Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pt sie 15, 2025 5:25

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 838 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34 ... 56  Następna strona
 "Bóg nie istnieje" 
Autor Wiadomość

Cytuj:
Człowieku, ślepo mylisz prawdziwą miłość z odrzuceniem, stawianiem jakichkolwiek warunkow i kara. Co to za miłość gdzie ktoś komuś stawia warunki Potrafisz to zrozumieć, że miłość bezwarunkowa jest miłością prawdziwą, a warunkowa niczym innym jak wykorzystywaniem i nadużywanie

czy ty nie rozumiesz ze przed bogiem jestes zgubionym grzesznikiem i ze to on wyzsedl naprzeciw ciebie ze swoja bezinteresowna nieskonczona miloscia dajac swego syna na ofiare za twoje grrechy???

Hebr. 2:3
3. To jakże my ujdziemy cało, jeżeli zlekceważymy tak wielkie zbawienie? Najpierw było ono zwiastowane przez Pana, potem potwierdzone nam przez tych, którzy słyszeli,
(BW)

Hebr. 10:29
29. O ile sroższej kary, sądzicie, godzien będzie ten, kto Syna Bożego podeptał i zbestrześcił krew przymierza,(BW)

ja zmojej strony ten dar bozy przyjalem i jestem bogu za to wdzieczny

Rzym. 9:20
20. O człowiecze! Kimże ty jesteś, że wdajesz się w spór z Bogiem? Czy powie twór do twórcy: Czemuś mnie takim uczynił?
(BW)

A wiec jednak Świadek Jehowy :)

Człowieku, ile ty masz lat ?

Słyszałeś o gebelsie stanu wojennego w Polsce Jerzym Urbanie ?

Masz dokładnie takie same metody.

Takimi metodami, to ja moge udowodnic wszystko, że Bóg jest idiotą takze !!!! :)

Czytając Biblię trzeba wziąć pod uwage wszystko, a przede wszystkim ile jej fragmentów mówi o miłości, a ile o nienawiści.

N mar 05, 2006 19:50

rehelix:
I przede wszystkim trzeba potrafic myśleć logicznie na poziomie szkoły podstawowej ... a tego ci najbardziej brakuje :)

N mar 05, 2006 19:57

Rafał, wszelka dyskusja z takimi nieomylnymi prorokami zionącymi ogniem piekielnym i obietnicami niezglebionych katuszy w jeszcze bardziej niezglebionych czelusciach jest zbyteczna, daremna i bezsensowna, by nie powiedzieć szkodliwa. To tak jak z tym dziadem co przemowil do obrazu. nie ma sily, ktora sprawilaby, ze ktoś taki zacznie widziec cos wiecej niz cytaty i czubek wlasnego nosa. przez chwile mysląłem nawet, że to co pisze to jakiś dowcip. Powaznie.

Ja mówię pas :)

PS Jesteś katolikiem/chrześcijaninem ?

N mar 05, 2006 19:57

Rafał, wszelka dyskusja z takimi nieomylnymi prorokami zionącymi ogniem piekielnym i obietnicami niezglebionych katuszy w jeszcze bardziej niezglebionych czelusciach jest zbyteczna, daremna i bezsensowna, by nie powiedzieć szkodliwa. To tak jak z tym dziadem co przemowil do obrazu. nie ma sily, ktora sprawilaby, ze ktoś taki zacznie widziec cos wiecej niz cytaty i czubek wlasnego nosa. przez chwile mysląłem nawet, że to co pisze to jakiś dowcip. Powaznie.

Ja mówię pas :)

PS Jesteś katolikiem/chrześcijaninem ?

Jonathan, zgadzam sie z tym w 100%.

Nie przeszkadzałem ci w dyskusji z Kamykiem, bo mamy takie same poglądy na Biblię.

Jestem katolikiem, choć obecnie po pobycie na tym forum bliżej mi chyba do jakiegoś protestantyzmu.

Oni przynajmniej nie wysyłają ludzi ... do piekła :)

N mar 05, 2006 20:05

PS I nie mieszaj mnie do TWOJEGO boga. Nie chcę miec z nim nic
wspólnego .

twoj wybor

Cytuj:
Twój stosunek do Kamyka, którego bardzo szanuję, pomimo tego że nie zgadzam się z wieloma jego pogladami zdradził Cię
.

tez go szanuje tylko ze w temacie o nieomylnoci papieza mowil glupoty

Cytuj:
A wiec jednak Świadek Jehowy

nie jestem. powinienes tyle wiedziec ze oni nie uznaja piekla

nie wstydze sie swojej wiary .przeciez caly czas pisze w co wierze.jezeli chodzi ci o jakas religie to nie naleze do zadnej religii bo pan jezus nie zalozyl zadnej religii na tej ziemi.jestem chrzescijaninem i to wszystko
Dz.Ap. 11:26
26. A gdy go znalazł, przyprowadził go do Antiochii. I tak się ich sprawy ułożyły, że przez cały rok przebywali razem w zborze i nauczali wielu ludzi; w Antiochii też nazwano po raz pierwszy uczniów chrześcijanami.
(BW)

tymi dwoma ostatnimi postami pokazales ze to wlasnie ty jestes takim gebelsem

N mar 05, 2006 20:11

Mam skrystalizowane poglady na wiarę i religię - chyba zawsze będę szanował tych, którzy wierzą sami z siebie i patrzył z góry a nawet gardził tymi, którzy są religijni jeno przez pryzmat Biblii, Kosciola, konformizmu itp. i nie stac ich nic a nic na własne, indywidualne rozumowanie, myslenie i uczucia. tacy ludzie to "produkty religii" nie ludzie wierzący.

