Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pt lis 07, 2025 8:54

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 2487 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55 ... 166  Następna strona
 Homoseksualizm 

Czy jesteś za legalizacją związków homoseksualnych?
Tak 39%  39%  [ 136 ]
Nie 57%  57%  [ 199 ]
Nie mam zdania 5%  5%  [ 17 ]
Liczba głosów : 352

Homoseksualizm 
Autor Wiadomość
Para w takim przypadku moze byc spolka cywilna

Chyba żartujesz. Spółka cywilna w żadnym wypadku nie sprawi, że państwo zacznie postrzegać dwóch razem żyjacych gejów jako parę.

gabriel napisał(a):
Zawsze pozniej mozna przepis odkrecic, prawo tez nie jest wieczne

Oczywiscie, ale nie tak od razu, bo wtedy następujac po sobie ekipy rządżacych psułyby efekty pracy poprzedników. Ustawa ma "ustawowo" zagwarantowany pewien minimalny przedział czasowy funkcjonowania. Nie ma tak, że ktoś uchwlai ustawę a za tydzień ktoś ją zdezaktualizuje. Oczywqiście w dłuższym okresie czasu jest to możliwe. Ponadto istnieje zasada, że się nie odbiera już przyznanych praw ludziom.

gabriel napisał(a):
Aha , no tak z jednego panstwa wezmiemy jeden bzdurny przepis z drugiego drugi jeszcze glupszy..

Ale to, że określone prawa są wg Ciebie "bzdurne" wcale nie oznacza, że takie są.

gabriel napisał(a):
bo a jakze ...sa wzory ( a nie przyszlo Ci do glowy ze inne panstwa moga tez glupio robic ? )

Oczywiście, jest taka możliwość.

gabriel napisał(a):
..i mozna te wzory brac..a to ze 98 % krajw na swiecie uwaza to za glupote to nie ma znaczenie wazne aby brac takie przepisy ktore nam pasuja pod nasz swiatopoglad

Żadne 98%. To, że globalnie rzecz ujmując wiekszość państw dyskryminuje gejów w ustawach nie oznacza, że uważają oni możliwość wprowadzenia praw a głupotę. Istnieją bariery psychologiczne, stereotypowe, które opóźniają wprowadzanie takich praw, ale to nie znaczy, że dane państwo się okresliło z góry, że nigdy nie wprowadzi danych praw. Historia pokazuje, żę im bardziej rozwinięte państwo, im bardziej liberalne, im bardziej w danym państwie kłądzie się nacisk na przestrzeganie praw człowieka, KAŻDEGO człowieka, a nie tylko wybranych grup ludzi - tym więcej praw mają zagwarantowane mniejszości, w tym seksualne mniejszości. Taka jaest idea postępu, mozesz z nią walczyć, może Cię to mierzić, ale tego nie cofniesz, co najwyżej Ty i Tobie podobni opóźnicie.

gabriel napisał(a):
No to zacznijmy z innej beczki..przychodzi do Ciebie gerontofil albo nekrofil..i mowi ze on tez nie chce byc dyskryminowany bo to sa jego prawdziwe uczucia
Jak mu udowodnisz ze jego uczucia sa dewjiacja..jesli ci powie dlaczego Twoje homoseksualne nie sa
Tez mu powiesz..bo sa...a moje ( homo ) nie sa...i mozesz w to wierzyc albo nie? tak mu powiesz ??

Jeśli ktos taki do mnei prozyjdzie to mu odpowiem, że nie jestem specjalistą w danej dziedzinie i polecę mu, aby zasięgnął porady u kktóegoś ze specjalistów, a najleoiuej nie jednego tylko kilku, tak aby miał jak najbarziej obiektywny pogląd na sprawę. Poleciłbym mu, aby się kierował tym co nauka medyczna mówi o jego zagadaniniach, przytoczyłbym mu podstawowe definicje na temat interesujących go zagadnień, polecił różnoraką literaturę. Bardzo ważne jest w tym momencie jak najszerzsze spektrum specjalistów i źródeł definicji wiedzy, tak aby uniknąć skarjnych opinii specjalistów.

Ponadto dalj tkwisz w błędzie stawiając orientacje seksualną z dewiacjami, co jest absolutną nieprawdą. Gerontofilia, nekrofilia i inne -filie nie mają nic wsplnego z homoskeusalizmem, więc załóż sobie oddzielny temat, jeśli pragniesz dyskutować o filiach.

pozdrawiam,
michał[/url]

So mar 25, 2006 15:09

Cytuj:
Para w takim przypadku moze byc spolka cywilna

Chyba żartujesz. Lekarz miałby udzielać informacji parteroi/ce na zasadzie prawa handlowego ?
Jeśli chcecie odróżnić związek heteroseksualny od homoseksualnego ( choć niewiem poco ) to bardzo prosze - można to inaczej nazwać.
Chodzi jednak o uznanie przez państwo legalności związku dwojga ludzi niezależnie od ich płci.

Cytuj:
Zawsze pozniej mozna przepis odkrecic, prawo tez nie jest wieczne

W tym właśnie leży nieszczęście Polski jako kraju że każda prawicowa władza zaczyna urzędowanie od zburzenia tego co istnieje , zaorania pola i wprowadzenia przymusu religijnego - a na więcej już jej czasu nie starcza.
Prawicowcy potrafią tyko burzyć i uważają takie postępowanie za naturalne i właściwe. Niech każdy uchwala co mu się podoba skoro dorwał się do władzy , a następny niech te uchwalenia wycofuje.
Każdy niech zatrudnia w administracji rządowej swojaków , a zwalnie tych co zostali zatrudnieni za poprzedników.
Bo poco liczyć się ze zdaniem innych , poco szanować ich wole.
Skoro ma się władze to należy z niej kożystać siejąc gwałt i spustoszenie.

Oczywiście że prawo nie jest wieczne , ale w naszym kraju w dodatku jest niestabilne. Nikt niewie co szczeli do głowy naszej władzy w przyszłym roku i co będzie przedmiotem jej zainteresowań.
Skoro dziś władza interesuje się rodzajem uprawianego seksu to w przyszłym roku pewnie będzie utrudniać życie zjadaczą bułek , albo tym co chodzą w butach z cholewką.

Cytuj:
....wazne aby brac takie przepisy ktore nam pasuja pod nasz swiatopoglad

A nie przyszło Ci do głowy że państwo może nie pełnić funkcji światopoglądowych tylko utylitarne ?
No chyba że za dużo spokoju u nas , to może wywołamy jakąś wojenke domową na podłożu światopoglądowym ( jak w Nigerii np. )

Cytuj:
No to zacznijmy z innej beczki..przychodzi do Ciebie gerontofil albo nekrofil..i mowi ze on tez nie chce byc dyskryminowany bo to sa jego prawdziwe uczucia
Jak mu udowodnisz ze jego uczucia sa dewjiacja..jesli ci powie dlaczego Twoje homoseksualne nie sa
Tez mu powiesz..bo sa...a moje ( homo ) nie sa...i mozesz w to wierzyc albo nie? tak mu powiesz

Dla mnie wyznawanie religi to dewiacja ochydniejsza od wymienionych przez Ciebie , ale ponieważ uważam że do póki nie wtrącacie się w moje życie ja nie powinienem wtrącać się w wasze toleruje wasze upodobania.
Problem w tym że Wy nie lubicie tolerancji we własnym wykonaniu.

