Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Śr sie 13, 2025 20:25

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 173 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 12  Następna strona
 Jestem Satanistą 

Czy satanista to zawsze osoba zdemoralizowana?
Tak 38%  38%  [ 42 ]
Zazwyczaj 12%  12%  [ 13 ]
To zależy od człowieka 24%  24%  [ 27 ]
Nie 26%  26%  [ 29 ]
Liczba głosów : 111

Jestem Satanistą 
Autor Wiadomość

Nie, to postawa nierozsądnego i biednego człowieka, który nieświadom tego jakie ograniczenie na siebie nakłada, decyduje się pielęgnować w sobie nienawiść.

Widać ze nie jestes z literaturą za pan brat, skoro nie potrafisz z całości zacytowanego fragmentu wyciągnąć sedna. Spotkałem chrześcijań którzy byli pełni podziwu dla postaci Szatana ukazanego przez Miltona w Raju Utraconym. Czytasz czasem poezję? :cfaniak:

Incognito napisał(a):
Mędrzec nie musi się posuwać do szyderstwa

Masz licencje na rozpoznawanie mędrców i definiowanie mądrości? :clever: Jakiś certyfikat posiadasz czy co? :hahaha:

Incognito napisał(a):
Jeśli zaś chodzi o "mędrców" pokroju de Sade, to pozostawię bez komentarza uznawanie takich osób za autorytety.

Wolisz "mędrca" Sai Babe? Albo może guru "Wielkiego-Wyschniętego-Ascete"? Dlaczego pozostawiasz bez komentarza uznawanie takich osób za autorytety? Przeczytałeś jakąś jego książke [z wyjątkiem stu dwudziestu dni Sodomy]? Albo wyczytałeś tylko na jakimś religijnym portalu jaki to z niego był nikczemnik? Bawi mnie to moherowe oburzenie na sam dźwięk takich nazwisk jak Sade czy Nietzsche :D I te naiwne i dziecinne próby dyskredytowania ich i ich filozofii. ROTFL

Cz sie 17, 2006 22:59

"Mam pytanie”...zaczyna sie serial seth33... :-D :D :shock:

O dziwo, pedagogicznie potraktowano petenta i posypało sie
radami i mądrościami...
a seth33 chyba peka ze śmiechu, że „wędka szatanistyczna” chwyciła,
bo przecież sam pisze, cytuję:

Nie wierze w osobowego szatana i demony”...
więc co za wiara i co za szatanizm ?? :oops:
krasnoludkowy ?? No to dalej fantazje rozwijać o krasnalach...

A dla tych, co sie martwią lub mają skrupuły...
to na pocieche: jest ósmy sakrament: GŁUPOTA LUDZKA.

Synek

Pt sie 18, 2006 22:49

Widać ze nie jestes z literaturą za pan brat, skoro nie potrafisz z całości zacytowanego fragmentu wyciągnąć sedna.

Twoim zdaniem skupienie się na fragmencie świadczy o niemożności wyciągnięcia sedna? Jeśli tak to gratuluje tak ograniczonego sposobu myślenia.
Rothein napisał(a):
Spotkałem chrześcijań którzy byli pełni podziwu dla postaci Szatana ukazanego przez Miltona w Raju Utraconym. Czytasz czasem poezję? :cfaniak:

Czytam.
Rothein napisał(a):
Masz licencje na rozpoznawanie mędrców i definiowanie mądrości? :clever: Jakiś certyfikat posiadasz czy co? :hahaha:

Mądrość jest zdolnością dokonywania dobrego wyboru i właściwej oceny. Od zarania dziejów mądrość była przypisywana ludziom którzy umieli wskazać jak dobrze żyć, jak postępować by się rozwijać i czynić dobro. Kto jest dziś powszechnie uznawany za mądrego człowieka - Dalajlama czy Nergal?
Rothein napisał(a):
Wolisz "mędrca" Sai Babe? Albo może guru "Wielkiego-Wyschniętego-Ascete"?

Ani tego, ani tego.
Rothein napisał(a):
Dlaczego pozostawiasz bez komentarza uznawanie takich osób za autorytety?

