A jeżeli Ziemia ma zaledwie 6000 lat?
Autor |
Wiadomość |
Anonim (konto usunięte)
|
 Re: A jeżeli Ziemia ma zaledwie 6000 lat?
Więc powiadasz mości Konradzie, że: 1. zegarek pojawił się na świecie od razu w takiej postaci w jakiej istnieje obecnie - zegarka elektronicznego, tak? Nie było form przejściowych w postaci zegarków mechanicznych ani klepsydr? 2. działanie zegarka opiera się na reakcjach chemicznych w roztworze wodnym? Powiedz Ty mi, misiu słodki, jak ty w ogóle wyobrażasz sobie molekułę, hm?
|
So sty 25, 2014 23:19 |
|
|
|
 |
fdghj
|
nie przyszło wam do głowy że miliony lat temu spadały na ziemię meteoryty bogate w promieniotwórcze skały i mutowały istniejące formy życia, które później przekazywały swoją wartość genetyczną tylko w procesie rozmnażania i dlatego nie jest w stanie nic już ewoluować a pod wpływem promieniowania tak
|
So sty 25, 2014 23:20 |
|
 |
konradgorski
|
Już odpowiadam ''koty'' zostały stworzone tak jak i inne zwierzęta czy też bakterie i owady oraz wszystkie żyjące istoty przez inteligentną osobę.
|
So sty 25, 2014 23:21 |
|
|
|
 |
fdghj
|
molekuły można tłumaczyć tylko tym co się widzi i wie, jak myśli
|
So sty 25, 2014 23:23 |
|
 |
fdghj
|
inteligentną osobę czyli?
|
So sty 25, 2014 23:24 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
To ta inteligentna osoba musiała być niezłym kawałem sk... tworząc przywry, tasiemce, owsiki, pluskwy, wszy...
Ostatnio edytowano So sty 25, 2014 23:25 przez Anonim (konto usunięte), łącznie edytowano 1 raz
|
So sty 25, 2014 23:25 |
|
 |
konradgorski
|
Ok rodzaju nie gatunku przepraszam ale to takie oczywiste. Ptaki wykluły się z jajek gadzich a kość ogonowa jest ubocznym efektem procesu ewolucji. Pomyślałem że tym którzy wierzą w tą bajkę dla dorosłych powinno się tą kość usuwać gdyż jest zbędna. Pozdrawiam Was. Będę się modlił do Jezusa.
|
So sty 25, 2014 23:25 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
konradgorski napisał(a): Już odpowiadam ''koty'' zostały stworzone tak jak i inne zwierzęta czy też bakterie i owady oraz wszystkie żyjące istoty przez inteligentną osobę. Co nijak nie wyklucza teorii ewolucji. Znasz pojęcie kreacjonizmu ewolucyjnego? konradgorski napisał(a): Pomyślałem że tym którzy wierzą w tą bajkę dla dorosłych powinno się tą kość usuwać gdyż jest zbędna. To też nie wyklucza teorii ewolucji, a raczej jest argumentem za nią. W ewolucji został zatracony ogon, niemniej trzeba czasu aby zniknął całkowicie - ewolucja niczego nie robi "hop siup" tylko stopniowo. ErgoProxy napisał(a): To ta inteligentna osoba musiała być niezłym kawałem sk... tworząc przywry, tasiemce, owsiki, pluskwy, wszy... Grzech pierworodny... fdghj napisał(a): nie przyszło wam do głowy że miliony lat temu spadały na ziemię meteoryty bogate w promieniotwórcze skały i mutowały istniejące formy życia, które później przekazywały swoją wartość genetyczną tylko w procesie rozmnażania i dlatego nie jest w stanie nic już ewoluować a pod wpływem promieniowania tak CO?!?!?! Możesz wskazać badania naukowe, z których powyższe wynika? fdghj napisał(a): Inteligentną osobę czyli? Boga.
