Autor |
Wiadomość |
Randolf
|
 Pieklo nie isnieje.....
Niech martwia sie o to ci ktorzy nie wierza w pieklo.Bo nie wierza rowniez w niebo.Ale moze wierza w Manitu i kraine wiecznych lowow albo
w to ze kiedys beda .. jako te lwy a moze i szarancza.
Niech kazdy wierzy w co chce.Czlowiek rodzi sie wolny i przez cale zycie ma prawo wyboru.
Piekny film nakrecil Kurosawa.To jesgo ostatni film "Marzenie Kurosawy"
Tam bardzo ladnie pokazal "pieklo"
Jezeli ktos pojdzie spac i tylko przez 6-8 godzin sni mu sie KOSZMAR
to niech pomysli ze kiedys taki koszmar moze potrwac tysiace lat.
Koszmar ktorego nikt na razie nie moze sobie wyobrazic- i dobrze.
Czym jest to co demonstruja ludzie opetani przez demony i masakruja
torturuja innych?.Czym bylu obozy,lagry,ect,ect
To przedsmak tego z czego nie bedzie sie mozna obudzic a na co zawziecie pracujemy.Mie ma piekla kiedy jest milosc,nie ma piekla kiedy jest dobroc.
|
N mar 25, 2007 2:26 |
|
|
|
 |
Jarecki7
|
Czy istnieje piekło?
Czy istnieje niebo?
Kto to wie? Ale skoro istnieje piekło, to dlaczego ma nie istnieć niebo?
A skoro istnieje niebo do dlaczego ma nie istnieć piekło?
Pozostaje nam tylko wierzyć ...
_________________ Nie staraj się zostać człowiekiem sukcesu- staraj się zostać człowiekiem wartości. (A.Einstein)
|
Śr mar 28, 2007 21:26 |
|
 |
Randolf
|
[quote="Jarecki7"]Czy istnieje piekło?
Czy istnieje niebo?
Kto to wie? Ale skoro istnieje piekło, to dlaczego ma nie istnieć niebo?
A skoro istnieje niebo do dlaczego ma nie istnieć piekło?
Pozostaje nam tylko wierzyć ...[/quote]
Jezeli istnieja duchy a na ten temat jest wystarczajaca ilosc materialow
to zapewne nie spedzaja one czasu w marketach.W duchy wierzy znakomita wiekszosc religii w tym Indianie,ect.
Moja ciotka jako psychiatra w B.D kiedys wspolpracujac z dr.Moody
twierdzi ze sa to fakty.A wiec.... lepiej robic wszystko zeby znalezc sie
w niebie,coby to nie znaczylo niz w piekle -cokolwiek by to znaczylo.
|
Śr mar 28, 2007 23:55 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Randolf napisał(a): Jezeli istnieja duchy a na ten temat jest wystarczajaca ilosc materialow to zapewne nie spedzaja one czasu w marketach.W duchy wierzy znakomita wiekszosc religii w tym Indianie,ect. Moja ciotka jako psychiatra w B.D kiedys wspolpracujac z dr.Moody twierdzi ze sa to fakty. To, że wszystkie prymitywne i pierwotne ludy wierzą w duchy, a kształceni, naukowcy w nie nie wierzą dowodzi wg ciebie ich istnienia ? Istnienia duchów nie da się udowodnić, podobnie jak istnienia nieba. Gdyby dało się udowodnić istnienie duchów, to ktoś odebrał by w końcu tą nagrodę Randiego  Duchy istnieją tylko w Twojej głowie - już to ktoś tutaj powiedział - i ja podtrzymuję to zdanie. Cytuj: A wiec.... lepiej robic wszystko zeby znalezc sie w niebie,coby to nie znaczylo niz w piekle -cokolwiek by to znaczylo.
To zdanie jest rozbrajające  - bez komentarza.
|
Cz mar 29, 2007 0:23 |
|
 |
Randolf
|
 Temat dla mnie zamkniety
[quote="Aztec"][quote="Randolf"]Jezeli istnieja duchy a na ten temat jest wystarczajaca ilosc materialow to zapewne nie spedzaja one czasu w marketach.W duchy wierzy znakomita wiekszosc religii w tym Indianie,ect.
Moja ciotka jako psychiatra w B.D kiedys wspolpracujac z dr.Moody
twierdzi ze sa to fakty. [/quote]
To, że wszystkie prymitywne i pierwotne ludy wierzą w duchy, a kształceni, naukowcy w nie nie wierzą dowodzi wg ciebie ich istnienia ?
Istnienia duchów nie da się udowodnić, podobnie jak istnienia nieba.
Gdyby dało się udowodnić istnienie duchów, to ktoś odebrał by w końcu tą nagrodę Randiego :-)
Duchy istnieją tylko w Twojej głowie - już to ktoś tutaj powiedział - i ja podtrzymuję to zdanie.
