Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pt sie 15, 2025 5:24

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 243 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 17  Następna strona
 ATEIZM? zapraszam gorąco! 
Autor Wiadomość

Może chcą po prostu przekonać wierzących, że Boga nie ma, czy cóś :?: 8) :D

ToMu, ateiści, neopoganie i cała reszta naszej ekipy z białego jeepa nie ma zamiaru w przeciwieństwie co do niektórych(nie będe wymieniał z imienia i z nazwiska bo mi kolejnego posta usuną) przekonywać do słuszności swoich racji(w każdym mąc razie sie z takimi nie spotkałem)

Cz cze 22, 2006 18:18

Skoro nie macie zamiaru to poco zadajecie tyle pytań, stawiacie tyle twierdzen i przytaczacie tyle cytatów wyrwanych z kontekstów?

Zauważcie jedną rzecz!To zwykle wy się pytacie a my dajemy zAWSZE odpowiedzi(o czymś to świadczyAlbo o waszym niedoinformowaniu albo o naszej racji). to my stawiamy kropke na końcu a wy co najwyżej przytaczacie kolejne twierdzenia i cytaty na które my znowu odpowiadamy. tak można w nieskończoność .. roztropni po kilku postach powinni zauważyć tę zależnośc i wyciągnąć wnioski

Cz cze 22, 2006 18:49

My pytamy wy dajecie odpowiedzi, bo my widzimy niejasnosci i wydaje nam się że wy ich czasami albo dostrzegacie nadmiar albo wcale ich nie widzicie. Ale jakbyscie wy nas spytali a nie walili teksty typu"zostaw tego pogańskiego Szatana Jezus cie kocha!!!" to też bysmy wam odpowiadali...

Cz cze 22, 2006 18:57

ale zauważ ze my te pseudo-nieścisłości zawsze wyjaśniamy ... i co i okazuje ze to wcale nie są nieścisłości

Cz cze 22, 2006 19:00

no jakoś od niektórych nie słyszałem wyjasnień na pewne nurtujące mnie sprawy...

Cz cze 22, 2006 19:08

odemnie też byś pewnie nie usłyszał gdybym nie miał tyle wolnego czasu który wole spedzić na forum;p

Cz cze 22, 2006 19:19

wozz jesteś katolikiem? Bo jakoś z Twoich wypowiedzi nie wynika to :D

:?
Nie wierzę w bogów, nie wyznaję żadnej religii żeby był jasne.Poglądy na KRK mam dosyć sprecyzowane.

Grygor: Nie powiedziałbym ,że to katolicy stawiają na tym forum kropkę nad i. Przeważnie nie następuje żadne rozstrzygnięcie.

Poganin: Nie wiem jak Ty ale ja jak jestem na jakimś forum to po to żeby przekonywać do swoich poglądów. A nawet jak nie przekonam to przynajmniej przetestuję swoje argumenty w praktyce. Poza tym to tobie chyba bliżej do teizmu niż do ateizmu (na czym polega twoja religia ?- pytam z ciekawości)

Cz cze 22, 2006 20:48

Nie jestem ateista ani deista tylko rodzimowiercą. Zreszta nie chce mi sie wypisywać. Ale jeżeli chcesz kogos przekonywac to nie tekstami typu "Jezus cie kocha" chyba? Ja na tym forum jestem po to aby wymieniać poglądy...

Cz cze 22, 2006 20:54

Nie dochodzimy do jasnego roztrzygnięcia poniewaz tuż przed zmieniany jest temat:PPPP (normalny odruch aby nie dojsc do momętu w którym trzeba komuś przyznać racje) Pytanie tylko kto ten temat zmienia:D ? czy ja wyjasniając czy coniektóży co raz pytając o co innego:P:P
PZDR:P

Cz cze 22, 2006 20:56

Nie jestem ateista ani deista tylko rodzimowiercą. Zreszta nie chce mi sie wypisywać. Ale jeżeli chcesz kogos przekonywac to nie tekstami typu "Jezus cie kocha" chyba? Ja na tym forum jestem po to aby wymieniać poglądy...

Ale w co wierzą rodzimowiercy? Chyba w jakichś bogów (jak rdzenni słowianie- Perun, Swaworżyc itp.)? Nie możesz być ani ateistą ani deistą bo to jest podział zupełny. Bóg nie może "trochę" istnieć. Jako ateista raczej nie używam tekstów " Jezus Cię kocha":). Wymieniliśmy właśnie poglądy zgodnie z twoim życzeniem:)

Cz cze 22, 2006 21:26

Ale w co wierzą rodzimowiercy? Chyba w jakichś bogów (jak rdzenni słowianie- Perun, Swaworżyc itp.)? Nie możesz być ani ateistą ani deistą bo to jest podział zupełny. Bóg nie może "trochę" istnieć. Jako ateista raczej nie używam tekstów " Jezus Cię kocha":). Wymieniliśmy właśnie poglądy zgodnie z twoim życzeniem:)

