Autor |
Wiadomość |
mcfunthomas
|
 Re:
Witam Zacznę, arcana85, od prostszej sprawy, od Twojego krótszego post'u. arcana85 napisał(a): mcfunthomasZnalazłem własnie dwa ciekawe fragmenty odnośnie anichilacji/całkowitego niebytu. Pierwszy z Psalmu 92:8 BT - choć niegodziwi plenią się to i tak idą na wieczną zagładęA żeby nie było że to stary testament i tam inaczej rozumiano tą sprawę to perełka z listów Pawła  2 Tesaloniczan 1:9 BT - Jako karę poniosą wieczną zagładę Nie wiem jakie tu hebrajskie i greckie określenia przetłumaczono na wieczną zagładę ale warto się tym fragmentom przyjżeć. Pozdrawiam Znalazłem takie oto namiary do badań: Blue Letter Bible. Możesz działać.  POZDRAWIAM
_________________ Indifference of the GOoD is enough for the EviL to succeed
|
Pt lut 26, 2010 2:28 |
|
|
|
 |
arcana85
|
 Re: Piekło nie istnieje!
Niestety jest on po angielsku, a na tłumaczenia z angielskiego na polski i z powrotem + hebrajski i greka, nie mam na to, niestety, czasu.
Pozdrawiam
_________________ [b]Galatów 3:20 " Pośrednika jednak nie potrzeba, gdy chodzi o jedną osobę, a Bóg właśnie jest sam jeden"[/b] "Gdy mądry spiera się z głupim, ten krzyczy i śmieje się; nie ma pojednania"
|
N mar 07, 2010 12:47 |
|
 |
Ola11
|
Piekło istnieje we wnętrzu Ziemi (12 km. pod Ziemią).Jeśli nie wierzycie wejdźcie na stronę www.gloria.tvTam są filmy o piekle,odgłosy ludzi tam cierpiących.
|
N mar 07, 2010 13:32 |
|
|
|
 |
Elbrus
|
Ola11 napisał(a): Jeśli nie wierzycie wejdźcie na stronę www.gloria.tvOglądałaś już może Avatara? Tam to dopiero są efekty!
_________________ The first to plead is adjudged to be upright, until the next comes and cross-examines him. (Proverbs 18:17)
Słuszna decyzja podjęta z niesłusznych powodów może nie być słuszna. (Weatherby Swann)
Ciemny lut to skupi. (Bardzo Wielki Elektronik)
|
Pn mar 08, 2010 12:45 |
|
 |
amorel
|
Jesli nie ma piekła to mi wyjasnisz instnienie szatana ,którego nie raz czuje i widziałem,bo duzo się modle ? Jest i istnieje Jak by nie było piekła to bysmy zyjąc tu na ziemi widzieli Aniołow i z nimi obcowali a Pan Jezus nie musialby odkupiac nas przez swoją mękę
|
Cz mar 11, 2010 21:11 |
|
|
|
 |
arcana85
|
amorel napisał(a): Jesli nie ma piekła to mi wyjasnisz instnienie szatana ,którego nie raz czuje i widziałem,bo duzo się modle ? Efektem licznych modlitw są widzenia Szatana? Ciekawe... To znaczy do Szatana się modlisz? amorel napisał(a): Jak by nie było piekła to bysmy zyjąc tu na ziemi widzieli Aniołow i z nimi obcowali a Pan Jezus nie musialby odkupiac nas przez swoją mękę Zdanie cąłkiem bez składu. Jedno nie ma nic wspólnego z drugim. Niby czemu nieistnienei piekła miało by implikować widzenie Aniołów?