So mar 25, 2006 15:38

Chyba żartujesz. Spółka cywilna w żadnym wypadku nie sprawi, że państwo zacznie postrzegać dwóch razem żyjacych gejów jako parę.

Jakie widzisz przeszkody aby tak nie bylo ? Nie mozna sprecyzowac dostatecznei umowy ? Dlaczego niby nie zastapi? Napisales ..ze nei da sie..ale nie podales powodow ..dlaczego nie ?

Cytuj:
Oczywiscie, ale nie tak od razu, bo wtedy następujac po sobie ekipy rządżacych psułyby efekty pracy poprzedników. Ustawa ma "ustawowo" zagwarantowany pewien minimalny przedział czasowy funkcjonowania. Nie ma tak, że ktoś uchwlai ustawę a za tydzień ktoś ją zdezaktualizuje. Oczywqiście w dłuższym okresie czasu jest to możliwe. Ponadto istnieje zasada, że się nie odbiera już przyznanych praw ludziom.

Kazda ekipa rzadowa ma okreslone plany i wizje spoleczenstwa, wiec skoro lewacy maja okreslona wizje i wolno im wprowadzac zmiany..to prawicowcy maja tez okreslona wizje..i tez im wolno wprowadzac zmiany w prawie..na zasadzie analogii

Cytuj:
Ale to, że określone prawa są wg Ciebie "bzdurne" wcale nie oznacza, że takie są.

I wcale nie oznacza ze takie nie sa...a skoro spoleczenstwa okreslaja moralnosc i etyke..a przynajmniej tak bylo przez 6000 lat to nie widze powodu aby tak nie mialoby byc dalej

Cytuj:
Taka jaest idea postępu, mozesz z nią walczyć, może Cię to mierzić, ale tego nie cofniesz, co najwyżej Ty i Tobie podobni opóźnicie.

Uwazasz ze miara ideii postepu to przyznanie praw okreslonej dewjiacji seksualnej ?

Cytuj:
Jeśli ktos taki do mnei prozyjdzie to mu odpowiem, że nie jestem specjalistą w danej dziedzinie i polecę mu, aby zasięgnął porady u kktóegoś ze specjalistów, a najleoiuej nie jednego tylko kilku, tak aby miał jak najbarziej obiektywny pogląd na sprawę. Poleciłbym mu, aby się kierował tym co nauka medyczna mówi o jego zagadaniniach, przytoczyłbym mu podstawowe definicje na temat interesujących go zagadnień, polecił różnoraką literaturę. Bardzo ważne jest w tym momencie jak najszerzsze spektrum specjalistów i źródeł definicji wiedzy, tak aby uniknąć skrajnych opinii specjalistów

Rozumiem , sam zdania nie masz...za Ciebie maja myslec psychiatrzy ...oto do czewgo dochodzi w spoleczenstwach

Waskie grupy nacisku strachem wymuszaja u okreslonych grup lekarzy odpowiednie orzeczenia..a czesc ludzi ktorzy nie maja zdania ..ida jak barany ..za stadem, zero swojego myslenia

Cytuj:
Ponadto dalj tkwisz w błędzie stawiając orientacje seksualną z dewiacjami, co jest absolutną nieprawdą. Gerontofilia, nekrofilia i inne -filie nie mają nic wsplnego z homoskeusalizmem, więc załóż sobie oddzielny temat, jeśli pragniesz dyskutować o filiach.

No to dlaczego gerontofilia czy nekrofilia jest dewiajcia..co ja wyroznia od homo ? Obiekt zainteresowania tylko ? Bo co ..bo komu sie podoba nazwac jedno wlasciwe a drugie nie ?Przydaloby sie [...] czesciej sobie zadawac niewygodne dla swojego swiatopogadu pytania

[...] - jo_tka

So mar 25, 2006 17:02

Chyba żartujesz. Lekarz miałby udzielać informacji parteroi/ce na zasadzie prawa handlowego ?

A dlaczego by nie ???Np firmy ubezpieczeniowe na zycie pobieraja od lekarza wlasnie informacje o kliencie na zasadzie prawa handlowego..nei widze zadnego problemu z tym

Cytuj:
Jeśli chcecie odróżnić związek heteroseksualny od homoseksualnego ( choć niewiem poco ) to bardzo prosze - można to inaczej nazwać

No i ciesze sie..widzisz to jak z tym szampanem ktorego nazwe Francja zawziecie broni..szampan moze byc tylko z szampanii ..i tylko pod okreslonymi warunkami technologicznymi ...kazdy inny rodzaj wina o podobnych wlasciwosciach to wino musujace

Malzenstwo to zwiazek kobiety z meczyzna..a kazdy inny zwiazek to spolka cywilna...i tyle
Cytuj:
W tym właśnie leży nieszczęście Polski jako kraju że każda prawicowa władza zaczyna urzędowanie od zburzenia tego co istnieje , zaorania pola i wprowadzenia przymusu religijnego - a na więcej już jej czasu nie starcza.
Prawicowcy potrafią tyko burzyć i uważają takie postępowanie za naturalne i właściwe. Niech każdy uchwala co mu się podoba skoro dorwał się do władzy , a następny niech te uchwalenia wycofuje.
Każdy niech zatrudnia w administracji rządowej swojaków , a zwalnie tych co zostali zatrudnieni za poprzedników.
Bo poco liczyć się ze zdaniem innych , poco szanować ich wole.
Skoro ma się władze to należy z niej kożystać siejąc gwałt i spustoszenie.

He he ..a to dobre....a ma Ci przypomniec co zrobili komunisci od 1945 roku jak doszli do wladzy i jak zburzyli wlasnie prawicowa wladze ?
Oni dopiero zastosowali efekt spalonej ziemi..wywozki na sybir...obozy wiezienia...i ty mi podajesz za przyklad lewice ???
A co zrobili lewacy za Millera ? rozkradli Polske...oddali fabryki za bezcen

I ty zarzucasz prawicy dyktature..smiechu warte...

Cytuj:
Oczywiście że prawo nie jest wieczne , ale w naszym kraju w dodatku jest niestabilne. Nikt niewie co szczeli do głowy naszej władzy w przyszłym roku i co będzie przedmiotem jej zainteresowań.
Skoro dziś władza interesuje się rodzajem uprawianego seksu to w przyszłym roku pewnie będzie utrudniać życie zjadaczą bułek , albo tym co chodzą w butach z cholewką.

Dzis wladza interesuje sie co jest normalnoscia a co nia nie jest ...co jest prawem a co jest lamaniem prawa..bo w ostatnich 10 latach ..jaja sobei kazdy z prawa robil....a Polska byla posmeiwiskiem europy odnosnie szanowania prawa

A Twoje domniemania ze bedzie utrudnac zycie zjadaczom bulek...dodaj jeszcze ze kolejny krok to beda obozy koncentracyjne....i bedzie cala kwintesnecja Twojego myslenia

Cytuj:
A nie przyszło Ci do głowy że państwo może nie pełnić funkcji światopoglądowych tylko utylitarne ?
No chyba że za dużo spokoju u nas , to może wywołamy jakąś wojenke domową na podłożu światopoglądowym ( jak w Nigerii np. )

A kto ma pelnic funkcje wykonawcza prawa ? Powiny byc sady..ale sady sa w oplakanym stanie skorumpowane do szpiku kosci..wiec wpierw sie wezma za naprawe sadow a pozniej za naprawe prawa....a pozniej za egzekwowanie tego prawa...
Gdyby panstwo mialo tylko obowiazki utylitarne to po co jakikolwiek swiatopoglad panstwa ? Kazdy obywatel powinein byc kospomolita...i mu powinno wisciec wg lewakow czy Polska bedzie rzadzic KGB czy Mosad
a moze moze interesy na osi Francja Londyn Berlin
Cytuj:
Dla mnie wyznawanie religi to dewiacja ochydniejsza od wymienionych przez Ciebie , ale ponieważ uważam że do póki nie wtrącacie się w moje życie ja nie powinienem wtrącać się w wasze toleruje wasze upodobania.
Problem w tym że Wy nie lubicie tolerancji we własnym wykonaniu.

