Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest N lis 09, 2025 16:36

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 2487 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27 ... 166  Następna strona
 Homoseksualizm 

Czy jesteś za legalizacją związków homoseksualnych?
Tak 39%  39%  [ 136 ]
Nie 57%  57%  [ 199 ]
Nie mam zdania 5%  5%  [ 17 ]
Liczba głosów : 352

Homoseksualizm 
Autor Wiadomość
GoodBoy napisał(a):
o zamachach słyszałem, natomiast to, że wywarły one wpływ na wybory to już się z tobą nie zgodzę.

Możesz się nie zgodzić, ale 99% politologów przyznaje, że po zamachach w Hiszpanii poparcie dla socjalistów znacznie wzrosło kosztem rządzących konserwatystów. Bez "udziału" terrorystów w kampanii wyborczej, w Hiszpanii najprawdopodobniej nie doszłoby do zmiany partii rządzącej.

Spadek poparcia dla konserwatywnych wartości obserwuje się w Hiszpanii już od dekady i jest to spowodowane wieloma cynnikami (między innymi gwałtownym bogaceniem się Hiszpanów), a nie tylko jednym czynnikiem.
Pozatym w Hiszpanii jest zadziwiające poparcie dla związków homo, natomiast przeciwnikom takich związków udało się zebrać zaledwie pół miliona podpisów. Skoro Hiszpania wybrała rządy socjalistów tzn że taki był wybór Hiszpanów i nie należy tego krytykować. Wywyższanie socjalizmu, laicyzmu ponad konserwatyzm i na odwrót, nia ma sensu, bo to już są indywidualne poglądy każdego z nas.

Wt lip 26, 2005 11:39

Skoro Hiszpania wybrała rządy socjalistów tzn że taki był wybór Hiszpanów i nie należy tego krytykować.

Ja tego nie krytykuję. Nie sposób jednak zapomnieć, w jakich okolicznościach dokonali wyboru, czyli:

1. Na parę tygodni przed wyborami rządzący konserwatyści mają w sondażach sporą, stabilną przewagę nad socjalistami.
2. Na krótko przed wyborami dochodzi do zamachów terrorystycznych.
3. Wyniki sondaży zmieniaja się zasadniczo na korzyść socjalistów, co znajduje potwierdzenie w ostatecznych wynikach wyborów.

Z dużym prawdopodobieństwem można więc przypuszczać, że terroryści "wybrali" obecny rząd w Hiszpanii. Tylko tak na marginesie, bo robi się offtopic w tym i tak bardzo rozbudowanym wątku.

Wt lip 26, 2005 11:56

No właśnie, wróćmy do tematu... Człowiek tak! - homoseksualzm nie!

Goodboy - Ja uważam za obrazę, to że związek dwóch homoseksualistów próbuje zaadoptować nazwę małżeństwo dla swoich prywatnych celów (sprzecznych z ideą małżeństwa). Jednocześnie nie mam nic przeciwko temu by w dowolny - inny jednak sposób homoseksualiści mogli żyć razem i dzielić się majątkiem, czy też czym tam chcą - bez prawa do adopcji.

Wt lip 26, 2005 12:07
Mylsle, ze fajnie byloby jakby kazdy tak jasno i wyraznie sprecyzowal tu swoje zdanie. Ja tez tak zrobie:
wg mnie zwiazek homoseksualny spelnia prawna definicje malzenstwa, wiec powinni oni otrzymac prawo zawierania zwiazku o tej nazwie. Uwazam tez, ze dwojka homoseksualistow jest w stanie normalnie wychowac dziecko, powinno sie wiec zezwolic im na adopcje.

Crosis

Wt lip 26, 2005 14:42

Mylsle, ze fajnie byloby jakby kazdy tak jasno i wyraznie sprecyzowal tu swoje zdanie. Ja tez tak zrobie:

