg jest Maryją? Jakieś głosy? przyśniło się?
|
N lut 14, 2016 13:06 |
|
|
|