Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Wt lis 04, 2025 21:51

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 2487 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49 ... 166  Następna strona
 Homoseksualizm 

Czy jesteś za legalizacją związków homoseksualnych?
Tak 39%  39%  [ 136 ]
Nie 57%  57%  [ 199 ]
Nie mam zdania 5%  5%  [ 17 ]
Liczba głosów : 352

Homoseksualizm 
Autor Wiadomość
Rofl. Ot przeinaczyles ateizm moj drogi. I pomysliles sie bardzo. Proponowalbym przemyslec co piszesz, zanim walniesz taka bzdure, bo po pierwsze sie osmieszasz, a po drugie obrazasz ludzi.

Masz prayklad: Polska, Niemcy, Francja, Anglia, Wlochy, Grecja, Stany, Kanada... wymieniac dalej?

Czy w tych krajach wierzacy jest zmuszony do zrobienia czegos sprzecznego z jego wiara, pod kara ustawowa. Nie wydaje mi sie.

Tak wiec nie obrazaj mnie takimi tekstami, bo wykazujesz sie pozalowania godnym brakiem inteligencji i szacunku, a oczekujesz go od innych. Ja okazuje Ci szacunek jako wierzacemu, a Ty nie chcesz okazac go mi i mnie obrazasz. Oto prawdziewie katolicka postawa, tak bardzo promowana wszak przez jana Pawla II.

Popisales sie, gabrielu. Na szczescie znam jeszcze innych chrzescijan i Twoj obraz nie wplynie na moja ogolna ocene Twojej wiary. I dobrze, bo strasznie by obnizyl jej ocene w moich oczach.

Crosis

Pt sty 06, 2006 18:03

Jest okreslona grupa ludzi w ktorej 95 % reprezetuje okreslona wizje rozwoju spolecznego....i 5 % grupa ludzi ktorej niektore poglady nie zgadzaja sie z reszta
W tym momencie co sie dzieje ? Otoz o ile poglady 5 % mniejszosci sa zgodne z 95 % wiekszoscia wszystko jest cacy z chwila kiedy nie sa zgodne 95 % wiekoszosc realizuje swoj cel , i co najwyzej ignoruje poglad 5 % mniejszosci ( i to jest ta tolerancja o ktorej pisze ) kiedy nie moze sie z nia dogadac co do rozwoju spolecznego

Ty z kolei twierdzisz ze skoro 5 % mniejszosc sie nie zgadza w jakis sprawach z 95 % wiekszoscia ,to ma prawo veta ..i 95 % wiekszosc musi sie podporzadkowac , czy tak ?????

Pt sty 06, 2006 18:29

wierzacy jest zmuszony do zrobienia czegos sprzecznego z jego wiara, pod kara ustawowa. Nie wydaje mi sie

Oczywiscie ze tak...np akceptowac homoseksualizm jako niepatologiczne zachowanie choc biblia mowi zupelnie innaczej

Pt sty 06, 2006 18:42
Nie dyskutuj z glupcem bo ludzie moga nie zauwazyc roznicy.

poczytaj gabrielu moje posty, przemysl je, potem przeczytaj jeszcze raz, ze zrozumieniem, potem przemysl, a potem cos do mnie napisz, ok?

Crosis

Pt sty 06, 2006 18:56

Poza tym rozmawialismy ogolnie o panstwach wyznaniowych. Wybacz, ale slowo wyznanie ma dla mnie wieksze znaczenie, niz chrzescijanstwo. A wiec panstwa islamskie - co powiesz?

