Autor |
Wiadomość |
tanie_wino
|
 Re: Piekło nie istnieje!
noOne napisał(a): tu na ziemi cierpienie to jest pikuś.. ani namiastka cierpienia piekielnego, wiecznego i bez nadziei na koniec..
potworna męka wieczna, bez końca.. Chwalmy więc Pana! Alleluja! Przyjdź Chryste! Niech poleje się krew grzeszników, niech nastanie czas zemsty!
_________________ pajacyk.pl
|
Pt maja 04, 2012 0:03 |
|
|
|
 |
Ukasz
|
Cytuj: Biblia mówi żeby odłupać sobie oko. Co tu się zastanawiać? - Do tego fragmentu jest przypis, który wyjaśnia o co chodzi. Gdybyś pisał w dobrej wierze, nie podawałbyś skrajnych przykładów. Co do wątku: Gdy mój ojciec mówi mi, żebym nie przechodził na czerwonym świetle, bo rozjedzie mnie samochód to nie myślę: Ciekawe czy mówił prawdę, a może to taka przenośnia? Cytuj: Chwalmy więc Pana! Alleluja! Przyjdź Chryste! Niech poleje się krew grzeszników, niech nastanie czas zemsty! - to nie czas zemsty tylko konsekwencji czynów które dobrowolnie popełniłeś: moja zapłata jest ze mną, by każdemu tak odpłacić, jaka jest jego pracaAp 22,12
_________________ Zatem się nie ukryje, kto mówi niegodziwie, i nie ominie go karząca sprawiedliwość - Mdr 1,8
|
Pt maja 04, 2012 8:06 |
|
 |
Kris65
|
Cytuj: moja zapłata jest ze mną, by każdemu tak odpłacić, jaka jest jego praca A tej porządnej,uczciwej pracy w naszych realiach coraz mniej 
_________________ Zdrowego rozsądku życzę...
|
Pt maja 04, 2012 9:22 |
|
|
|
 |
Ukasz
|
Tzn?
_________________ Zatem się nie ukryje, kto mówi niegodziwie, i nie ominie go karząca sprawiedliwość - Mdr 1,8
|
Pt maja 04, 2012 9:46 |
|
 |
lublin33338
|
noOne napisał(a): tu na ziemi cierpienie to jest pikuś.. ani namiastka cierpienia piekielnego, wiecznego i bez nadziei na koniec..
potworna męka wieczna, bez końca.. Zastanów sie co wypisujesz. Kara " bez końca" nie ma sensu. Z drugiej strony nie powinieneś interpretować zapisów w Biblii dosłownie. A tak w ogóle piszesz o tej karze z takim przekonaniem jakbyś już był w tym piekle i tego wszystkiego doświadczył.
|
Pt maja 04, 2012 16:25 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
"Piekło nie istnieje, a diabła nie ma"; to zwycięstwo diabła. Diabeł się cieszy, że są ludzie, którzy nie wierzą, że istnieje piekło i szatan.
|
Pt maja 04, 2012 18:20 |
|
 |
noOne
|
lublin33338 napisał(a): Zastanów sie co wypisujesz. Kara " bez końca" nie ma sensu. skąd zaczerpnąłeś to przekonanie ? to jest dogmat - kara wieczna Cytuj: A tak w ogóle piszesz o tej karze z takim przekonaniem jakbyś już był w tym piekle i tego wszystkiego doświadczył. bo są ludzie którym Bóg pozwolił widzieć piekło, po to aby przekazali to braciom i siostrom swoim, zapoznałem się co najmniej z kilkoma świadectwami wizji piekła, Ciebie również zachęcam, to daje kopa..
_________________ Króluj nam Chryste ! http://www.duchprawdy.com http://sacerdoshyacinthus.wordpress.com
|
Pt maja 04, 2012 19:18 |
|
 |
Kris65
|
 bo są ludzie którym Bóg pozwolił widziećRe: Piekło nie istni
Cytuj: bo są ludzie którym Bóg pozwolił widzieć piekło, Ja już na ziemskim padole widzę piekło 
|
Pt maja 04, 2012 19:33 |
|
 |
noOne
|
czyli nic nie widzisz.. 