Bo szkoda mi słów.
Rothein napisał(a):
Przeczytałeś jakąś jego książke [z wyjątkiem stu dwudziestu dni Sodomy]? Albo wyczytałeś tylko na jakimś religijnym portalu jaki to z niego był nikczemnik?

Jego biografia z którą miałem okazję zapoznać się i w artykułach, i na srebrnym ekranie, była na tyle wyrazista, że szkoda mi czasu na czytanie cokolwiek tego człeczka.
Rothein napisał(a):
Bawi mnie to moherowe oburzenie na sam dźwięk takich nazwisk jak Sade czy Nietzsche :D I te naiwne i dziecinne próby dyskredytowania ich i ich filozofii. ROTFL

No proszę, a mnie bawią dzieciaczki nimi zafascynowane. Cóż za przyjemny i zabawny temat, co Rothein? :)

Pt sie 18, 2006 23:05

Mądrość jest zdolnością dokonywania dobrego wyboru i właściwej oceny. Od zarania dziejów mądrość była przypisywana ludziom którzy umieli wskazać jak dobrze żyć, jak postępować by się rozwijać i czynić dobro. Kto jest dziś powszechnie uznawany za mądrego człowieka - Dalajlama czy Nergal?

A co to jest "dobro"? Co to jest dobre życie i właściwa ocena? Rzucasz tutaj sofizmatami, i myślisz żeś zaświecił :D Kto jest powszechnie uznawany za mądrego? A co mnie interesuje opinia anonimowego i amorficznego motłochu! :-D Dlaczego miałbym wybierać pomiędzy Tenzinem Giatso a Nergalem? Ile ma wspólnego duchowy i polityczny przywódca narodu Tybetańskiego z liderem black metalowego bandu :shock: ? W swoich kręgach są poważani. Żaden black metalowiec nie powie że Dalajlama jest mądrzejszy od Nergala, i żaden buddysta nie stwierdzi przeciwnie. Zapytaj współczesnych libertynów kto jest "mądrzejszy" - Sade czy Św. Franciszek. A "powszechna opinia" jest, za przeproszeniem, (censored) warta. Idź do ludu i pytaj się o Marka Aureliusza, Sokratesa, Epikura i innych greckich i rzymskich mędrców - motłoch nawet nie będzie wiedział o kim gadasz. Ale powiedz o "mędrcu" Wojtyle a od razu będą wiedzieli co to mądrość bhuahahahaha.
"Od zarania wieków" to człowiek wiedział jak rozmnażać się, prowadzić wojny i tworzyć "Prawdy" - co jedna to głębsza. ;] A Ty, drobny pyle, ośmielasz się zaprzeczać temu perspektywicznemu chaosowi, temu "pandemonium jedynych słusznych prawd" :?: Zwłaszcza w dobie takiego przesytu informacji, Ty mówisz kto jest mądry i co jest mądrością! Ha! Podziwiam takie narcystyczne stanowisko. Ja pisałem tylko o satanizmie, a dokładnie o takim satanizmie jaki ja prezentuję. Widać następuje jakieś "przewartościowanie" skoro satanista potrafi być tak skromny...

Incognito napisał(a):
Jego biografia z którą miałem okazję zapoznać się i w artykułach, i na srebrnym ekranie, była na tyle wyrazista, że szkoda mi czasu na czytanie cokolwiek tego człeczka.

No cóż, ja widziałem taki film animowany Disneya o Mojżeszu, ale nie na tym filmiku oparłem swoją wiedze o starotestamentowych dziejach. Żeby wiedzieć co naprawde czynił Mojżesz lub Jozue, przeczytałem ST. Widać Ty wolisz streszczenia, nawet jeżeli pisane sa być może przez osoby stronnicze. Ja wole oryginały.

Incognito napisał(a):
No proszę, a mnie bawią dzieciaczki nimi zafascynowane. Cóż za przyjemny i zabawny temat, co Rothein?