Aha czyli jak jeden wierzy zacnemu czlowiekowi i prawdziwemu Bogu a drugi zbrodniarzowi , pedofilowi i awanturnikowi Mahometowi i jego zasadom moralnym to trzeba dac ich do wspolnego wora..wszak obaj sa wierzacy tak ???
Bardzo interesujacy poglad...nie osmieszaj sie Crois

Cytuj:
Poza tym mowie tak zawsze: panstwo wyznaniowe jest sprzeczne z idea rownosci wobec prawa. Dlatego jestem przeciwny. Niewazne jaka religia mialaby dominowac

Pokaz mi wiec inne chrzesciajnskie panstwo w ktorym kosciol w ostatnim 200 latach mial wladze totalitarna ??? to bedziesz mial prawo kosciol oskarzac o totalitaryzm

Twoja moralnosc jest taka...chocby w 200 mln panstwie chociaz jeden zyl ateista , to panstwo ma byc neutralne swiatopogladowo

Pytam sie co to jest ? Zadza wladzy ? egoizm ? pycha czy bezdenna wiara w ateistyczna nieomylnosc ???

Pt sty 06, 2006 18:57

Coz, stare przyslowie mowi:
Nie dyskutuj z glupcem bo ludzie moga nie zauwazyc roznicy.

poczytaj gabrielu moje posty, przemysl je, potem przeczytaj jeszcze raz, ze zrozumieniem, potem przemysl, a potem cos do mnie napisz, ok?

Crosis

No coz, stare przyslowie mowi tez jak komus brak argumentow siega po inwektywy...to tutaj dosc popularne zjawisko

Pt sty 06, 2006 18:58

Odnośnie ewolucji świata :
Pod jakim kolwiek nie miał by być lepszy względem, ważne jest by nie był to wzgląd urojony ( czyli nieistniejący ).

Odnośnie eutanazji :
Może i było by to sensowne gdyby bóg istniał i był taki jak twierdzisz.
Do póki nie stwierdze jego obecności twój punkt widzenia wydaje mi się majakami szaleńca lubiącego poprostu torturować bezbronnych.

Czasem człowiek może zmienić zdanie , a czasem tego nie dożywa.
Zeby zmienić musi przeżyć. A są sytuacje beznadziejne.

W porównaniu z rodzinnymi domami dziecka rozwiązanie adopcyjne jest lepsze bo tańsze.
Pary homoseksualne nie żądają kasy za adoptowane dziecko. Nie traktują tego jak sposobu zarabiania na życie kosztem wychowanków.

Problemy w wychowaniu dzieci przez rodziny homoseksualne mogą wynikać z dominacji światopoglądowej chrześcijaństwa np.
Wygląda na to że kościół obarcza ich winą za problemy które sam stworzył.

Dziwi cię dlaczego 5 % ateistów mówi 95 % polaków jak ma postępować.
Jeśli spojrzeć na sprawe z serszego punktu widzenia to na świecie katolicyzm nie jest dominującą religią . Ma kilku konkurentów do tego tytułu.
Jeśli sprzeczne doktryny religijne prowadzą do konfliktu to kto ma być rozjemcą.
Wydaje mi się że ktoś kto wszystkie religie traktuje tak samo.
Doskonale się do tej roli nadajemy.

Odnośnie zmuszania do czegokolwiek to jak to mówią o wolnej woli :
Bóg dał kościół wzioł.

Twój bóg i twoje autorytety ( typu papierz ) to tylko twoje autorytety.
Dla innowierców to nie są tak kryształowe ucieleśnienia dobra jak dla ciebie. Niektórzy wkładają ich do wora ze wszystkim co najgorsze.

Pytasz o przykłady totalitaryzmów prokościelnych. Już ci pisałem , ale jach chcesz to Ci wkleje z tematu : Kara za brak prezentu:
Można by się kłucić czy KK nie miał poważniejszej wpadki w ubiegłym stuleciu. Choćby poparcie Musoliniego , akceptacja Hitlera na gruncie politycznym ( Konkordat z III Rzeszą ).
Reżimy Franko czy Pinocheta
Czy istnieje bardziej totalitarny kraj w Europie ( wliczając Rosje ) niż atykan.
Praktycznie wszystkie inne monarchie są tylko dekoracją bez politycznego znaczenia.
Papierz to ostatni w Europie władca absolutny.

