Papież Franciszek "pozdrawia" Zielonoświątkowców.
Autor |
Wiadomość |
Anonim (konto usunięte)
|
 Re: Papież Franciszek "pozdrawia" Zielonoświątkowców.
Cytuj: "Taka bowiem jest wola Boża, którą objawiono nam od początku, abyśmy się wzajemnie miłowali Nie tak, jak Kain, który pochodził od Złego i zabił swego brata."1 List Jana 3:12 Ponieważ czyny jego były złe(1 J 3,12) - a Bóg go nie tylko nie odrzucił, ale dał mu ochronę dając znamię. I zapowiedział, że każdy kto by zabił Kaina poniesie 7-krotną karę. Wszyscy ludzie są dziećmi Bożymi, tylko ci, którzy opuszczają Boga, odwracają się od Niego i tracą dziecięctwo czasowo, a jeśli uparcie i świadomie trwają w grzechu na zawsze tracą znamię dziecka Bożego. Ale Bóg nigdy nie odwraca się od nikogo i zawsze szuka jak zagubionej swej owcy.
|
Wt mar 11, 2014 13:43 |
|
|
|
 |
Login2
|
Ja ci życzę powodzenia Alus z takim podejściem. Nie ważne co Bóg mówi w swoim słowie, ważne co ty w swojej głowie sobie postanowisz. To co piszesz w ogóle się kupy nie trzyma jeśli chodzi o prawdę, ale co ja ci będę wytykał jeśli ty nie potrafisz przyjąć prostej rzeczy ze słowa Bożego? Zanim coś napiszesz na temat wiary najpierw sprawdź to z Pismem ok? Praktycznie wszystko co piszesz rozmija się z Biblią.
|
Wt mar 11, 2014 13:55 |
|
 |
amadeus35
|
olijula napisał(a): A tu akurat mam nadzieję, że jest inaczej. Miłosierdzie Boże nie zna granic. Jest większe niż każdy nasz grzech. A każdy grzech został odkupiony na krzyżu a Bóg tylko czeka byśmy się do niego zwrócili. Myślę, że będzie się radował gdy ktoś szczerze swe serce odda jemu nawet po tamtej stronie..... ale to dyskusje nie na tu i teraz hehe Olijula  Daj Boze zeby tak bylo jak mowisz, to prawda ze Milosierdzie Boze nie zna granic, i prawda jest ze kazdy grzech zostal odkupiony na krzyzu przez naszego Pana Jezusa Chrystusa, prawda jest ze Bog czeka lub nawet pomaga zebysmy do Niego sie zwrocili znajac nasze serca, jest tylko jedno ale, tego mozemy dokonac tylko kiedy zyjemy jesli jestesmy po drugiej stronie na wszystko jest za pozno,ale o wszystkim decyduje Bog i spelnia sie Boza wola. 
_________________ Bog jest Miloscia :)
|
Wt mar 11, 2014 14:54 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Login2 napisał(a): Ja ci życzę powodzenia Alus z takim podejściem. Nie ważne co Bóg mówi w swoim słowie, ważne co ty w swojej głowie sobie postanowisz. To co piszesz w ogóle się kupy nie trzyma jeśli chodzi o prawdę, ale co ja ci będę wytykał jeśli ty nie potrafisz przyjąć prostej rzeczy ze słowa Bożego? Zanim coś napiszesz na temat wiary najpierw sprawdź to z Pismem ok? Praktycznie wszystko co piszesz rozmija się z Biblią. Jeden jest Bóg i Ojciec wszystkich który (jest i działa) ponad wszystkimi, przez wszystkich i we wszystkich (Ef 4, 6) - święty Paweł w Biblii, nie ja.
|
Wt mar 11, 2014 14:56 |
|
 |
amadeus35
|
Alus napisał(a): Cytuj: "Taka bowiem jest wola Boża, którą objawiono nam od początku, abyśmy się wzajemnie miłowali Nie tak, jak Kain, który pochodził od Złego i zabił swego brata."1 List Jana 3:12 Ponieważ czyny jego były złe(1 J 3,12) - a Bóg go nie tylko nie odrzucił, ale dał mu ochronę dając znamię. I zapowiedział, że każdy kto by zabił Kaina poniesie 7-krotną karę. Wszyscy ludzie są dziećmi Bożymi, tylko ci, którzy opuszczają Boga, odwracają się od Niego i tracą dziecięctwo czasowo, a jeśli uparcie i świadomie trwają w grzechu na zawsze tracą znamię dziecka Bożego. Ale Bóg nigdy nie odwraca się od nikogo i zawsze szuka jak zagubionej swej owcy. Dziecimi Bozymi sa ci ktorzy nawracaja sie i przychodza do Boga, inaczej bez wiary jestesmy ``stworzeniami`` ktore Bog do zycia powolal ale kazdemu z nas dal szanse i wolna wole gdzie sami mozemy decydowac czy chemy byc dzieckiem Boga czy chcemy isc swoja droga bez Boga. Masz racje ze Bog wybacza nawet mordercom,ale warunkiem jest zwrocenie sie do Jezusa Chrystusa o pomoc, o czym swiadczy los przestepcy ukrzyzowanego wraz z Jezusem.
