Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Wt wrz 02, 2025 10:59

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1218 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 ... 82  Następna strona
 Kościół i LGBT 
Autor Wiadomość

Post Re: Kościół i LGBT
Sądzę, że ma szkodliwy wpływ na zdrowie człowieka. Z naukowego punktu widzenia podnosi homocysteinę i prowadzi co chorób naczyniowych.

Śr sie 07, 2019 13:15

A czy jest grzechem?

Śr sie 07, 2019 13:21
pom napisał(a):
Także wielu Kapłanów KK nie je mięsa także wieprzowego.

Dla tradycji ST, czy z racji diety, czy przejścia na wegetarianizm?

Śr sie 07, 2019 13:23

Leczenie homoseksualizmu z rozmowy z dr. Josephem J. Nicolosim

„Czy wszystkie przypadki zaburzeń homoseksualnych są uleczalne?

Jako psycholog muszę przyznać, że w pewnych przypadkach nie mogę pomóc. Jednak jako katolik powiem, że zmiana zawsze jest możliwa. Przez moją klinikę przewinęło się już kilka tysięcy pacjentów. Obserwuję, że w wyniku prowadzonej przez nas terapii około 1/3 z nich nie doświadcza żadnej zmiany swojej orientacji seksualnej, 1/3 doświadcza znaczącej poprawy, a 1/3 − autentycznej zmiany, uzdrowienia. Część osób z tej ostatniej grupy rzeczywiście już nigdy nie doświadcza żadnych pożądań homoseksualnych, natomiast u części z nich pojawiają się one okazjonalnie, jednak osoby te potrafią je szybko zrozumieć i zapanować nad nimi. Tak więc każdy z pacjentów osiąga inny poziom powodzenia w terapii, ale podstawą jest to, że każdy powinien mieć prawo do podejmowania prób w tym kierunku. Trzeba też zauważyć, że wiele osób wyszło z homoseksualizmu, mimo że nie przechodziło żadnej terapii.”

https://www.deon.pl/inteligentne-zycie/ ... ienic.html

Śr sie 07, 2019 13:35
pom napisał(a):
Leczenie homoseksualizmu z rozmowy z dr. Josephem J. Nicolosim

„Czy wszystkie przypadki zaburzeń homoseksualnych są uleczalne?

Jako psycholog muszę przyznać, że w pewnych przypadkach nie mogę pomóc. Jednak jako katolik powiem, że zmiana zawsze jest możliwa. Przez moją klinikę przewinęło się już kilka tysięcy pacjentów. Obserwuję, że w wyniku prowadzonej przez nas terapii około 1/3 z nich nie doświadcza żadnej zmiany swojej orientacji seksualnej, 1/3 doświadcza znaczącej poprawy, a 1/3 − autentycznej zmiany, uzdrowienia. Część osób z tej ostatniej grupy rzeczywiście już nigdy nie doświadcza żadnych pożądań homoseksualnych, natomiast u części z nich pojawiają się one okazjonalnie, jednak osoby te potrafią je szybko zrozumieć i zapanować nad nimi. Tak więc każdy z pacjentów osiąga inny poziom powodzenia w terapii, ale podstawą jest to, że każdy powinien mieć prawo do podejmowania prób w tym kierunku. Trzeba też zauważyć, że wiele osób wyszło z homoseksualizmu, mimo że nie przechodziło żadnej terapii.”

https://www.deon.pl/inteligentne-zycie/ ... ienic.html

Wychodzą osoby zagubione w życiu, niedojrzałe, które podjęły taką formę seksu uciekając od swoich problemów, ale nie wyjdą ci, którzy sie takimi urodzili (Mt 19,12)
https://www.deon.pl/magazyn/lipiec-2019 ... razem.html

Człowiek nie jest w stanie na obecnym stanie nauki uzyskać jednoznaczną odpowiedź na wiele zagadnień tyczącym własnego organizmu. Wiele teorii, naukowych twierdzeń upada pod naporem rozwoju nauki i dalszych odkryć...np od zawsze nauka twierdziła, że hormon szczęścia dopamina produkowana jest w móżdżku, okazuje się że największą ilość produkowana jest w jelicie grubym.
Podobnie rozwój nauki może dać odpowiedź w kwestach seksualności człowieka.

Śr sie 07, 2019 13:54

pom napisał(a):
Ja traktuję całe PŚ poważnie. Czytam codziennie jeden rozdział. Jestem grzesznikiem, jak wszyscy, ale staram się dążyć do Świętości.