Państwo powinno być neutralne światopoglądowo nie żeby mógł w nim żyć ateista ale by mógł żyć każdy innowierca.
Nie wynika to z chęci władzy ponieważ neutralność niczego nie nażuca.
Nie wynika to z egoizmu tylko z altruizmu wobec przedstawicieli innych poglądów niż dominujące.
Nie wynika to z wiary we własną nieomylność tylko ze zdolności myślenia.

Condor !

Styczność z KK to najlepsze co może spotkać każdą cywilizacje .... .
To najweselszy tekst jaki przeczytałem na tym forum.
Szkoda że tak niewielu indian pozostało by docenić jego wesołość.
Szkoda że muzułmanie są tak wkużeni że niechcą z chrześcijanami gadać.
Szkoda że żydzi nie czytali napisów na Niemieckich pskach w oświęcimiu , pewnie było by im weselej umierać.
itd.

Ludzie obawiają się państwa wyznaniowego ponieważ mieli już okazje przetestować ten system rządów.

Watykan to praktycznie ostatnia ostoja feudalizmu w europie.
Czy istnieje nurt filozoficzny bardziej totalitarny niż religia.
Problem wszystkich innych totalitaryzmów polegał na tym że uczynił z jakiejś idei wiare religijną ( dogmatyczną ).

Ileż trzeba mieć fanatyzmu by czynić to co wierzący.

Pt sty 06, 2006 20:46

Odnośnie ewolucji świata :
Pod jakim kolwiek nie miał by być lepszy względem, ważne jest by nie był to wzgląd urojony

Chrzescianski model jest jak najbardziej nie urojony bo jest od 2000 lat .

Cytuj:
Może i było by to sensowne gdyby bóg istniał i był taki jak twierdzisz.
Do póki nie stwierdze jego obecności twój punkt widzenia wydaje mi się majakami szaleńca lubiącego poprostu torturować bezbronnych.

To jest to Twoj punkt widzenia.Moj jest inny i jestem w zdecydowanej wiekszosci
Cytuj:
W porównaniu z rodzinnymi domami dziecka rozwiązanie adopcyjne jest lepsze bo tańsze.

Oczywiscie o tych negatywnych skutkach adopcji dzieci ( o ktorych pisalem i podawalem linki ) przez homo juz nie wspominasz
Wazniejszy jest dla Ciebie rachunek ekonomiczny
Cytuj:
Dziwi cię dlaczego 5 % ateistów mówi 95 % polaków jak ma postępować.
Jeśli spojrzeć na sprawe z serszego punktu widzenia to na świecie katolicyzm nie jest dominującą religią . Ma kilku konkurentów do tego tytułu.
Jeśli sprzeczne doktryny religijne prowadzą do konfliktu to kto ma być rozjemcą.
Wydaje mi się że ktoś kto wszystkie religie traktuje tak samo.
Doskonale się do tej roli nadajemy.

Ha ha ..a tos mnie ubawil ta teoria :)
Cytuj:
Twój bóg i twoje autorytety ( typu papierz ) to tylko twoje autorytety.
Dla innowierców to nie są tak kryształowe ucieleśnienia dobra jak dla ciebie

Podaj mi lepsze i bardziej wg ciebie krysztalowe autorytety
Cytuj:
Czy istnieje bardziej totalitarny kraj w Europie ( wliczając Rosje ) niż atykan

No to sobie porownaj totalitarny Watykan ( jako przyklad totalitaryzmu chrzescianskiego ) i totalitarna korea Pln ( jako przyklad totalitaryzmu ateistycznego )

Cytuj:
Papierz to ostatni w Europie władca absolutny.

