Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Śr sie 06, 2025 2:00

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 49 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4
 Boski plan? 
Autor Wiadomość

Post Re: Boski plan?
robaczek2 napisał(a):
Askadtowiesz napisał(a):
W styku z innymi ludźmi potrzebna jest empatia, poczucie misji trzeba powściągać.

Bardzo slusznie. Grzeszacych nalezy upominac w ich najlepszym interesie.

To jest właśnie to poczucie misji. Domyślam się, że nie umiesz powściągać.

Rozsądne, a nie pętające swej wolności umysły są lekkimi ciałami lotnymi, wybiegającymi zawsze naprzód i rozpoznającymi okolice, do których dostojnie kroczący, zwarty korpus ortodoksów w końcu także kiedyś dotrze.
G.C. Lichtenberg

Śr mar 05, 2014 20:43

Innominatam napisał(a):
Czy istnieje coś takiego jak boski plan,przeznaczenie?

"w nim bowiem wybrał nas przed założeniem świata, abyśmy byli święci i nienaganni przed obliczem jego; w miłości (5) przeznaczył nas dla siebie do synostwa przez Jezusa Chrystusa według upodobania woli swojej"

"Wprawdzie był On na to przeznaczony już przed założeniem świata, ale objawiony został dopiero w czasach ostatnich ze względu na was"

Cz mar 13, 2014 19:06

A ja myślę, ze człowiek rodzi się z wiarą, z predyspozycją wiary - potrzeba tylko wlać w nią właściwą treść; to wlewanie to głoszenie Ewangelii.Jak nie Ewangelia to pozostaje .np kasa..kariera...miłość jako ślepa żądza, ślepy przypadek...guru..demony...co kto lubi nadmiernie i . :arrow: ..chorobliwie

.istnieje tez indywidualny plan..Całkowite oddanie się Woli Bożej, głębiej niż dbałość o zgodność życia z zasadami przykazań Bożych.. realizacja tego indywidualnego planu we własnym życiu.Odgadnąć te głębszą Wolę Bożą i iść za nią to dla swojego osobistego życia to dla mnie szczyt szczęścia.
:lol: :oops:

Cz mar 13, 2014 20:42

Penelopa333 napisał(a):
A ja myślę, ze człowiek rodzi się z wiarą, z predyspozycją wiary - potrzeba tylko wlać w nią właściwą treść; to wlewanie to głoszenie Ewangelii.Jak nie Ewangelia to pozostaje .np kasa..kariera...miłość jako ślepa żądza, ślepy przypadek...guru..demony...co kto lubi nadmiernie i . :arrow: ..chorobliwie

.istnieje tez indywidualny plan..Całkowite oddanie się Woli Bożej, głębiej niż dbałość o zgodność życia z zasadami przykazań Bożych.. realizacja tego indywidualnego planu we własnym życiu.Odgadnąć te głębszą Wolę Bożą i iść za nią to dla swojego osobistego życia to dla mnie szczyt szczęścia.
:lol: :oops:

Amen :)

Cz mar 20, 2014 13:22
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 49 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4