Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Śr wrz 10, 2025 19:53

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 2487 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53 ... 166  Następna strona
 Homoseksualizm 

Czy jesteś za legalizacją związków homoseksualnych?
Tak 39%  39%  [ 136 ]
Nie 57%  57%  [ 199 ]
Nie mam zdania 5%  5%  [ 17 ]
Liczba głosów : 352

Homoseksualizm 
Autor Wiadomość

Dokładnie. Nie ma w Polsce żadnego kodeksu moralno-etycznego.

Zakładając, że jesteś Katolikiem, to masz spore problemy z czytaniem ze zrozumieniem, jeśli po lekturze Bilbii prezentujesz taką postawę.

I imo źle, że homoseksualizm skreślono z listy chorób. No, ale cóż.

Pn mar 13, 2006 18:05

Dokładnie. Nie ma w Polsce żadnego kodeksu moralno-etycznego.

Zakładając, że jesteś Katolikiem, to masz spore problemy z czytaniem ze zrozumieniem, jeśli po lekturze Bilbii prezentujesz taką postawę.

I imo źle, że homoseksualizm skreślono z listy chorób. No, ale cóż.

No coz, mozecie bzdurne teorie wymyslac , ale zobaczymy przy urnach wyborczych kto wygra :)

Co do kodeksu moralno etycznego to radze poczytac kodeks prawa cywilnego , bo tam jest on wpisany

Pn mar 13, 2006 21:28
Co do kodeksu moralno etycznego to radze poczytac kodeks prawa cywilnego , bo tam jest on wpisany

Człowieku bzdury wypisujesz!

Żyjemy w kraju świeckim, wolnym światopoglądowo, gdzie każda moralność i etyka ma miejsce o ile jest nastawiona pokojowo. Gdyby tak nie było, gdybyśmy mieli jedną moralność, jedną etykę, to byśmy żyli w kraju totalitarnym.

Owszem, są kodeksy etyczne, ale nigdy odnoszące się do życia codziennego i nigdy nie narzucające moralności ludziom. Są kodeksy odnoszace się do wykonywania różnych zawodów, jest kodeks lekarski, ale nie ma kodeksu na życie. Każdy człowiek sam decyduje jaką ma moralność i ma do tego prawo, bo żyjemy w kraju wolnym światopoglądowo.

Mam w 100% wolne prawo co do wyboru mojej moralności i etyki i nikt mi nie ma prawa jej odgórnie narzucać.

Może mi jeszcze pwiesz, że w Polsce obowiązuje etyka i moralność nakazująca potępiać homoseksualizm i uważać go za chorobę? ;)

pozdrawiam,
michał

Wt mar 14, 2006 7:51

Kazde spoelczenstwo ma swoj kodeks etyczy i moralny wpisany w kodeks cywilny ale tez i karny

A co to jest moralnosc i etyka sprawdz w encyklopedii...bo mi rece opadaja

Wt mar 14, 2006 13:31

Społeczeństwo to nie jest monolit , tylko zbiór jednostek które postanowiły się umówić że akceptują któryś z możliwych kodeksów etycznych i opartą na nim moralność.

Queer !

Sądze że etyka i moralność to coś więcej niż wynikające z nich prawo.

Wt mar 14, 2006 13:42

Społeczeństwo to nie jest monolit , tylko zbiór jednostek które postanowiły się umówić że akceptują któryś z możliwych kodeksów etycznych i opartą na nim moralność.

Zgadza sie i ten kodeks etyczny i moralny jaki obowiazuje i jest powszechnie przyjety w Polsce jak juz pisalem wszesniej musza respektowac ci co w Polsce mieszkaja

Wt mar 14, 2006 14:29

Kazde spoelczenstwo ma swoj kodeks etyczy i moralny wpisany w kodeks cywilny ale tez i karny

Aaaaaa! no tak!
gabriel napisał(a):
Zgadza sie i ten kodeks etyczny i moralny jaki obowiazuje i jest powszechnie przyjety w Polsce jak juz pisalem wszesniej musza respektowac ci co w Polsce mieszkaja

Tylko jakoś ten "powszechnie przyjęty kodeks" odzwierciedlony w KK i KC (???) jakoś ani nie potepia ani nie ma nic przeciwko homoseksualizmowi [...]

[...] - proszę bez epitetów - jo_tka

Wt mar 14, 2006 15:28

Nie, no. Widzę, że jakakolwiek dyskusja nie ma tutaj sensu. Tak prymitywnie i bezpodstawnie zatwardziałcyh błędnych poglądów, to chyba nie widziałem.

Wt mar 14, 2006 15:33

Tylko jakoś ten "powszechnie przyjęty kodeks" odzwierciedlony w KK i KC (?) jakoś ani nie potepia ani nie ma nic przeciwko homoseksualizmowi,

No coz, zauwaz roznice miedzy byciem homoseksualista a zachowaniem homoseksualnym..innaczej mowiac jesli ktos jest homoseksulista a powstrzymuje sie od zachowann homoseksualnych KK nie ma nic przeciwko
Ma przeciwko i musi miec jesli ktos popelnia czyny homoseksualne..i KK nie ma wyjscia zreszta prawoslawny i wiekszosc protestanckich rowniez nie ma wyjscia...bo musieliby zaprzeczyc biblii

Mozna oczywiscie manipulowac tekstem w biblii tak jak to robia niektorzy ale gorzko sie rozczaruja ...bo u Boga nie da sie manipulowac gra slow

[...]