I co z tego , i ostatni kraj w europie gdzie nie ma burdelu w zarzadzaniu nim

Cytuj:
Państwo powinno być neutralne światopoglądowo nie żeby mógł w nim żyć ateista ale by mógł żyć każdy innowierca

Tak tylko ze jesli 95 % jest katolikow to nie moga dominowac zasady opierajace sie na 5 % ateistow ..jesli katolikom te zasady nie odpowiadaja
Mam na mysli stosunek do homoseksualizmu

Pt sty 06, 2006 21:18

Chrześcijański model może i nie był najgorszy ale niektórzy twirdzą że się nieco zdezaktualizował.

Masz racje że jesteś w zdecydowanej większości.
Nie życze Ci jednak byś doświadczył negatywnych skutków swego stanowiska.

Do linków się nie odnosiłem bo nie władam językami.
Możesz mi streścić najważniejsze wątki ?

Ciesze się że cię ubawiłem , bo śmiech to zdrowie.
Ja nikomu niczego nie narzucam , poza zakazem niepotrzebnego krzywdzenia innych ludzi.

W Polsce bardzo szanuje Szyszkowską i Staszewskiego ( Kazika ).
Ja w ogóle staram się szanować ludzi o ile to możliwe.Dla mnie niema autorytetów niepodważalnych.
W pewnych kewstiach szanuje np Wojtyłe , w innych go potępiam.
Szanuje w pewnych sprawach Jezusa , i Lenina , Marksa i Engelsa.
Wyobraź sobie że istnieją cechy za które szanuje Urbana.
Jak dobrze poszukać to nie istnieje absolutne zło.
Z szacunku dla człowieka wynika zaś poszykiwanie prawdy stojącej za ich argumentami.

Trudno mi teraz wartościować kryształowość autorytetów.
W każdym razie wojtyła miał kilka wpadek.

Jeśli by Watykan przyjął odpowiedzialność za swoich ludzi ipostanowił być samowystarczalny ( a nie pijawką jak obecnie ) można by je porównywać jako państwa.
Cech wspólnych jest kilka :
Kult władcy.
Przekonanie o jego nieomylności w kwestiach światopoglądowych.
Wszechobecna propaganda.
Podporżądkowanie ideologii każdej dziedziny życia.
Żądanie absolutnego podpożądkowania władzy
Definiowanie dobra wogóle jako swojego państwa i ideologii.
Nieliczenie się z odczuciami obywateli

To że totalitaryzm watykanu nie jest tak uciążliwy nie zmienia faktu że jest.
Ty z kolei porównaj sobie życie na zateizowanym zachodzie z życiem w krajach ultrakatolickich.
Czy przypadkiem nie zachodzi żależność że im lepsze życie tym mniej religii. A im więcej tym gożej.
Ale zapomniałem że ty inaczej definiujesz dobro.

Więc wróćmy do monarchi jako systemu rządów i feudalizmu jako systemu społecznego na nim wyrosłego.
W ogóle cofnijmy się do średniowiecza bo tam się super żyło. :glupek2:

To przykre że nie mogą obowiązywać lepsze zasady.
Jedyne co możemy robić to przekonywać , przekonywać , prekony........ .
Zresztą na szczęście w tym 95 % katolickim kraju połowa ludzi nie podziela stanowiska w wielu kwestiach.
Może jakoś przeżyjemy Kaczyńskich.
Może jak się wykażą to Polacy poproszą kogoś mniej dogmatycznego by zrobił porządek.

Jak to mówią :
Łaska ludu na pstrym koniu jeździ.

Pt sty 06, 2006 21:55

Chrześcijański model może i nie był najgorszy ale niektórzy twirdzą że się nieco zdezaktualizował

Chrzesciajnski model to przestrzeganie 10 przykazan i nic sie ztego nie zdezaktualizowalo

Cytuj:
Masz racje że jesteś w zdecydowanej większości.
Nie życze Ci jednak byś doświadczył negatywnych skutków swego stanowiska

Ja tez nikomu nie zycze aby popelnial zlo, ale skoro go popelnia to musi sie liczyc z konsekwencjami
Problem Twoj polega tylko na tym ze ty jako dobro widzisz zlo ( akceptacja homoseksualizmu ) i dlatego czujesz sie pokrzywdzony

Cytuj:
Do linków się nie odnosiłem bo nie władam językami.
Możesz mi streścić najważniejsze wątki ?

