Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Wt sie 12, 2025 5:06

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 825 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51 ... 55  Następna strona
 Dlaczego...? 
Autor Wiadomość
Moderator

Post Re: Dlaczego...?
Whispernight napisał(a):
Nie ma takiej potrzeby.
To co napisałem wystarczy w zupełności, aby kilka osób pozostających przy zdrowych zmysłach, zrozumiały co jest na rzeczy...
A kto bardziej zainteresowany, sam rozezna się w temacie, i wyciągnie wnioski.

I to jest własnie to, co zarzucasz białogłowie Wklejasz informacje ze źródeł wrogich Kościołowi, a jak ona je obnażyła, to zarzucasz prześmiewczą retorykę.
Nie jesteś tu, aby dyskutować, ale siać zwątpienie w prawdziwość nauczania KK. Na to zgody nie ma, a że merytoryczna dyskusja z Tobą jest bezcelowa, pozostaje obnażanie źródeł Twoich rewelacji.

Pn kwi 03, 2017 4:36
Whispernight napisał(a):
Małgosiaa napisał(a):
@Whispernight
Poszukaj bardziej wiarygodnych haków na KK :P

Nie ma takiej potrzeby.
To co napisałem wystarczy w zupełności, aby kilka osób pozostających przy zdrowych zmysłach, zrozumiały co jest na rzeczy...
A kto bardziej zainteresowany, sam rozezna się w temacie, i wyciągnie wnioski.

Niezawodne - gdy brak argumentów wmówić rozmówcy chorobę umysłową - z tejże racji tak ateiści w ZSRR uwielbiali wsadzać oponentów do psychuszek.

Pn kwi 03, 2017 6:35

Whispernight napisał(a):
Ostatni rozdział Ewangelii Jana "21", jest fałszerstwem z VI wieku, całkowicie poświęcony opisowi Jezusa zmartwychwstałego dla jego uczniów.

To jest świetne.
Jana 21 jest fałszerstwem z VI wieku, dlatego... jesteśmy w posiadaniu manuskryptów datowanych nawet na II w., które fragmenty tego rozdziału zawierają, oraz Kodeksu Synajskiego z IV w., który zawiera niemal kompletny jego tekst (bodaj bez wersetu 25) :D

Na zdjęciu najwcześniejszy z manuskryptów - P66, zawierający Jana 21:9,12,17, datowany na ok. 200 r. n.e.

Obrazek
zdjęcie pochodzi z wikipedii

Pn kwi 03, 2017 7:49
W co wierza SJ? Ze Jezus nie zmartwychwstal?
Zaprawde jestescie pozalowania godni...

Pn kwi 03, 2017 7:51
Małgosiaa napisał(a):
Wklejasz informacje ze źródeł wrogich Kościołowi, a jak ona je obnażyła, to /.../

Niczego nie obnażyła, bo jak wykazałem na przykładzie Talmudu, jego badacze kategorycznie wykluczyli taką możliwość, aby mowa w nim była o Jezusie z Nazaretu, co też uargumentowali wyczerpująco i klarownie!

Alus napisał(a):
Whispernight napisał(a):
Małgosiaa napisał(a):
@Whispernight
Poszukaj bardziej wiarygodnych haków na KK :P

/.../co napisałem wystarczy w zupełności, aby kilka osób pozostających przy zdrowych zmysłach, /.../

Niezawodne - gdy brak argumentów wmówić rozmówcy chorobę umysłową

Po pierwsze, to nie odniosłem się w tych słowach, w kierunku do własnego rozmówcy!
Ale w stosunku do osób, które potrafią patrzeć obiektywnie!

Brak argumentów!?
Zatem uważasz, że Talmud jednak traktuje "o Jezusie z Nazaretu"?

Alus napisał(a):
z tejże racji tak ateiści w ZSRR uwielbiali wsadzać oponentów do psychuszek.

Zdecydowanie lepsi są hierarchowie KRK w tej kwestii, którzy darli skórę żywcem i łamali kołem!
Tylko powiedz proszę, co wspólnego ma Twoja powyższa wstawka z tematem?

Małgosiaa napisał(a):
Wklejasz informacje ze źródeł wrogich Kościołowi

No co Ty, serio!?
No to przepraszam bardzo, zapomniałem że nie życzysz sobie, aby kwestionować Twój kościół...
Zapomniałem, że jak Pisma redagują np: gnostycy, to fałszują, a jak redaguje KK to nazywa się to "natchnienie"!

Komedia bez biletu...

Pn kwi 03, 2017 7:51
Cytuj:
Po pierwsze, to nie odniosłem się w tych słowach, w kierunku do własnego rozmówcy!
Ale w stosunku do osób, które potrafią patrzeć obiektywnie!

Brak argumentów!?
Zatem uważasz, że Talmud jednak traktuje "o Jezusie z Nazaretu"?

Cytuj:
z tejże racji tak ateiści w ZSRR uwielbiali wsadzać oponentów do psychuszek.

Zdecydowanie lepsi są hierarchowie KRK w tej kwestii, którzy darli skórę żywcem i łamali kołem!
Tylko powiedz proszę, co wspólnego ma Twoja powyższa wstawka z tematem?

Tylko tyle i aż tyle, że bardzo często posługujesz sie argumentacją w rodzaju osoby pozbawione zdrowych zmysłów, głupi katolicy, durni, niedouczeni , lub dyrdymały w rodzaju hierarchowie KK darli skórę żywcem i łamali kości kołem, a tego rodzaju ocenami dajesz świadectwo o sobie.
Czyżby aż tak trudna była samodzielna decyzja o przejściu w szeregi ateistów, czy innych Kościołów/zborów, że wymaga oplucia własnej przeszłości?