Wstawiłem link o naukowych dowodach na zniszczenie Sodomy i Gomory. Autorem ST i NT jest Bóg.

Na poważnie, czyli dosłownie , zgodnie z sugestiami wewnętrznego głosu czy zgodnie z przyjętą przez Twoje wyznanie interpretacją?

Co do Sodomy i Gomory- równie dobrze nastąpiła jakaś naturalna katastrofa i opisano ją w Biblii i przypisano to Bogu.
Autorem jest Bóg? A nie autorzy piszący pod natchnieniem Boga? Lub autorzy, którym przypisano pisanie pod natchnieniem?
Serio uważasz, że Bóg jest taki jaki obraz posiadali starożytni Izraelici, że serio zakazał noszenia ubrań z dwóch tkanin i nakazał zabijanie homoseksualistów i ludzi zbierających patyki w szabat?

Co do tego 'leczenia' homoseksualizmu to masz może dostęp do kompleksowych i długoterminowych badań choćby jednej takiej osoby?
Zapanować nad popędem seksualnym a zmienić orientację to Twoim zdaniem to samo?

Nazwanie czegoś/kogoś głupim lub mądrym, dobrym lub złym, prawdziwym czy fałszywym, itd, nie ma na to wpływu, tylko na to jak to subiektywnie odbieramy i jak to odbiorą inni...

Śr sie 07, 2019 14:43

„W krajach spoza kręgu cywilizacji zachodniej będzie to poniżej 1%, w Polsce zaś ok. 1,33% osób deklaruje wyłącznie homoseksualną orientację (co daje 505 400 osób przy 38-milionowej populacji kraju)”

Beata Wieczorek, autorka książki „Homoseksualizm. Przegląd światowych analiz i badań. Przyczyny, objawy, terapia, aspekty społeczne”. Na kartach liczącej ponad 900 stron publikacji badaczka obala wiele mitów na temat homoseksualizmu i wskazuje, że jest on dezorientacją, a nie orientacją seksualną.

http://www.publio.pl/files/samples/e6/a ... 8_demo.pdf

Śr sie 07, 2019 18:09

Wybacz, ale osoba podająca się za psychologa, czego nie da się zweryfikować, bo ukrywa tożsamość pod pseudonimem jakoś nie przemawia do mnie, szczególnie że olała totalnie metodologię opracowywania wiarygodnych przeglądów analiz i badań, a książka może robić jako podręcznik do nauki błędów logicznych, niemerytorycznej argumentacji oraz manipulowania danymi. Żaden szanujący się naukowiec, filozof nauki czy recenzent naukowy nie twierdzi, że ta książka ma z nauką coś wspólnego, bo nie spełnia wymogów metodologii naukowej.

Nazwanie czegoś/kogoś głupim lub mądrym, dobrym lub złym, prawdziwym czy fałszywym, itd, nie ma na to wpływu, tylko na to jak to subiektywnie odbieramy i jak to odbiorą inni...

Śr sie 07, 2019 19:16

Tu masz rekomendację ks. dr hab. Dariusza Oko dla tej publikacji.

https://www.fronda.pl/a/ks-dr-hab-dariu ... 05411.html

"Zarówno Ksiądz jak i obecna w programie recenzentka, pani dr Próchniewska byliście zdania, że książka jest doskonale merytorycznie napisana.

„Homoseksualizm. Przegląd światowych analiz i badań" Beaty Wieczorek to jest najlepsza książka na temat homoseksualizmu, która przewyższa wszystko, co na ten temat napisano nie tylko w Polsce, ale i na całym świecie. Wiem co mówię, bo zajmuję się literaturą na ten temat od 12 lat. Powinna zostać jak najszybciej przetłumaczona. Na podstawie najnowszych badań autorka przeprowadza metabadania, metakrytykę i pokazuje jak bardzo homoideologia opierająca się na kłamstwie jest sprzeczna z rzeczywistością. Właśnie dlatego genderyści tak się jej boją i tak jej nienawidzą."

"Czy to normalne, że osoba, która pisze w sposób naukowy na bardzo ważny temat nie pokazuje twarzy i obawia się ujawnić?