W wersji angielskiej tekt jest taki w skrocie :
Badania pokazuja roznice miedzy wychowaniem przez rodzicow hetero a homo
Dzieci wychowane przez niecheteoseksualne pary narazone sa na ryzyko
Narazone bardziej na plciowe i seksualne frustracje.Wystepuja czesciej poza zwiazkami , maja znacznei wieksza szanse straty rodzicow zwiazana z choroba AIDS , narazone sa bardziej na naduzycia lub samobojstwa
Odczuwaja czesciej depresje i problemy emocjonalne, zwieksza sie tez zaangazowanie w orientacje do tej samej plci

W wersji niemieckiej :
Psychiatryczne nonsensy i srodowiskowa nieodpowiedzialnosc doprowadzily do wielu pojedynczych tragedii ktore slyszano w pokojach podczas konsultacji
Kobiety i mezczyzni ktorzy nie przykladaja uwagi do swoich plciowych rol powoduja powoduja zagubienie w dorastajacym mlodym pokoleniu
Homoseksualisci w terapii przejawiaja silna tendecje sprzeciwu wobec niej
Medyczni specjalisci tacy jak pediatrzy sa okropnie zagubieni .Naprzyklad jeden z pediatrycznych dziennikow pod wplywem naciskow geyow ostatnio oznajmil ( wiosna 1995 ) ze rodzice nie powinni pomagac dzieciom zagubionym co do swojej orientacji plciowej stad wymazanie homoseksualizmu z zachowan patologicznych otworzylo brame do wojny z normalnoscia.
Jest to czesc dwu fazowej wojny z normalnoscia , a druga czesc to stworzenie alternatywnego homoseksulanego stylu zachowan
Wymazanie homoseksualizmu z pojecia patologicznych zachowan bylo wylacznie z powodow politycznych a nie naukowych stworzylo jak gdyby konia trojanskiego do otworzenia bram heteroseksualnego swiata oraz zadania kolejnych seksualnych i socjalnych zachowan

Cytuj:
W Polsce bardzo szanuje Szyszkowską i Staszewskiego ( Kazika ).
Ja w ogóle staram się szanować ludzi o ile to możliwe.Dla mnie niema autorytetów niepodważalnych.
W pewnych kewstiach szanuje np Wojtyłe , w innych go potępiam.
Szanuje w pewnych sprawach Jezusa , i Lenina , Marksa i Engelsa.
Wyobraź sobie że istnieją cechy za które szanuje Urbana.
Jak dobrze poszukać to nie istnieje absolutne zło.
Z szacunku dla człowieka wynika zaś poszykiwanie prawdy stojącej za ich argumentami.

Trudno mi teraz wartościować kryształowość autorytetów.
W każdym razie wojtyła miał kilka wpadek.

Widzisz i tu dotykamy kolejnego duzego problemu.Masz problem z okresleniem autorytetow i wzorcow ! Wzorzec i autorytet to Twoje wlasne widzimisie ...a jesli uwazasz ze Twoje wlasne widzimisie to wzorzec do nasladowania to mamy duzy problem

Cytuj:
W ogóle cofnijmy się do średniowiecza bo tam się super żyło.

A czy kosciol neguje postep ??? zakazuje samochodow ? komputerow ?
Prosi aby byly uzywane dla dobra ludzi , nigdy przeciwko nim

Pt sty 06, 2006 23:27

a ja jestem za legalizacją... co Was interesuje co inni robią ze sobą?
a co do adpocji.. Lepiej chyba mieć rodziców, niż mieszkać w domu dziecka.