Gdyby nie ta religia to byc moze Ciebie by nie bylo na swiecie (ochrona aborcji )
Gdyby nie religia to przez 6000 lat bylby komunizm na swiecie.a do czego komunizm doprowadzil..kazdy wie
Czlowieku nawet nie wiesz..co Ty piszesz za glupoty

Gdyby nie religia..to kazda definicje mozna by zrelatywizowac..wlacznie z kanibalizmem, kazirodztwem...morderstwem, czystek etnicznych w imie lepszego ladu i porzadku ...
Ateistyczna morlanosc i etyka....jest zalosna...i nie przetrwala by nawet stulecia ..nie mowiac o 6000 lat cywilizacji ludzkiej

Pojecia nie masz o czym piszesz..jakei konsekwencje bylyby dla swiata bez religii..np gdyby sie okazalo ze na 100 % Bog nie istnieje...

Gwarantuje Ci ze polowa ludzi mordowala by innych po to tylko aby lepiej zyc..jesli by sie nie bali nieuchronnej konsekwencji piekla

So mar 25, 2006 17:23

I wcale nie oznacza ze takie nie sa...a skoro spoleczenstwa okreslaja moralnosc i etyke..a przynajmniej tak bylo przez 6000 lat to nie widze powodu aby tak nie mialoby byc dalej

Ja widzę. Świat się od zawsze rozwijał. I sądzę, że już jest na poziomie, na którym można odrzucić z prawnego punktu widzenia zbędną etykę i moralność.

Cytuj:
Pojecia nie masz o czym piszesz..jakei konsekwencje bylyby dla swiata bez religii..np gdyby sie okazalo ze na 100 % Bog nie istnieje...

Gwarantuje Ci ze polowa ludzi mordowala by innych po to tylko aby lepiej zyc..jesli by sie nie bali nieuchronnej konsekwencji piekla

Ja mogę zagwarantować Ci coś innego. Lepiej udowodnij coś zamiast rzucać słowa na wiatr. Tak się składa, że obecnie religia może sprzyjać przestępcom. Chrześcijanin może założyć, że będzie żył jak chce, a potem się szczęśliwie nawróci, fanatycy np. Islamscy mogą mordować w imię religii. Natomiast gdyby okazało się, że Bóg jest, a człowiek ma duszę, to byłoby zapewne zależnie od zasad Boga. Natomiast gdyby Boga by nie było, to być może spadła by przestępczość, bo skoro życie byłoby jedno, to kto chciałby je zmarnować?

So mar 25, 2006 18:08

Ja widzę. Świat się od zawsze rozwijał. I sądzę, że już jest na poziomie, na którym można odrzucić z prawnego punktu widzenia zbędną etykę i moralność.

No prosze, a dlaczego tak sadzisz ?Masz ku temu jakes powody ? mniej wojen , mniej przestepczosci ?

Cytuj:
Ja mogę zagwarantować Ci coś innego. Lepiej udowodnij coś zamiast rzucać słowa na wiatr

Cytuj:
Natomiast gdyby Boga by nie było, to być może spadła by przestępczość, bo skoro życie byłoby jedno, to kto chciałby je zmarnować

To to nie sa slowa na wiatr ?

So mar 25, 2006 22:02

Cytuj:
firmy ubezpieczeniowe na zycie pobieraja od lekarza wlasnie informacje o kliencie na zasadzie prawa handlowego..nei widze zadnego problemu z tym

A ja widze. Nie techniczny tylko emocjonalny.
Oczywiście możemy w ten sam sposób traktować małżeństwo ( jako tranzakcje handlową ). Mężczyzna kupuje usługi seksualne kobiety , za zobowiązanie wspomagania w wychowaniu potomstwa.
To dość smutny obraz rzeczywistości. Niektórzy chcą wierzyć że jest w tym coś więcej , i traktowanie związków ludzi z innego prawa niż handlowe jest wyrazem poszanowania ich uczuć.

Cytuj:
Malzenstwo to zwiazek kobiety z meczyzna..a kazdy inny zwiazek to spolka cywilna...i tyle

Skoro śię upierasz to niech będzie że małżeństwo to spółka cywilna kobiety i mężczyzny. Niema sprawy.

Cytuj:
....a ma Ci przypomniec co zrobili komunisci od 1945 roku jak doszli do wladzy

Ja tu mówie o chwili obecnej ( czay po rewolucji Solidarności ) , a ty o historii. Jeśli chcesz to możemy dyskutować o historii ( o metodach chrystianizacji np. ). Tyle że to temat na osobny wątek w dziale "pyskówi ".

Cytuj:
...dodaj jeszcze ze kolejny krok to beda obozy koncentracyjne

Zwarzywszy na posanowanie dla prawa i obywateli które prezentuje nasa nowa władza , to uwierz mi że wcale bym się nie zdziwił takim kierunkiem ewolucji państwa Polskiego. Jestem w najwyższym stopniu zaniepokojony.
Wkońcu tolerancja nie leży w charakterze prawicy.

Cytuj:
A kto ma pelnic funkcje wykonawcza prawa ? Powiny byc sady..ale sady sa w oplakanym stanie skorumpowane do szpiku kosci..wiec wpierw sie wezma za naprawe sadow a pozniej za naprawe prawa....a pozniej za egzekwowanie tego prawa...

Oczywiście że państwo istnieje by strzec prawa.
Tylko czy to co się dzieje to naprawa prawa ? Moim zdanie to świadome psucie go. Psucie sądownictwa. Jedynie egzekwowanie wygląda sensowniej ( choć też nie do końca ).

Cytuj:
Gdyby panstwo mialo tylko obowiazki utylitarne to po co jakikolwiek swiatopoglad panstwa ? Kazdy obywatel powinein byc kospomolita...i mu powinno wisciec wg lewakow czy Polska bedzie rzadzic KGB czy Mosad
a moze moze interesy na osi Francja Londyn Berlin

Dodaj jeszcze Watykan , żeby obraz był pełny.
Dobre państwo moim zdaniem to takie które pozwala żyć obok siebie wszystkim ludziom , przynajmniej wszystkim którzy zgadzają się nie naruszać wolności innych do samostanowienia o sobie.

Cytuj:
Gdyby nie ta religia to byc moze Ciebie by nie bylo na swiecie (ochrona aborcji )

Zatem uważasz że dzieci rodzą się na skutek zakazu aborcji . Współczuje Ci . Tym dzieciom zresztą też .

Cytuj:
Gdyby nie religia to przez 6000 lat bylby komunizm na swiecie.a do czego komunizm doprowadzil..kazdy wie

Nie komunizm tylko feudalizm.
Komunizm mógłby dopiero od 2000 , jeśli założymy że jest wytworem myśli chrześcijańskiej.
Jak pokazała praktyka nie utrzymał się nawet 50 .
Tylko czy to był komunizm ?