Z powodu nienawiści i terroru genderystów autorka musi się przed nimi ukrywać pod pseudonimem, podobnie jak wcześniej dysydenci ukrywali się przed funkcjonariuszami partyjnymi. Jako żona i matka nie chce jeszcze rodziny wystawiać na niegodziwe ataki. Znam ją, jest wspaniałą kobietą, terapeutą i naukowcem, żyje niezawodną nadzieją, że z jej udziałem prawda w końcu zwycięży, jak zwyciężyła prawda o marksizmie. Autorka podaje tam mnóstwo przykładów homoterroru, którego ja od lat doświadczam, ale nie chce przeżywać tego, co ja, dlatego się ukrywa. To pokazuje, jak bardzo musimy być świadomi tego, co się dzieje, jak bardzo musimy się mobilizować i jednoczyć, żeby przed homoideologią i jej terrorem się obronić. "

"Szczególnie nerwowo reagował w studio p. Szwed, gdy Ksiądz wspomniał o leczeniu za własne pieniądze homoseksualistów, którzy chcą się z tego wyzwolić. Skąd ta furia?

To jest ich typowe zachowanie i było widać tu, powiedziałbym – ich nienawiść do ludzi uleczonych, bo oni wyjątkowo nienawidzą ludzi, którzy osiągają sukces w terapii. To zadaje kłam ich teoriom negującym możliwość korekty dezorientacji, jaką jest homoseksualizm. Usiłują zakazać tego, ale to tak, jakby narkomani usiłowali zakazać terapii narkomanom, którzy chcą się jej poddać. Straszne, to jest jakaś zbrodnia przeciw ludzkości – uniemożliwiać ludziom uzdrowienie, którego pragną. Twierdzą, że nigdy w dziejach ludzkości (a szacuje się, że do dziś żyło ponad 70 miliardów ludzi na ziemi) w ani jednym przypadku nie udała się zmiana skłonności z homoseksualnych na heteroseksualne. Ich typowe, straszne kłamstwa. "

Śr sie 07, 2019 19:35
Akurat rekomendacja ks Oko to dla mnie żadna rekomendacja.
Tak jak pani zwalczająca Harrego Pottera przeszła w niepamięć. I gdyby nie nieszczęsny happening z paleniem książek, temat tak gorący w Polsce jeszcze parę lat temu, w ogóle by zniknął.

Swoją drogą wrażliwość historyczna naszego kleru jest wyjątkowo niska. Ani palenie książek, ani wyzywanie od "zaraz", ani obrazki dzieci z karabinem i świętym przedmiotem, we własnym wykonaniu, z niczym złym im się nie kojarzą. Nawet ornat z niepełną tęczą ubiorą. Ale niech tylko ktoś spoza "swojego grona" śmie ustawić tęczę, albo wykorzystać ją na obrazku: od razu potępienia i ekspiacje na pokaz.

Śr sie 07, 2019 20:04

Pom
Serio myślisz, że opinia pana znanego z bardzo negatywnego nastawienia do homoseksualistów ma znaczenie? Weź tą książkę i wybierz losowe badania na które się autorka powołuje z tej imponującej bibliografii, przeczytaj uczciwie badania oraz to w jakim kontekście ich użyła autorka. Uważam, że można to robić losowo a i tak się trafi na bzdury i przekłamania, bo wszystko wskazuje, na to, że ona też tak zrobiła licząc na to, że czytelnicy nie potrafią korzystać z pubmeda. Tak- często powołuje się na badania totalnie nie pasujące do tezy jaką miały potwierdzać lub wręcz świadczące o czymś dokładnie odwrotnym.

Jak to jest merytorycznie napisana książka to znaczy, że standardy spadły na samo dno, bo ilość niemerytorycznych argumentów jest porażająca. Serio- odwołania do tradycji czy do autorytetu nadają się tylko jako argumenty teologiczne, ale nie pdychologiczne czy biologiczne.
O cherrypickingu i skrajnej tendencyjności chyba nie trzeba wspominać?

Nie wiem skąd pomysł, że istnieje zakaz poddania się tego typu terapii, natomiast oczywiście informuje się o skuteczności a raczej jej braku i powikłaniach tego typu zabiegów tak samo jak wobec każdej terapii alternatywnej gdzie brakuje wiarygodnych dowodów na skuteczność i nieszkodliwość.

Podasz jakieś wiarygodne źródła potwierdzające skuteczność takiej terapii? Serio, wiele terapii alternatywnych jest dobrze potwierdzonych i problemem jest mentalność i pieniądze- nie jestem jakimś fanatycznym wyznawcą nauki mainstremowej, ale po prostu cenię racjonalne dowody.