So sty 07, 2006 0:30

condor - nie zmierza i nie bedzie zmierzalo. To raz.

Oczywiście zmierza i to wyraźnie. Na szczęście. Dość zrozumieć jaką w tej chwili poważną rolę w naszym kraju odgrywa Radio i Telewizja Kochanego Naszego Ojca Derektora, Czcigodnego Tadeusza Rydzyka. Dość wspomnieć o politykach z Opus Dei. Mam nadzieję, że oni to wszystko szybko wyprostują.

Cytuj:
Dwa - kazde panstwo wyznaniowe ma oblrzymi potencjal stania sie totalitarnym panstem fanatycznym. A to nie jest dobre.

Przykładem państwa wyznaniowego katolickiego jest Watykan. Przykłady państw muzułmańskich są błędne, bo muzułmanie nie są katolikami a ja mówiłem tylko o kościele katolickim i o katolickim państwie wyznaniowym. To co robią muzułmanie to dawno przestało mieć cokolwiek wspólnego z humanitryzmem.

Cytuj:
I wiesz dlaczego ludzie sie obawiaja? Bo ja od panstwa oczekuje, ze bedzie neutralne swiatopogladowo i tak samo traktowalo wszystkich, niezaleznie od wyznania. Rownosc wobec prawa nie jestnieje w panstwie wyznaniowym.

Dlaczego państwo, w którym 98 % obywateli to KATOLICY ma gwarantować NEUTRALNOŚĆ ŚWIATOPOGLĄDOWĄ ??????? Dla tych 2 % z których też część to inne wyznania a tak naprawdę ateistów jest jakiś promil ????? Człowieku, demkracja polega na tym, że rządzi WIĘKSZOŚĆ !!!!! Jeżeli tego nie zauważyłeś i wydaje Ci się, że w demokracji wszyscy są równi, to jesteś w błędzie !!!!! W demokracji PRAWO stanowi WIĘKSZOŚĆ. To w komunizmie wszyscy są równi.

Cytuj:
To najweselszy tekst jaki przeczytałem na tym forum.

Jak ktoś nie rozumie to go to bawi.

Cytuj:
Szkoda że tak niewielu indian pozostało by docenić jego wesołość.

To indianom coś zrobili katolicy ????????????????

Cytuj:
Szkoda że muzułmanie są tak wkużeni że niechcą z chrześcijanami gadać.

Gadają. Nawet z Papieżem. A Katolicy są nie mniej wkurzeni na Muzułmanów, że zabrali stare katolickie tereny (np. Jerozolimę)

Cytuj:
Szkoda że żydzi nie czytali napisów na Niemieckich pskach w oświęcimiu , pewnie było by im weselej umierać.
itd.

Co to są Niemieckie "pski" ???????
Jaki tam był napis ????
Od kiedy Niemcy to KATOLICY ?????????????
Niemcy od lat to protestanci.
Trochę nauki historii by Ci się przydało.

Cytuj:
Ludzie obawiają się państwa wyznaniowego ponieważ mieli już okazje przetestować ten system rządów.

KIEDY ?????????????????????

So sty 07, 2006 10:28

Wielu uważa że 10 przykazań się zdezaktualizowało , albo nawet od początku było do niczego.
Dlaczego akurat ten bóg ?
Dlaczego ktoś ma mi mówić kiedy mam świętować ?
Dlaczego mam czcić zwyrodniałych rodziców zamiast ich w d...pe kopnąć ?
itd...

Twój problem także polega na tym że widzisz dobro jako zło.
Indoktrynacja religijna pomieszała ci rozum.

Odnośnie linków - nie czytając ich wiedziałem co w nich jest i już Ci odpowiedziałem.
W wersji angielskiej piszą o tym że dzieci z rodzin homoseksualnych są bardziej narażone na różne niedogodności wynikające z braku akceptacji homoseksualizmu przez kultury wyrosłe z Judaizmu.