Cytuj:
Czlowieku nawet nie wiesz..co Ty piszesz za glupoty

Czlowieku nawet nie wiesz..co Ty piszesz za glupoty !

Cytuj:
Gdyby nie religia..to kazda definicje mozna by zrelatywizowac..wlacznie z kanibalizmem, kazirodztwem...morderstwem, czystek etnicznych w imie lepszego ladu i porzadku

To właśnie idea boga i oparta na niej religia służy do uzasadniania dowolnych absurdów , w celu sprawowania władzy.

Cytuj:
Ateistyczna morlanosc i etyka....jest zalosna...i nie przetrwala by nawet stulecia ..nie mowiac o 6000 lat cywilizacji ludzkiej

Nie istnieje coś takiego jak "ateistyczna moralność i etyka " , ponieważ każdy ateista jest inny.
To chrześcijańska etyka i moralność jest żałosna co pokazuje historia.
Moim zdaniem moralność i etyka to wynik myślenia , a nie wierzenia.

Cytuj:

Ludzie musieli by być odpowiedzialni sami za siebie.
Zresztą jak pokazuje historia ludzie niewiele przejmują się istnieniem boga. Zajęci są głównie własnym istnieniem.
Koncepcja boga z kolei upośledza myślenie w stopniu popychającym do fanatycznie bezmyślnych zachowań.

Cytuj:

A ja jakoś nie morduje. Widocznie jestem w tej drugiej połowie :D .
Historia pokazuje że nic tak nie zachęca do mordowania jak przeświadczenie że realizuje się wole boga.

So mar 25, 2006 22:16

A ja widze. Nie techniczny tylko emocjonalny.
Oczywiście możemy w ten sam sposób traktować małżeństwo ( jako tranzakcje handlową ). Mężczyzna kupuje usługi seksualne kobiety , za zobowiązanie wspomagania w wychowaniu potomstwa.
To dość smutny obraz rzeczywistości. Niektórzy chcą wierzyć że jest w tym coś więcej , i traktowanie związków ludzi z innego prawa niż handlowe jest wyrazem poszanowania ich uczuć.

Przeczytaj sobie pytanie poprzednie ..pisales o dostepnosci INFORMACJI...wiec ci napisalem ze jesli chodzi o INFORMACJE to nie ma zadnego problemu..nie przekrecaj i nie manipuluj slowami tylko odpwiadaj na pytania...nei ma tu zadnej emocji przekazywania informacji od lekarza..bo o nim pisales do drugiej osoby

Cytuj:
Skoro śię upierasz to niech będzie że małżeństwo to spółka cywilna kobiety i mężczyzny. Niema sprawy

TY masz problemy z czytaniem..przeczytaj uwaznie jeszcze raz
Napisalem ze malzenstwo to zwiazek kobiety i mezczyzny
...spolka cywilna to zwiazek innych osob niz malzenstwo
Cytuj:
Ja tu mówie o chwili obecnej ( czay po rewolucji Solidarności ) , a ty o historii. Jeśli chcesz to możemy dyskutować o historii ( o metodach chrystianizacji np. ). Tyle że to temat na osobny wątek w dziale "pyskówi

A dalczego tylko do solidarnosci ? A moze tylko od Olejniczaka co ????
Lewice trzeba liczyc od II wojny swiatowej bo wtedy dorwala sie do wladzy.a. co zrobila wszyscy wiemy
..sprzedala Polske !!!!
Cytuj:
Zwarzywszy na posanowanie dla prawa i obywateli które prezentuje nasa nowa władza , to uwierz mi że wcale bym się nie zdziwił takim kierunkiem ewolucji państwa Polskiego. Jestem w najwyższym stopniu zaniepokojony.

I bardzo dobrze wrezszcie dobiora sie do d ##@#@! zlodziejom komunistom..ktorzy rozkradli Polske..i wreszcie bedzie szanowane prawo
Cytuj:
Dobre państwo moim zdaniem to takie które pozwala żyć obok siebie wszystkim ludziom , przynajmniej wszystkim którzy zgadzają się nie naruszać wolności innych do samostanowienia o sobie.

Co to znaczy wolnosc ? To znaczyt ze kazdy robi co chce ??? Ze jak jakis dewiant bedzie chcial praw to mu sie ma je nadac....????

Cytuj:
Zatem uważasz że dzieci rodzą się na skutek zakazu aborcji . Współczuje Ci . Tym dzieciom zresztą też

Duzo sie dzieci urodzilo tylko dlatego ze byl zakaz aborcji..innaczej zbyt latwo przychodzilo ludziom usuniecie dziecka
Inna sprawa to tym dzieciom zapewnic godziwe zycie....i tutaj jest sporo do zrobienia
Cytuj:
Nie komunizm tylko feudalizm.
Komunizm mógłby dopiero od 2000 , jeśli założymy że jest wytworem myśli chrześcijańskiej.
Jak pokazała praktyka nie utrzymał się nawet 50 .
Tylko czy to był komunizm ?

Ha..komunizm byl u wladzy przez 80 lat w rosji...wytracil 50 mln ludzi.....i tylko 80 lat....komunizm w Chinach ..rewolucja kulturalna..kolejne kilka milionow..Kambodza...wietnam....korea polnocna.....
To jest ostatnie sto lat ..i Ty smiesz porownycwac do chrzescijanstwa co ma 2000 lat !!

Gdyby komunizm byl 2000 lat polowe ludzi na ziemi by nie bylo ..i to conajmniej..to sa kpiny i zenada co piszesz !!!!
Cytuj:
To właśnie idea boga i oparta na niej religia służy do uzasadniania dowolnych absurdów , w celu sprawowania władzy

To ateizm wprowadza absurdy dowolne dla dowolnej epoki...a wiara jest stala przez 2000 lat
W ateistycznej ideologii kazde zlo da sie zrelatywizowac..nie ma tak naprawde dobra i zla..kazde gowno mozna wybielic..i kazdego drania uniewinnic....bo ateim nei ma wzorcow..tylko ma trendy i mody ...a ateisci ida za tymi trendami jak barany ..bo nie wiedza co jest dobre a co zle tak naprawde
Cytuj:
A ja jakoś nie morduje. Widocznie jestem w tej drugiej połowie .
Historia pokazuje że nic tak nie zachęca do mordowania jak przeświadczenie że realizuje się wole boga.

Histroia pokazala jakimi zbrodniarzami byli ci co nie wierzyli wBoga..Lenin, stalin..Mao Tse Tung..Pol Pot...Idi Amin..to wszyscy momunisci..i to tylko ostatnie 100 lat..wlos sie na glowie jezy

N mar 26, 2006 4:28

Juz piaty raz pytam czym sie rozni nekrofil czy gerontofil od homoseksualisty ??? Nie mam odpowiedzi na to pytanie

N mar 26, 2006 4:29
Jakie widzisz przeszkody aby tak nie bylo ? Nie mozna sprecyzowac dostatecznei umowy ? Dlaczego niby nie zastapi? Napisales ..ze nei da sie..ale nie podales powodow ..dlaczego nie ?

