Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Śr sie 06, 2025 14:05

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 409 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 24, 25, 26, 27, 28
 Homoseksualizm cz. 3 
Autor Wiadomość

Post Re: Homoseksualizm cz. 3
Cytuj:
Opowieści o dyskryminacji na rynku pracy ludzi homo przez Kosciół to bajeczki wymyślone na czyiś użytek.

...które to bajeczki są zawarte w oficjalnym oświadczeniu Kongregacji Nauki Wiary.

Nie mówię, że problem rzeczywiście istnieje - nie przyglądałem mu się za blisko, prawdę mówiąc - ale Kościół mówi (zobacz sobie poprzednią stronę i jeszcze parę do tyłu, odpowiednie fragmenty wypowiedzi cytowane były chyba ze trzy razy), że nawet jeżeli by istniał, to to jest absolutnie OK i uzasadnione.
Cytuj:
Znam osobiście dziewczynę lesbijkę pracująca w katolickim wydawnictwie.
W pracy wiedzą o jej preferencji, w tym ksiądz dyrektor, nikt jej nie dokucza, nikt nie zwalnia z pracy.

To bardzo fajnie. Tyle tylko, że nie ma ta historia wartości jeżeli chcemy oszacować skalę zjawiska, bo jest jedynie jednostkowym przykładem, anegdotą. Znowu jednak, jak mówię, nie znam sytuacji na tyle, by się wypowiadać, więc istnieje możliwość, że przykład twojej znajomej wpisuje się w ogólny trend.

N sty 15, 2012 19:39
jesienna napisał(a):

22 lipca 1992 roku Kongregacja Nauki Wiary, której prefektem wówczas był kardynał Joseph Ratzinger, ogłosiła dokument, w którym stwierdziła, iż dyskryminacja ze względu na orientacje seksualną nie jest tym samym, co dyskryminacja ze względu na rasę, pochodzenie etniczne itd. jako, że "budzi niepokój moralny". Według dokumentu Kongregacji Nauki Wiary "istnieją dziedziny, w których nie jest przejawem niesprawiedliwej dyskryminacji uwzględnienie skłonności seksualnej, na przykład gdy chodzi o adopcję dziecka lub powierzenie go opiekunom, zatrudnienie nauczycieli lub trenerów sportowych, służbę wojskową" i aprobując dyskryminację ze względu na orientacje seksualną (dziś prawnie zakazanej w niektórych krajach). Podstawowe prawa człowieka (m.in. zagwarantowane przez Europejską Konwencję Praw Człowieka jak i konstytucje niektórych krajów) według dokumentu Kongregacji mogą zostać "słusznie ograniczone ze względu na obiektywne nieuporządkowane zachowania zewnętrzne". Dokument, dla przykładu, podał przypadek "osób chorych fizycznie lub umysłowo", którym można ograniczyć możliwość korzystania z pewnych praw "by chronić dobro wspólne"[32][33].

nie wierzę... po prostu nie wierzę... KK dzieli sobie dyskryminację na lepszą i gorszą.
Tak można dyskryminować a tak już nie, chociaż w obu przypadkach dyskryminujemy... Ale ejdna jest uzasadniona!!! A druga nie...
Żenada!
Porównanie do sporu o npr i antykoncepcje mi się nasuwa...

Dyskryminacja czy to ze względu na orientację czy na kolor skóry jest dyskryminacją i nei ma co doszywać do tego moralnej łatki uzasadniającej.

N sty 15, 2012 19:57
http://www.pch24.pl/francja--pederasci- ... 273,i.html

Cytuj:
Zdaniem stowarzyszenia (Stowarzyszenie Rodzin Pojedynczych Rodziców ADFH), „małżeństwo istniało wcześniej niż Kościół, który nie ma żadnego prawa ingerować w śluby cywilne, których nie jest organizatorem ani gwarantem”.

No tak...tylko się tym ludkom zapomniało dodać, że wtedy to też był związek mężczyzny i kobiety, a nie par jednopłciowych.
Jak to homoseksualne lobby uwielbia kłamać i fałszować nawet historię. Porąbało sie we łbach.

Cz lis 08, 2012 9:19

Soul33 napisał(a):
Jednak lesbijek jest znacznie mniej niż gejów.

Na podstawie jakich badan tak twierdzisz?
Mi się wydaje ze jest całkiem inaczej. Ile to ja dziewczyn widziałem które się całują na dyskotekach i innych imprezach. Dziewczyny z tym się nie kryją tak jak chłopacy. Może nie do końca są lesbijkami bo ostatecznie mają jakiegoś chłopaka. Lecz jest pełno dziewczyn biseksualnych co widać częściej niż wśród chłopaków. Pracowałem za granicą często mieszkałem wśród samych chłopaków, podejrzanych zachowań zaobserwowałem niewiele. Żaden chłopak z innym się nie całował tak jak to robią dziewczyny.
Może dlatego nie słyszy się tak o lesbijkach tak jak o gejach bo one są mniej dyskryminowane. Dziewczyny mogą np. się całować na studniówce i nikt im nic nie powie. Ale gdyby koledzy się pocałowali to cała szkoła by o tym plotkowała.

Pn lis 12, 2012 6:32
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 409 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 24, 25, 26, 27, 28