W wersji niemieckojęzycznej - piszą o tym że homoseksualiści niechcą się poddawać terapiom antyhomoseksualnym. Oraz jak wyżej że jest to przyczyną odrzucenia przez religijne społeczeństwa.

Inaczej mówiąc KK zwalcza heroicznie problemy homoseksualistów które sam tworzy metodą zwalczania samych homoseksualistów.

Moje autorytety nie są dobierane przez moje widzimiśie tylko przez mój intelekt i moje sumienie. A tobie kto dobiera autorytety.
Czy przypadkiemm KK nie poddał cie praniu muzgu byś akceptował tylko KK jako autorytet , wbrew logice i zdrowemu rozsądkowi. Wbrew własnemu sumieniu ( jeśli jeszcze je masz ).

KK nie zakazuje używania osiągnięć techniki.
Jest jedynie zwolennikiem feudalnego systemu rządzenia , tak jak praktykowano w wiekach średnich.

Condor !

Odnośmnie polityki i rządów Opus dei to ja cienko to widze.
Chierarchi kościoła napewno będzie lepiej , ale że oni sami z siebie niczego nie dają to znaczy że to my będziemy musieli to sfinansować.
Aparat państwa będzie żywicielem tych struktur kosztem obywateli.
Państwo będzie tyranem zabraniającym obywatelom żyć tak jak chcą w imie ideologi KK.

A działania KK mają coś wspólnego z humanitaryzmem ?

Dlaczego państwo ma być neutralne światopoglądowo mimo że większość to katolicy ?
Dlatego żeby mniejszość też mogła w nim żyć. Normalni ludzie uważają to za dobre , ale ty pewnie powiesz że jak jakaś grupa jest większa to powinna gnębić mniejsze i słabsze. Taka jest moralność katolików.
Ludzie zaś nie są sobie równi. Katolicy to rasa nadludzi.

Co indianom zrobili katolicy ?
Nawracali ich aż do wyniszczenia ( i to w sposób daleki od humanitaryzmu ).

Człowieku Jerozolima to miasto żydowskie od zawsze.
Jezus był żydem. Jezus niemiał nawet działki w Jerozolimie.
Struktury i państwowość katolicka powstała długo później.
Muzułmanie może i gadają z papierzem ale z durzą dozą nieufności. , bo mają przykre doświadczenia z katolickimi barbarzyńcami.

Niemcy na sprzączkach pasów nosili napis : God mit uns .
A watykan poparł III Rzesze swoim autorytetem podpisując z nią konkordat ( dla własnych interesów ).
Struktury KK nakazywały podbitym narodą zachowywać spokój i nie przeciwastawianie się okupantom.
Poczytaj sobie prase katolicką z tego okesu ( choćby gazete św. Maksymiliana Kolbe'go ) to będziesz wiedział zkąd faszyści wzieli swoją doktryne antyżydowską.

Kiedy ludzie mieli okazje zakosztować uroków państwa wyznaniowego ?
W wiekach średnich.
Inkwizycja tylko prowadziła przewody sądowe. Oskarżeni byli ścigani przez państwo i karani przez państwo.

So sty 07, 2006 20:31

Dlaczego państwo, w którym 98 % obywateli to KATOLICY ma gwarantować NEUTRALNOŚĆ ŚWIATOPOGLĄDOWĄ ??????? Dla tych 2 % z których też część to inne wyznania a tak naprawdę ateistów jest jakiś promil ????? Człowieku, demkracja polega na tym, że rządzi WIĘKSZOŚĆ !!!!! Jeżeli tego nie zauważyłeś i wydaje Ci się, że w demokracji wszyscy są równi, to jesteś w błędzie !!!!! W demokracji PRAWO stanowi WIĘKSZOŚĆ. To w komunizmie wszyscy są równi.

Podobno wszyscy są też równi wobec Boga. Chyba że to wymysł jakiś lewicujących biskupów...

