|
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 3 ] |
|
Autor |
Wiadomość |
Anonim (konto usunięte)
|
 wierni i niewierni.
Kim są niewierni?
Moim zdaniem w Biblii mamy podany jeden przykład niewiernego. Jest nim Tomasz. Jest napisane "niewierny Tomasz". Tomasz wierzył i przestał wierzyć. Zobaczył Chrystusa i znowu uwierzył. "Niewierny" -napisano.
Ale niewierzący? Czy jest niewiernym ktoś kto mówi " a ja się nie zastanawiam nad wiarą. Ja nie wiem, ja nie mam czasu. Ja robię swoje." - np. jest lekarzem i leczy ludzi. Czy taki człowiek jest NIEWIERNY?
?
Ani nie jest guślarzem ani nikim. Co prawda nigdy nie spotkałam kogoś takiego ale może HIPOTETYCZNIE ktoś taki istnieje. Np. zwłaszcza w Chinach.
|
Pn mar 24, 2008 9:06 |
|
|
|
 |
Radaromontis
|
Ta.
_________________ By wierzyć należy odrzucić wszelki sens, rozsądek i zrozumienie - Marcin Luter.
|
Wt mar 25, 2008 1:56 |
|
 |
0bcy_astronom
|
Co znaczy nie ma czasu się zastanawiać?
Może nie mieć czasu, nie wiem... chodzić do kościoła a nawet się modlić (choć modlić można się prawie zawsze - ja np modle się w drodze na studia bo rano mogę powiedzieć "nie mam czasu klęczeć")
Ale żeby się nie zastanawiać nad wiarą?
Poza tym wierność a wiara to nie do końca to samo.
Ktoś może wierzyć przestać wierzyć i znowu zacząć i on jest niewierny.
Tak jak żona... sypia tylko z tobą potem ma innego a potem znowu tylko ty - ona też jest niewierna.
_________________ I pomyśleć, że na początku był tylko chaos... i komu to przeszkadzało?...
Tomasz Olbratowski.
|
Wt mar 25, 2008 13:12 |
|
|
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 3 ] |
|