_________________ [b]Galatów 3:20 " Pośrednika jednak nie potrzeba, gdy chodzi o jedną osobę, a Bóg właśnie jest sam jeden"[/b] "Gdy mądry spiera się z głupim, ten krzyczy i śmieje się; nie ma pojednania"
|
Cz mar 11, 2010 21:56 |
|
 |
Radogost
|
Ola11 napisał(a): Piekło istnieje we wnętrzu Ziemi (12 km. pod Ziemią).Jeśli nie wierzycie wejdźcie na stronę www.gloria.tvTam są filmy o piekle,odgłosy ludzi tam cierpiących. Radzę poczytać książki z geologii a nie oglądać filmy z pogranicza sf. amorel napisał(a): Jesli nie ma piekła to mi wyjasnisz instnienie szatana ,którego nie raz czuje i widziałem,bo duzo się modle ? Jest i istnieje Jak by nie było piekła to bysmy zyjąc tu na ziemi widzieli Aniołow i z nimi obcowali a Pan Jezus nie musialby odkupiac nas przez swoją mękę
A to ci żelazne argumenty i do tego nie do odparcia  Z tego co wiem , to chrześcijański szatan wziął swój wizerunek od pogańskiego leśnego bóstwa PANA.
|
Pt mar 12, 2010 1:21 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
amorel napisał(a): Jak by nie było piekła to bysmy zyjąc tu na ziemi widzieli Aniołow i z nimi obcowali a Pan Jezus nie musialby odkupiac nas przez swoją mękę Ach, niektórym tylko obcowanie z aniołami w głowie (ma to niedobry wpływ na współczesną muzykę zresztą). Przecież w Biblii jest wyraźnie napisane, to już było, i nie skończyło się dobrze (nawet dwa razy).
|
Pt mar 12, 2010 7:34 |
|
 |
amorel
|
arcana85 napisał(a): amorel napisał(a): Jesli nie ma piekła to mi wyjasnisz instnienie szatana ,którego nie raz czuje i widziałem,bo duzo się modle ? Efektem licznych modlitw są widzenia Szatana? Ciekawe... To znaczy do Szatana się modlisz? amorel napisał(a): Jak by nie było piekła to bysmy zyjąc tu na ziemi widzieli Aniołow i z nimi obcowali a Pan Jezus nie musialby odkupiac nas przez swoją mękę Zdanie cąłkiem bez składu. Jedno nie ma nic wspólnego z drugim. Niby czemu nieistnienei piekła miało by implikować widzenie Aniołów? Na ziemi jest dobro i zło zgadza sie? tak samo duchowe byty są dobre i złe i od człowieka zależy jakiemu uczociowi sie poddawać bedzie czy temu złemu czy dobremu Pisząc mi ze modle sie do szatana dajesz dowód ze wierzysz w niego nie modle sie do szatana tylko do Boga i matki Bozej i anioła stróża duzo i anioł mi daje mocne światlo nadprzyrodzone przez ktory rozumiem cały świat duchowy Tylko ludzie podchodzacy do tego z prostota serca moga zrozumiec 
|
Pt mar 12, 2010 15:45 |
|
 |
Elbrus
|
amorel napisał(a): Jak by nie było piekła to bysmy zyjąc tu na ziemi widzieli Aniołow i z nimi obcowali(...) Właśnie tak jest - na ziemi doświadczamy działania aniołów - zarówno tych dobrych jak i złych (jak sam przyznałeś). Co do tajemnicy siedmiu gwiazd, które ujrzałeś w mojej prawej ręce (...)- to są Aniołowie siedmiu Kościołów
ogon jego zmiata trzecią część gwiazd nieba: i rzucił je na ziemięamorel napisał(a): i matki Bozej i anioła stróża duzo i anioł mi daje mocne światlo nadprzyrodzone przez ktory rozumiem cały świat duchowy Światło rozumu możesz otrzymać przez dary Ducha Świętego (pierwsze 3: mądrości, rozumu, rady). Jeśli daje ci je jakiś anioł, to skąd masz pewność czyim jest sługą? A może to jest twoj "szatan stróż"? Pomyślałeś o tym?
