Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Cz wrz 04, 2025 22:48

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 97 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następna strona
 Problemy - działanie szatana 
Autor Wiadomość
Post Re: Problemy - działanie szatana
atheist napisał(a):
Tyle, że Ty nie namawiasz do chodzenia do lekarzy, ale do szamanów. Jak masz stan podgorączkowy to szaman nie powie Ci, że masz nowotwór, tylko, że to zły duch wdarł się do Twojego zeribu. Nowotwór lekarz może pokazać np. na zdjęciach, zły duch istnieje tylko w wyobraźni szamana i tych, którzy mu uwierzą.

Tylko nieuwaga lub gniew powodują takie wnioski. Oczywiście mundry atheist nie wie, że ksiądz podejmuje decyzję o modlitwach o uwolnienie dopiero po psychiatrycznej opinii lekarskiej i rozmowie z zainteresowanym...większość chętnych na egzorcyzmy odsyła z kwitkiem. No i najważniejsze, osoba mająca problemy ze złym musi sama przyjść do księdza...i to specjalisty, nie do każdego księdza.
Szamaństwem zaś nazywam życie bez trzymanki i jakichkolwiek ograniczeń, to niewola zwana wolnością. I nie wysyłam Cię do lekarza...pacjent musi tam trafić sam. :)
btw: KK sprzeciwia się szamaństwu, okultyzmowi i bioenergoterapi...to zarezerwowali sobie ateiści i ludzie nieroważni. Hulaj ateistyczna duszo, diabła nie ma!!

N cze 05, 2011 11:48
Liza napisał(a):
btw: KK sprzeciwia się szamaństwu, okultyzmowi i bioenergoterapi...to zarezerwowali sobie ateiści i ludzie nieroważni.

KK oczywiście się sprzeciwa, bo jak każda religia nie lubi konkurencji.
Natomiast pisanie, że ateiści zarezerwowali sobie inne obszary wiary w nadprzyrodzone rzeczy jest kompletnym nieporozumieniem - jest dokładnie odwrotnie! Przytoczę badania CBOS nt. religijności w Polsce. Otóż okazuje sie, że w reinkarnację (wiara sprzeczna z chrześcijaństwem!) wierzy 33% społeczeństwa. Teraz uwaga: wśród ateistów w reinkarnację wierzy 22% w tym 6% wierzy głęboko, ale już wśród Polaków deklarujących się jako wierzący w Boga (w ogromnej wiekszości katolików) w reinkarnację wierzy 39% (!) w tym 22% wierzy głęboko! Pokazuje to jasno, że wiara w Boga i w inne rzeczy nadprzyrodzone wynika z pewnych skłonności człowieka i nie ma nic wspólnego ani z Bożą łaską ani z racjonalnym rozważeniem faktów. W przeciwnym przypadku należałoby argumentować, że Bóg obdarza łaską wiary zarówno w siebie jak i w rzeczy sprzeczne ze swoją nauką jak reinkarnacja.

N cze 05, 2011 12:24
atheist: czytałam badania ankietowe dotyczące religijności Polaków, mam je chyba nawet w domu. Po raz kolejny zauważam, że kieruje Tobą zła wola lub intelektualne ignoranctwo, co powoduje, że przesuwasz akcenty racjonalności ocen na irracjonalne chciejstwo. To naprawdę sztuka, by umieć analizować takie badania ankietowe bezstronnie. Zostaw więc fachowcom ocenę wyników, nie ośmieszaj się po raz kolejny niewiedzą. Z pewnością jest wiele obszarów wiedzy na których się znasz, tu jesteś ignorantem a gniew jest złym doradcą. W bajkopisarstwie jesteś mistrzem. Pomyśl, może to byłby pomysł na niezłą kasę?

N cze 05, 2011 12:40

nie chciałbym przeszkadzać w konwersacji, ale jeśli chłopak i dzewczyna są parą, to grzechem jest modlić się, aby ich związek sie rozpadł?

Czy praca w niedziele to grzech ciężki? W przypadku gdy ktoś chce zebyś coś zrobił, ale nie jest konieczne robienie tego dzisiaj.

N cze 05, 2011 13:03
CzystyHarry napisał(a):
nie chciałbym przeszkadzać w konwersacji, ale jeśli chłopak i dzewczyna są parą, to grzechem jest modlić się, aby ich związek sie rozpadł?

