Autor |
Wiadomość |
katon
|
 Re: Kościół i LGBT
Alus napisał(a): Czyli Katechizm KK znają jedynie zwolennicy LGBT....zaiste piękne szufladkowanie. Dlaczego tak uważasz? A może znają jedynie ten fragment który ich dotyczy? Ja np nie jestem zwolennikiem LGBT a ta część Katechizmu jest mi znana.
|
N sie 25, 2019 13:57 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Kravia napisał(a): Bo KKK zawiera fragmenty o poszanowaniu tych ludzi. Zawiera jednak także, w dużo większej objętości, fragmenty pogardliwie odnoszące się do ich wartości. No to dawaj te fragmenty. Z tego co pamietam to przez wiele stron kluczylas jakby tu zmienić temat aby nie podać. Konkretnie gdzie zacytuj i link.
|
N sie 25, 2019 13:59 |
|
 |
katon
|
Kravia napisał(a): Bo KKK zawiera fragmenty o poszanowaniu tych ludzi. Zawiera jednak także, w dużo większej objętości, fragmenty pogardliwie odnoszące się do ich wartości. To wymień teraz te fragmenty z Katechizmu KRK w których Kościół szydzi z homoseksualistów. Uważam że jak ktoś kogoś o coś oskarża to powinien to jakoś uzasadnić na konkretnych przykładach,więc teraz masz okazję. Problemu przecież mieć z tym nie będziesz.Podejdziesz uczciwie do tematu i wszystko ładnie nam tu wyłożysz i spór zostanie rozwiązany.Prawda że proste?
|
N sie 25, 2019 14:04 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
katon napisał(a): Alus napisał(a): Czyli Katechizm KK znają jedynie zwolennicy LGBT....zaiste piękne szufladkowanie. Dlaczego tak uważasz? A może znają jedynie ten fragment który ich dotyczy? Ja np nie jestem zwolennikiem LGBT a ta część Katechizmu jest mi znana. Bo akurat w tym wątku to ja pierwsza cytowałam zapisy Katechizmu KK tyczące osób homo.
|
N sie 25, 2019 14:13 |
|
 |
katon
|
Alus napisał(a): katon napisał(a): Alus napisał(a): Czyli Katechizm KK znają jedynie zwolennicy LGBT....zaiste piękne szufladkowanie. Dlaczego tak uważasz? A może znają jedynie ten fragment który ich dotyczy? Ja np nie jestem zwolennikiem LGBT a ta część Katechizmu jest mi znana. Bo akurat w tym wątku to ja pierwsza cytowałam zapisy Katechizmu KK tyczące osób homo. No to rzeczywiście dowód że jedynie zwolennicy LGBT znają Katechizm KRK. 
|
N sie 25, 2019 14:16 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
katon napisał(a): Katechizmu KRK Zacznijmy od tego że nie ma czegoś takiego jak "Katechizm KRK"
|
N sie 25, 2019 14:23 |
|
 |
katon
|
Tak masz rację jest Katechizm KK.
|
N sie 25, 2019 14:30 |
|
 |
Kravia
|
Kanton, Jockey, czy wystarczą wam cytaty, które podałam na stronie 41?
|
N sie 25, 2019 14:56 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
katon napisał(a): No to rzeczywiście dowód że jedynie zwolennicy LGBT znają Katechizm KRK.  Przywykłam - piszesz, że potrafisz zrozumieć rodziców zdeformowanych płodów decydujących sie na aborcje - podsumowanie: jesteś zwolenniczką aborcji. Cytujesz Katechizm KK tyczący traktowania osób homo - jesteś zwolennikiem LGBT. Jeśli nie taka była Twoja intencja, przepraszam i milknę.
|
N sie 25, 2019 15:00 |
|
 |
Małgosiaa
Moderator
|
Kravia napisał(a): Kanton, Jockey, czy wystarczą wam cytaty, które podałam na stronie 41? Nie przekręcaj nicków userów, to po pierwsze. Po drugie: to nie są cytaty mówiące o szyderstwie wobec LGBT.
_________________ Pomoc dla UKRAINY https://www.siepomaga.pl/ukraina?utm_medium=email&utm_source=newsletter
|
N sie 25, 2019 15:12 |
|
 |
Kravia
|
To pomyłki też są na tym forum zabronione?
Wiem, że nie mówią o szyderstwie w takim ujęciu, jak definiujesz je ty. Dla ciebie powiedzenie, że miłość dwóch gejów nigdy nie będzie prawdziwą miłością, a ich pociąg ku sobie jest "nieprawidłowością", to tylko wypowiedzenie prawdy.
|
N sie 25, 2019 15:16 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Kravia napisał(a): Kanton, Jockey, czy wystarczą wam cytaty, które podałam na stronie 41? Tam nie ma nic na temat pogardliwego traktowania przez Kościół katolicki
|
N sie 25, 2019 15:41 |
|
 |
Kravia
|
Jockey napisał(a): Kravia napisał(a): Kanton, Jockey, czy wystarczą wam cytaty, które podałam na stronie 41? Tam nie ma nic na temat pogardliwego traktowania przez Kościół katolicki Nazywanie czyjejś miłości niemoralną, zaburzoną, nieprawidłową, zdeprawowaną, i fałszywą, to według ciebie wyrażenie szacunku wobec wartości homoseksualnych?
|
N sie 25, 2019 15:45 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
To powiedzenie prawdy jak uważa chrześcijaństwo i judaizm. Może chcesz wykład z biologii czy biologia tez jest pogarda dla wartości? zaburzenie 1. «nieprawidłowość w działaniu lub funkcjonowaniu czegoś» https://sjp.pwn.pl/sjp/zaburzenie;2541816.html
|
N sie 25, 2019 15:48 |
|
 |
IrciaLilith
|
Wrzuciłam wcześniej tekst oparty na lustrzanym odbiciu tego co głosi Kościół, jedynie Robaczek napisał, że jest to po prostu absurdalne, jakby co Kravia zobacz czy tym torem można coś wykazać, ale pamiętaj że problemem są dużo głębsze założenia mające praktycznie nieruszalne betonowe fundamenty i mnóstwo systemów obronnych. Bezsens tej rozmowy do mnie dotarł właśnie po totalnym olaniu tego posta i braku odpowiedzi czy to byłoby obrażanie, szydzenie itd.
Ja dostrzegam problemy i liczne wypaczenia u jednej i drugiej strony, mnóstwo niekonsekwencji i zwykłego braku chęci zrozumienia plus kwestia tego, że eskalacja tego sporu po prostu jest korzystna dla wielu grup politycznych.
_________________ 'Ja' to tylko zaimek wygodny w konwersacji ;)
Nazwanie czegoś/kogoś głupim lub mądrym, dobrym lub złym, prawdziwym czy fałszywym, itd, nie ma na to wpływu, tylko na to jak to subiektywnie odbieramy i jak to odbiorą inni...
|
N sie 25, 2019 15:56 |
|
|
|