_________________ Króluj nam Chryste ! http://www.duchprawdy.com http://sacerdoshyacinthus.wordpress.com
|
Pt maja 04, 2012 19:39 |
|
 |
Kris65
|
Cytuj: czyli nic nie widzisz.. Dlaczego? Życie ziemskie to koszmar dla wrażliwych,śmierć to ukojenie 
|
Pt maja 04, 2012 19:49 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
noOne napisał(a): bo są ludzie którym Bóg pozwolił widzieć piekło, po to aby przekazali to braciom i siostrom swoim, zapoznałem się co najmniej z kilkoma świadectwami wizji piekła, Ciebie również zachęcam, to daje kopa.. Uhmm..odrzucającego od wiary, jeśli myślisz o świadectwach typu Kathryn Baxter które miałam nieprzyjemność czytać przed momentem. Coś dla 'myślących inaczej'  : "A czym jest istota potępienia? Istoty takiego stanu nie znamy do końca, bo jest to jedna z wielkich tajemnic wiary, ale myślę, przybliżamy się do jej rozumienia, gdy myślimy o radykalnej samotności. Tak radykalnej, że samotny być może nawet nie wie i nie chce wiedzieć, że jest samotny. Bo gdyby wiedział i odczuł jej ból, to pewnie chciałby z niej wyjść - i to byłby koniec piekła. Marek Rosłoń SJ" Nie chce wiedzieć, tak jak alkoholik nie chce wiedzieć, że jest rzeczywistość bez alkoholu. Jest nieszczęśliwy, ale nie chce się pozbawić/żyć bez źródła swojego nieszczęścia.
|
Pt maja 04, 2012 21:31 |
|
 |
Rafka
|
Ależ się rozpisują, dyskutują. Piekło jest. koniec kropka
|
Pt maja 04, 2012 21:37 |
|
 |
twbolek
|
Rafka napisał(a): Ależ się rozpisują, dyskutują. Piekło jest. koniec kropka A ty skąd to wiesz? Chuck Norris jesteś?
|
Pt maja 04, 2012 21:42 |
|
 |
Rafka
|
twbolek napisał(a): Rafka napisał(a): Ależ się rozpisują, dyskutują. Piekło jest. koniec kropka A ty skąd to wiesz? Chuck Norris jesteś? z Chuckiem się nie biłam  z reszta nie przepadam za filmami z jego udziałem Jest wyraźnie napisane w PŚ o piekle. Siostra Faustyna tez na ten temat pisze.
|
Pt maja 04, 2012 21:53 |
|
 |
tanie_wino
|
gita napisał(a): "Piekło nie istnieje, a diabła nie ma"; to zwycięstwo diabła. Diabeł się cieszy, że są ludzie, którzy nie wierzą, że istnieje piekło i szatan. A dlaczego się cieszy? Dlaczego Bóg miałby tak nienawidzić ludzi, i ułatwiać sprawę szatanowi. Bo wg Pisma do szatana modlić się nie trzeba, ani nawet wierzyć w niego nie trzeba, żeby po śmierci trafić do jego królestwa. Wystarczy tylko nie dać wiary w boskość i zmartwychwstanie Jezusa i już po człowieku..., już szatan się cieszy. To delikatnie pisząc - świństwo. noOne napisał(a): bo są ludzie którym Bóg pozwolił widzieć piekło, po to aby przekazali to braciom i siostrom swoim,... Bóg jakby był uczciwy, to każdemu dałby poznać co może stać się z nim po śmierci. Dlaczego niby jednym miałby pokazywać, a innym nie. Ja też chcę wiedzieć czy jest i jakie jest niebo i piekło, dlaczego mam brać to na wiarę? Jak się dowiem to łatwiej będzie mi na coś się zdecydować. Wieczność to za daleko idąca konsekwencja żeby decydowała o niej wiara/brak wiary, albo jeden ciężki niewyspowiadany grzech. Toż to jakaś koszmarna niesprawiedliwość. Cytuj: zapoznałem się co najmniej z kilkoma świadectwami wizji piekła,Ciebie również zachęcam, to daje kopa.. Ja się z kilkoma zapoznałem i rzeczywiście dostałem kopa, w stronę ateizmu 
_________________ pajacyk.pl
|
So maja 05, 2012 0:12 |
|
|
|