Bo spółka cywilna to nie to samo co związek partnerski, który juź z definicji pokazuje, że mamy do czynienia ze związkiem, w któym dwoje ludzi jest zaangażowanych emocjonalnie. Spółka cywilna brzmi żałośnie jako określenie dla dwóch kochajach się ludzi. Nomenklatura tego nazewnictwa jest fatalna już nie wspominając, że spółka cywilna nie gwarantuje wielu praw (ze strony państwa) co związek partnerski mógłby zagwarantować.

gabriel napisał(a):
Kazda ekipa rzadowa ma okreslone plany i wizje spoleczenstwa, wiec skoro lewacy maja okreslona wizje i wolno im wprowadzac zmiany..to prawicowcy maja tez okreslona wizje..i tez im wolno wprowadzac zmiany w prawie..na zasadzie analogii

Zgadzam się, ale to nic nie pokazuje. Czy w Hiszpani po dojściu konserwatystów do władzy małżeństwa homoseksualne przestały takimi być? Czy odebrano im dzieci i wszystkie prawa wynikające z małżeństwa? Nie! I nikt im już tych praw nie odbierze, choćby nie wiem jaka włądza rządziła, bo nie można odebrać prawa, które było wykonane. Przecież w takich krajach jak Holandia, Szwecja, Belgia itp już nie raz nie dwa rządziły ekipy o podobnym stosunku do homoseksualizmu jaki masz Ty i jakoś nie spowodowało to, że tamtejsi geje żyjący w zwiazkach partnerskich, czy małżeństwach przestali być małżęństwem/parą w oczach państwa.

gabriel napisał(a):

Widzisz różnimy się tym, że ja jestem zwolennikiem poszanowania moralności/etyki każdego człowieka o ile nie robi ona tym krzywdy innym ludziom. Tak więc nie widzę powodu, aby gejom nie dawać prawa do małżeństw czy też zwiazków partnerskich, bo nie jest to szkodliwe dla nikogo, a jedynie ułatwia zainteresowanym życie. Ty natomaist jak widze jesteś zwolennikiem odgórnego narzucania moralności każdemu bez względu na wszystko. Ja się na to nie godzę, bo jestem zwolennikiem tego, aby każdy, bez względu na poglądy (o ile są pokojowe) mógł się realizować zgodnie ze swoim światopoglądem. Narzucanie odgórnie ideologii i sposobu życia już historia przerabiala, z marnym i krwawym skutkiem. Władza może narzucać wszystkim swoją wolę, swoją moralność, ale historia pokazuje, że prędzej czy później uciśnione grupy się buntują i dochodzi do niesnacek, do przewrotów, często wojen. JEdynym sposobem aby temu przeciwdziałać jest takie stanowienie prawa, aby ustatysfakcjonować możliwe najwiecej obywateli. W przypadku prawa do zwiazków partnerskich nie widzę absolutnie żadnego racjonalnego powodu, dla któego geje nie mieliby mieć możliwości wstępować w takei związki. Żadnego.

gabriel napisał(a):
Uwazasz ze miara ideii postepu to przyznanie praw okreslonej dewjiacji seksualnej ?

Uważam, że miarą postępu jest poszanowanie każdej normalności, w tym homoseksualizmu i danie gejom i lesbijkom jako pełnoprawnym obywatelom tych samych praw, które posiadają heteroseksualiści.

gabriel napisał(a):
Rozumiem , sam zdania nie masz...za Ciebie maja myslec psychiatrzy ...oto do czewgo dochodzi w spoleczenstwach

Oczywiście, że mam własne zdanie. JEszcze zanim w ogóle zacząłem się interesować tym co nauka ma do pwoeidzenia na temat homoseksualizmu to czułem, że ze mną wszystko wporżadku. Nawet się nie zastanawiąłem co to takeigo orietnacja seksualna, miałem pociag do chłopaków i było to dla mnie jak najbardziej naturalne. To przez takich ludzi jak Ty geje wpadają w komlesky, zaczynają o sobie mysleć, że coś z nimi nie tak, bo nagle znalajdzie się taki specjalista od seksualności człowieka - "gabriel", który mu nakładzie do głowy, że jest "dewiantem", "Chorym" "pedałem" "zboczeńcem" i inne wspaniałe epitety. Dopeiro jak człowiek zasiegnie naprawdę fachowej wiedzy i to z wielu źródeł to się przekona że wszystko z nim ok.

gabriel napisał(a):
Waskie grupy nacisku strachem wymuszaja u okreslonych grup lekarzy odpowiednie orzeczenia..a czesc ludzi ktorzy nie maja zdania ..ida jak barany ..za stadem, zero swojego myslenia

Oczywiście, wszystko wina lobby homoseksualnego, oczywiście bez niego nauka by dalej głosiła, że homo to choroba... ;-) szkoda tylko, że nikt nigdy nie udowodnił i nie podał żadnych argumentów, że orientacja sekuslana mozebyć chorobą, a wręcz przeciwnie :)

Zaraz mi napiszesz, że homo zostało skreślone z listy chorób przez głsoowanie, odpiszę Ci, że tą samą metodą zostało tam wpisane.
Zaram mi napiszesz, że to, iż medycna nie uwaza homoseksualizmu za chorobę, dewiację, zboczenie i inne fajne rzeczy jest winą lobby homoseksualnego. Odpiszę Ci, że wcześniejsze uważanie homo za chorobę przez lekarzy było winą lobby antyhomoseksualnego, homofobów i ludzi żyjący stereotypami.

Ja wierzę w naukę, taką, gdzie lekarz dovcieka prawdy, stanu faktycznego. Rozumiem, żej eśli ta prawda oakzuje się, że homoseksualizm nie jestc horobą ani dewiacją to Ty uznasz takiego lekarza że na pewno uległ wpłwowi "lobby"....? Ale jeśli powie on, że homo to choroba to wtedy mu przyklaśniesz i oczywiście o żadnym wpływie "lobby" nie może być mowy ;)

gabriel napisał(a):
No to dlaczego gerontofilia czy nekrofilia jest dewiajcia.. co ja wyroznia od homo ? Obiekt zainteresowania tylko ? Bo co ..bo komu sie podoba nazwac jedno wlasciwe a drugie nie ?Przydaloby sie [...] czesciej sobie zadawac niewygodne dla swojego swiatopogadu pytania

Ależ proszę bardzo, odpowiadam na Twoje w dobie obecnej wiedzy medycznej -infantylne pytania:

Za zboczenia uznaje się tylko takie zaburzenia seksualne, które mają charakter zespołu psychopatologicznego (ICD - Nr 302 wg WHO).
Zachowań takich jest stosunkowo niewiele i muszą zawierać w sobie charakterystyczne cechy:
- praktyki o charakterze zboczonym muszą się stać celem samym w sobie, co oznacza, że osoba chora skupia się jedynie i wyłącznie na realizowaniu określonych praktyk seksualnych.
- występować powinno nieprawidłowe nastawienie do partnera (egoizm) oraz do społeczeństwa (zachowania aspołeczne i antyspołeczne)
- zachowania zagrażać muszą zdrowiu partnera (są dla niego niebezpieczne).
- nastąpić musi ograniczenie osiągania rozkoszy seksualnej (rozkosz uzyskiwana tylko w określony sposób, forma zachowań seksualnych sztywna i uboga).
- występować powinien nałogowy charakter przeżyć i zachowań oraz wzmagająca sie częstotliwość kontaktów seksualnych przy zmniejszającej się satysfakcji seksualnej.

