Autor |
Wiadomość |
NewDesign
|
 Re: Idealny człowiek.
Jestem tu nowy i w duchu witam wszystkich serdecznie.
Aztec napisał(a): Mam dwa pytania:
1. Czy Pan Bóg umiał, czy był w stanie stworzyć (oczywiście gdyby chciał) idealnego człowieka, takiego który nigdy nie popełniałby grzechu, był zawsze dobry, porządny, uczynny itd ? 2. Jeżeli był w stanie stworzyć takiego człowieka, to dlaczego tego nie uczynił ?
Temat wątku a raczej pytania zadane na forum są powszechnie wałkowane, a wynikają z literalnego czytania Biblii.
ad1. Pan Bóg stworzył (w oryg. kreował) człowieka NA OBRAZ I PODOBIEŃSTWO... Wynika z tego jasno że jesteśmy powołani do stawania się obrazem i podobieństwem BOGA ŻYWEGO czyli nie jakimś sztucznym tworem. Stawianie pytania odnośnie tego czy Bóg mógł stworzyć człowieka od razu idealnego jest nie na miejscu bo jak sami widzimy że idealni nie jesteśmy, co wcale nie oznacza że być nie możemy. Wystarczy wykopać ze swojego życia Diabolosa, który wpisał się w naszą osobowość w nasze dziedzictwo ponieważ podaliśmy mu rękę. A w miejsce jego należy wlać Chrystusa = Nowego Człowieka nad którym diabolos nie ma mocy żadnej. To tak trywializując.
ad2=ad1
_________________ Do mrówki udaj się, leniwcze, patrz na jej drogi...
|
Pt maja 02, 2008 14:59 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Seweryn napisał(a): WaszJudasz napisał(a): wiesz,podobno Qetzalcoatl interesuje wielu ludzi.
co robi? -interesuje.
o wielkie nieba,jak to -interesuje? -przecież Go nie ma!!!
hmm...musi być gdzies w tym jakiś szwindel. Zapewniam cię że nikogo on nie interesuje prócz ciebie.Ateiści tak mają wymyślają rzeczy których nie ma ,a potem się tym interesują.
JA wyznaję Qetzalcoatl'a do ciężkiej cholery.
ale wszechoświecony Seweryn ma mne za ateusza...
|
Pt maja 02, 2008 15:05 |
|
 |
Seweryn
|
Użyszkodnik napisał(a): Seweryn napisał(a): Nie moge się martwic że nie darzy mnie uczuciem ktoś kto nie istnieje . Przecież Allah i Jahwe to ten sam bóg, więc sam sobie zaprzeczasz. Seweryn napisał(a): Zapewniam cię że nikogo on nie interesuje prócz ciebie. Mnie interesuje - argument rozbity. Seweryn napisał(a): Ateiści tak mają wymyślają rzeczy których nie ma ,a potem się tym interesują. Przecież Latający Potwór Spaghetti istnieje.
1)Niekoniecznie ,no chyba że udowodnisz
2)Zdaje ci się że cię interesuje
3)Oczywiście wczoraj jadłem spagfetti
_________________ Jestem po ślubie. Fotograf i kamerzysta z Koszalina których polecam http://www.akcjafilm.pl Videofilmowanie również super. Opinia moja i żony.
|
Pt maja 02, 2008 15:18 |
|
|
|
 |
No
|
Cytuj: 2)Zdaje ci się że cię interesuje
tobie się zdaje, że jemu się zdaje.
|
Pt maja 02, 2008 17:59 |
|
 |
Seweryn
|
No napisał(a): Cytuj: 2)Zdaje ci się że cię interesuje tobie się zdaje, że jemu się zdaje.
Tak ci się wydaje ?
_________________ Jestem po ślubie. Fotograf i kamerzysta z Koszalina których polecam http://www.akcjafilm.pl Videofilmowanie również super. Opinia moja i żony.
|
Pt maja 02, 2008 18:36 |
|
|
|
 |
Użyszkodnik
|
Seweryn napisał(a): 1)Niekoniecznie ,no chyba że udowodnisz Uśmiech... http://planetaislam.com/jezus/allah_w_biblii.html - ogólnie na tej stronce jest kilka tekstów mówiących, że Allah i Jahwe to ten sam bóg. Seweryn napisał(a): 2)Zdaje ci się że cię interesuje
Udowodnij 
_________________ "Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić." - Albert Einstein
|
Pt maja 02, 2008 19:09 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Seweryn napisał(a): 1)Niekoniecznie ,no chyba że udowodnisz
no!
trzeba pobrać próbki allacha i jahwe i to pod mikroskopem porównać.
wtedy będziesz mał pewność, kretynku, tak?
|
Pt maja 02, 2008 20:22 |
|
 |
NewDesign
|
Idiota napisał(a): Seweryn napisał(a): 1)Niekoniecznie ,no chyba że udowodnisz no! trzeba pobrać próbki allacha i jahwe i to pod mikroskopem porównać. wtedy będziesz mał pewność, kretynku, tak?
widze ze na forum ignorancja i egoizm zapuscily korzenie:/
|
Pt maja 02, 2008 21:41 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
co do cholery?
nowe wcielenie seweryna?
|
Pt maja 02, 2008 21:48 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
new design of seweryn??
czyli nowy głupszy seweryn!;)
|
Pt maja 02, 2008 21:49 |
|
 |
NewDesign
|
Idiota napisał(a): new design of seweryn??
Lubisz prowokować, prawda? A może nie jesteś zbyt bystry?
Jesteś trollem i to takim klasycznym 
|
So maja 03, 2008 8:08 |
|
 |
Seweryn
|
Idiota napisał(a): new design of seweryn??
Mimo, że starasz się mnie obrazić ,nie będę donosił na ciebie do moderacji, tak jak ty raczyłeś donosić na mnie .
To co piszesz zdradza tylko twoją frustrację i jest mi zupełnie obojętne ,bo kto by się przejmował opinią Idioty.
|
So maja 03, 2008 12:58 |
|
 |
hitman
|
NewDesign napisał(a): Idiota napisał(a): new design of seweryn??
czyli nowy głupszy seweryn!;) Lubisz prowokować, prawda? A może nie jesteś zbyt bystry? Jesteś trollem i to takim klasycznym 
Nie. Idiota jest przynęta na trolle. Właśnie jeden się złapał.
|
So maja 03, 2008 13:05 |
|
 |
NewDesign
|
hitman napisał(a): NewDesign napisał(a): Idiota napisał(a): new design of seweryn??
czyli nowy głupszy seweryn!;) Lubisz prowokować, prawda? A może nie jesteś zbyt bystry? Jesteś trollem i to takim klasycznym  Nie. Idiota jest przynęta na trolle. Właśnie jeden się złapał.
Może coś szerzej jaśnie Panie? 
|
So maja 03, 2008 13:29 |
|
 |
0bcy_astronom
|
Odnośnie tematu
1 Jest w stanie
2 Uczynił - chyba zapominasz o Matce Jezusa.
_________________ I pomyśleć, że na początku był tylko chaos... i komu to przeszkadzało?...
Tomasz Olbratowski.
|
Pt maja 16, 2008 12:55 |
|
|
|