|
Wt mar 11, 2014 15:02 |
|
|
|
 |
amadeus35
|
Alus napisał(a): Login2 napisał(a): Ja ci życzę powodzenia Alus z takim podejściem. Nie ważne co Bóg mówi w swoim słowie, ważne co ty w swojej głowie sobie postanowisz. To co piszesz w ogóle się kupy nie trzyma jeśli chodzi o prawdę, ale co ja ci będę wytykał jeśli ty nie potrafisz przyjąć prostej rzeczy ze słowa Bożego? Zanim coś napiszesz na temat wiary najpierw sprawdź to z Pismem ok? Praktycznie wszystko co piszesz rozmija się z Biblią. Jeden jest Bóg i Ojciec wszystkich który (jest i działa) ponad wszystkimi, przez wszystkich i we wszystkich (Ef 4, 6) - święty Paweł w Biblii, nie ja. Ojciec wszystkich, to sie zgadza poniewaz nas stworzyl i powolal do zycia.
|
Wt mar 11, 2014 15:13 |
|
 |
Login2
|
Nie nie zgadza się. Cały fragment należało zacytować. Cytuj: Napominam was tedy ja, więzień w Panu, abyście postępowali, jak przystoi na powołanie wasze, z wszelką pokorą i łagodnością, z cierpliwością, znosząc jedni drugich w miłości, starając się zachować jedność Ducha w spójni pokoju: jedno ciało i jeden Duch, jak też powołani jesteście do jednej nadziei, która należy do waszego powołania; jeden Pan, jedna wiara, jeden chrzest; jeden Bóg i Ojciec wszystkich, który jest ponad wszystkimi, przez wszystkich i we wszystkich. A każdemu z nas dana została łaska według miary daru Chrystusowego. O kim jest tu mowa i do kogo skierował te słowa Paweł? Do powołanych, świętych, Chrześcijan, dzieci Bożych. Nie do niewiernych. Kościół Boży jest jednym ciałem, i dostał jednego Ducha Świętego. Ojcem wszystkich wierzących jest Bóg, działa we wszystkich wierzących. Każdemu z nas została dana łaska, ale jakich nas? Chyba logiczne, że jeśli Paweł pisze my, nas, nam chodzi o prawdziwych wierzących, a nie o cały świat. Jezusowi też tacy jedni mówili "Bóg jest naszym Ojcem". Co i m odpowiedział? Poklepał po ramieniu i powiedział "tak, tak, macie racje"? Cytuj: Rzekł im Jezus: Gdyby Bóg był waszym Ojcem, miłowalibyście mnie, Ja bowiem wyszedłem od Boga i oto jestem. Albowiem nie sam od siebie przyszedłem, lecz On mnie posłał. (43) Dlaczego mowy mojej nie pojmujecie? Dlatego, że nie potraficie słuchać słowa mojego. (44) Ojcem waszym jest diabeł Alus a ty dlaczego nie potrafisz słuchać słowa Jezusa? I nie pojmujesz co Pismo mówi?
|
Wt mar 11, 2014 16:08 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Czyli według was myli się Kościół obejmując wszystkich ludzi mianem "lud Boży", a wszyscy poza chrześcijanami należą do szatana.
|
Wt mar 11, 2014 16:15 |
|
 |
Login2
|
Nie wiem kto to "was". Natomiast jeśli ty uważasz że wszyscy ludzie, to lud Boży, to jesteś zwiedziony. Bóg tak nie uważa.
|
Wt mar 11, 2014 16:22 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
@Login2, a skad ty wiesz kto jest, a kto nie jest "swietym, dzieckiem Bozym" itp TERAZ? Masz dar widzenia swietosci czy jak? Jezeli chcesz zyc wedlug Ewangelii, to pamietaj, ze to tobie nie wolno sadzic i potepiac, tobie nie wolno wyrywac chwastow (o ktorych sadzisz, ze sa chwastami) przed czasem zniwa i to ty masz sie o siebie martwic, czy bedziesz zbawiony. A nie innym wytykac: patrzcie to o was. To jest zawsze najpierw do tych, ktorzy sami sluchaja Slowa Bozego, zeby np nie mysleli, ze jak dostalii dar jezykow, albo wypedzali zle duchy, to juz wejscie do nieba maja w ciemno.