Jezeli dr.Moody nie jest dla ciebie naukowcem to twoj problem.Ciotka miala jedynie tytul profesora,ale jakkolwiek pisanie czegokolwiek mija
sie z celem poniewaz jedyna reakcja w kazdym temacie jest odszczekiwania a mnie nie bawi to przedszkole
[quote]A wiec.... lepiej robic wszystko zeby znalezc sie
w niebie,coby to nie znaczylo niz w piekle -cokolwiek by to znaczylo.[/quote]
To zdanie jest rozbrajające :-) - bez komentarza.[/quote]
|
Cz mar 29, 2007 0:43 |
|
|
|
 |
Randolf
|
 Re: Temat dla mnie zamkniety
Randolf napisał(a): Aztec napisał(a): Randolf napisał(a): Jezeli istnieja duchy a na ten temat jest wystarczajaca ilosc materialow to zapewne nie spedzaja one czasu w marketach.W duchy wierzy znakomita wiekszosc religii w tym Indianie,ect. Moja ciotka jako psychiatra w B.D kiedys wspolpracujac z dr.Moody twierdzi ze sa to fakty. To, że wszystkie prymitywne i pierwotne ludy wierzą w duchy, a kształceni, naukowcy w nie nie wierzą dowodzi wg ciebie ich istnienia ? Istnienia duchów nie da się udowodnić, podobnie jak istnienia nieba. Gdyby dało się udowodnić istnienie duchów, to ktoś odebrał by w końcu tą nagrodę Randiego  Duchy istnieją tylko w Twojej głowie - już to ktoś tutaj powiedział - i ja podtrzymuję to zdanie. Jezeli dr.Moody nie jest dla ciebie naukowcem to twoj problem.Ciotka miala jedynie tytul profesora,ale jakkolwiek pisanie czegokolwiek mija sie z celem poniewaz jedyna reakcja w kazdym temacie jest odszczekiwania a mnie nie bawi to przedszkole Cytuj: A wiec.... lepiej robic wszystko zeby znalezc sie w niebie,coby to nie znaczylo niz w piekle -cokolwiek by to znaczylo. To zdanie jest rozbrajające  - bez komentarza.
Ogladalem nascie programow z ....Randim.Nie wierzy w duchy natomiast
wierzy w UFO i powinien udowodnic facetowi ktory daje 6mln$ za dowod na istnienie ufoolodkow.W nastu tematach na forum nie znalazlem
wymiany zdan,informacji a jedynie zajadly atak.To zapewne ci ktorzy
wiedza ze wszystko wiedza ale to juz problem ich kompleksow.
To jest charakterystyczne jedynie na roznych forach w Polsce.Od samego poczatku jak WP zakladalo jedno z pierwszych.Tak wlaczono temat ..religia.Wsrod ..... dyskutantow znalazl sie i szatanista z Orlando.
|
Cz mar 29, 2007 0:57 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Ok. Każdy wierzy w co chce.
Problem w tym, jak udowodnić innym, że duchy nie siedzą tylko w naszym umyśle ?
Randi to robi, jednak jakoś nikt tego nie udowodnił...
|
Cz mar 29, 2007 10:01 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
To że w piekle jest strasznie to nie oznacza wcale że go nie ma. Pozatym nie masz żadnych dowodów na to że go nie ma to tylko twoje przypuszczenia.
|
Cz mar 29, 2007 14:04 |
|
 |
dobry_dziekan
|
Nie trzeba mieć dowodów na NIEistnienie piekła.
_________________ "Mówią, że niepełna wiedza jest rzeczą niebezpieczną, ale jednak nie tak złą, jak całkowita ignorancja." T. Pratchett
|
Cz mar 29, 2007 20:47 |
|
 |
Randolf
|
 Wiarzacy i wierzacy inaczej
Najciekawsze jest to ze ex-perci nie tylko nie wierza we wszystko
co jest zwiazane z Bogiem ale maja inne hobby.Wierza i to goraco w nastepujace fenomeny:
UFO,Trojkat Bermudzki,Loch Ness i inne rewelacje.Oni na to nie potrzebuja dowodow.DLaczego? Poniewaz w sumie w cosik wierzyc musza
bo jak tu nie wierzyc totalnie w nic.Jezeli nie ma w co wierzyc to trzeba to
sobie stworzyc i teraz wystarczy zarazac innych.Wujek Darwin to dla nich
objawienie bo gdyby nie on i jego malpki to jak tu wymyslec cos lepszego
ze np pochodzimy od wielblada.A to to nie tylko ze skacze po drzewach
to jeszcze jest ciut ciut podobne do wielu zwolennikow teorii.
Na forum nie sa zainteresowani sprawa wiary ale ich mania jest atakowanie wierzacych.Alergia na punkcie katolikow i Kosciola.
