Bóg jest dobry i miłosierny jak i potężny
Autor |
Wiadomość |
Andy72
|
 Re: Bóg jest dobry i miłosierny jak i potężny
"Rozrywka" to raczej złe słowo. Chodzi o szczęście. Sam Bóg jest naszym szczęściem,
_________________ Co do mnie, nie daj Boże, bym się miał chlubić z czego innego, jak tylko z Krzyża Pana naszego Jezusa Chrystusa.Gal 6:14
|
Pn lut 04, 2013 10:25 |
|
|
|
 |
tanie_wino
|
Andy72 napisał(a): Wolisz umrzeć niż Niebo? To jaki w ogóle sens życia? Życie ma sens samo w sobie. Żyjesz, a jaki sens dla siebie znajdziesz to Twoja sprawa. Dla mnie najważniejsze jest żeby mi było dobrze, i żebym nikogo nie skrzywdził. DrzewoMalinowe napisał(a): tanie wino nie wierze ci na słowo że chciałbyś umrzeć niż pójść do nieba ,każdy chce żyć wiecznie Bzdura. Ja nie chce żyć wiecznie, i aż się wzdrygam na taką myśl. Nie rozumiem jak można chcieć żyć wiecznie.
_________________ pajacyk.pl
|
Pn lut 04, 2013 12:45 |
|
 |
Andy72
|
Tylko tu nie jesteś w pełni szczęśliwy, ja też wzdrygam się na przykład na myśl o reinkarnacji czy manipulacjom genetycznym służacym przedluzaniu zycia
_________________ Co do mnie, nie daj Boże, bym się miał chlubić z czego innego, jak tylko z Krzyża Pana naszego Jezusa Chrystusa.Gal 6:14
|
Pn lut 04, 2013 13:46 |
|
|
|
 |
Acro
|
Andy72 napisał(a): To zależy od Ciebie Ode mnie zależy, że Jezus pokonał zło?! Jeśli je pokonał 2 tys lat temu, to je pokonał bez względu na to, co ja teraz zrobię. Ale dzięki za docenienie, nie wiedziałem że w moich rękach losy całego świata!
_________________ Religia to para kul potrzebnych jedynie tym, którzy mają słabe nogi (Denis Diderot)
|
Wt lut 05, 2013 11:51 |
|
 |
Andy72
|
Pokonał zło, i od Ciebie zależy czy chcesz być w obozie zła, które przegrało
|
Wt lut 05, 2013 11:57 |
|
|
|
 |
Acro
|
Ale jak pokonał, skoro nie pokonał? Powtarzam pytanie: czy zła już nie ma? Chociaż go ubyło? Czy zło wie o tym, że zostało pokonane?
_________________ Religia to para kul potrzebnych jedynie tym, którzy mają słabe nogi (Denis Diderot)
|
Wt lut 05, 2013 12:10 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Acro napisał(a): Ale jak pokonał, skoro nie pokonał? Powtarzam pytanie: czy zła już nie ma? Chociaż go ubyło? Czy zło wie o tym, że zostało pokonane? - Może on nie wiedział, że jest Gruzinem? - A co? Nie powiedzieli mu? - Powiedzieli mu, powiedzieli, tylko później, rozumiesz? Później.http://tnij.org/r9ax
|
Wt lut 05, 2013 12:37 |
|
 |
Andy72
|
Acro napisał(a): Ale jak pokonał, skoro nie pokonał? Powtarzam pytanie: czy zła już nie ma? Chociaż go ubyło? Czy zło wie o tym, że zostało pokonane? Wie o tym i się wścieka
|
Śr lut 06, 2013 10:32 |
|
 |
Qwerty2011
|
Acro napisał(a): Ale jak pokonał, skoro nie pokonał? Chrystus wykupił ludzi, mamy przygotowane miejsce w Niebie. Tego szatan już nie zmieni. Z Niebem już przegrał. Jakiś czas ma jeszcze dany na ziemi i tylko tutaj. Wraz z końcem świata, to miejsce przestanie istnieć, więc co mu zostanie? Tylko czeluście...
_________________ "Przechowujemy zaś ten skarb w naczyniach glinianych, aby z Boga była owa przeogromna moc, a nie z nas" (2 Kor 4)
|
Śr lut 06, 2013 12:08 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Qwerty2011 napisał(a): Acro napisał(a): Ale jak pokonał, skoro nie pokonał? Chrystus wykupił ludzi, mamy przygotowane miejsce w Niebie. Tego szatan już nie zmieni. Z Niebem już przegrał. "Zło na Ziemi już nie istnieje i wszyscy zostaną zbawieni". TO byłaby przegrana. Twierdzisz, że właśnie tak się stało?
|
Śr lut 06, 2013 12:13 |
|
 |
Qwerty2011
|
Żeby sprawiedliwości mogło stać się za dość, wszyscy ludzie żyjący na ziemi po Adamie i Ewie mają aż do końca takie same warunki duchowe a więc są postawieni wobec rzeczywistości zła. Zwycięstwo dobra w skali ostatecznej jest jednak niepodważalne.
_________________ "Przechowujemy zaś ten skarb w naczyniach glinianych, aby z Boga była owa przeogromna moc, a nie z nas" (2 Kor 4)
|
Śr lut 06, 2013 13:34 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Qwerty2011 napisał(a): Zwycięstwo dobra w skali ostatecznej jest jednak niepodważalne. Hurra! ostatecznie wszyscy będą zbawieni!
|
Śr lut 06, 2013 13:37 |
|
 |
Qwerty2011
|
Tani chwyt. Stać Cię na coś lepszego...
|
Śr lut 06, 2013 13:44 |
|
 |
Acro
|
Tani, bo po co przepłacać, skoro skuteczny?  Twierdzicie, że zło zostało pokonane, tylko że go wcale nie ubyło, nic się nie zmieniło. Mojżesz, Noe et co. i inni wielcy prorocy nie zostali zbawieni przed Chrystusem? A może teraz to już wszyscy są zbawiani? Więc nawet w perspektywie pośmiertnej nie widać zmiany. A w perspektywie doczesnej - zmian zero. Więc to nie jakaś klęska zła, tylko (naciągając) co najwyżej kłopoty na jednym z frontów.
|
Śr lut 06, 2013 20:44 |
|
 |
Andy72
|
Jak to się nic nie zmieniło? Swoimi grzechami zasłużyłeś na potworne piekło. Jezus wysłużył ci Niebo, trzeba przyjąć to Zbawienie.
|
Śr lut 06, 2013 20:49 |
|
|
|