Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest N sie 03, 2025 9:42

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 83 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6
 Los ateistów po śmierci 
Autor Wiadomość
Post ........
Wiesz - Grecy byli niby tacy mądrzy , a jedyne co po nich pozostało to ich mity, filozofia i ...ruiny. Jakieś tam dzbanki nie dzbanki. Myślę o starożytnych. Z Rzymu starożytnego niewiele więcej pozostało. Za to Rzym dzisiejszy ma się dobrze. Co prawda protestanci wypisali się już od katolików z wiary dawno (i do dziś się wypisują przez ten nierozwalony Rzym), ale cóż... ja mogę przynajmniej teoretycznie pojechać do Rzymu, a ty?
Do ruin w Atenach. I innych ruin tu i tam. Choć już Luter nie lubił Rzymu i Żydów również. Może odwiedzisz Berlin niebawem żeby poznać lepiej sąsiadów?

Wt mar 25, 2008 15:55

Strasznie odbiegamy od tematu, ale mniejsza.
Kod:
Wiesz - Grecy byli niby tacy mądrzy , a jedyne co po nich pozostało to ich mity, filozofia i ...ruiny. Jakieś tam dzbanki nie dzbanki. Myślę o starożytnych.

Co z tego? Pozostała kultura. Poza tym nie rozumiem co chcesz pokazać? Jak naziści przyszli do Polski to także zostały ruiny. Niestety wojna to wojna.
Kod:
Z Rzymu starożytnego niewiele więcej pozostało. Za to Rzym dzisiejszy ma się dobrze. Co prawda protestanci wypisali się już od katolików z wiary dawno (i do dziś się wypisują przez ten nierozwalony Rzym), ale cóż... ja mogę przynajmniej teoretycznie pojechać do Rzymu, a ty?

Ja mogę nawet nie teoretycznie.
Kod:
Do ruin w Atenach. I innych ruin tu i tam. Choć już Luter nie lubił Rzymu i Żydów również. Może odwiedzisz Berlin niebawem żeby poznać lepiej sąsiadów?

No i? Co mnie to obchodzi? W Berlinie już byłem. Z takimi gadkami to na GG pisz >.>.[/u]

Wt mar 25, 2008 16:06
Zobacz profil ICQ YIM
Post ........
Jak byłeś w Berlinie to masz się dobrze. Przyjdą naziści to będziesz mógł sobie z nimi pogadać. O Berlinie. Może akurat nie byli?
Choć oni to tam tylko Ameryka i Ameryka. Ale nie Południowa tylko Północna.
Ach - jak im dasz hamburgera (nazistom) następnym razem to może się uratujesz.
A wiesz - ten cały nazizm to tylko z filozofii. Myśl dalej a może co wymyślisz. Dla siebie piekło kiedyś, ale mnie tam nie ciągnij, ani na tym świecie ani na żadnym innym.

Wt mar 25, 2008 16:10

Jak byłeś w Berlinie to masz się dobrze. Przyjdą naziści to będziesz mógł sobie z nimi pogadać. O Berlinie. Może akurat nie byli?
Choć oni to tam tylko Ameryka i Ameryka. Ale nie Południowa tylko Północna.
A wiesz - ten cały nazizm to tylko z filozofii. Myśl dalej a może co wymyślisz. Dla siebie piekło kiedyś, ale mnie tam nie ciągnij, ani na tym świecie ani na żadnym innym.

Brak mi słów. Dziecko neo. Przypuszczam, że nie masz więcej jak 13 lat. Dorwałaś się do klawiatury i chcesz sobie popisać. Udzielasz się w rozmowach na zbyt trudne tematy jak dla Ciebie. Zamiast dyskutować na poziomie pieprzysz głupoty.
Kod:
Ach - jak im dasz hamburgera (nazistom) następnym razem to może się uratujesz.

Żal.
Nie masz pojęcia o realiach współczesnego świata. Nie znasz definicji słów takich jak "teizm", "ateizm", "nazizm", "fenomen" i wielu innych. Uważasz, że naziści są z Ameryki. Błagam Cię... Nie pisz na tym forum, ograniczaj się z tym. Poza tym mówisz, że mądrość jest dla Ciebie najważniejsza, a nienawidzisz filozofii, gdzie to w dosłownym znaczeniu jest umiłowaniem mądrości.
Pozdr.

P.S. Jeśli odpiszesz na ten post coś bezsensownego - przestanę odpisywać.

Wt mar 25, 2008 16:20
Zobacz profil ICQ YIM
Post .....
Cytuj:
Uważasz, że naziści są z Ameryki.

Sluchaj - nie tylko wierzę w to. Ja to WIEM!
Tak samo jak ty w te krasnoludki. To samo. Wiem to!
Są złośliwi - a zwłaszcza po śmierci. Naprawdę. Bardzo dokuczają. A najbardziej ateistom.

[/quote]

Wt mar 25, 2008 16:37

Post Re: .....
xyz2345 napisał(a):
Cytuj:
Uważasz, że naziści są z Ameryki.

Sluchaj - nie tylko wierzę w to. Ja to WIEM!
[/quote]
Naziści wywodzą się z Niemiec, a po wojnie część z nich wyemigrowała do Ameryki Płd.
Poza tym jak coś wiesz, to nie musisz wierzyć.

Śr mar 26, 2008 15:20
Zobacz profil ICQ YIM
Post .......
Acha - czyli (logicznie) najwięcej nazistów jest teraz w Ameryce.
A gdzie jest najwięcej złodzieji?

Śr mar 26, 2008 16:13

Acha - czyli (logicznie) najwięcej nazistów jest teraz w Ameryce.

Obecnie praktycznie wcale nie ma nazistów. A jeśli są, to po prostu jacyś fanatycy rozrzuceni po całym świecie. Bynajmniej nie słyszałem, by w jakimś rejonie było ich sporo.
Kod:
A gdzie jest najwięcej złodzieji?

W Polskim rządzie xD

Śr mar 26, 2008 16:47
Zobacz profil ICQ YIM
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 83 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6