Za dwa lata kończe trzydziestkę. Przyjme "dzieciaczki" jako komplement, choc nie miałeś okazji oglądać mojej "młodzieńczej" facjaty :D hahahaha

So sie 19, 2006 14:25

Na drugi raz proszę o używanie argumentów nie obelg.

So sie 19, 2006 19:03

Incognito napisał(a):

A co to jest "dobro"? Co to jest dobre życie i właściwa ocena? Rzucasz tutaj sofizmatami, i myślisz żeś zaświecił :D Kto jest powszechnie uznawany za mądrego? A co mnie interesuje opinia anonimowego i amorficznego motłochu! :-D Dlaczego miałbym wybierać pomiędzy Tenzinem Giatso a Nergalem? Ile ma wspólnego duchowy i polityczny przywódca narodu Tybetańskiego z liderem black metalowego bandu :shock: ? W swoich kręgach są poważani. Żaden black metalowiec nie powie że Dalajlama jest mądrzejszy od Nergala, i żaden buddysta nie stwierdzi przeciwnie. Zapytaj współczesnych libertynów kto jest "mądrzejszy" - Sade czy Św. Franciszek. A "powszechna opinia" jest, za przeproszeniem, (censored) warta. Idź do ludu i pytaj się o Marka Aureliusza, Sokratesa, Epikura i innych greckich i rzymskich mędrców - motłoch nawet nie będzie wiedział o kim gadasz. Ale powiedz o "mędrcu" Wojtyle a od razu będą wiedzieli co to mądrość bhuahahahaha.
"Od zarania wieków" to człowiek wiedział jak rozmnażać się, prowadzić wojny i tworzyć "Prawdy" - co jedna to głębsza. ;] A Ty, drobny pyle, ośmielasz się zaprzeczać temu perspektywicznemu chaosowi, temu "pandemonium jedynych słusznych prawd" :?: Zwłaszcza w dobie takiego przesytu informacji, Ty mówisz kto jest mądry i co jest mądrością! Ha! Podziwiam takie narcystyczne stanowisko. Ja pisałem tylko o satanizmie, a dokładnie o takim satanizmie jaki ja prezentuję. Widać następuje jakieś "przewartościowanie" skoro satanista potrafi być tak skromny...

Incognito napisał(a):

No cóż, ja widziałem taki film animowany Disneya o Mojżeszu, ale nie na tym filmiku oparłem swoją wiedze o starotestamentowych dziejach. Żeby wiedzieć co naprawde czynił Mojżesz lub Jozue, przeczytałem ST. Widać Ty wolisz streszczenia, nawet jeżeli pisane sa być może przez osoby stronnicze. Ja wole oryginały.

Incognito napisał(a):
No proszę, a mnie bawią dzieciaczki nimi zafascynowane. Cóż za przyjemny i zabawny temat, co Rothein?

Za dwa lata kończe trzydziestkę. Przyjme "dzieciaczki" jako komplement, choc nie miałeś okazji oglądać mojej "młodzieńczej" facjaty :D hahahaha

Przemawia przez Ciebie rozgoryczenie na otaczajacy swiat.Sadzisz ze zlo rzadzi swiatem ?Do pewnego stopnia pewnie masz racje ,ale zlo jak przekreci srube ludzie zaczynaja sie opamietywac.
Tak wiec zlo nie do konca panuje nad wszystkimi i wszystkim w dzisiejszym swiecie

Po drugie zlo czlowieka wewnetrznie wypala , masz 30 lat i stales sie cynikiem ( z powodu moze doswiadczen losowych ) majac 40 lat albo zlo cie calkowicie rozlozy i staniesz sie klebkiem nerwow , skorupa niezdolna do zadnych uczuc ...albo sie opamiatasz i zaczniesz wierzyc w dobro

......i jeszcze jedno....gdyby zlo w ktoremu tak holdujesz zwyciezylo..dzis nie pisalbys na forum..a pracowalbys za drutami do konca swojego zycia i modlibys sie o szybka smierc..o ile wogole pojawilbys sie na swiecie