Z tym "Jezus cie kocha to chodzi mi o teksty tego typu. Ano wierze w tych bogów co rdzenni słowianie ;)

Pt cze 23, 2006 7:15

"Jezus cie kocha" - bez wzgledu na to czy twierdzenie to jest prawdziwe czy nie, przeze mnie jest zaliczane do nowomowy i nie od tego powinno sie zaczynać nawracanie bo dla ateisty moze to brzmiec nie wiem czy dobrego słowa uzyje - egzaltowanie.
jak juz pisaem nie roumiem tej historii o raju i stad cala reszta jak na razie jest dla mnie nie zrozumiała

Pt cze 23, 2006 9:02

Skąd w tobie tyle nienawiści?

A czy pluję na ciebie i wyzywam cie od najgorszego prowadząc z TOBĄ dyskusję, że tak myślisz. Czy ktoś, kto ma trochę bardziej radykalne poglądy i je wyraża musi być według ciebie pełnym nienawiści krwiopijcą?

Jedną z twoich wartości(a nie koniecznie moich) jest tolerancja, wiec czegoś tu nie rozumiem.

Cytuj:
Chyba ,że wzbudzają one w tobie odrazę?

Tolerancja - według mnie - to pojęcie względne, wiec - według mnie - nie jest żadną wartością. Co do innych to się mogę zgodzić, mniej wiecej.

Cytuj:
NIE WYSĘPUJE W WIELU OSOBACH ANI NIE JESTEM TWOIM TOWARZYSZEM PARTYJNYM WIĘC NIE PISZ DO MNIE NA "WY"!!

Skąd w tobie tyle nienawiści?

A po drugie to kierowałem to do ciebie i innych wiec nie pisz WY, bo tekst był kierowany do osoby oraz grupy osób a nie tylko do grupy.

Cytuj:
To jest pokój " Wierzyć, nie wierzyć ?" jakbyś niezuwarzył i jest on przeznaczony do takich dyskusji.

Tylko, jaki ma to sens, ponieważ zarówno ty nie możesz mnie zrozumieć jak i ja ciebie, bo gdyby było inaczej to, po co te wszystkie kłótnie.

Cytuj:
"Bełkot oparty na logice"??? :o :o :o

Argument w postaci " :o :o :o " do mnie nie przemawia.

Cytuj:
A dyskusja z tobą to chyba rzeczywiście do niczego nie prowadzi

Nawzajem.

Cytuj:
Skoro to tak cie dotknęło, to widocznie utożsamiasz sie z ateistami. Inaczej bys się tak nie oburzał. Widocznie coś w tym jest. <= To jest ironia jakbyś nie zauważył.

Oby tylko jedna ironia. Co mnie miało dotknąć?

Cytuj:
A co ma piernik do wiatraka?

W skład piernika wchodzi mąka która jest wytwarzana w młynie. :lol: ;)

Cytuj:
Reżim to zbrodnicz forma rządów (ludobujstwa, prześladowania itd.). Chyba nie kwestionujesz ,że ZSRR było państwem zbrodniczym?

Nie kwestionuje, ale był oparty w głównej mierze na niewierze, która jest podstawą twojego światopoglądu jako ateisty.

Cytuj:
ja nie czytałem, a Ty?

A jak myślisz?

Cytuj:
żebyś lepiej zrozumiał jego absurdalność

Tak jest.! (salut)

Cytuj:
Wierzysz w ufo?
1. Jeśli nie, to jesteś ateistą bo to typowe dla takich jak wy liberałow. W końcu wozz nie wierzy w ufo i jest ateistą = związek jet oczywisty
2. Jeśli tak to jesteś sekciarskim scjentologiem jak ludzie twojego pokroju. W końcu Tom Cruise wierzy w ufo i jest scjentologiem = związek jet oczywisty.

A co to jest UFO?

Widzisz myślałeś ze ci wyjdzie a zapomniałeś o trzecim punkcie, tym samym nie muszę odpowiadać na twoje punkty i wybierać, ponieważ mogę to ominąć pytaniem jak wyżej. ;)

Pt cze 23, 2006 11:42

Każdy wierzący jest dobry ?

;)

Pt cze 23, 2006 16:32

Na forum ateistycznym działa dość aktywna grupka teistów broniacych religii i nieutannie siejących zwątpienie lub częściej rozbawienie wśród ateistów. Myśle, żę jeśli ktoś czuje że odnalazł prawde, pragnie się z nią podzielić z innymi ludźmi, tez by oni prawdę posiedli. A prawa ateistyczna wyzwala umysł z wielu "łańcuchów". Oczywiście z ateistycznego punktu widzenia.
Pozdrawiam

Pt cze 23, 2006 16:32
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 243 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 17  Następna strona