Czy brakuje Ci odwagi cywilnej, by rozwiązać to samemu? Dlaczego chcesz angażować w to Boga? Potrafisz to załatwić z pewnością delikatnie, tak by bólu było możliwie najmniej. Nie ma sensu kontynuować związku, w którym jedna strona źle się czuje. Strona bardziej zaangażowana to przeżyje, ale czy warto ciągnąć stres w nieskończoność? A co do grzechu. Modlitwa jest rozmową z Bogiem, nie może być grzechem. To Twój przyjaciel, któremu możesz powiedzieć o wszystkim, przedstawić swoje problemy i emocje.
Cytuj:
Czy praca w niedziele to grzech ciężki? W przypadku gdy ktoś chce zebyś coś zrobił, ale nie jest konieczne robienie tego dzisiaj.

1.W niedzielę i święta nakazane uczestniczyć we Mszy świętej i powstrzymywać się od prac niekoniecznych.

N cze 05, 2011 14:55

Post Co jest po śmierci?
Co jest po śmierci? To pytanie dręczy ludzkość od zarania dziejów. Czy nasze ziemskie bytowanie ma jakiś głębszy sens, czy jest tylko odwiecznym cyklem życia i śmierci, zwykłą syntezą białek?
http://(censored).com/izoxaq.html

сo jest po śmierci

N cze 05, 2011 15:01
Liza napisał(a):
atheist: czytałam badania ankietowe dotyczące religijności Polaków, mam je chyba nawet w domu. Po raz kolejny zauważam, że kieruje Tobą zła wola lub intelektualne ignoranctwo, co powoduje, że przesuwasz akcenty racjonalności ocen na irracjonalne chciejstwo. To naprawdę sztuka, by umieć analizować takie badania ankietowe bezstronnie. Zostaw więc fachowcom ocenę wyników, nie ośmieszaj się po raz kolejny niewiedzą. Z pewnością jest wiele obszarów wiedzy na których się znasz, tu jesteś ignorantem a gniew jest złym doradcą.

Zauważyłem, że tym, którzy Ci pokazują czarno na białym, że nie masz racji potrafisz tylko powiedzieć: "nie znasz się na tym", "jesteś ignorantem" bez podania jakichkolwiek argumentów na poparcie swoich racji.

Liza napisał(a):
W bajkopisarstwie jesteś mistrzem. Pomyśl, może to byłby pomysł na niezłą kasę?

Oj, nie - w tym obszarze rynku jest już bardzo duża konkurencja zwłaszcza w Polsce. Działa tu prężnie firma z Watykanu z dużymi tradycjami. ;-)

N cze 05, 2011 15:34
atheist napisał(a):
Zauważyłem, że tym, którzy Ci pokazują czarno na białym, że nie masz racji potrafisz tylko powiedzieć: "nie znasz się na tym", "jesteś ignorantem" bez podania jakichkolwiek argumentów na poparcie swoich racji.

Mylisz się. W wielu wypowiedziach o charakterze ogólnym posiłkuję się nie swoimi obserwacjami, ale wynikami owych badań. Wnioski wypływające z tych badań są jednak w mojej ocenie przeznaczone przede wszystkim dla ludzi Kościoła. Oni powinni zareagować....działaniem.

N cze 05, 2011 16:22

Cytuj:
Czy brakuje Ci odwagi cywilnej, by rozwiązać to samemu? Dlaczego chcesz angażować w to Boga? Potrafisz to załatwić z pewnością delikatnie, tak by bólu było możliwie najmniej. Nie ma sensu kontynuować związku, w którym jedna strona źle się czuje. Strona bardziej zaangażowana to przeżyje, ale czy warto ciągnąć stres w nieskończoność? A co do grzechu. Modlitwa jest rozmową z Bogiem, nie może być grzechem. To Twój przyjaciel, któremu możesz powiedzieć o wszystkim, przedstawić swoje problemy i emocje.

Tu nie chodzi o mnie. Jest chłopak i dziewczyna, a ja "stoję z boku", chcę aby ona była moja - i tu sie rodzi moje pytanie: Czy prosząc Boga żeby ich rozdzielił popełniam grzech? Chce to wiedziać bo jestem po spowiedzi, chce ten stan utrzymać jak najdłużej...

N cze 05, 2011 17:22
Liza napisał(a):
apriori napisał(a):
Lizo zapytam Cię tak: Ilu znasz ateistów u których Kościół stwierdził fakt np. opętania prze złego, po czym ich egzorcyzmował?