Widocznie wiedza skad ta nienawisc.
|
Cz mar 29, 2007 22:32 |
|
 |
Marek_Jakub
|
Pierwszym grzechem, o którym mówi Biblia jest pycha, po niej następny jest egoizm.
Z niewierzącymi jest tak samo. Są tak bardzo w sobie pyszni, że za Boga uznają samych siebie, bądź wytwory własnej wyobraźni. Najwygodniej jest oczywiscie sobie samemu stworzyc Boga, bo przeciez to ode mnie nic nie wymaga, żyję własnymi, przez siebie wymyslonymi zasadami i wartosciami.
Sądzicie niewierni, że można zasłużyć na nagrode idąc po najmniejszej linii oporu?
A przecież TYLE RAZY.. Bóg nawołuje do nawrócenia, do uwierzenia w Niego.
Nauka i Życie Jezusa Chrystusa, służy do nawrócenia.
"Kto ma uszy niech slucha"
"Jeśli dzisiaj słyszycie to Słowo, nie zatwardzajcie serc waszych"
|
Cz mar 29, 2007 23:27 |
|
 |
Randolf
|
Marek_Jakub napisał(a): Pierwszym grzechem, o którym mówi Biblia jest pycha, po niej następny jest egoizm. Z niewierzącymi jest tak samo. Są tak bardzo w sobie pyszni, że za Boga uznają samych siebie, bądź wytwory własnej wyobraźni. Najwygodniej jest oczywiscie sobie samemu stworzyc Boga, bo przeciez to ode mnie nic nie wymaga, żyję własnymi, przez siebie wymyslonymi zasadami i wartosciami.
Sądzicie niewierni, że można zasłużyć na nagrode idąc po najmniejszej linii oporu? A przecież TYLE RAZY.. Bóg nawołuje do nawrócenia, do uwierzenia w Niego. Nauka i Życie Jezusa Chrystusa, służy do nawrócenia. "Kto ma uszy niech slucha" "Jeśli dzisiaj słyszycie to Słowo, nie zatwardzajcie serc waszych"
Historia sie powtarza.Dzisiaj atak na religie jest programem politycznym
(na szczescie jeszcze nie u nas).To jest proces od dziesiatkow lat i "wolnomyslacy" kreuja czlowieka Boga.A w programie mamy nowy Babilon.To forum pokazuje w jak perfidny sposob oprocz odwrocenia
Biblii (czarna biblia),odwrocenia krzyza,odwraca sie Przykazania w anty-przykazania.Dla nich najwiekszy szubrawiec bedzie ich bosem,byle dzialal
zgodnie z programem.To co bylo na poczatku,bedzie na koncu.Na razie mamy czasy.......Wypuscic Barabasza.Dlaczego atak na katolikow?
.... ... a coz to za religia ktora nie pozwala zabijac,krasc,klamac,ogranicza
wolnosc,krzywi sie na takie hobby jak np. zoofilia?A coz ci katolicy powidza przy nekrofilii?Tez beda sie czepiac.Oni wiedza ze ma im byc wolno wszystko tylko najpierw kurs nr jeden jak ukrasc pierwszy milion.
Wedlug ich teorii z szamba powstali i szambem zostana.Zadnego tam zycia pozagrobowego.UFO tak,ale duchy?Toz to jakies mgliste obloczki,wogole brednie.Wiedza natomiast albo sie szybko dowiedza jak wyglada demon.W Baala sa w stanie wierzyc,Ozyrysa tez bo po nim jeno sie "ogon" pozostal.
|
Pt mar 30, 2007 1:10 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Oj chłopy...  Jesteście mocno zakręceni 
|
Pt mar 30, 2007 7:12 |
|
 |
No
|
Cytuj: Z niewierzącymi jest tak samo. Są tak bardzo w sobie pyszni, że za Boga uznają samych siebie, bądź wytwory własnej wyobraźni. Najwygodniej jest oczywiscie sobie samemu stworzyc Boga, bo przeciez to ode mnie nic nie wymaga, żyję własnymi, przez siebie wymyslonymi zasadami i wartosciami.
Chyba mówisz o magach chaosu ale oni nie muszą być koniecznie niewierzący czego najlepszym przykładem jest nasz Chaota...
|
Pt mar 30, 2007 16:16 |
|
 |
Julinka
|
Piekła nie można wyobrażać sobie jako np.wielki garnek z gorącym olejem, piekło to nie buchające płomienie ognia. Przez wieki ludzkość starała się o zobrazowanie tego miejsca (najlepiej to widać w średniowiecznych obrazach).
Uważam, że słowo "piekło" działa jedynie jako symbol. Kojarzy się on autentycznie z czymś nieprzyjemnym i w jakiś sposób strasznym.
Ale "piekło" to według mnie stan naszej duszy, po śmierci. Stan, gdy przez nasze grzechy nie jesteśmy dopuszczeni do oglądania Boga.
pozdrawiam 
|
Cz kwi 12, 2007 13:32 |
|
|
|