Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest N sie 03, 2025 9:37

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 369 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25  Następna strona
 Nagonka na Jana Pawła II 
Autor Wiadomość

Post Re: Nagonka na Jana Pawła II
george45 napisał(a):
Tak powstały wszystkie święte księg. Ktoś był za mały by coś zrozumieć, ktoś za stary, by pamietać, ale korporacja przypisują cudowne przekształcenie szpitala w ruinę partyzantom. Celem uzupełnienia, obecnie zapewne tym co to byli w Al, ale jakiś czas temu to byli ci z AK.
Atimeres, miej litość, nie brnij dalej w te cudotwórcze i bohaterskie opowieści, jak to trzymałeś oficera na posterunku wojewódzkim MO, przez około pół godziny pod pistoletem wycelowanym w czoło a następnie cudownie podrzuciłeś niewybuch partyzantom do szpitala, przy tym totalnie go druzgocząc oraz niszcząc totalnie i sprzętowo.
Uważaj, bo komputery mogą sprowadzić nieszczęście na mnie i ciebie, gdy piszesz o podrzucaniu niewypałów i to do szpitala. UWAŻAJ błaźnie!
Chciałem kiedyś od tego szpitala uzyskać jakąś dokumentację swojego tam pobytu i przebiegu leczenia, bo byłem wtedy chorym sześciolatkiem. I wtedy dowiedziałem się o leczonych tam żołnierzach i partyzantach, po których szpital musiał być mocno remontowany, a archiwum okazało się zniszczone. Oszczędź mi konieczności podawania szczegółów.
P.S. O zwariowanych praktykach okresu gomułkowskiego nie czytałeś?

Pt lut 07, 2025 9:58

Atimeres, mam wrażenie, że od dzieciństwa aż do placu żyjesz w ciągłym strachu. A to komputery cię sprawdzą, a to strach przed ujawnieniem zasłyszanych informacji o dokonanym przez partyzantów zniszczeniach w szpitalu, a to o tajemniczym zaginieciu akt 6-letniego chłopczyka. No i ta zwariowana trauma związana z okresem. To są wyłącznie Twoje myśli. To one powodują, że życie jest dla Ciebie gehenna.
Wiesz czyje to słowa "Nie lękajcie się"?

Pt lut 07, 2025 10:49

george45 napisał(a):
Atimeres, mam wrażenie, że od dzieciństwa aż do placu żyjesz w ciągłym strachu. A to komputery cię sprawdzą
Właśnie mam nowy i jakoś zacina się na Tobie (podobnie jak na Przeemku).

Pt lut 07, 2025 13:46

Atimeres napisał(a):
george45 napisał(a):
Atimeres, mam wrażenie, że od dzieciństwa aż do placu żyjesz w ciągłym strachu. A to komputery cię sprawdzą
Atimeres, tanie mięso to psy jedzą. Innym słowy g...o dasz, g...o masz. Kup MacBooka i zapomnij o problemach.

Pt lut 07, 2025 17:35

george45 napisał(a):
Atimeres napisał(a):
george45 napisał(a):
Atimeres, tanie mięso to psy jedzą. Innym słowy g...o dasz, g...o masz. Kup MacBooka i zapomnij o problemach.

Szkoda, że nie mogę dalej utrzymywać z Tobą kontaktów.
Nie wiem czy pozorujesz żarty czy faktycznie celowo przeinaczasz, żeby mnie kompromitować. Bardzo tego nie lubię. Pa!

So lut 08, 2025 18:11

Atimeres, skompromitowałeś się sam, kupując jakiś tani, badziewny komputer, z którym od nowości jak piszesz masz problem. Doradzam, byś kupił coś porządnego, a Ty imputujesz mi, żę cię kompromituję. I bądź tu człowieku człowiekiem. Nagonka na Jana Pawła II, przy tej Twojej nagonce na mnie, to jest nic nieznaczący epizodzik. :beksa:

So lut 08, 2025 19:41

Idący napisał(a):
Nie zauważasz, że mieli pełnię władzy, ale nie wykorzystywali tego? Nie wprowadzali totalitarnego systemu.