Jestem zdeklarowanym ateistą, bóg w wydaniu chrześcijańskim,a takze w wydaniu jakiejkolwiek ziemskiej religii jest dla mnie zjawiskiem z wielu przyczyn niemożliwym do zaistnienia, choć nie wykluczam tego, że istnieje jakaś siła, która ma moc niepojętą dla gatunku ludzkiego. Jeśli istnieje to świadoma, i z naszego punktu widzenia prawie wszechpotężna, jednak w moim mniemaniu nie może mieć atrybutów tkaich jakie przypisują jej ludzie.

Pozdrawiam

N mar 05, 2006 20:13

Czy ktoś na tym forum zasługuje bardziej na piekło niż ja ? :)

1.
10 lat byłem ministrantem - niebo

2.
Żona odeszła ode mnie z dwojgiem dzieci a ja nie chciałem czekać aż wróci - piekło dla mnie

3.
Ożeniłem sie ponownie ze wspaniałą panną z dzieckiem - zafundowałem piekło niewinnej pannie, zatem piekło takze dla mnie.

4.
Moja córka z pierwszego małżeństwa zmieniła wiarę z katolicyzmu na innowierstwo - piekło dla niej i dla mnie że jej nie upilnowałem

5.
Pokazuję głupoty betonu wiary katolickiej - to juz grzech apostazji, którego nawet Bóg nie przebacza - zatem tu mamy pewne, 100% piekło.

P.S.
Moim zdaniem beton wiary katolickiej jest w dniu dzisiejszym dość łatwy do zdefiniowania.

Beton - to wszyscy, którzy popierają i podzielają poglady "psycholi od Rydzyka" np. o. Rydzyk, ks. Jankowski - medal za sianie nienawiści np. napis "Żydzi zamordowali Pana Jezusa" na szopce Betlejemskiej !!!! :)

Popieram zdecydowanie reformatorów: ks. Prymasa, bp. Pieronka, bp. Gocławskiego (za odsunięcie nawiedzonego ks. Jankowskiego) ...itd

N mar 05, 2006 20:20

20. Dlatego z uczynków zakonu nie będzie usprawiedliwiony przed nim żaden człowiek, gdyż przez zakon jest poznanie grzechu.
(BW)

nie doluj sie tak
bog nie bedzie cie sadzil na podstawie tego cos zrobi albo nie, tylko za to cos uczynil z chrystusem

N mar 05, 2006 20:27

nie wstydze sie swojej wiary .przeciez caly czas pisze w co wierze.jezeli chodzi ci o jakas religie to nie naleze do zadnej religii bo pan jezus nie zalozyl zadnej religii na tej ziemi.jestem chrzescijaninem i to wszystko

Trafiłem, że nie jesteś katolikiem, to też duzo.
Ja tez z twoim Bogiem nie chcę mieć nic wspólnego, bo to POTWÓR.

Życze ci, abys zdjął kaganiec z mózgu i trochę pomyślał logicznie ... wystarczy na poziomie szkoły podstawowej, bo tego ci brakuje :)

N mar 05, 2006 20:27

Rzym. 3:20
20. Dlatego z uczynków zakonu nie będzie usprawiedliwiony przed nim żaden człowiek, gdyż przez zakon jest poznanie grzechu.
(BW)

nie doluj sie tak
bog nie bedzie cie sadzil na podstawie tego cos zrobi albo nie, tylko za to cos uczynil z chrystusem

Cieszę się, ze się nie spotkamy, bo ty będziesz w niebie, a ja w piekle. :-D

A nie przyszło ci na myśl, że prawda jest względna i wszystko może się wywrócic do góry nogami ? :)

N mar 05, 2006 20:36

Cieszę się, ze się nie spotkamy, bo ty będziesz w niebie, a ja w piekle

ale bog chce cie bezinteresownie zbawic wystarczy przyjac jego dar zbawienia czyli ofiare pana jezusa za ciebie na krzyzu.calkiem za darmo

Cytuj:
A nie przyszło ci na myśl, że prawda jest względna i wszystko może się wywrócic do góry nogami ?

Jan. 14:6
6. Odpowiedział mu Jezus: Ja jestem droga i prawda, i żywot, nikt nie przychodzi do Ojca, tylko przeze mnie.
(BW)

Hebr. 13:8
8. Jezus Chrystus wczoraj i dziś, ten sam i na wieki.
(BW)

ta prawda nigdy sie nie wywroci do gory nogami!!!