To ja też: dla mnie kluczowe jest rozstrzygnięcie problemu wychowania dzieci przez pary homoseksualistów. Na zdrowy rozsądek uważam, że pary homo nie są w stanie stworzyć takich warunków prawidłowego rozwoju dziecka jak pary hetero (statystycznie, czyli pomijając tzw. margines błędu). Cały czas jednak nie jestem przekonany, czy rodziny homo nie są lepszym wyjściem niż pozostawianie dzieci w sierocińcach.
Sprawa samych homo-małżeństw (bez prawa do adopcji) jest mi dosyć obojętna, na zasadzie "jak zwał tak zwał". Nie widzę jednak wystarczająco mocnych powodów dla zmiany obecnej sytuacji, a jestem przeciwny zmianom dla zmian. Dlatego skłaniam się raczej ku legalizacji związków partnerskich dla homo, w odróżnieniu od małżeństw dla hetero. Po co udawać, że nie ma różnicy?
Zdecydowanie jestem przeciwny jakiemukolwiek potępianiu czy dyskryminowaniu par homo. Są inni, ale nie gorsi.

Wt lip 26, 2005 15:39

wg mnie zwiazek homoseksualny spelnia prawna definicje malzenstwa, wiec powinni oni otrzymac prawo zawierania zwiazku o tej nazwie. Uwazam tez, ze dwojka homoseksualistow jest w stanie normalnie wychowac dziecko, powinno sie wiec zezwolic im na adopcje.

Crosis

To ja jeszcze raz, równie precyzyjnie.
Crosis.. Dlaczego dyskryminujesz homoseksualistów, którzy niekoniecznie chcą spędzać życie tylko dwójkę. Na jakie postawie odmawiasz mi prawa do posiadania dwóch żon. Nie wiem też, z jakiej racji nie mielibyśmy my obaj mieć wspólnej żony. Odpowiedz sobie na te pytania, a potem zastanów się, czym jest małżeństwo - albo, czym było - bo teraz sam już nie wiem.

Wt lip 26, 2005 21:01
NIE, NIE, NIE i jeszcze raz NIE. Legalizacja, choć teoretycznie jest tylko dopuszczeniem prawnym do takich związków, jest przełamaniem pewnej bariery. Dla mnie jest to brak szacunku dla polskiej tradycji i kultury. Jako naród tak mocno chrześcijański nie możemy pozwolić sobie na taką swawolę. Oczywiście nie może być mowy o jakimś poniżaniu czy prześladowaniu homoseksualistów ale muszą wiedzieć, że tu - w Polsce nie osiągną pełni swoich upragnionych praw. Może dzięki temu któryś z nich zrozumie, że robi źle i powróci do normalności, bo - nie oszukujmy się - homoseksualizm nie jest i nie będzie normalnością.

Wt lip 26, 2005 22:06

Dla mnie oddanie dziecka gejom jest na rowniz z oddaniem dziecka do rodziny patologicznej zamiast zastepczej.Nie jest to rodzina i nigdy nie bedzie takowa, mamy chronic dzieci przed zboczeniami, wypaczeniami,zbrodnia i wieloma innnymi rzeczami.Oddajac dziecko w rece ludziom, ktorzy sa dewiantami mija sie z celem, takei dziecko nie bedzie nigdy dobrze wychowywane , poniewaz od poczatku bedzie wychowywane w bledzie, klamstwie i w chorobie.Dla mnie to straszne, ze ludzie sie zgadzaja na takie cos, ja nigdy sie nie zgodze.I nienie obchodza mnie twierdzeniam ze homoseksualizm jest normalny- bo nie jest.Zadna z wielkich religii monoteistycznych nie uznaje homoseksualizmu.Niech geje i lezbijki sie ciesza, ze zyja wsrod nas chrzescijan, poniewaz wsroz mohametan juz by nie zyli...

Wt lip 26, 2005 23:52

NIE, NIE, NIE i jeszcze raz NIE. Legalizacja, choć teoretycznie jest tylko dopuszczeniem prawnym do takich związków, jest przełamaniem pewnej bariery.

A przelamywanie barier to cos zlego?

Kris_yul napisał(a):
Dla mnie jest to brak szacunku dla polskiej tradycji i kultury. Jako naród tak mocno chrześcijański nie możemy pozwolić sobie na taką swawolę.

Jesli mocno chrzescijanski, to znaczy ze mamy monopol na wszystko, ze jestemy nieomylni? Poza tym jacy my chrzescijanie w praktyce?

Kris_yul napisał(a):
Oczywiście nie może być mowy o jakimś poniżaniu czy prześladowaniu homoseksualistów ale muszą wiedzieć, że tu - w Polsce nie osiągną pełni swoich upragnionych praw. Może dzięki temu któryś z nich zrozumie, że robi źle i powróci do normalności, bo - nie oszukujmy się - homoseksualizm nie jest i nie będzie normalnością.

