Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest N paź 05, 2025 8:29

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 114 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Następna strona
 Czy robię dobrze? 
Autor Wiadomość
Post Re: Czy robię dobrze?
Szukając Boga napisał(a):
Co jest złego w tym, że odrzucam geja za to, że nim jest?

To, że aktywny gej nie odziedziczy Królestwa Niebieskiego. Ma więc do dyspozycji tylko życie doczesne, które jest pyłkiem wobec wieczności, a jego czeka wieczność w piekle. Winieneś więc okazać mu miłość i możliwie upiększyć życie na ziemi, bo to jest wszystko, co on ma. Tymczasem Ty pragniesz zgotować mu piekło już tutaj.

Śr sty 15, 2014 18:38
SzukającBoga napisał(a):
Co jest złego w tym, że odrzucam geja za to, że nim jest?

Człowiek nie zawsze zdaje sobie sprawę z konsekwencji swoich czynów. Czasem jest duchowo "upośledzony" i nie widzi nic złego w tym co robi. A tłumaczenie nie zawsze jest dla niego przekonujące i może szczerze nie rozumieć dlaczego jest coś złe.
Odrzucasz kogoś kto błądzi? Nie chcesz mu wskazywać drogi? Co uważasz na temat przypowieści o synu marnotrawnym??
Uważasz, że Twoja postawa wobec gejów jest wypełnianiem przykazania miłości?

Śr sty 15, 2014 19:02

szukającBoga napisał(a):
JedenPost dobrze kolego czujesz?. Ja się wywyższam? :shock: . Bzdura.

Oczywiście. Cały Twój udział w temacie to chwalenie się tym, jak to inni są obrzydliwi, a Ty sie od nich odcinasz - w domyśle zatem: nie jesteś obrzydliwy, tak jak oni. Jesteś lepszy. Bliźni niech sie buja na drzewo.

Tak z samym diabłem po ludzku rozmawia.

Cz sty 16, 2014 11:04

szukającBoga napisał(a):
olijula a czy osądzam?. Co jest złego w tym, że odrzucam geja za to, że nim jest?. Obrzydliwe jest to co on wyczynia, ale wy chyba tego nie widzicie.

Zastanów się czy tak postąpiłby Jezus? Jeśli wierzyć Biblii (choć akurat ten fragment uznawany jest za większość badaczy za nieoryginalny i dopisany później), to raczej nie, podobnie jak nie potępił jawnogrzesznicy.
Co innego Jahwe. Ten by spalił całe miasto.

Zastanów się do kogo Ci bliżej?

Cz sty 16, 2014 11:15

Jezus nikogo nie potępiał i dla każdego miał otwarte serce i swoje miłosierdzie. Dla ciebie jajko też :-)

Cz sty 16, 2014 11:28

Ja się zgadzam. I popieram. Dlatego mam otwarte serce i dla katolika i muzułmanina i geja.

Cz sty 16, 2014 11:30

no i brawo :-)

Cz sty 16, 2014 11:31

Tylko zastanawiam się dlaczego tak wielu wyznawców Jezusa ma swoje serca zamknięte dla niewiernych czy dla sodomitów?

Cz sty 16, 2014 11:46

nie wiem tego. Każdy jest godny tego by ukazać mu swoją miłość a tym samym miłość Bożą

Cz sty 16, 2014 11:50

nie każdy jednak dojrzał do okazywania tej miłości :(

Cz sty 16, 2014 11:54

olijula napisał(a):
Jezus nikogo nie potępiał i dla każdego miał otwarte serce i swoje miłosierdzie. Dla ciebie jajko też :-)

Jezus nikogo nie potępiał, ale potępiał niektóre czyny. Nigdy człowieka. Zawsze złe postępowanie.

Cz sty 16, 2014 11:58
Jajko napisał(a):
Tylko zastanawiam się dlaczego tak wielu wyznawców Jezusa ma swoje serca zamknięte dla niewiernych czy dla sodomitów?

Podobnie jak co poniektórzy niewierzący mają zamknięte serce na wielokrotne wskazania, że ludzka prawda to tylko prawda.
Ta przez duże P jest jedynie atrybutem Boga.

Cz sty 16, 2014 12:10

Lepiej być zamkniętym na literkę p czy P niż na człowieka.

Cz sty 16, 2014 12:12
szukającBoga napisał(a):
Nie jestem pewien swojego zdania na temat gejów, lesbijek i transseksualistów. Chodzi mi bardziej o to, czy stojąc przy swoich argumentach robię dobrze/mądrze?.

Przedstawię niżej przykłady, z jakimi mam stosunek do takich ludzi.

Załóżmy, że znam pewnego gościa , który z czasem wyjawia mi, że jest gejem. Próbuję go nawrócić od tej głupoty. Jeśli on się nie chce nawrócić, znaczy porzucić swych gejowskich czynności, odrzucam go.

Czy to jest mądre?.

I jeszcze inny przykład.

Znam dziewczynę, która jest normalnej orientacji (hetero). Rozmawiam z nią na dany temat, pytając ją, czy odwróciłaby się od przyjaciółki (lesbijki) nie uznawającej siebie w grzechu.

Dziewczyna, z którą rozmawiam, mówi mi, że nie odwróciłaby się od swojej “przyjaciółki“, która gnije w grzechu.

Co robić w tych sytuacjach?. Proszę o jakieś naprowadzenie, bo jak na razie według swojej “mądrości“ odrzucam obydwa przykłady, tzn. nie akceptuję takowych ludzi.

Jeśli był podobny temat to proszę o przeniesienie.

Przepraszam ale co masz do osób transseksualnych? To chyba nie ich wina że takimi się urodzili? Mając coś co jest określane medycznie jako dysforia płciowa. I aby móc jako tako funkcjonować muszą poddać się leczeniu które polega na korekcie płci.

Czy wiesz że nie akceptując ,,takich,, ludzi występujesz przeciwko przykazaniu miłości Jezusa?

Pt sty 17, 2014 2:29

Nie ocenia się ludzi po okładce.... Czemu w ludziach tyle nienawiści i złośliwości? Takie cechy były obce Jezusowi. Na każdego powinno się patrzeć przez pryzmat jego serca i uczynkow względem drugiego człowieka czyż nie?
Nie można oceniać drugiego człowieka(jeśli on nikogo nie krzywdzi świadomie i dobrowolnie) poprzez własne uprzedzenia i światopoglądy. Trzeba być otwartym na ludzi. Co siejesz to potem zbierasz.....

Pt sty 17, 2014 12:32
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 114 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Następna strona