Wg ostatnich klasyfikacji za dewiacje seksualne uznawane są jedynie takie zachowania, których specyfika nie jest akceptowana przez przejawiającą je osobę bądź partnera, które szkodzą ich zdrowiu lub powodują naruszenie porządku współżycia w społeczeństwie (np. współżycie płciowe w miejscach publicznych, bez względu na orientację partnerów). To wszystko, co w sferze seksualnej czyni dwoje ludzi, niezależnie od tego, czy są homo- czy heteroseksualni, jeśli robią to z szacunkiem, miłością i emocjonalnym nastawieniem do partnera, z poszanowaniem jego osobowości i potrzeb oraz w celu zaspokojenia potrzeb partnera i własnych, nie jest zboczeniem płciowym.

pozdrawiam,
michał

N mar 26, 2006 11:52

Uważam, że miarą postępu jest poszanowanie każdej normalności, w tym homoseksualizmu i danie gejom i lesbijkom jako pełnoprawnym obywatelom tych samych praw, które posiadają heteroseksualiści.

Związek heteroseksualny posiada pewne przywileje bo jest w stanie dostarczyć państwu nowych obywateli, a nowi obywatele są potrzebni do funkcjonowania i przetrwania każdego państwa. Związek homoseksualny nie jest w stanie spełnić tej funkcji, nawet jeśli obaj partnerzy są całkowicie zdrowi i płodni. Sprawiedliwość nie polega na dawaniu każdemu tyle samo, lecz każdemu odpowiednio wobec jego predyspozycji.

N mar 26, 2006 12:39

Cytuj:
...wiec ci napisalem ze jesli chodzi o INFORMACJE to nie ma zadnego problemu..nie przekrecaj i nie manipuluj slowami tylko odpwiadaj na pytania...nei ma tu zadnej emocji przekazywania informacji od lekarza..bo o nim pisales do drugiej osoby

A ja ci pisze że przekazywanie informacji na mocy prawa handlowego to jak naplucie im w twarz. To tak jakbyś postulował leczenie homoseksualistów na mocy prawa o ochronie zwierząt. Niby podstawa leczenia niczego nie zmienia , a jednak robi różnice.
Nie rżnij głupa że nie rozumiesz o co chodzi.

Cytuj:
TY masz problemy z czytaniem..przeczytaj uwaznie jeszcze raz
Napisalem ze malzenstwo to zwiazek kobiety i mezczyzny
...spolka cywilna to zwiazek innych osob niz malzenstwo

Właśnie o to mi chodzi by nie dokonywać rozróżnień że heteroseksualiści tworzą coś lepszego ( opartego naprawie cywilnym ) a homoseksualiści coś gorszego co do prawa cywilnego się nie kwalifikuje i może się załapać na handlowe najwyżej ( jeśli wogóle ).
Traktujmy związki między ludźmi tak samo , nie dzieląc je na lepsze i gorsze.

Cytuj:
A dalczego tylko do solidarnosci ? A moze tylko od Olejniczaka co
Lewice trzeba liczyc od II wojny swiatowej bo wtedy dorwala sie do wladzy.a. co zrobila wszyscy wiemy
..sprzedala Polske

Dobrze. Skoro sobie rzyczysz to niema sprawy.
Lewice możemy rozliczać od czasów Marksa i Engelsa ( czy może nawet od rewolucji Francuskiej ).
Prawice natomiast ( skoro opiera się na myśli chrześcijańskiej ) od czasów Chrystusa.
Skoro mówimy o Polsce to zacznijmy najazdów Chrześcijańskich Zakonów Krzyżowych. Następnie omówmy metody ewangelizacyjne sprzedawczyków zarządzających polską w imieniu Watykanu.
Stanowisko "prawicowców" w czasie zaborów i wojen światowych.

Cytuj:
I bardzo dobrze wrezszcie dobiora sie do d ##@#@! zlodziejom komunistom..ktorzy rozkradli Polske..i wreszcie bedzie szanowane prawo

Tylko że na razie wygląda że Prawo = Kaczyński. Tak więc szanowany będzie Kaczyński. A przy okazji dobiorą się do tyłka i to zgodnie z nowym prawem wszystkim których Kaczyński nie lubi. Na pewno lewicy ( czyli ok. 50 % społeczeństwa ) , a kto wie może nawet cyganom , ateistom , żydom , homoseksualistom , tym co jedzą bułki , albo tym co noszą buty z cholewką. Któż wie co w jego głowie siedzi ?
Właściwie wychodzi na to że dobiorą się do tyłka wszyskim poza swoją paczką i chierarchią KK.
A prawo będzie szanowane , tylko że nikt nie będzie miał żadnych praw ( poza prawem do mszy św. ).
Myśl batiuszki Stalina wiecznie żywa , tylko że zamiast prawa do pochodów 1 majowych , prawo do pielgrzymek.
Cienko to widze :cry:

Cytuj:
Co to znaczy wolnosc ? To znaczyt ze kazdy robi co chce ? Ze jak jakis dewiant bedzie chcial praw to mu sie ma je nadac....

To znaczy że każdy robi to co chce do póki nie narusza wolności innych.
Niech dewianci robią co lubią dopóki nie naruszają czyjejś wolności.

Cytuj:
Duzo sie dzieci urodzilo tylko dlatego ze byl zakaz aborcji..innaczej zbyt latwo przychodzilo ludziom usuniecie dziecka
Inna sprawa to tym dzieciom zapewnic godziwe zycie....i tutaj jest sporo do zrobienia

Miło że zauważyłeś że życie nie kończy się na porodzie.
Rzygać mi się chce gdy obserwuje ( na mojej ulicy ) ludzi płodzących potomstwo bez żadnych szans na znalezienie swojego miejsca w społeczeństwie.
Od najmłodszych lat dzieci są przyuczane do kradzierzy , bo z czegoś trzeba żyć.
Całe dzieciństwo spędzają stojąc w bramie plując do celu , albo praktykując rozboje ( narazie jeszcze we własnym gronie ) , ale niebawem podrosną.
Dorastają mając świadomość że nie mogą konkurować na rynku pracy z dziećmi bogatych rodzin wykształconych w kilku dziedzinach równocześnie.
Co inteligentniejsi mają świadomość że pracując dorywczo jako tania siła robocza ( na czarno ) co najwyżej mogą się garba dorobić , więc od razu przygortowują się do pracy w mafii ( lub bandyctwa na własny rachunek ).
Zresztą szybko opuszczają dom rodzinny bo nie są tam mile widziani , wkońcu rodzice traktują je jako przykrą i niewdzięczną konsekwencje błędów młodości. Ulica zajmuje się ich edukacją i przystosowaniem do życia. System penitencjarny edukuje.
Jest super.
Należy zmobilizować siły narodu do produkcji tej klasy obywateli.

Cytuj:
Ha..komunizm byl u wladzy przez 80 lat w rosji...wytracil 50 mln ludzi.....i tylko 80 lat....komunizm w Chinach ..rewolucja kulturalna..kolejne kilka milionow..Kambodza...wietnam....korea polnocna.....
To jest ostatnie sto lat ..i Ty smiesz porownycwac do chrzescijanstwa co ma 2000 lat

Gdyby komunizm byl 2000 lat polowe ludzi na ziemi by nie bylo ..i to conajmniej..to sa kpiny i zenada co piszesz

Weź pod uwage moce przerobowe wynikające z rozwoju technicznego.
Gdybyż inkwizytorzy mieli tyle polotu by wymyślić krematoria spalanie szło by szybciej. Nawet bez techniki udało im się zdziesiątkować kontynent amerykański. Rzeby im dorównać komuniści musieli by zrobić to samo. A ile w latach 80 wynosiła populacja obu ameryk ?
Działanie komunistów wydaje mi się uosobieniem celowości i umiaru w porównaniu z pasją niszczenia myślicieli chrześcijańskich.