W tym momencie ponizyles ich wlasnie, bo 1. nigdy nie osiagna swoich praw, 2. kazesz im przyznac ze sa nienormalni.

Śr lip 27, 2005 1:49
Dla mnie oddanie dziecka gejom jest na rowniz z oddaniem dziecka do rodziny patologicznej zamiast zastepczej.Nie jest to rodzina i nigdy nie bedzie takowa, mamy chronic dzieci przed zboczeniami, wypaczeniami,zbrodnia i wieloma innnymi rzeczami.Oddajac dziecko w rece ludziom, ktorzy sa dewiantami mija sie z celem, takei dziecko nie bedzie nigdy dobrze wychowywane , poniewaz od poczatku bedzie wychowywane w bledzie, klamstwie i w chorobie.Dla mnie to straszne, ze ludzie sie zgadzaja na takie cos, ja nigdy sie nie zgodze.I nienie obchodza mnie twierdzeniam ze homoseksualizm jest normalny- bo nie jest.Zadna z wielkich religii monoteistycznych nie uznaje homoseksualizmu.Niech geje i lezbijki sie ciesza, ze zyja wsrod nas chrzescijan, poniewaz wsroz mohametan juz by nie zyli...

W krajach, w których możliwa jest adopcja homo geje z powodzeniem wychowują dzieci. Są oni tam pod stałym "nadzorem" rządowych specjalistów/psychologów/seksuologów i jak dotąd nie wykryli oni żadnych nieprawidłowości bądź patologii, więc jak już coś zarzucasz to podaj może dowody dobrze?
Zapewniam cię, że homoseksualiści są wszędzie, rónież wśród mohametan tylko tam ze względu na karę śmierci nie ujawniają się i udają hetero. Geje są wszędzie, bez względu na kulturę, rase, kraj czy światopogląd.

Śr lip 27, 2005 8:15
Oczywiście nie może być mowy o jakimś poniżaniu czy prześladowaniu homoseksualistów ale muszą wiedzieć, że tu - w Polsce nie osiągną pełni swoich upragnionych praw.

Są Polakami więc nie widzę powodu dla któego mieliby się wyprowadzać. Są Polakami więc mają prawo w dążeniu do realizacji ih praw.

Kris_yul napisał(a):
Może dzięki temu któryś z nich zrozumie, że robi źle i powróci do normalności, bo - nie oszukujmy się - homoseksualizm nie jest i nie będzie normalnością.

No ty mnie na pewno nie oszukasz wciskając mi kity jakoby homo było nienormalnością. Idź do byle pierwszego psychologa lub seksuologa to ci powie. Oni się na tym najlepiej znają a nie ty kolego.
Jak oni mają się zmienić skoro wg najnowszej wiedzy medycznej i psychiatrycznej taka zmiana jest niemożliwa? Oni sobie nie wymyślili bycia gejami. Oni po prostu tacy są i nic się na to nie poradzi.

Śr lip 27, 2005 8:19
Oczywiście nie może być mowy o jakimś poniżaniu czy prześladowaniu homoseksualistów ale muszą wiedzieć, że tu - w Polsce nie osiągną pełni swoich upragnionych praw. Może dzięki temu któryś z nich zrozumie, że robi źle i powróci do normalności, bo - nie oszukujmy się - homoseksualizm nie jest i nie będzie normalnością.

W tym momencie ponizyles ich wlasnie, bo 1. nigdy nie osiagna swoich praw, 2. kazesz im przyznac ze sa nienormalni.[/quote]

Nie prawda. Napisałem, że homoseksualizm nie jest normalny a nie oni sami.

Kris_yul napisał(a):
Dla mnie jest to brak szacunku dla polskiej tradycji i kultury. Jako naród tak mocno chrześcijański nie możemy pozwolić sobie na taką swawolę.