Śr sie 07, 2019 20:14

IrciaLilith napisał(a):
Nie wiem skąd pomysł, że istnieje zakaz poddania się tego typu terapii

Moze stad:
German Health Minister Jens Spahn wants gay conversion therapy to be made illegal, calling it "a form of assault." Spahn has said he hopes a law banning the practice could be ready by mid-2019. (16.02.2019)

Spahn powiedzial, ze spodziewa sie prawa zakazujacego tego typu terapii do polowy tego roku.
Sprawdz jak to jest na Malcie.
Zarazy maja to do siebie ze zaczynaja sie skromnie i rozszerzaja sie.

Śr sie 07, 2019 21:13
Spahn jest sam homoseksualista, a terapia konwersyjna jest mocno kontrowersyjna.

https://pl.m.wikipedia.org/wiki/Terapia_konwersyjna

Cz sie 08, 2019 5:23

Cytuj:
Jej metody są powszechnie uznawane za nieetyczne[2], między innym ze względu na inwazyjne i odczłowieczające metody[3], a sama technika podyktowana homofobią[4] i heteroseksizmem[5]

Chciałem nie komentować, ale nie wytrzymałem i parsknąłem śmiechem.

Cz sie 08, 2019 6:46
pom napisał(a):
Tu masz rekomendację ks. dr hab. Dariusza Oko dla tej publikacji.

https://www.fronda.pl/a/ks-dr-hab-dariu ... 05411.html

"Zarówno Ksiądz jak i obecna w programie recenzentka, pani dr Próchniewska byliście zdania, że książka jest doskonale merytorycznie napisana.

„Homoseksualizm. Przegląd światowych analiz i badań" Beaty Wieczorek to jest najlepsza książka na temat homoseksualizmu, która przewyższa wszystko, co na ten temat napisano nie tylko w Polsce, ale i na całym świecie. Wiem co mówię, bo zajmuję się literaturą na ten temat od 12 lat. Powinna zostać jak najszybciej przetłumaczona. Na podstawie najnowszych badań autorka przeprowadza metabadania, metakrytykę i pokazuje jak bardzo homoideologia opierająca się na kłamstwie jest sprzeczna z rzeczywistością. Właśnie dlatego genderyści tak się jej boją i tak jej nienawidzą."

"Czy to normalne, że osoba, która pisze w sposób naukowy na bardzo ważny temat nie pokazuje twarzy i obawia się ujawnić?

Z powodu nienawiści i terroru genderystów autorka musi się przed nimi ukrywać pod pseudonimem, podobnie jak wcześniej dysydenci ukrywali się przed funkcjonariuszami partyjnymi. Jako żona i matka nie chce jeszcze rodziny wystawiać na niegodziwe ataki. Znam ją, jest wspaniałą kobietą, terapeutą i naukowcem, żyje niezawodną nadzieją, że z jej udziałem prawda w końcu zwycięży, jak zwyciężyła prawda o marksizmie. Autorka podaje tam mnóstwo przykładów homoterroru, którego ja od lat doświadczam, ale nie chce przeżywać tego, co ja, dlatego się ukrywa. To pokazuje, jak bardzo musimy być świadomi tego, co się dzieje, jak bardzo musimy się mobilizować i jednoczyć, żeby przed homoideologią i jej terrorem się obronić. "

"Szczególnie nerwowo reagował w studio p. Szwed, gdy Ksiądz wspomniał o leczeniu za własne pieniądze homoseksualistów, którzy chcą się z tego wyzwolić. Skąd ta furia?

To jest ich typowe zachowanie i było widać tu, powiedziałbym – ich nienawiść do ludzi uleczonych, bo oni wyjątkowo nienawidzą ludzi, którzy osiągają sukces w terapii. To zadaje kłam ich teoriom negującym możliwość korekty dezorientacji, jaką jest homoseksualizm. Usiłują zakazać tego, ale to tak, jakby narkomani usiłowali zakazać terapii narkomanom, którzy chcą się jej poddać. Straszne, to jest jakaś zbrodnia przeciw ludzkości – uniemożliwiać ludziom uzdrowienie, którego pragną. Twierdzą, że nigdy w dziejach ludzkości (a szacuje się, że do dziś żyło ponad 70 miliardów ludzi na ziemi) w ani jednym przypadku nie udała się zmiana skłonności z homoseksualnych na heteroseksualne. Ich typowe, straszne kłamstwa. "

Ks Oko...i koniec merytorycznej, pozbawionej nienawiści dyskusji :(

Cz sie 08, 2019 7:10
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 1218 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 ... 82  Następna strona