Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pt sie 15, 2025 7:44

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1218 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50 ... 82  Następna strona
 Kościół i LGBT 
Autor Wiadomość

Post Re: Kościół i LGBT
Kravia napisał(a):
"Ten ateista wyśmiewa mnie, że chodzę do Kościoła? Cóż, zrozumiałe, dla niego wydaje się to śmieszne, bo on nie wie tego, co ja".

A czego niby ma nie wiedzieć ten ateista?

N sie 25, 2019 12:18

To odnosiło się do "Religia to się na pewno nie wybroni ponieważ obśmiane symbole religijne stracą powagę". Nie uważam, że "powaga" symboli religijnych powinna być zachowywana za wszelką cenę.

katon napisał(a):

Że Bóg istnieje.

N sie 25, 2019 12:21
Moderator

Kravia napisał(a):
Cytuj:
Jockey napisał(a):
Widzę wyznajesz zasadę ze tolerancja to tak ale tylko do tego co ja uważam ze powinno być tolerowane, a oczywista oczywistość to atakować wszelkie stanowiska i wartości które są sprzeczne z twoim stanowiskiem.

Skąd to wziąłeś? Przecież mówię wprost, że masz prawo szydzić ze wszystkiego! A inni mają prawo cię negatywnie ocenić z tego powodu, opierając się na własnych wartościach.

Poczytaj swoje wypowiedzi od początku, gdzie domagałaś się szacunku dla wartości promowanych przez LGBT oczerniając Kościół i przestań w końcu iść w zaparte. Nie pamiętasz co pisałaś? Taka postawa, jaką tu prezentujesz to jawne wszczynanie awantury, a to tolerowane nie będzie.

N sie 25, 2019 12:47

Czy powiedzenie, że prowokacyjne akcje LGBT wynikają z tego, że Kościół od wieków nie szanuje ich wartości, to domaganie się szacunku dla LGBT?

N sie 25, 2019 12:52

katon napisał(a):

Kravia napisał(a):
Że Bóg istnieje.

Widocznie niedouczone te ateisty.
Brak wiedzy o istnieniu Boga.
Zadziwiające dlaczego ich to dotyka.

N sie 25, 2019 12:59

Katon, proszę, nie rób tu offtopu tylko po to, żeby się ze mnie ponabijać.

N sie 25, 2019 13:01
Moderator

Kravia napisał(a):
Czy powiedzenie, że prowokacyjne akcje LGBT wynikają z tego, że Kościół od wieków nie szanuje ich wartości, to domaganie się szacunku dla LGBT?

Niczego Kościołowi nie udowodniłaś. Nie masz ku temu żadnej wiedzy, a obrona LGBT poprzez atak na Kosciól jest własnie domaganiem się owego szacunku. No cóż, dalej idziesz w zaparte i jątrzysz. Moja cierpliwość może się skończyć.

N sie 25, 2019 13:04

Ok, Małgosiu, odpowiedz mi na pytanie: czy Kościół szanuje wartości homoseksualistów?

N sie 25, 2019 13:07

Kravia napisał(a):
Katon, proszę, nie rób tu offtopu tylko po to, żeby się ze mnie ponabijać.

No nie tylko,bo po prostu często coś głupiego palniesz a potem zażarcie tego bronisz i to wpływa na charakter dyskusji i rozmywanie tematu.Wtedy takie rozmowy tracą sens i do niczego nie prowadzą.

N sie 25, 2019 13:12

Podałam przykłady tego, jak możesz zareagować na okazywanie ci braku szacunku, nie wymagając go od innych. Jest to kwestia zupełnie poboczna i nie ma znaczenia dla meritum.

N sie 25, 2019 13:18
Moderator

Kravia napisał(a):
Ok, Małgosiu, odpowiedz mi na pytanie: czy Kościół szanuje wartości homoseksualistów?

Wszystko już zostało wyjaśnione. Twoja postawa jątrzenia i manipulacji jest naganna. Jeszcze jedna podobna wypowiedź i będę musiał użyć narzędzi.

N sie 25, 2019 13:20

Nie, nic nie zostało wyjaśnione. Jedyne, co mi "wyjaśniłaś", to to, że Kościół ma prawo odnosić się negatywnie do tego, co uważa za grzech, i nie może to zostać nazwane brakiem szacunku, niezależnie od tego, jak się z tym czują sami zainteresowani. Czy kłamię? A jeśli nie, czy wlepisz mi ostrzeżenie za mówienie prawdy?

Zarzuciłaś mi, że nie udowodniłam, że Kościół nie szanuje wartości homoseksualnych. Dlaczego więc tak trudno jest ci odpowiedzieć na moje pytanie, skoro znasz odpowiedź i wiesz, że moja jest błędna?

N sie 25, 2019 13:29

Kravia napisał(a):
Zarzuciłaś mi, że nie udowodniłam, że Kościół nie szanuje wartości homoseksualnych. Dlaczego więc tak trudno jest ci odpowiedzieć na moje pytanie, skoro znasz odpowiedź i wiesz, że moja jest błędna?

Dokładnie to miałaś udowodnić:
''Kościół szydzi z wartości tych ludzi od wieków!''
Ciekawe dlaczego zwolennicy LGBT wyświetlali fragmenty Katechizmu KRK odnośnie poszanowania osób homoseksualnych,skoro Kościół szydzi.

N sie 25, 2019 13:41
katon napisał(a):
Ciekawe dlaczego zwolennicy LGBT wyświetlali fragmenty Katechizmu KRK odnośnie poszanowania osób homoseksualnych,skoro Kościół szydzi.

Czyli Katechizm KK znają jedynie zwolennicy LGBT....zaiste piękne szufladkowanie.

N sie 25, 2019 13:46

katon napisał(a):
Dokładnie to miałaś udowodnić:
''Kościół szydzi z wartości tych ludzi od wieków!''

Bo KKK zawiera fragmenty o poszanowaniu tych ludzi. Zawiera jednak także, w dużo większej objętości, fragmenty pogardliwie odnoszące się do ich wartości.

N sie 25, 2019 13:55
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 1218 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50 ... 82  Następna strona