Autor |
Wiadomość |
Kris65
|
 Re: Chcę umrzeć
Liza napisał(a): Ale nie ma raju tu i teraz...mamy odroczenie. Mądrość podpowiada nam, że nie zmienimy rzeczywistości, sami musimy się w niej dobrze odnaleźć. To dlaczego Bóg nami dyryguje i jednocześnie obdarza winą.
_________________ Zdrowego rozsądku życzę...
|
Pt sie 05, 2011 13:37 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Kris65 napisał(a): Liza napisał(a): Ale nie ma raju tu i teraz...mamy odroczenie. Mądrość podpowiada nam, że nie zmienimy rzeczywistości, sami musimy się w niej dobrze odnaleźć. To dlaczego Bóg nami dyryguje i jednocześnie obdarza winą. Rozumię, że Bóg zadyrygował i Ty zacząłeś pisać na forum 
|
Pt sie 05, 2011 13:45 |
|
 |
Kris65
|
Cytuj: Rozumię, że Bóg zadyrygował i Ty zacząłeś pisać na forum Dobre. Nie traktuj tego zbyt dosłownie.Bóg nie podcinałby gałęzi na której siedzi.A szatana nie dopuszczam do siebie 
|
Pt sie 05, 2011 13:51 |
|
|
|
 |
noOne
|
złego dopuszcza Bóg, nie Ty.. człowiek bez łaski Bożej nie ma żadnej mocy nad szatanem..
_________________ Króluj nam Chryste ! http://www.duchprawdy.com http://sacerdoshyacinthus.wordpress.com
|
Pt sie 05, 2011 13:56 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Kris65 napisał(a): Cytuj: Rozumię, że Bóg zadyrygował i Ty zacząłeś pisać na forum Dobre. Nie traktuj tego zbyt dosłownie.Bóg nie podcinałby gałęzi na której siedzi.A szatana nie dopuszczam do siebie  On chce byś tak myślał. Dobre jest to co Ty uznajesz za dobro czy to co podaje przykazanie miłości i wskazane jak to robić w błogosławieństwach? Zły zawsze podpowiada, że wszystko co robisz jest słuszne. Potrafisz wyłapywać pokusy i natchnienia wewnętrzne, znasz siebie i ograniczenia? To wszystko nie jest takie proste. 
|
Pt sie 05, 2011 14:00 |
|
|
|
 |
Kris65
|
Cytuj: złego dopuszcza Bóg, nie Ty.. człowiek bez łaski Bożej nie ma żadnej mocy nad szatanem.. Dlaczego szatan rządzi naszym życiem,które jest kontrolowane przez Boga ?
|
Pt sie 05, 2011 14:04 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Kris65 napisał(a): Cytuj: złego dopuszcza Bóg, nie Ty.. człowiek bez łaski Bożej nie ma żadnej mocy nad szatanem.. Dlaczego szatan rządzi naszym życiem,które jest kontrolowane przez Boga ? Szatan rządzi życiem ludzi tylko tych, którzy na to pozwalają, albo świadomie wybierają szatana.
|
Pt sie 05, 2011 14:11 |
|
 |
Kris65
|
Cytuj: Szatan rządzi życiem ludzi tylko tych, którzy na to pozwalają, albo świadomie wybierają szatana. Cytuj: Nic nie jest w naszych rękach natoamiast wszystko jest w rękach Boga.. Teraz to tylko logicznie połączyć.
|
Pt sie 05, 2011 14:23 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Kris65 napisał(a): Cytuj: Szatan rządzi życiem ludzi tylko tych, którzy na to pozwalają, albo świadomie wybierają szatana. Cytuj: Nic nie jest w naszych rękach natoamiast wszystko jest w rękach Boga.. Teraz to tylko logicznie połączyć. Może spróbuję....nic nie dzieje się bez wiedzy Boga. Bo gdyby uznać, że wszystko jest w rękach Boga to można by obciązyć Boga najgorszymi zbrodniami dokonanymi przez człowieka.
|
Pt sie 05, 2011 14:33 |
|
 |
Kris65
|
Cytuj: Może spróbuję....nic nie dzieje się bez wiedzy Boga. Czy taka postawa względem nas, obdarzonych pełnią wolnej woli z woli Boga,jest uczciwa ?
|
Pt sie 05, 2011 14:41 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Kris65 napisał(a): Cytuj: Może spróbuję....nic nie dzieje się bez wiedzy Boga. Czy taka postawa względem nas, obdarzonych pełnią wolnej woli z woli Boga,jest uczciwa ? A czemu nie?
|
Pt sie 05, 2011 15:06 |
|
 |
Kris65
|
Bo nie. Taka jałowa dyskusja do niczego nie prowadzi.
|
Pt sie 05, 2011 15:14 |
|
 |
gargamel
zbanowany na stałe
|
noOne napisał(a): to typowo demoniczne myslenie, nie polecałbym nikomu stosować się do tych antyBożych zasad, współczesna cywilizacja śmierci próbuje nas przekonać demonicznymi frazesami typu "Twoj los w Twoich rękach" - jest to g... prawda, nic nie jest w naszych rękach natoamiast wszystko jest w rękach Boga.. jeśli nie oddasz swojego życia Jemu, a będziesz się starał ze wszystkim sobie radzić sam.. Kiedyś miałem poważna depresję i w zupełnej beznadziei zwróciłem się do Boga, i była spowiedz, msza co niedziela, koronki, różańce, litanie do św. Antoniego, modlitwy, prośby itd. itp. A Boga w moim życiu jak nie było tak nie ma. Więc wyluzuj z takimi radami. Cytuj: także oddaj wszystko Jezusowi i dziękuj że dał Ci dar istnienia wiecznego, tylko Jemu hołd i cześć się należy.. Ja o dar istnienia wiecznego nie prosiłem. To że mogę mieć nieśmiertelną dusze nie jest dla mnie powodem do radości.
_________________ http://forum.wiara.pl/viewtopic.php?f=42&t=30168 http://pajacyk.pl/
|
Pt sie 05, 2011 16:53 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: Kiedyś miałem poważna depresję i w zupełnej beznadziei zwróciłem się do Boga, i była spowiedz, msza co niedziela, koronki, różańce, litanie do św. Antoniego, modlitwy, prośby itd. itp. A Boga w moim życiu jak nie było tak nie ma. Więc wyluzuj z takimi radami. Nie ma Go w sposób przez Ciebie oczekiwany. Ale On zawsze jest, tylko wszyscy przez różne okresy w naszym życiu, albo Go nie dostrzegamy, albo buntujemy się gdy tarapaty zbytnio nas przygną do ziemi.
|
Pt sie 05, 2011 17:44 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Alus napisał(a): Nie ma Go w sposób przez Ciebie oczekiwany.
Zatem, skoro jest on w sposób przeze mnie NIEoczekiwany, pytam po co? Wypad!
|
Pt sie 05, 2011 18:03 |
|
|
|