N mar 05, 2006 20:53

rahelix napisał(a):
rafalw tym ktory dyktuje warunki w sprawie zbawienia jwst bog a bog mowi:
6. Odpowiedział mu Jezus: Ja jestem droga i prawda, i żywot, nikt nie przychodzi do Ojca, tylko przeze mnie.
(BW)

Czyli biorąc dosłownie Ty i tobie podobni.
A katolicy dopuszczaja zbawienie np. dla araba z Arabii Saudyjskiej ... który nigdy o Chrystusie nie słyszał :)
Żydzi i reszta ludzkości do piekła :-D

rahelix napisał(a):
biblia mowi ze na podstawie dobrych uczynkow nie bedzie zbawiony zaden czlowiek

A katolicy mówią, że arab z Arabii Saudyjskiej będzie sadzony na podstawie dobrych uczynków. :)

rahelix napisał(a):
czy wam sie to podoba czy nie czy moze to uwazacie za idiotyzm ale takie jest prawo samego boga
zyd ktory wierzy w boga a odrzuca chrystusa bedzie potepiony
w boga diabel tez wierzy .czy bedzie zbawiony???
wierzyc w boga to za malo ,trzeba wierzyc bogu!!!!!! czyli jego slowu

Aleś ty głupi, że by nie powiedziec gorzej :)
Człowieku, zdejmij wreszcie ten kaganiec z mózgu. :)
Tacy fanatycy jak Ty są groźni dla ludzkości :)
Uszanuj troche drugiego człowieka, nie wysyłaj ludzi do piekła bo nie jestes Bogiem :)

P.S.
Dobra, jestes najmądrzejszy, ty do nieba ... reszta do piekła :)
Cieszysz się :)

N mar 05, 2006 21:09

Cytuj:
Cieszę się, ze się nie spotkamy, bo ty będziesz w niebie, a ja w piekle

ale bog chce cie bezinteresownie zbawic wystarczy przyjac jego dar zbawienia czyli ofiare pana jezusa za ciebie na krzyzu.calkiem za darmo

Cytuj:
A nie przyszło ci na myśl, że prawda jest względna i wszystko może się wywrócic do góry nogami ?

(BW)

Hebr. 13:8
8. Jezus Chrystus wczoraj i dziś, ten sam i na wieki.
(BW)

ta prawda nigdy sie nie wywroci do gory nogami!!!

Kluczowe zadanie dla rehelixa:

A jednak może się wywróci ... bo jeśli to Żydzi mają rację, jeśli to ich Bóg jest jedynym prawdziwym ? :)

Cytat:
Zewciu, dobro i zło ma nieskończenie wiele odcieni.
Temperaturę też możemy zmierzyc z dokładnością do 0,1 stopnia, z dokładnością do 0,001 stopnia, z dokładnością do 0,00000000000001 stopni itd. Czyli teoretycznie możemy uzyskac nieskończenie wiele różnych temperatur.

Nie możemy mówic zatem o dualistycznym widzeniu dobra i zła, prawdy i fałszu, bo pojęcia te są po pierwsze względne, a po drugie maja nieskończenie wiele odcieni.

Wzgledne tzn. że z punktu odniesienia Mieszka dobrem jest religia katolicka a złem Judaizm, zaś z punktu odniesienia Żyda dobrem jest Judaizm a złem katolicyzm

Wzgledne tzn. że z punktu odniesienia Mieszka prawdą jest religia katolicka a fałszem Judaizm, zaś z punktu odniesienia Żyda prawdą jest Judaizm a fałszem katolicyzm

Rehelix, udowodnij że powyższe zdania czerwone są fałszywe.

A widzisz ? - nie możesz :)

Zatem prawda i fałsz, dobro i zło to pojęcia względne - to co dla ciebie jest prawdą dla innego człowieka jest fałszem ... chyba temu nie zaprzeczysz

Widzisz jak prosty jest dowód, że mam rację ?

Mam nadzieję, że zrozumiałeś :)

N mar 05, 2006 21:20

dlaczego sie tak wsciekasz .nie widzisz ze cytuje biblie ze to nie ja wymyslilem .to sa zasady boga nie moje.

dlaczego obrazasz kogos kto ma poglady inne od ciebie???
nie pokazuj jakis jest prymitywny

1 Tym. 2:4
4. Bóg chce, aby wszyscy ludzie byli zbawieni i doszli do poznania prawdy.
(BW)

a wiec arab i zyd takze ale jak juz pisalem musi sie na nowo narodzic

N mar 05, 2006 21:21

jednak może się wywróci ... bo jeśli to Żydzi mają rację, jeśli to ich Bóg jest jedynym prawdziwym ?

bog jest jeden dla wszystkich tylko trzeba sluchac co on do nas mowi i czego od nas wymaga

oba zdania czerwone sa falszywe bo biblia nigdzie nie mowi zeby jakas religia byla prawdziwa przeciwnie biblia mowi ze kazdy czlowiek jest klamca a kazda religia jest zalozona przez czlowieka.
prawda jest jezus chrystus ,cytat znasz,tylko czy ty te prawde uznajesz i przyjmujesz

N mar 05, 2006 21:30
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 838 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34 ... 56  Następna strona