Autor |
Wiadomość |
Anonim (konto usunięte)
|
 Re: Kościół i LGBT
Pozwolisz że pozostanę przy swoim zdaniu. Mam inne zdanie po lekturze jej postów nie tylko w tym temacie. Ale masz rację powinienem powstrzymać się od tego wpisu.
|
Śr sie 28, 2019 19:02 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Małgosiaa napisał(a): Odbieram to jako postawę asekuracyjną: na wszelki wypadek nie będę maczał w tym palców. No to źle odbierasz. Cytuj: Pomijając już czystość lub nieczystość serca (nikt nie jest bez grzechu) tu się rónimy czymś innym: ja w pierwszym rzędzie zakładam, że ktoś ma dobre intencje. Ale właśnie o to chodzi. Ten kto sam ma czyste intencje częściej też dostrzega czyste intencje u innych. A ten, który sam kombinuje jest podejrzliwy w stosunku do innych. Cytuj: Nie twierdzę, że każdy uczestniczący w tym wydarzeniu będzie miał czyste intencje modlitwy, ale Bóg zło obraca w dobro i w to wierzę. No a chciałbym się mylić i będę się cieszył, jak wyjdzie na Twoje.
|
Cz sie 29, 2019 6:55 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Chciałbym zapytać, co należy rozumieć pod pojęciem "Parada równości" ?
|
Cz sie 29, 2019 8:15 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
alekmichał napisał(a): Chciałbym zapytać, co należy rozumieć pod pojęciem "Parada równości" ? To tylko na nasze warunki żeby nie denerwować ludzi na zachodzie to duma gejowska. To tak zwana "mądrość etapu"
|
Cz sie 29, 2019 8:22 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Jockey napisał(a): To tylko na nasze warunki żeby nie denerwować ludzi na zachodzie to duma gejowska. To tak zwana "mądrość etapu" A nie pomyślałeś o tym, że po prostu w różnych krajach i językach różne słowa budzą różne skojarzenia i są różne interpretowane?
|
Cz sie 29, 2019 8:29 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Jockey napisał(a): alekmichał napisał(a): Chciałbym zapytać, co należy rozumieć pod pojęciem "Parada równości" ? To tylko na nasze warunki żeby nie denerwować ludzi na zachodzie to duma gejowska. To tak zwana "mądrość etapu" A skąd ten obowiązkowy ubiór na paradach, mocny makijaż, stringi, publiczne pokazywanie ciała, swoich pośladków, swojego języka.. Czy to nowa forma dialogu, nawiązania kontaktu?
|
Cz sie 29, 2019 8:41 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
alekmichał napisał(a): A skąd ten obowiązkowy ubiór na paradach A dlaczego obrażasz użytkowników tego forum? Naprawdę twierdzisz, że Ci tutaj uwierzą, że to obowiązkowy ubiór? Że nikt tutaj nie potrafi góglować obrazków? Trochę szacunku dla innych.
|
Cz sie 29, 2019 8:59 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
zefciu napisał(a): alekmichał napisał(a): A skąd ten obowiązkowy ubiór na paradach A dlaczego obrażasz użytkowników tego forum? Naprawdę twierdzisz, że Ci tutaj uwierzą, że to obowiązkowy ubiór? Że nikt tutaj nie potrafi góglować obrazków? Trochę szacunku dla innych. Przecież nie piszę o tych, którzy przychodzą to popierać. Zbyt szybko obrażasz się i oskarżasz. Szacunek to ja mam dla każdego człowieka. Szukam wyjaśnienia, dlaczego jest zawsze grupa ludzi, która w tym spektaklu bezpośrednio uczestniczy, a którzy są prawie zawsze rozebrani? I zachowują się tak, jak napisałem wcześniej?
|
Cz sie 29, 2019 9:22 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
alekmichał napisał(a): Przecież nie piszę o tych, którzy przychodzą to popierać. A o kim? Skoro jest obowiązkowy, to kogo obejmuje ten obowiązek? Cytuj: Zbyt szybko obrażasz się i oskarżasz. Nie obrażam się. Cytuj: Szukam wyjaśnienia, dlaczego jest zawsze grupa ludzi, która w tym spektaklu bezpośrednio uczestniczą, a którzy są prawie zawsze rozebrani? Dlatego, że istnieje pewna grupa wśród LGBT, która uważa taki sposób zachowania za najlepszą drogę autoekspresji. Inni zaś im tego nie zabraniają, bo czemu by mieli?
|
Cz sie 29, 2019 9:28 |
|
 |
Andy72
|
zefciu napisał(a): Inni zaś im tego nie zabraniają, bo czemu by mieli? raczej "czemu by nie mieli"?