Lud Bozy, to lud Bozy. Na zewnatrz nie rozpoznasz kto jest kim. Ale Bog swoich zna i rozpozna.
|
Wt mar 11, 2014 16:25 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Login2 napisał(a): Nie wiem kto to "was". Natomiast jeśli ty uważasz że wszyscy ludzie, to lud Boży, to jesteś zwiedziony. Bóg tak nie uważa. My katolicy wierzymy, że wszyscy ludzie stworzeni przez Boga, do Boga należą. Wolna wola skutkuje w wielu przypadkach odrzuceniem Boga, ale to zawsze wybór człowieka, Bóg nigdy nikogo nie odrzuca.
|
Wt mar 11, 2014 16:26 |
|
 |
Login2
|
Mów w co ty wierzysz, nie za wszystkich Katolików, nie siedzisz im w głowie. To, że wszystko należy do Boga wiadomo i nie o tym dyskutowaliśmy, ale o tym kto to są dzieci Boże i dzieci diabła. Pismo jasno mówi naucza w tym temacie. Są dzieci Boże i dzieci diabła. Pytanie w której grupie jest każdy z nas. I każdy może to sprawdzić czytając choćby 1 list Jana który właśnie porusza ten temat i tłumaczy jak rozpoznać dzieci Boże i jak dzieci diabła. A Jezus wyraźnie nauczał, że w dniu sądu wielu będzie takich którym się wydawało, że są dziećmi Bożymi, ale nie są.
|
Wt mar 11, 2014 16:48 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
No wlasnie: w dniu sadu. To radze ci nie lamac zalecenia Jezusa i nie bawic sie teraz w liczenie dzieci bozych i dzieci diabla, badz, co gorsza, w wyszukiwanie ich w twoim otoczeniu
|
Wt mar 11, 2014 16:56 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Login2 napisał(a): Mów w co ty wierzysz, nie za wszystkich Katolików, nie siedzisz im w głowie. To, że wszystko należy do Boga wiadomo i nie o tym dyskutowaliśmy, ale o tym kto to są dzieci Boże i dzieci diabła. Pismo jasno mówi naucza w tym temacie. Są dzieci Boże i dzieci diabła. Pytanie w której grupie jest każdy z nas. I każdy może to sprawdzić czytając choćby 1 list Jana który właśnie porusza ten temat i tłumaczy jak rozpoznać dzieci Boże i jak dzieci diabła. A Jezus wyraźnie nauczał, że w dniu sądu wielu będzie takich którym się wydawało, że są dziećmi Bożymi, ale nie są. Ale w dniu sądu zgromadzą się przed Nim wszystkie narody i Jezus oddzieli jednych od drugich. Wszystkie nie tylko dzieci Boże, bo wszyscy należymy do Boga. Nadal nie odpowiedziałeś do jakiej kategorii plasujesz wszystkich ludzi poza chrześcijanami.
|
Wt mar 11, 2014 16:56 |
|
 |
Login2
|
Cytuj: No wlasnie: w dniu sadu. To radze ci nie lamac zalecenia Jezusa i nie bawic sie teraz w liczenie dzieci bozych i dzieci diabla, badz, co gorsza, w wyszukiwanie ich w twoim otoczeniu Nic takiego nie czynię. Po prostu staram się prostować nieprawdziwe informacje jakie wygłaszają niektórzy na temat wiary jak to ma miejsce w tym wątku. Nie każdy jest dzieckiem Bożym jak niektórzy twierdzą i uważam że bardzo wyraźnie to pokazałem w Piśmie. Cytuj: Ale w dniu sądu zgromadzą się przed Nim wszystkie narody i Jezus oddzieli jednych od drugich. Wszystkie nie tylko dzieci Boże, bo wszyscy należymy do Boga. Ja nie wiem gdzie ty krążysz myślami, ale piszesz mi coś po raz kolejny co ma się nijak do całej dyskusji. Nie jestem w stanie w ten sposób dyskutować. Recz dotyczyła tego, czy wszyscy jesteśmy dziećmi Bożymi, czy nie. Tyle. Ty mi piszesz, że wszyscy jesteśmy własnością Boga i że wszystkie narody będzie sądził Jezus. Co to ma do rzeczy??? Może skup się i dyskutuj na temat? Cytuj: Nadal nie odpowiedziałeś do jakiej kategorii plasujesz wszystkich ludzi poza chrześcijanami. A gdzieś padło takie pytanie? A czy ja muszę plasować tych ludzi do jakiejś kategorii? Ja się trzymam Pisma. Jest napisane, że Bóg zbawi też ludzi którzy nie są Chrześcijanami. Ja nie muszę wiedzieć jacy to ludzie ani ich klasyfikować. I nie wiem dlaczego tego wymagasz ode mnie. Wykazałem na podstawie Pism, że nie każdy jest dzieckiem Bożym i zamiast wynajdywać co nowe pytania do mnie, odpowiedz ty mi. Zgadasz się z tym, że nie każdy jest dzieckiem Bożym? Że są dzieci Boże i dzieci diabła? TAK czy NIE ?
|
Wt mar 11, 2014 19:35 |
|
|
|