Cytuj:
To ateizm wprowadza absurdy dowolne dla dowolnej epoki...a wiara jest stala przez 2000 lat
W ateistycznej ideologii kazde zlo da sie zrelatywizowac..nie ma tak naprawde dobra i zla..kazde gowno mozna wybielic..i kazdego drania uniewinnic....bo ateim nei ma wzorcow..tylko ma trendy i mody ...a ateisci ida za tymi trendami jak barany ..bo nie wiedza co jest dobre a co zle tak naprawde

Ateizm uznający człowieka za dobro nadrzędne robi dobrze ludziom.
Teizm uznający za dobro nadrzędne boga robi dobrze bogu ( czyli czemuś czego nikt nie widział ).

Cytuj:
Histroia pokazala jakimi zbrodniarzami byli ci co nie wierzyli wBoga..Lenin, stalin..Mao Tse Tung..Pol Pot...Idi Amin..to wszyscy momunisci..i to tylko ostatnie 100 lat..wlos sie na glowie jezy

No chyba że historia zaczyna się dla ciebie 100 lat temu. A jeśli nawet to mamy też innych oprawców : Pinoczeta , Franko.
Albo o czym mówi Bush nawołując do wojny z islamem jeśli nie o woli Boga , który wybrał do tego celu US.

Komuniści przynajmniej przyznali się do błędu , a chrześcijanie co ?
Są nieomylni i wszystko wiedzący i nigdy niczego złego nie zrobili. Zatem spodziewam się że powtużą swoje wyczyny jeśli tylko da się im szanse.

Wiem że to nie domnie pytanie ale odpowiem :
Cytuj:
Juz piaty raz pytam czym sie rozni nekrofil czy gerontofil od homoseksualisty ? Nie mam odpowiedzi na to pytanie

Dla mnie nekrofil, gerontofil , homoseksualista i cheteroseksualista nie różnią się niczym poza rodzajem preferowanych zabaw.
Jeśli nikomu nie szkodzą to co komu do tego jak wolny czas spędzają.

N mar 26, 2006 13:24

Nie te czasy. Doktryna polityczna chrześcijaństwa zapisana w bibli powstała w czasach gdy walczono na miecze i topory. Wtedy siła państwa zależała od ilości wojowników których mogło wystawić do walki.
Teraz już tak niema.
Siła militarna zależy nie od ilości tylko od jakości.
Siła gospodarcza zależy od przewagi technologicznej i poziomu życia obywateli.

No chyba że marzy Ci się Chiński model gospodarki.
Miljony pracowników pracujących niemal niewolniczo. Kopanie rowów przy użyciu łopat zamiast koparek itp.
Ja tam wole iść w jakość nie w ilość.

Argument że homoseksualizm jest szkodliwy ponieważ osłabia tępo rozrodu jest chybiony z conajmniej 2 powodów ( o czym pisałem wielokrotnie )
1. Obniżenie rozrodu nie jest szkodliwe.
2. Homoseksualizm nie wpływa na tępo rozrodu praktycznie wogóle.

N mar 26, 2006 13:46
queer napisał(a):

Związek heteroseksualny posiada pewne przywileje bo jest w stanie dostarczyć państwu nowych obywateli, a nowi obywatele są potrzebni do funkcjonowania i przetrwania każdego państwa. Związek homoseksualny nie jest w stanie spełnić tej funkcji, nawet jeśli obaj partnerzy są całkowicie zdrowi i płodni. Sprawiedliwość nie polega na dawaniu każdemu tyle samo, lecz każdemu odpowiednio wobec jego predyspozycji.

Nie widzę żadnego związku między zwiazkami partnerskimi, czy małżeństwem i wynikającymi z nich prawami a płodzeniem dzieci.
Gdyby pańtwo jako podstawowy cel wyznaczało związkom płodzenie dzieci to by ograniczyło wszystkie prawa wynikajace z małżeństwa tylko i wyłącznie do tych par, które mają dzieci, a jak wiemy tak nie jest.
Drugą kwestią jest to, że bardzo wiele osób nie zamierza mieć dzieci/nie lubi, z góy deklarując niechęć do posiadania potmostwa a pomimo to ma prawo swobodnego wkaraczania w związek małżeński i przysługujące mu z tego tytułu wszystkie prawa.

Bycie w związku małżeńskim to nie jest obowiązek do płodzenia dzieci. Ponadto, wiele gejów ma dzieci z poprzednich nieudanych związków, czy też małżeństw heteroseksualnych.

Dodać też należy, że małżeństwa posiadajace dzieci mają przecież wiele ulg i praw z tego tytułu, ale dopoeiro wtedy gdy te dzieci mają, to przecież jest oczywiste i ja nie mówie o prawach przysługujących na mocy posiadania dzieci. W kontekscie legalizacji związków homoseksualnych msm ns myśli przede wszystkim te prawa, które przysługują parom małżeńskim, a które przy tym ie wynikaja bezpośrednio z dzietności. O tych prawach pisałem wcześniej.

I ostatnia rzecz, kwestia postrzegania. Geje również powinni mieć prawa tka jak każdy człowiek do jakieś prawnej formy zalegalizowania swych zwiazków, pokazania społęczeństwu, że są parą, ze są razem i traktują swój związek na poważnie. To jest potrzeba spoęłczna, bo jestn iedobrze, kiedy wszyscy wkoło w tym państwo postrzegają ich jako dwóch obcych sobie ludzi. Oni również maja prawo do swojego szczęsica i do traktoania ich jako związek, jako parę w oczach państwa, bo jeśli panstwo im nie daje zwiazków to znaczy to tylko tyle co mówienie im "Wy nie jesteście parą, nei jesteście zwiazkiem". I to jest patologia i uważam nalży to zmienić. Wg mnie jest jeden z najważniejszychp woodów do wprowadzenia zwiazków partnerskich w Polsce.

pozdrawiam,
michał

N mar 26, 2006 14:06

Bo spółka cywilna to nie to samo co związek partnerski, który juź z definicji pokazuje, że mamy do czynienia ze związkiem, w któym dwoje ludzi jest zaangażowanych emocjonalnie. Spółka cywilna brzmi żałośnie jako określenie dla dwóch kochajach się ludzi. Nomenklatura tego nazewnictwa jest fatalna już nie wspominając, że spółka cywilna nie gwarantuje wielu praw (ze strony państwa) co związek partnerski mógłby zagwarantować.

Dla mnie malzenstwo osobnikow tej samej plci brzmi zalosnie i nie bedzie sie nazywalo mazlenstwem co malzenstwem byc nie moze.....

Jako komus nie odpowiada spolka cywilna moze byc zwiazek dwojga osob..ale na slowo malzenstwo NIGDY sie nie zgodze bo to jest oplucie moich wartosci w ktore wierze
Cytuj:
Zgadzam się, ale to nic nie pokazuje. Czy w Hiszpani po dojściu konserwatystów do władzy małżeństwa homoseksualne przestały takimi być? Czy odebrano im dzieci i wszystkie prawa wynikające z małżeństwa? Nie! I nikt im już tych praw nie odbierze, choćby nie wiem jaka włądza rządziła, bo nie można odebrać prawa, które było wykonane. Przecież w takich krajach jak Holandia, Szwecja, Belgia itp już nie raz nie dwa rządziły ekipy o podobnym stosunku do homoseksualizmu jaki masz Ty i jakoś nie spowodowało to, że tamtejsi geje żyjący w zwiazkach partnerskich, czy małżeństwach przestali być małżęństwem/parą w oczach państwa.