_________________ The first to plead is adjudged to be upright, until the next comes and cross-examines him. (Proverbs 18:17)
Słuszna decyzja podjęta z niesłusznych powodów może nie być słuszna. (Weatherby Swann)
|
So mar 13, 2010 6:07 |
|
 |
amorel
|
Elbrus napisał(a): amorel napisał(a): Jak by nie było piekła to bysmy zyjąc tu na ziemi widzieli Aniołow i z nimi obcowali(...) Właśnie tak jest - na ziemi doświadczamy działania aniołów - zarówno tych dobrych jak i złych (jak sam przyznałeś). Co do tajemnicy siedmiu gwiazd, które ujrzałeś w mojej prawej ręce (...)- to są Aniołowie siedmiu Kościołów
ogon jego zmiata trzecią część gwiazd nieba: i rzucił je na ziemięamorel napisał(a): i matki Bozej i anioła stróża duzo i anioł mi daje mocne światlo nadprzyrodzone przez ktory rozumiem cały świat duchowy Światło rozumu możesz otrzymać przez dary Ducha Świętego (pierwsze 3: mądrości, rozumu, rady). Jeśli daje ci je jakiś anioł, to skąd masz pewność czyim jest sługą? A może to jest twoj "szatan stróż"? Pomyślałeś o tym? zgadza sie ,ale ja wyczuwam szatana co probuje zrobic i wyczuwam Anioła to jest swiat nadprzyrodzony Dary Ducha Sw to jest tez rozpoznawanie duchów i ja to mam to sie nazywa św obcowanie tak zaniebane przez katolików Wystarczy ze pomodle sie i pomysle o jakimś św i dzieki mojemu Aniolowi czuje tego świetego juz i czuje pokoj duszy taki pokój ze zły duch go nie moze dac ,wiec wiem co pisze .szatan tylko uczucie zamieszania daje Moje zycie to nieustanna radośc czy to w pracy czy w domu , Aniol nie opuszcza mnie na chwile jak kazdego z nas w pracy czuje takie nadprzyrodzone łaski i taka slodycz w ustach i duszy nadprzyrodzona ze tego nie mozna opisac i taki spokój i wiem ,ze dlatego ze podchodze z prostota serca do Aniola i duze mysle o nim modl,e sie duzo do niego i do Matki Bozej krolowej Aniolów ,w ogole duzo modle sie do Aniołow Polecam wam wszystkim duzo sie modlic i myslec z prosta serca o Aniolach ,a kazdy poczuje to co ja
|
So mar 13, 2010 12:31 |
|
 |
amorel
|
Jeśli daje ci je jakiś anioł, to skąd masz pewność czyim jest sługą? A może to jest twoj "szatan stróż"? Pomyślałeś o tym?
Nie mysl ,ze ja tylko do Aniołow sie modle .bo z tego wynika ,ze tak myslisz .odmawiam rózaniec 1 dziesiatke modle sie do Ducha św do św Józefa do ś Michała ,Gabriela ,Rafała i duzo za dusze w czyścu i za umierających Gdy sie modle myśle o Moim Aniele i wtedy modlitwa staje sie dla mnie radoscia dzieki niemu
|
So mar 13, 2010 12:39 |
|
 |
Elbrus
|
Cytuj: pokój ze zły duch go nie moze dac ,wiec wiem co pisze .szatan tylko uczucie zamieszania daje Nie zawsze zły duch wprowadza niepokój. Najlepszym przykładem może być robienie rachunku sumienia przed spowiedzią - szatan będzie zagłuszał twoje rozeznanie i zapewni ci spokój sumienia, stróż zaś będzie wprowadzał niepokój serca, żebyś odbył szczerą spowiedź ze wszystkich grzechów. Rozpoznawanie duchów tylko na takiej podstawie jest niebezpieczne. niespokojne jest nasze serce, dopóki nie spocznie w Tobie (św. Augustyn, Wyznania) I nic dziwnego. Sam bowiem szatan podaje się za anioła światłości. Nic przeto wielkiego, że i jego słudzy podszywają się pod sprawiedliwość.