Wt sie 22, 2006 1:52

Przemawia przez Ciebie rozgoryczenie na otaczajacy swiat.Sadzisz ze zlo rzadzi swiatem ?Do pewnego stopnia pewnie masz racje ,ale zlo jak przekreci srube ludzie zaczynaja sie opamietywac.
Tak wiec zlo nie do konca panuje nad wszystkimi i wszystkim w dzisiejszym swiecie

Po drugie zlo czlowieka wewnetrznie wypala , masz 30 lat i stales sie cynikiem ( z powodu moze doswiadczen losowych ) majac 40 lat albo zlo cie calkowicie rozlozy i staniesz sie klebkiem nerwow , skorupa niezdolna do zadnych uczuc ...albo sie opamiatasz i zaczniesz wierzyc w dobro

......i jeszcze jedno....gdyby zlo w ktoremu tak holdujesz zwyciezylo..dzis nie pisalbys na forum..a pracowalbys za drutami do konca swojego zycia i modlibys sie o szybka smierc..o ile wogole pojawilbys sie na swiecie

Kolejny piewca jedynej słusznej drogi ! Kompletnie nie zrozumiałeś postu Rotheina , myślisz że sataniści LaVey'a to złoczyńcy ? Mylisz chyba pojęcia nikt tu nie bawi się w niedzielnych satanistów, po prostu różnimy się pod względem zasad etycznych. Jestem relatywistą jak mój kolega Rothein, i dla mnie złem jest negacja swej natury i zaprzeczenie swemu człowieczeństwu i swym naturalnym instynktom na rzecz jakiejś ascezy w postaci 7 grzechów głównych :D Sprowadziłeś satanizm racjonalny do jakichś mordów czy nazizmu, zdecydowanie stwierdzam- nie wiesz czym jest satanizm filozoficzny. Opierasz się na przesądach, stereotypach o niedzielnych satanistach buszujących na cmentarzach. Prosze, zapoznaj się z literaturą satanizmu LaVey i wten czas wygłaszaj swoje herezje.

pzdr

''Kto żyje bez szaleństwa mniej jest rozsądny niż mniema'' François de La Rochefoucauld

Wt sie 22, 2006 7:20

Sprowadziłeś satanizm racjonalny do jakichś mordów czy nazizmu, zdecydowanie stwierdzam- nie wiesz czym jest satanizm filozoficzny

To zobaczylbys co by sie stalo z panstwem w ktorym 90 % wyznawcow bylo filozoficznych satanistow

Wt sie 22, 2006 12:01

Wt sie 22, 2006 13:23

A co by się stało jeżeli mogę zapytać :o

Haos panstwa w najlepszym wypadku

Wt sie 22, 2006 21:27

jarek669 napisał(a):
A co by się stało jeżeli mogę zapytać :o

Haos panstwa w najlepszym wypadku

Widać że nie wiesz o czym piszesz. Już od pierwszego, protekcjonalnego zdania [o goryczy co to rzekomo przezemnie przemawia] widać że rzucasz frazesami. Jakiemu znowu złu ja niby hołduję? :shock: Kłębkiem nerwów się stanę? :lol: Hahaha. Kolejne "obiegowe opinie", zupełnie nieadekwatne do rzeczywistości.

Chaos państwa? Masz na myśli anarchię? Sataniści [CoS, ToS] ludzie zdyscyplinowani i twórczy, a Ty piszesz o jakimś chaosie? Dziwne, bo w naszym katolickim kraiku kroi się nowa konstytucja, która stawia ludzi innych wiar lub tych bez wiary[ateistów] poza margines. Czyżby takich ludzi nie było? A może takich ludzi dopiero ma nie być? Zobacz, jaki kurde ład wprowadzają ci "piewcy bożej łaski i prawdy". Ład TOTALITARNY! 8)

Wt sie 22, 2006 22:02

Widać że nie wiesz o czym piszesz. Już od pierwszego, protekcjonalnego zdania [o goryczy co to rzekomo przezemnie przemawia] widać że rzucasz frazesami. Jakiemu znowu złu ja niby hołduję? Kłębkiem nerwów się stanę? Hahaha. Kolejne "obiegowe opinie", zupełnie nieadekwatne do rzeczywistości