Dobra demokracja polega też na poszanowaniu praw mniejszości. Twoja wersja to raczej dyktatura większości, czyli bolszewizm, a różni się od leninowskiej wyborem Czcigodnej Siły Narodu.

Szczęśliwie te 98% nie popiera bezkrytycznie jedynie słusznej linii i mam nadzieję, że politykom z Opus Dei pod przewodnictwem Czcigodnego nie uda się tego wyprostować.

So sty 07, 2006 22:12

Wielu uważa że 10 przykazań się zdezaktualizowało , albo nawet od początku było do niczego.
Dlaczego akurat ten bóg ?

Jakie przykazanie sie zdezaktualizowalo ?
a Bog jest jeden
Cytuj:
Dlaczego ktoś ma mi mówić kiedy mam świętować ?

Swietuje sie okreslony dzien dlatego ze jesli dawniej poszedlbys do bednarza a on swietowalby kiedy by mi sie podobalo, nie dostalbys beczki ...a u kolodzieja nie zrobilbys kola np do wozu u garncarza nie kupilbys garnka bo by sie okazalo ze wtedy kiedy Ty pracujesz on swietuje ..i na odwrot..i dlatego ustalony jeden wspolny dzien....jesli takie rzeczy musze Ci pisac to rzeczywiscie ...nie tego u ciebie z mysleniem
Tesco czy Auchan nie istnieje od 2000 lat chcialem przypomniec

Cytuj:
Dlaczego mam czcić zwyrodniałych rodziców zamiast ich w d...pe kopnąć ?
itd...

Dlatego ze zwyrodnialosc to pojecie wzgledne ,twoje dziecko uzna ze Ty jestes zwyrodnialy ( choc Tobie tak sie nie wydaje ) i Ciebie tez kopnie na starosc w ..d........pasi ??

Cytuj:
W wersji niemieckojęzycznej - piszą o tym że homoseksualiści niechcą się poddawać terapiom antyhomoseksualnym. Oraz jak wyżej że jest to przyczyną odrzucenia przez religijne społeczeństwa.

Widze ze masz klopoty ze wzrokiem i to powazne

Kobiety i mezczyzni ktorzy nie przykladaja uwagi do swoich plciowych rol powoduja powoduja zagubienie w dorastajacym mlodym pokoleniu
Medyczni specjalisci tacy jak pediatrzy sa okropnie zagubieni .Naprzyklad jeden z pediatrycznych dziennikow pod wplywem naciskow geyow ostatnio oznajmil ( wiosna 1995 ) ze rodzice nie powinni pomagac dzieciom zagubionym co do swojej orientacji plciowej
W tym celu poniewaz masz slaby wzrok wytluscilem co pominales

Cytuj:
Moje autorytety nie są dobierane przez moje widzimiśie tylko przez mój intelekt i moje sumienie. A tobie kto dobiera autorytety.
Czy przypadkiemm KK nie poddał cie praniu muzgu byś akceptował tylko KK jako autorytet , wbrew logice i zdrowemu rozsądkowi. Wbrew własnemu sumieniu ( jeśli jeszcze je masz ).

Moje autorytety opieraja na na maksymalnym zblizeniu do wypelnainai 10 przykazan
Czyli im wieksza zbieznosc zycia z 10 przykazaniami ten czlowiek ma wiekszy u mnie autorytet

Wiesz Danbod, koncze z Toba dyskusje , Twoj problem to burza hormonalna w wieku dorastania i to jest normalne ....
Jeden z glownych objawow tej mlodzienczej glupawki to odrzucenie wszelakich autorytetow i wzorcow zachowan ..oraz chec drastycznej zmiany swiata
W tym czasie z takim osobnikiem dyskusja nie ma wiekszego sensu

To normalne, i to Ci przejdzie.,.....trzeba poczekac z 10
lat ...
To wsyzstko

So sty 07, 2006 23:33
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 2487 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49 ... 166  Następna strona