W 2015 zaczął się dryf Polski w stronę autorytaryzmu w wersji soft, jednak po tym gdy w 2019 utracili senat, a wewnętrzni koalicjanci zaczęli sprawiać im problemy, przez co mieli przejściowe trudności z parlamentarną większością, machina im się trochę zacięła. Do pewnego stopnia hamulcem były też UE i USA, przez co ustawa "lex TVN" ostatecznie nie została wprowadzona w życie mimo jej przeforsowania w sejmie. Choć wyraźnie PiS miał zapędy do likwidacji pluralizmu medialnego - czego przejawem oprócz "lex TVN" było wykupienie przez Orlen i Polskę Press mnóstwa regionalnych pism i gazet oraz portali internetowych z nimi powiązanych. A także faktyczne zneutralizowanie Polsatu, który przedtem nie stronił od krytycznego podejścia do PiS-u.

Totalitarnego systemu nikt nie próbował ani nie próbuje w Polsce wprowadzić od 1956 (śmierć Bieruta).
Nie widać np. dążeń do zamknięcia TV Republiki, TV Trwam, telewizji wPolsce itd., o portalach internetowych nie wspominając. W odróżnieniu od PiS-u, obecna koalicja nie ma mentalności Orbana, który już dość dawno zlikwidował na Węgrzech pluralizm medialny. Orban to od początku sojusznik PiS-u, który w dużej mierze nim się inspiruje. Hucpa z "referendum" równoczesnym z wyborami 2023 też była tego przykładem.

A tak BTW: ciekawe, co czołowi politycy PiS-u powiedzieliby na poniższy cytat:
Cytuj:
Odpady przemysłowe, gazy produkowane przy spalaniu kopalin, niekontrolowane wycinanie lasów - wszystko to, jak wiadomo, ma szkodliwy wpływ na atmosferę i na całe środowisko naturalne. Kryzys ekologiczny - powtarzam - jest problemem moralnym

Czy zgodziliby się z nim, czy określiliby to jako przykład "eko-lewackich bredni" lub w podobny sposób.

Jeśli to drugie, to... cóż... potwierdziłoby to tylko ich hipokryzję i pokazało, ile naprawdę znaczą dla nich słowa Jana Pawła II.
https://energetyka24.com/klimat/kosciol ... -komentarz
https://www.przewodnik-katolicki.pl/Arc ... ar-moralny
Ogólnie, PiS woli słuchać Rydzyka, Guza i Bortkiewicza niż JP2. O obecnym papieżu nie wspominając.

Obnoszą się ze zdjęciami Karola Wojtyły i z ich "obroną pamięci świętego papieża-Polaka", bronią jego pomników, nazywania miejsc jego imieniem itd., a jego przesłanie mają gdzieś.
Jak pogodzić np. sianie moralnej paniki i paranoi przez PiS i związane z tą partią media z "Nie lękajcie się"? O oszczerstwach wobec wszelkich przeciwników nie wspominając.
"Modli się pod figurą, a diabła ma za skórą".
Idący napisał(a):
Dzięki Republice (nie oceniam jak jest, bo uważam ją za odbicie lustrzane TVN).

Nie, to po prostu TVPiS po przeprowadzce (nawet pracownicy ci sami).
TVN, przy wszystkich wadach tej stacji, nie jest związany z żadną konkretną partią - oni potrafią dokładać każdemu, choć w różnych proporcjach. Zresztą TV Republika to stacja zajmująca się bodaj tylko polityką i informacjami, a TVN to stacja w głównej mierze rozrywkowa. Aczkolwiek o średnio mierzonym poziomie tej rozrywki zmilczę.
Cytuj:
Szantaż Owsiaka (stricte polityczny) i strach przez złamaniem poprawności politycznej zmusił tchórzliwe firmy do wycofania reklam.

Po pierwsze, nie szantaż Owsiaka, tylko chciwość, zachłanność i bezczelność Sakiewicza, a po drugie, nie zmusiły, a skłoniły.
Nie przeceniałbym wpływu Owsiaka.
Gdyby Sakiewicz miał choć resztki przyzwoitości, to apelowałby nie o wpłacanie na jego telewizję, tylko o wpłacanie np. Caritasowi, zamiast WOŚP-owi. Ale nie - postanowił działać w jego stylu, czyli chamsko na całego.

BTW, ciekawe, że pominąłeś dalszy ciąg mojego posta i np. nie odpowiedziałeś na moje pytanie o definicję etosu narodu.

So lut 08, 2025 20:08

Tak totalne przesunięcie zieleni ku czerwieni, że czarne wydaje mu się białe i vice versa. To niemożliwe, aby człowiek myślący mógł wypisywać coś przeciwnego, niż widzi. Chyba, że jest funkcjonariuszem obecnej władzy. Tak, jak Bodnar czy Owsiak, tylko na skromniejszym poletku propagandy u utrwalania władzy (utrwalacze).