No i na to licza homoseksualisci, ze metoda nacisku kiedy jakis rzad jest slaby przepchna korzystny sobie zapis..a pozniej siedza juz spokojnie bo nikt ni nic im tego nie odbierze....a gdyby zaczac odbiarac po zmienai prawe ktore legalnie zostalo wprowadzone przez panstwo to wtedy skonczylo by sie przepychanie prawa przez waskie grupki ludzi kiedy rzad jest chwiejny i poddatny na takie wplywy bo wiedzieliby ze pozniej jak to nieuczciwie zdobyli zostanie im to odebrane....i to jest sprawiedliwosc

Zalozmy ze okazaloby sie ze zalatwiles jaks umowe z kims gdzie nie calkiem bylo to legalne, ale masz przywileje koncesje..i cieszysz sie..przychodzi kolejna wladza sprawdza Cie , udowadnia ze zrobiles to metoda nacisku , przekupstwa..i nie naleza Ci sie koncesje ani przywileje..no i koniec z przywilejami..prawo wyprostowalo patolegie ..i tak powinni prostowac zawsze aby zlodzieje i ludzie liczacy ze jakas ekipa w ktoryms rzadzie jest slaba i da sie cos przepchnac..w kolejnym rzadzie bedzie im to odebrane..koniec kropka
Cytuj:
Widzisz różnimy się tym, że ja jestem zwolennikiem poszanowania moralności/etyki każdego człowieka o ile nie robi ona tym krzywdy innym ludziom

A krzywda ludzi ktorym rujnujesz wartosci w ktore od zawsze wierzyli ?To nie jest krzywda? A definicje ktore opisuje biblia jako patologie to nie jest krzywda dla ludzi wierzacych ? Przeciez ich wartosci wywracaja sie do gory nogami
Cytuj:
Władza może narzucać wszystkim swoją wolę, swoją moralność, ale historia pokazuje, że prędzej czy później uciśnione grupy się buntują i dochodzi do niesnacek, do przewrotów, często wojen. JEdynym sposobem aby temu przeciwdziałać jest takie stanowienie prawa, aby ustatysfakcjonować możliwe najwiecej obywateli

No wlasnie i wczesniej czy pozniej wiekszosc zwyciezy i zrobi przewrot..bo nie chodzi o to aby wszystkich zadowolic , a zadowolic jak najwieksza grupe ludzi ..a hetero wlasnie ich jest najwiecej

Cytuj:

Sek w tym ze dla mnie i wiekszosci ludzi w Polsce homoseksualizm normalnoscia nie jest
Cytuj:
Oczywiście, że mam własne zdanie. JEszcze zanim w ogóle zacząłem się interesować tym co nauka ma do pwoeidzenia na temat homoseksualizmu to czułem, że ze mną wszystko wporżadku. Nawet się nie zastanawiąłem co to takeigo orietnacja seksualna, miałem pociag do chłopaków i było to dla mnie jak najbardziej naturalne. To przez takich ludzi jak Ty geje wpadają w komlesky, zaczynają o sobie mysleć, że coś z nimi nie tak, bo nagle znalajdzie się taki specjalista od seksualności człowieka - "gabriel", który mu nakładzie do głowy, że jest "dewiantem", "Chorym" "pedałem" "zboczeńcem" i inne wspaniałe epitety. Dopeiro jak człowiek zasiegnie naprawdę fachowej wiedzy i to z wielu źródeł to się przekona że wszystko z nim ok

To dobrze ze przez takich jak ja ci ludzie wpadaja w kompleksy, bo tacy ludzie jak ja pokazuja co jest dobre a co jest patologia
Zlodziej tez przez takich ludzi jak ja nabywa choroby nerwowej bo sie boi ze jak wpadnie to wsadza go do pudla
Kazdy ktory przejawia zachowania patologiczne powinien sie liczyc z reakcja spoleczenstwa na nie, natomiast tez moze liczyc na pomoc aby zrozumiec co jest dobrem a co zlem i walczyc ze swooimi slabosciami...tys ludzi walczyz z alkoholizmem, nalogiem palenia...kleptomania..i innymi przypadlosciami

Cytuj:
Oczywiście, wszystko wina lobby homoseksualnego, oczywiście bez niego nauka by dalej głosiła, że homo to choroba... szkoda tylko, że nikt nigdy nie udowodnił i nie podał żadnych argumentów, że orientacja sekuslana mozebyć chorobą, a wręcz przeciwnie

No coz...dojdziemy niedlugo i do tego co juz niektorzy glosza np Danbog..ze i nekrofilia czy gerontofilia..a pozniej pwewnie i koprofilia nie jest dewjiacja...bo nie szkodzi spoleczenstwu ...oby tak dalej panowie...tak dalej ....i juz wcale sie nie zdziwie..ze Bog znwou bedzie musial ukarac rase ludzka za glupote.....nie bede mi nawet zlorzeczyl..bo czlowiek wiedze musi dostac od czasu do czasu manto od Boga ...inanczej glupieje

Cytuj:
Za zboczenia uznaje się tylko takie zaburzenia seksualne, które mają charakter zespołu psychopatologicznego (ICD - Nr 302 wg WHO).
Zachowań takich jest stosunkowo niewiele i muszą zawierać w sobie charakterystyczne cechy:
- praktyki o charakterze zboczonym muszą się stać celem samym w sobie, co oznacza, że osoba chora skupia się jedynie i wyłącznie na realizowaniu określonych praktyk seksualnych.
- występować powinno nieprawidłowe nastawienie do partnera (egoizm) oraz do społeczeństwa (zachowania aspołeczne i antyspołeczne)
- zachowania zagrażać muszą zdrowiu partnera (są dla niego niebezpieczne).
- nastąpić musi ograniczenie osiągania rozkoszy seksualnej (rozkosz uzyskiwana tylko w określony sposób, forma zachowań seksualnych sztywna i uboga).
- występować powinien nałogowy charakter przeżyć i zachowań oraz wzmagająca sie częstotliwość kontaktów seksualnych przy zmniejszającej się satysfakcji seksualnej.

Wg ostatnich klasyfikacji za dewiacje seksualne uznawane są jedynie takie zachowania, których specyfika nie jest akceptowana przez przejawiającą je osobę bądź partnera, które szkodzą ich zdrowiu lub powodują naruszenie porządku współżycia w społeczeństwie (np. współżycie płciowe w miejscach publicznych, bez względu na orientację partnerów). To wszystko, co w sferze seksualnej czyni dwoje ludzi, niezależnie od tego, czy są homo- czy heteroseksualni, jeśli robią to z szacunkiem, miłością i emocjonalnym nastawieniem do partnera, z poszanowaniem jego osobowości i potrzeb oraz w celu zaspokojenia potrzeb partnera i własnych, nie jest zboczeniem płciowym.

To wg Ciebie gerontofilia , nekrofilia..czy koprofilia ..jest zboczeniem czy nie ?

N mar 26, 2006 14:59
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 2487 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55 ... 166  Następna strona