Nie bede dywagowal o Twojej przyszlosci , przekonasz sie sam

Cytuj:
Chaos państwa? Masz na myśli anarchię? Sataniści [CoS, ToS] ludzie zdyscyplinowani i twórczy, a Ty piszesz o jakimś chaosie? Dziwne, bo w naszym katolickim kraiku kroi się nowa konstytucja, która stawia ludzi innych wiar lub tych bez wiary[ateistów] poza margines

No coz, jestes w tej komfortowej sytuacji ze mozesz napisac...o popatrzcie....moja idea jest lepsza....poniewaz wiekszosc normalnych ludzi nie ma ochoty na takie eksperymenty
A dlaczego nie ma ? Ano dlatego ze zlo zawsze prowadzi do wiekszego zla.....i nie ma dobrego zla..jest tylko zle zlo i tyllko rozni sie stopniem szkodliwosci spolecznej ,a zawsze konczy sie hektakombami ludzkich w koncowej fazie

Mozesz napisac ze kradziez lizaka nie jest wiekszym problemem spolecznym i kosciol katolicki popelnia wieksze bledy
Tylko ze na kraziezy lizaka sie zaczyna , pozniej w celu swojego dobrego samopoczucia zatraca sie wszelkie hamulce moralne ..a konczy.....no wlasnie...na czym moze konczyc czlowiek wyznajac ze zlo i szatanizm to dobro dla niego..........w dodatku kiedy wieksza liczba osob podzielalaby jego poglady

Wt sie 22, 2006 23:32

Tylko ze na kraziezy lizaka sie zaczyna , pozniej w celu swojego dobrego samopoczucia zatraca sie wszelkie hamulce moralne

...tylko że na podboju ziem kannanejskich się zaczyna, później w celu dobrego samopoczucia dobrego Boga omija się wszelkie hamulce moralne i morduje się dzieci [Mojżesz], podstępnie zgładza wyznawców innych wyznań[Jozue], uprawia się seks z własnym ojcem [córki Lota], pragnie się zamordować własnego syna [Abraham], anihiluje się w potopie całą ludzkość [JHVH], itd, itd. :D

Cz sie 24, 2006 18:08

gabriel napisał(a):

Tylko ze na kraziezy lizaka sie zaczyna , pozniej w celu swojego dobrego samopoczucia zatraca sie wszelkie hamulce moralne

...tylko że na podboju ziem kannanejskich się zaczyna, później w celu dobrego samopoczucia dobrego Boga omija się wszelkie hamulce moralne i morduje się dzieci [Mojżesz], podstępnie zgładza wyznawców innych wyznań[Jozue], uprawia się seks z własnym ojcem [córki Lota], pragnie się zamordować własnego syna [Abraham], anihiluje się w potopie całą ludzkość [JHVH], itd, itd. :D

Nie bede komentowal tego co piszesz...chociaz w wielu przypadkach mijasz sie z prawda...ale nie o to chodzi

No coz, a co z reszta wszystkich grzechow popelnianych przez ludzi na ziemi ? tj pozostalych 99.9 % przypadkow ?

Czy aby nie dlatego ze istnieje szatan usposobienie zla ?

Ps Co do potopu , to jesli Bog stworzyl czlowieka ma tego go i prawo usmiercac i nie tylko robil to w czasie potopu tylko kazdego dnia umiera setki tys ludzi
Pps.Zobaczymy czy bedziesz taki odwazny w wytykaniu "bledow" Boga jak kiedys staniesz przed jego obliczem

Pt sie 25, 2006 3:47

Gabriel sory, bo wcześniej żle zrozumiałem Twój post. Sądziłem, że jesteś zwolennikiem satanizmu w wersji Rothein :D

Rothein zarzucasz Bogu, że przez niego giną ludzie, a w Jego Imię morduje się, czyni zło. Odpowiedz mi jaką alternatywę daje Szatan? Bo według mnie źle rozumianą wolność, zero zachamowań i w końcu samounicestwienie człowieka.

Pt sie 25, 2006 12:05
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 173 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 12  Następna strona