Ostatnio edytowano So sty 25, 2014 23:31 przez Anonim (konto usunięte), łącznie edytowano 1 raz
|
So sty 25, 2014 23:28 |
|
 |
fdghj
|
nie wiem jak można upierać się cały czas przy stwierdzeniach wynikających z własnego postrzegania rzeczywistości, ludzie gdyby tak żyli nie stworzyliby nigdy nic po za paleniem ognisk w jaskiniach
|
So sty 25, 2014 23:30 |
|
 |
Soul33
Moderator
|
gaazkam napisał(a): Możesz wskazać badania naukowe, z których powyższe wynika? Podobne rzeczy twierdził Fred Hoyle ale to było już dawno. Pisał o tym pilaster na blogu: http://pilaster.blog.onet.pl/2010/09/30 ... arwinizmu/
_________________ Don't tell me there's no hope at all Together we stand, divided we fall ~ Pink Floyd, "Hey you"
|
So sty 25, 2014 23:32 |
|
 |
fdghj
|
mogę obszar skażony po wybuchu reaktora w czarnobylu skaził wszystko w promieniu zasięgu promieniowania i powstały nowe formy życia czyli zmutowani nie podobni do ciebie ludzie, wyglądali inaczej i nawet inaczej widzieli a co za tym idzie myśleli, rozumiesz jak kot i tygrys
|
So sty 25, 2014 23:34 |
|
 |
fdghj
|
dowodem że nowe formy życia jest zmutowane ludzkie dna czyli już się tacy rodzili, można zrozumieć to oczywiste
|
So sty 25, 2014 23:35 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Z równym powodzeniem twierdzę teraz, że Twoje twierdzenia wynikają z Twojego własnego postrzegania rzeczywistości i z niczego więcej. W szczególności twierdzenie, że znasz się na egzorcyzmach lepiej niż księża i psychiatrzy. Na marginesie, stworzenie czegokolwiek przez człowieka odbywało się za pośrednictwem jego postrzegania rzeczywistości. Aby zbudować łuk, jaskiniowiec musiał zauważyć (spostrzec), że niektóre liany są sprężyste, a kij nadaje się jako stabilizator, a odpowiednio spreparowany patyk ma szansę lecieć w miarę prosto... Cytuj: mogę obszar skażony po wybuchu reaktora w czarnobylu skaził wszystko w promieniu zasięgu promieniowania i powstały nowe formy życia czyli zmutowani nie podobni do ciebie ludzie, wyglądali inaczej i nawet inaczej widzieli a co za tym idzie myśleli, rozumiesz jak kot i tygrys Szalejesz... Proszę o zdjęcia takich ludzi, itd. Skąd czerpiesz taką "wiedzę"? Nie zauważasz, że porównanie mojego rozumowania do kota i tygrysa jest nieco obraźliwe?
|
So sty 25, 2014 23:37 |
|
 |
fdghj
|
niczego nie porównuję dla mnie to po prostu oczywiste, bóg musiałby również zaplanować narodziny nowego człowieka czyli wyrzec się obecnego, czyli taki jego kolejny chory pomysł, wpisz w goglach mutacje w skutek wybuchu reaktora atomowego w czarnobylu
|
So sty 25, 2014 23:42 |
|
 |
fdghj
|
i nie porównuj już proszę i nie uzasadniaj, to samo można znaleźć w ziemi czyli pierwiastki promieniotwórcze, tak jest i tyle, bóg nie istniał i tyle, równie dobrze można powiedzieć że podczas wielkiej powodzi jedyny nie zatopiony teren jest arką noego, można bez końca odnosić się w taki sposób do każdej ksiązki na ziemi, małe dzieci uważają czasami że wróżka i magia uczestniczy w tworzeniu świąt wiem to od nich mimo że wiedzą o bogu, to akurat ich przemyślania traktuje całkowicie poważnie reszty uczą je dorośli
|
So sty 25, 2014 23:48 |
|
|
|