Pn kwi 03, 2017 8:18
Moderator

Whispernight napisał(a):
Niczego nie obnażyła, bo jak wykazałem na przykładzie Talmudu, jego badacze kategorycznie wykluczyli taką możliwość, aby mowa w nim była o Jezusie z Nazaretu, co też uargumentowali wyczerpująco i klarownie!

Wg Ciebie nie obnażyła, bo masz klapki na oczach i nie bierzesz pod uwagę faktów istnienia manuskryptów.
Co ma Talmud i jego prawdziwość lub nie do prawdziwości Ewangelii? Co będzie następnym niepodważalnym źródłem? Koran (VII w.) czy "Strażnica" (XIX w.)?

Pn kwi 03, 2017 13:49
Małgosiaa napisał(a):
Może MM i podobni dadzą się na to nabrać, ale nie Marek, nie Alus, nie Kael i wreszcie nie ja.

Szkoda że nie zadałaś sobie trudu by mnie zapytać.

Co do KRK. To co wyczynia jego hierarcha na każdym szczeblu wystarczy by zdrowo myślący człowiek powiedział dość!

A to czego dowiedziałam się o historii KRK uzupełnia się z tym co napisałam wyżej.

A już takie herezje jak wyczyniają się w mojej parafii to tylko jeden Bóg wie.
Ale cóż - wszystko na pokaz by zadowolić siebie i biskupa. Oj dzieje się dzieje.

Jak mówi klasyk - komedia bez biletu.

Pn kwi 03, 2017 14:53
Moderator

...rzekła M-M, najwyższy autorytet i znawca Kościoła: jego yotubowskiej historii i podwórkowej teologii. :?

Pn kwi 03, 2017 14:57
Moderator

Maria-Magdalena napisał(a):
Małgosiaa napisał(a):
Może MM i podobni dadzą się na to nabrać, ale nie Marek, nie Alus, nie Kael i wreszcie nie ja.

Co do KRK. To co wyczynia jego hierarcha na każdym szczeblu wystarczy by zdrowo myślący człowiek powiedział dość!

Czy to kolejne oskarżenia bez podawania konkretów? Wyczynia, bo wyczynia?
A to czego dowiedziałam się o historii KRK uzupełnia się z tym co napisałam wyżej.

Znowu żadnego konkretu. Szkoda

Fakt. Bo my, na przykład nie wiemy niczego. Znowu oskarżenia bez żadnych dowodów?
Ale cóż - wszystko na pokaz by zadowolić siebie i biskupa. Oj dzieje się dzieje.

Gorzej... Takie posty, jakimi teraz nas raczysz to farsa.

Pn kwi 03, 2017 14:58
Zobacz profil WWW
Drogi m_m
Nie podam Ci żadnych konkretów, przynajmniej nie w tej chwili. Wszystko w swoim czasie.

Co do Twojej opinii na temat moich postów. Powiem krótko - farsa.

Pn kwi 03, 2017 15:06
Moderator

Widzisz: przychodzisz na forum, nie dyskutujesz, tylko podajesz oświadczenia o tym, że
- hierarchia coś tam wyczynia (co? nie wiadomo)
- dowiedziałaś się czegoś o historii Krk (co? nie wiadomo)
- jakieś herezje wyczyniają w twojej parafii (co? nie wiadomo)

Przyznasz, że dyskusji to w ogóle nie przypomina?

Pn kwi 03, 2017 16:25
Zobacz profil WWW
Małgosiaa napisał(a):

Mario- Magdaleno, twoja metoda moglabym odpowiedziec, ze znam ciebie w realu i co sie u ciebie w domu wyprawia, to sie w glowie nie miesci, a co slyszalam od sasiadow o twoich rodzicach, to az wstyd powtarzac.

Jak ci sie to podoba? Mam ujawnic co wiem, czy lepiej spuscmy na to zaslone milczenia?

Poczulas sie nieswojo? I dobrze.

Tak ty traktujesz swoja parafie i ksiezy: ploty, insynuacje, pogarda. A to twoja rodzina. Jest taka, jak ty o nia dbasz. Chodzisz po necie i plotkujesz, oczerniasz, polslowkami dajesz do zrozumienia, ze tam, u ciebie Sodoma z Gomora.
Nie wstyd ci, ze nie jestes swieta i nie dajesz tak dobrego przykladu, zeby inni sie nawrocili?

A powinno ci byc wstyd.

Albo mow wprost i udowodnij, ze to herezje, albo...zamilcz. Bo na razie to sobie wystawiasz wyjatkowo fatalne swiadectwo marudzacej, roszczeniowej i wygodnej paniusi z pretensjami, ktora chodzi i obgaduje. A wszystko za zaslona tajemniczosci i niedomowien.

Pn kwi 03, 2017 17:14
Drogi m_m
Nie podam Ci żadnych konkretów, przynajmniej nie w tej chwili. Wszystko w swoim czasie.

Pośród ludzi wierzących w Chrystusa - niezależnie od przynależności do danego Kościoła/zboru - nie ma prawa funkcjonować zasada oskarżyć, a dowody oskarżeń podać w swoim czasie.
To nie kto inny jak Jezus nakazał niech mowa wasza będzie: Tak-tak, nie-nie, a wszystko co nadto jest od Złego pochodzi(Mt 5,37).

Wt kwi 04, 2017 6:44
Drogi m_m

Nie podałaś żadnych konkretów bo poza filmikami na YouTube nic nie masz. A to co linkujesz to nie nadaje się do dyskusji. Argumenty tam zawarte juz dawno obalono.

Wt kwi 04, 2017 16:40
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 825 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51 ... 55  Następna strona