|
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 8 ] |
|
NA CZYM OPIERA SIE MOJA WIARA
Autor |
Wiadomość |
daga15
|
 NA CZYM OPIERA SIE MOJA WIARA
musze napisac na przygotowanie do bierzmowania na czym opiera sie moja wiara. I nie bardzo wiem jak, chodzi oczywiście o wiare religijna w Boga itd. pomorze ktos prosze ![Uśmiech krzywy ;]](./images/smilies/icon_krzywy.gif)
|
Pn lis 26, 2007 17:32 |
|
|
|
 |
Zencognito
|
 Re: NA CZYM OPIERA SIE MOJA WIARA
daga15 napisał(a): musze napisac na przygotowanie do bierzmowania na czym opiera sie moja wiara.
Chcesz przystąpić do sakramentu dojrzałości chrześcijańskiej, a nawet nie potrafisz sama na pisać na czym Twoja wiara się opiera?
ŻENADA 
|
Pn lis 26, 2007 17:37 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Heh jeżeli ktoś nie wiem na czym opiera sie jego wiara i kimjest Bóg to z całym szacunkiem ale po co ci sakrament bierzmowania?
|
Pn lis 26, 2007 19:40 |
|
|
|
 |
No
|
pewno mamusia kazała...
|
Pn lis 26, 2007 19:50 |
|
 |
kefas_piotr
|
Pomijając problem ortodysleksji, (bo specjalnie nie popełniasz chyba błędów), napisz to co czujesz, czyli dlaczego wierzysz, dlaczego i poco ci sakrament bierzmowania. To co w sercu, to na papierze i będzie dobrze.
Pn lis 26, 2007 21:12 |
|
|
|
 |
WIST
|
Idać za przedmówcami, to niestety nagminne że ludzie przystępując do sakramentu bierzmowania mogą nie wiedzieć w co wierzą i czym właściwie jest ten sakrament.
Natomiast skoro pytanie już padło to spróbuje pomóc, aby przynajmniej to stało się jaśniejsze. Popieram to co napisał kefas_piotr, natomiast bez obrazy, ale mam nadzieje że autorka ma wiare w sercu, bo inaczej to będzie musiała poprostu pozmyślać i straci czas. Wiara to zuafanie, bo ufasz w to że ci którzy wiare Ci przekazali nie mylili się, i tak to zaufanie rozciąga się aż do świadecwa Apostołów. Nie masz dowodów, ale uważasz że wiarygodni ludzie, przekazali Ci wiarygodne informacje. Czujesz wewnętrznie więż z Bogiem, oraz uważasz że jesteś już świadomą Katoliczką gotową na przyjęcie Ducha Swiętego. Świadomym to znaczy że na Msze chodzi się co niedziele, natomiast na samym chodzeniu się nie kończy.
|
Wt lis 27, 2007 0:12 |
|
 |
Kamyk
|
Prosiłbym o zamieszczanie uwag merytorycznych i na temat. W przeciwnym razie będę usuwał, tak jak ostatni post jotena
|
Śr lis 28, 2007 18:45 |
|
 |
przyjaciel Boga
|
Słowo wiara to pojęcie ogólne. Wiara w Boga to wiara w Jego inteligencję i moc oraz w Jego zapewnienia. Aby poznać Boga mamy do tego Pismo Święte które podaje nam przykłady wiary ludzi którzy żyli przed nami. Na tej podstawie i na podstawie obserwacji życia i dzieła stworzenia możemy sobie sami wyrobić swoją prawdziwą wiarę w Boga.
Wiele nauk o Bogu głosił Jezus, zwany Chrystusem, Mesjaszem. Czytając Ewangelię mamy gotowe prawdy o Bogu i życiu oraz jego przykazaniach, czyli dobrych wskazówkach jak można podobać się Bogu.
Każdy sam musi posiadać swoją indywidalną wiarę.
Hebr. 11:3 3. Przez wiarę poznajemy, że światy zostały ukształtowane słowem Boga, tak iż to, co widzialne, nie powstało ze świata zjawisk.
|
Śr lis 28, 2007 20:40 |
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 8 ] |
|
|