Niech was w żaden sposób nikt nie zwodzi, bo [dzień ten nie nadejdzie], dopóki nie przyjdzie najpierw odstępstwo(...) Pojawieniu się jego towarzyszyć będzie działanie szatana, z całą mocą, wśród znaków i fałszywych cudów(...) Dlatego Bóg dopuszcza działanie na nich oszustwa, tak iż uwierzą kłamstwu
A wąż był bardziej przebiegły niż wszystkie zwierzęta lądowe, które Pan Bóg stworzył.
I czyni wielkie znaki, tak iż nawet każe ogniowi zstępować z nieba na ziemię na oczach ludzi. I zwodzi mieszkańców ziemi znakami
I został strącony wielki Smok, Wąż starodawny, który się zwie diabeł i szatan, zwodzący całą zamieszkałą ziemię, został strącony na ziemię
Zwrócę oblicze moje przeciwko temu mężowi, użyję go jako przysłowiowego przykładu i wykluczę z mego ludu, a poznacie, że Ja jestem Pan. A gdyby prorok dał się zwieść i przemawiał - oto Ja, Pan, zwiodłem tego proroka: wyciągnę rękę przeciwko niemu i zgładzę go spośród ludu mego izraelskiego.
Tamten zaś mówił dalej: Dlatego słuchajcie wyroku Pańskiego. Ujrzałem Pana, siedzącego na swym tronie, a po Jego prawej i lewej stronie stały przy Nim wszystkie zastępy niebieskie. Wówczas Pan rzekł: Kto zwiedzie Achaba, króla izraelskiego, aby poszedł i poległ w Ramot w Gileadzie? Gdy zaś jeden rzekł tak, a drugi inaczej, wystąpił pewien duch i stanąwszy przed Panem powiedział: Ja go zwiodę. Wtedy Pan rzekł do niego: Jak? On zaś odrzekł: Wyjdę i stanę się duchem kłamstwa w ustach wszystkich jego proroków. Wówczas [Pan] rzekł: Możesz zwieść i to ci się uda. Idź i uczyń tak! Oto dlatego Pan dał teraz ducha kłamstwa w usta tych twoich proroków. Pan bowiem zawyrokował twoją zgubę.
Tymczasem ludzie źli i zwodziciele będą się dalej posuwać ku temu, co gorsze, błądząc i /innych/ w błąd wprowadzając. Ty natomiast trwaj w tym, czego się nauczyłeś i co ci zawierzono, bo wiesz, od kogo się nauczyłeś. Od lat bowiem niemowlęcych znasz Pisma święte, które mogą cię nauczyć mądrości wiodącej ku zbawieniu przez wiarę w Chrystusie Jezusie.
|
So mar 13, 2010 16:55 |
|
 |
amorel
|
rozumiem co piszesz ,ale widze ze Ty mnie nie rozumesz.Pisałem wyraznie ze czuje pokoj ktory zły duch nie moze dac ale zgadzam sie z tym co piszesz i ja to wyczuwam bo szatani to upadli aniolowie i Bóg im nie odebrał majestycznosci"darów jakie miały"i na pewno moga odstapic zeby czlowiek czuł pokoj ,ale pokoj pochodzi od BOGA szatana mozna tylko pokorą zwalczyc a ja wiem ,ze nie wyrózniam sie od przcietnego kowalskiego który lubi piwko itd
|
N mar 14, 2010 0:16 |
|
 |
amorel
|
A jesli nawet jest tak jak piszesz i co z tego? skoro milosierdzie Boze jest nieskonczone a ja nie swiadomy tego np jestem chodz tak nie jest ,ale jesli? Bóg mi nie wybaczy? Bóg jest dobry Kto sie zalil sw Faustynie ,ze najbardziej rania Go zwatpenie w milosierdzie dusz wybrabych jak zakonne? zły duch moze mi jedynie zaslepic dobroc i miloseirdzie Boga bo nic innego nie moze,a to mu sie nie udaje nigdy ,ale dziekuje Ci za rady bo dajesz mi swiatlo na nie ktore sprawy ktore juz rozumialem ,ale teraz jeszcze bardziej sie umocnily
|
N mar 14, 2010 0:26 |
|
|
|