[...] - odpowiedź na nieistniejące - jo_tka

Wt mar 14, 2006 16:23
Żyjemy w kraju świeckim, wolnym światopoglądowo, gdzie każda moralność i etyka ma miejsce o ile jest nastawiona pokojowo. Gdyby tak nie było, gdybyśmy mieli jedną moralność, jedną etykę, to byśmy żyli w kraju totalitarnym.

Ta, zapewnia nam to konstytucja UE... ale czy tak jest to już całkiem inna sprawa...

Cytuj:
Ponad 34,3 miliona Polaków jest ochrzczonych w obrządku rzymskokatolickim, co stanowi prawie 89,9% populacji. W sumie, do Kościoła katolickiego (rzymskokatolickiego, greckokatolickiego, ormiańskiego i neounickiego), należy ponad 34,4 miliona Polaków (90,1% populacji).

Wyślij dziecko bez chrztu do Szkoły... odpowiedz na ten post gdy skończy podstawówke... powiedz czy przeżyło ten okres w sposób normalny i wolny od prześladowań (nie ze strony dzieci... TYLKO ZE STRONY RODZICÓW) ... bynajmniej ta "etyka" nie jest nastawiona pokojowo

takie są realia... teoretycy

pozdrawiam

Wt mar 14, 2006 16:51

Cytuj:
Tylko jakoś ten "powszechnie przyjęty kodeks" odzwierciedlony w KK i KC (?) jakoś ani nie potepia ani nie ma nic przeciwko homoseksualizmowi,

No coz, zauwaz roznice miedzy byciem homoseksualista a zachowaniem homoseksualnym..innaczej mowiac jesli ktos jest homoseksulista a powstrzymuje sie od zachowann homoseksualnych KK nie ma nic przeciwko
Ma przeciwko i musi miec jesli ktos popelnia czyny homoseksualne..i KK nie ma wyjscia zreszta prawoslawny i wiekszosc protestanckich rowniez nie ma wyjscia...bo musieliby zaprzeczyc biblii

No własnie powołując się na KK i kodeks etyczny [...] wypada wiedzieć że :
KK = Kodeks Karny
KC = Kodeks Cywilny
zwłaszcza kiedy się na w/w powołuje.

natomiast twój kościół używa skrótu KRK= Kościół Rzymsko-Katolicki.

[...]

[...] wyjasnienie jw. - jo_tka

Wt mar 14, 2006 17:08

ok

Ponawiam swoje pytanie do gabriela>>>

Czy Twoim zdaniem obowiązujący (tak twierdzisz) wszystkich Polaków kodeks etyczny i moralność nakazują potępiać homoseksualizm (włącznei z aktami, żęby nie było wątpliwości)? :-D

Wt mar 14, 2006 19:15
aha gabriel i najlepiej przytocz mi z tych kodeksów etycznych, na które się dumnie powołujesz jakieś zapisy, które mówią, że homosekualizm jest zły i że nie wolno mi uprawiać seksu z mężczyzną. Chętnie bym zobaczył taki kodeks na własne oczy, ale obawiam się, że istnieje on tylko w Twojej wyobraźni :)

pozdrawiam,
michał

Wt mar 14, 2006 19:18

gabriel napisał(a):
Cytuj:

No własnie powołując się na KK i kodeks etyczny [...] wypada wiedzieć że :
KK = Kodeks Karny
KC = Kodeks Cywilny

zwłaszcza kiedy się na w/w powołuje.

natomiast twój kościół używa skrótu KRK= Kościół Rzymsko-Katolicki.

[...]

[...] wyjasnienie jw. - jo_tka

Cytuj:

W tym zdaniu KK oznaczalo kosciol katolicki

Wt mar 14, 2006 19:27

osobiście nie spotkalem sie z homoseksualistami, szanuję ich bo sa tacy sami jak my, różni nas jedynie orientacja. Nie mogę sie jednak zgodzić na legalizację ich związków!! wydaje mi sie ze wszystkie sprawy zwiazane z seksualnością powinny zawierać sie w czterech scianach sypialni, cale te parady równości to jeden wielki bezsens, no bo skoro jest się homo- to po co sie z tym afiszowac? czy mnie jako drugiego czlowieka powinno to w ogóle interesowac?? to jest w 100% ich życie i to nie powinno nas w ogóle interesowac.
jesli chodzi o legalizację takich zwiazków, czuje że nic dobrego z tego nie wyjdzie. ktoś na forum napisa (dawno temu) ze powinno zakazać sie takze wychowywania dzieci przez jednego rodzica, bo tam też wystepuje jedna pleć, zgoda, ale nie w "dwóch egzemplarzach" (jesli kogoś urazilem - przepraszam za wyraznie) jestem wychowywany przez matkę, tylko przez matke, nizniósbym nawet mysli, ze mógbym mieć dwie matki, lepiej jest mieć jednego rodzica, niz dwóch tej samej plci... gdzies kiedyś syszalem, że dwie kobiety (homoseksualistki) opiekoway sie 5-letnim dzieckiem, okazao sie, ze te kobiety potrafiy zaspokoić tylko podstawowe potrzeby tego dziecka, (jedzenie spanie opieka itd) jednak nie potrafiy zapokoic potzreb wyzszych tego dziecka. (potrzeba milości, bliskości np. zadna z nich go nie przytulaa...)
oczywiscie to tylko przyklad, który kiedyś gdzieś wpad mi w ręce i udalo mi sie go przeczytać. równie dobrze moge sie mylić, chciabym poznaqć zdanie innych uzytkowinków forum pozdarwiam serdecznie!! !!

Śr mar 22, 2006 16:19
Zobacz profil WWW
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 2487 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53 ... 166  Następna strona