A zajmuje się nimi?

A czy miłość Kościoła do zagubionych owieczek jest wybiórcza?

N cze 05, 2011 17:26
zbanowany na stałe

CzystyHarry napisał(a):
Tu nie chodzi o mnie. Jest chłopak i dziewczyna, a ja "stoję z boku", chcę aby ona była moja - i tu sie rodzi moje pytanie: Czy prosząc Boga żeby ich rozdzielił popełniam grzech? Chce to wiedziać bo jestem po spowiedzi, chce ten stan utrzymać jak najdłużej...

Dziewczyna nigdy nie będzie Twoja, bo człowiek jest wolny i nie sposób jest, bo go zniewolił inny człowiek, lub przywłaszczył, jak własność.
Modlić się możesz z czystą intencją o cokolwiek, w tym nie ma grzechu.
Jeśli jednak będziesz próbował zamieniać modlitwę w złe życzenia, w rytuał Vodoo, dostaniesz przede wszystkim Ty odpowiedź od Boga w tym właśnie stylu.
I niech Cię wtedy Miłosierdzie Boże otoczy.

Bogu JAHWE wstrętna jest magia i obrzydliwe są jej praktyki.

N cze 05, 2011 17:30
CzystyHarry napisał(a):

Kącik porad sercowych? :)
Człowieku, póki ona nie jest mężatką jest wolna! :) Możesz walczyć o nią wszelkimi sposobami z wyjątkiem nieuczciwych. Nie powinieneś jednak nigdy powiedzieć nic co postawiłoby obecnego chłopaka w złym świetle, nawet jakby Cię korciło..żadnych: Jasio jest nawet w porządku, ale....Musisz być lepszy od obecnego chłopaka, walcz i nie zniechęcaj się, bo to wymaga czasu, ona może być zaangażowana emocjonalnie i tego nie możesz wykluczyć. Nie zapominaj też, że to kobieta wybiera, Ty możesz starać się o jej względy. Powodzenia! ;)

N cze 05, 2011 17:49
apriori napisał(a):
Liza napisał(a):
apriori napisał(a):
Lizo zapytam Cię tak: Ilu znasz ateistów u których Kościół stwierdził fakt np. opętania prze złego, po czym ich egzorcyzmował?

A zajmuje się nimi?

A czy miłość Kościoła do zagubionych owieczek jest wybiórcza?

Nie egzorcyzmuje się owiec spoza stada, które siedzą zagubione w krzakach. Mają wolną wolę, mogą tam siedzieć do samej śmierci.

N cze 05, 2011 17:56
zbanowany na stałe

Liza napisał(a):
Człowieku, póki ona nie jest mężatką jest wolna! :) Możesz walczyć o nią wszelkimi sposobami z wyjątkiem nieuczciwych. Nie powinieneś jednak nigdy powiedzieć nic co postawiłoby obecnego chłopaka w złym świetle, nawet jakby Cię korciło..żadnych: Jasio jest nawet w porządku, ale....Musisz być lepszy od obecnego chłopaka, walcz i nie zniechęcaj się, bo to wymaga czasu, ona może być zaangażowana emocjonalnie i tego nie możesz wykluczyć. Nie zapominaj też, że to kobieta wybiera, Ty możesz starać się o jej względy. Powodzenia! ;)

Nie chcę być niegrzeczny, jednak wygląda to tak jakby kobieta w tym ujęciu przebierała między jarzynami na targu. I już jedne miała w koszyku, jednak nie oddalała się zbyt daleko, bo może przekupki obniżą jej cenę za inne kalafiory, albo wyjmą spod lady inny lepszy towar.

Mam nadzieję, że to podejście do tzw. konkurów jest u współczesnych kobiet odosobnione.
Bo jeśli nie, to trudno się dziwić coraz większej ilości współczesnych młodych ludzi, że żyją samotnie.

N cze 05, 2011 18:02
mały kwiatku: kobieta wybiera, mężczyźni mogą starać się o nią. Tak było od zawsze. Dopiero mężatka nie jest wolna. Czy ja napisałam, że kobieta ma chodzić z dwoma facetami na raz i oszukiwać ich w ten sposób? Zwykle tego nie potrafi, ponieważ przywiązuje się lub kocha tylko jednego. Jeśli jednak dostrzeże kogoś bardziej wartościowego to może zastanowi się i zmieni...

N cze 05, 2011 18:22
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 97 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następna strona