Jesli mocno chrzescijanski, to znaczy ze mamy monopol na wszystko, ze jestemy nieomylni? Poza tym jacy my chrzescijanie w praktyce? [/quote]

Po pierwsze nie mów MY, bo jedynie możesz mówić za siebie. Po drugie właśnie dlatego, że mamy około 95 % ludzi deklarujących się jako chrześcijanie Polska jest krajem chrześcijańskim, czyli przyjmuje całe nauczanie chrześcijańskie. Tak było i jest. W związku z tym i w związku z nauką kościoła i religi nie można zalegalizować takich związków, bo jak wiadomo łączyć może jedynie sią mężczyzna z kobietą. Homoseksualizm jest chorobą, ale podobnie jak w przypadku np. groźnych chorób zakaźnych nie spełnia się każdych zachcianek człowieka, bo byłoby to groźne dla innych, tak i w tym przypadku nie można tylko dlatego, że jest chory pozwolić mu na wszystko.

Śr lip 27, 2005 10:58
[/quote]Po pierwsze nie mów MY, bo jedynie możesz mówić za siebie. Po drugie właśnie dlatego, że mamy około 95 % ludzi deklarujących się jako chrześcijanie Polska jest krajem chrześcijańskim, czyli przyjmuje całe nauczanie chrześcijańskie.[/quote]
Moze o tym, niech zdecyduje frekwencja w kosciolach, a nie to ile osob jest ochrzczonych? Bo zbyt wiele jest ochrzczonych, a nie deklaruje sie jako chrzescijanie
Ponadto, nie jest krajem chrzescijanskim. Polska jest panstwem swieckim, wielowyznaniowym, z wiekszoscia chrzescijan.
Cytuj:
Tak było i jest.

Po moich poprawkach sie zgadzam.
Cytuj:
W związku z tym i w związku z nauką kościoła i religi nie można zalegalizować takich związków, bo jak wiadomo łączyć może jedynie sią mężczyzna z kobietą. Homoseksualizm jest chorobą, ale podobnie jak w przypadku np. groźnych chorób zakaźnych nie spełnia się każdych zachcianek człowieka, bo byłoby to groźne dla innych, tak i w tym przypadku nie można tylko dlatego, że jest chory pozwolić mu na wszystko.

Tak. Powinno sie ich na sile leczyc, co nie? Przeczysz faktom medycznym uznanym na swiecie: homoseksualizm nie jest choroba.

Crosis

Śr lip 27, 2005 13:49

Czytałam niedawno o adopcji miedzygatunkowej zwierząt, tygrys wychowywany przez świnię, nie zabił prosiaka nawet już jako dorosły osobnik, tygrys uważał, że są jego braćmi.
Jaka jest gwarancja, że dzieci wychowywane przez homoseksualistów nie przyjmą ich preferencji seksualnych.
I prosze mi nie mówić,że to nimożliwe,ludzi urodzonych z tą preferencją jest od 2-4 % do tej orientacji seksualnej przyznaje się 10% Nie wierzę że u wszystkich homoseksualizm jest wrodzony.Uważam ,że wychowanie przez pary homoseksualne dzieci, będzie wpływać na wybór orientacji u wychowanków takich par.Będą preferować homoseksualne zachowania.Dlatego adopcja dzieci przez homo powinna być zabroniona.

Śr lip 27, 2005 20:04
Czytałam niedawno o adopcji miedzygatunkowej zwierząt, tygrys wychowywany przez świnię, nie zabił prosiaka nawet już jako dorosły osobnik, tygrys uważał, że są jego braćmi.
Jaka jest gwarancja, że dzieci wychowywane przez homoseksualistów nie przyjmą ich preferencji seksualnych.
I prosze mi nie mówić,że to nimożliwe,ludzi urodzonych z tą preferencją jest od 2-4 % do tej orientacji seksualnej przyznaje się 10% Nie wierzę że u wszystkich homoseksualizm jest wrodzony.Uważam ,że wychowanie przez pary homoseksualne dzieci, będzie wpływać na wybór orientacji u wychowanków takich par.Będą preferować homoseksualne zachowania.Dlatego adopcja dzieci przez homo powinna być zabroniona.

Zauważ, że geje to są ludie pochodzący z heteroseksualnych rodzin, wychowywani wg heteroseksualnego modelu i jakoś są oni gejami. To tylko dowodzi, że wychowanie nie ma nic do orientacji seksualnej. Jeżeli ktoś jest gejem, to żadne wychowanie tego nie zmieni.

Cz lip 28, 2005 7:05
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 2487 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27 ... 166  Następna strona