_________________ Co do mnie, nie daj Boże, bym się miał chlubić z czego innego, jak tylko z Krzyża Pana naszego Jezusa Chrystusa.Gal 6:14
|
Cz sie 29, 2019 9:45 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Andy72 napisał(a): raczej "czemu by nie mieli"? A czemu by mieli?
|
Cz sie 29, 2019 9:55 |
|
 |
Andy72
|
Pisałem już o tym w wykasowanym poście. To trochę zmienię przykład: ktoś ma potrzebę autoekspresji aby napluć mi w twarz, komuś innemu to nie przeszkadza, "bo czemu miałoby przeszkadzać?"
_________________ Co do mnie, nie daj Boże, bym się miał chlubić z czego innego, jak tylko z Krzyża Pana naszego Jezusa Chrystusa.Gal 6:14
|
Cz sie 29, 2019 10:24 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
zefciu: A o kim? Skoro jest obowiązkowy, to kogo obejmuje ten obowiązek?
Idą ci, którzy się z tym zgadzają i których to pociąga SJP zawiera takie słowo jak: zgorszyć 1. wzbudzić gwałtowne, nieprzychylne emocje; wzburzyć, zbulwersować; 2. wywrzeć zły, demoralizujący wpływ na kogoś; zdemoralizować, zdeprawować, znieprawić
co o tym sądzisz?
Ostatnio edytowano Cz sie 29, 2019 10:45 przez Anonim (konto usunięte), łącznie edytowano 4 razy
|
Cz sie 29, 2019 10:38 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Andy72 napisał(a): Pisałem już o tym w wykasowanym poście. No to napisz jeszcze raz, po polsku. Cytuj: To trochę zmienię przykład: ktoś ma potrzebę autoekspresji aby napluć mi w twarz, komuś innemu to nie przeszkadza, "bo czemu miałoby przeszkadzać?" A gdzie tutaj analogia?
|
Cz sie 29, 2019 10:39 |
|
 |
bert04
|
Quinque napisał(a): Bert04 napisał(a): Jak ostatnio sprawdzałem, to nawet wśród najbardziej zlewicowanych czerwono zielonych polityków przewagę mieli biali i heteroseksualni No właśnie No właśnie co? Widzisz jakieś związki, których ja z nadmiaru zlewicowania, zniemczenie i ztęczowienia nie widzę? Rozwiń myśl, proszę. Cytuj: Cytuj: Ale może muzułmański pakistański imigrant przewożący pierwotniaki, prochy i pasy szahida wie lepiej. Nie podejrzewałem Cię o głoszenie takich niepoprawnych stereotypów No widzisz, a ja nie podejrzewałem Ciebie, że pakistański muzułmanin, a na domiar złego, imigrant, będzie dla Ciebie autorytetem i krynicą prawdy. To, nie przymierzając, jakby polski biskup powoływał się na satanistę LaVey-a w kazaniu kościelnym... Wróć, polscy biskupi powoływali się na LaVey-a w kazaniach kościelnych. A 31.10 już niedługo, ciekawe jak w tym roku będzie. Sorry za dygresję. Cytuj: Cytuj: W takich momentach zawsze kojarzy mi się film 300 No właśnie. Niemcy jako wróg Polski od tysiąca lat próbują za wszelką cenę zniszczyć przejawy Polskiej tożsamości narodowej "Deszcze niespokojne..." w połączeniu z Czarnymi Chmurami, Krżyżakami i Stawką Większą niż Zycie jeszcze ciągle puszczają? Quinque, Polska była bardzo długo w niemieckim kręgu władzy i kultury, całe przejmowanie chrztu z Czech tego też nie zmienia. Gdyby nie Bitwa pod Legnicą, Henryk Pobożny miał spore szanse na zjednoczenie polskich ziem i połączenie je w obrębie Rzeszy. Kto wie, może we Wrocławiu piastowski cesarz by rządził strefą od Renu do Sanu? Cóż, historia potoczyła się inaczej, Mongołowie zniweczyli plany śląskich książąt, a zjednoczenie nastąpiło później i w innych warunkach historycznych. Cytuj: Cytuj: Jak na razie politycy Rosyjscy i ich tradycjonalni (?!) sojusznicy sobie lepiej radzą Jedno i to samo. Jeden naród jak i drugi od zawsze dąży do unicestwienia Polski Bzdura, do unicestwienia Polski dążyli Krzyżacy i ich spadkobiercy, natomiast Sasi byli przez pewien czas polskimi królami. Znowu zapomniałeś? Zamieszczenie jutubki to właśnie internetowy ekwiwalent uderzenia pięścią w stół.
_________________ Wszystko ma swój czas i jest wyznaczona godzina na wszystkie sprawy pod niebem ...
(Koh 3:1nn)
|
Cz sie 29, 2019 13:35 |
|
|
|