|
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 5 ] |
|
Jezus. Człowiek, który nie istniał - Opinie o książce
Autor |
Wiadomość |
Anonim (konto usunięte)
|
 Jezus. Człowiek, który nie istniał - Opinie o książce
Właśnie zamówiłam przez internet książkę "Jezus. Człowiek, który nie istniał". Czy ktoś ją już czytał? Jakie macie opinie? Czytałam też, że we Włoszech zrobiła furorę książka "Bajka o Chrystusie" obwieszczająca, że Jezus jest fikcyjną postacią. Ja na razie nie mam zdania, ale jak dostanę książkę i przeczytam, napiszę tu co myślę. Jeśli już czytaliście, podzielcie się wrażeniami.
|
Śr lip 11, 2007 16:04 |
|
|
|
 |
Orion
|
Witam ciebie.
Powiem szczeze, ze autor tej ksiazki sie myli. Jezus zył na Ziemi biblia akurat tutaj mowi prawde. Chciaz poglady moje niektorym moga sie nie podobac to to akurat jest prawda.Nie wszystko co w bibli jest napisane jest prawda.Wiele rzeczy było inaczej.Spotkalem sie z wieloma osobami , ktore mowiły podobnie jak tytuł ksiazki.Tak wiec Jezus był, jest i bedzie.
pozdrowionka
|
Śr lip 11, 2007 16:13 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Rzeczywiście, jest trochę zewnętrznych źródeł historycznych świadczacych o tym, że Jezus rzeczywiście żył na Ziemi [m.in. Swetoniusz, Tacyt, Pliniusz Młodszy etc.], ale że był tym, za kogo uważają go chrześcijanie [czyli człowiekiem-Bogiem] nie ma nic poza dowodem w postaci religii.
|
Śr lip 11, 2007 16:39 |
|
|
|
 |
Kamyk
|
O historyczności Jezusa już istnieje temat  Jeśli to natomiast ma być dyskusja stricte o książce, jak się podoba, to może lepszy byłby dział "Kultura"
|
Śr lip 11, 2007 18:49 |
|
 |
Kamyk
|
Offtop poleciał do Archiwum
|
Cz lip 12, 2007 15:34 |
|
|
|