So lut 08, 2025 21:21

Szczyt frajerstwa tak się dać prowadzić w maliny przez wodzusia bez ząbków i w krawacie na lewo.

So lut 08, 2025 22:19

przesunięcie_ku_zieleni napisał(a):
Po pierwsze, nie szantaż Owsiaka, tylko chciwość, zachłanność i bezczelność Sakiewicza, a po drugie, nie zmusiły, a skłoniły.
Nie przeceniałbym wpływu Owsiaka.
Gdyby Sakiewicz miał choć resztki przyzwoitości, to apelowałby nie o wpłacanie na jego telewizję, tylko o wpłacanie np. Caritasowi, zamiast WOŚP-owi. Ale nie - postanowił działać w jego stylu, czyli chamsko na całego. BTW, ciekawe, że pominąłeś dalszy ciąg mojego posta i np. nie odpowiedziałeś na moje pytanie o definicję etosu narodu.
Dziwne Twoje rozumowanie. Czy TVRepublika by powstała i rozwinęła się do tego stopnia, jak dziś, gdyby nie nasze (moje też) wpłaty na jej istnienie? Czy mogłaby podejmować inicjatywy charytatywne lub także obronę praworządności, gdyby nie nasze składki na jej cele statutowe? (przecież dochodowe reklamy napłyną dopiero wtedy, gdy TV zdobędzie odpowiednią liczbę widzów). Prośby i wołanie o wsparcie to nie "chciwość, zachłanność i bezczelność", lecz męczeństwo założycieli.

N lut 09, 2025 8:23

Atimeres napisał(a):
Czy TVRepublika by powstała i rozwinęła się do tego stopnia, jak dziś, gdyby nie nasze (moje też) wpłaty na jej istnienie?
Zainwestuj w lepszy komputer, pozbędziesz się problemów. :-D

N lut 09, 2025 8:58

Atimeres "męczeństwo Republiki" - bidaki frajery. Wystarczy rzut oka na ociekającego tłuszczem cukrzycowym Sakiewicza. Marcepanowy męczennik. Chytreńki kłusownik pośród babć pisuarowych, kosiarz umysłów kołchoźniczych. Gratuluję żartu.

N lut 09, 2025 9:04

W 2015 zaczął się dryf Polski w stronę autorytaryzmu w wersji soft,
"Autorytaryzm" soft wymierzony w relikty lewicowe i antypolskie, w kryminalistów, złodziei VAT itd. Tak miękki autorytaryzm, że można było nazwać, że jest jak z koziej dupy trąba.
NZA to 13 grudnia 2024 nastał autorytaryzm postępowy, tj. postępujący w kierunku autorytaryzmu totalnego. Na dodatek wymierzonego przeciw Polsce i Polskom.

Nie widać np. dążeń do zamknięcia TV Republiki, TV Trwam, telewizji wPolsce itd., o portalach internetowych nie wspominając.
Dla ślepych jest to niewidoczne. Dla tuskjugend albo tusksenior jest też niezauważalna.

Po pierwsze, nie szantaż Owsiaka, tylko chciwość, zachłanność i bezczelność
Po pierwsze, szantaż Owsiaka, jak też chciwość, zachłanność i bezczelność. Ale nie tylko, to także jego zaangażowanie polityczne. Działa na zlecenie władzy (tradycje rodzinne) i za pieniądze władzy. Głównym celem nie jest wsparcie szpitali (bodajże 0,1 promil nakładów na lecznictwo), ale mobilizacja młodych i ich upolitycznienie.

N lut 09, 2025 9:06

Jako człowieka dorosłego, śmieszą mnie kukiełki w stylu "owsiakowym". To lep na różne Julki i inne rebelianty. Ale dzieci jest leczonych wiecej, niż przez wszystkie caritasy razem wzięte.
Sakiewicze , kaczki większe i mniejsze mnie nie śmieszą - zadziwiają i brzydzą.
Widać, słychać i czuć.

N lut 09, 2025 9:23

Witold33 napisał(a):
Republika...
Nie czerpie z budżetu. My, poza reklamami, ją utrzymujemy i godzimy się na to. Nasza wola.

N lut 09, 2025 11:42
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 369 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25  Następna strona