|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 15 ] |
|
islam a religie hinduistyczne
Autor |
Wiadomość |
Anonim (konto usunięte)
|
 islam a religie hinduistyczne
Moim zdaniem islam zawsze wygra z całym buddyzmem i hinduizmem.
Pewnego dnia może ich zaatakują. Kto wie co się będzie dalej działo z naszym wielkim kontynentem? A więcej wam nie powiem bo to byłaby już głupota.
|
Cz mar 27, 2008 18:13 |
|
|
|
 |
0bcy_astronom
|
Nie ma silniejszych religii.
_________________ I pomyśleć, że na początku był tylko chaos... i komu to przeszkadzało?...
Tomasz Olbratowski.
|
Cz mar 27, 2008 18:23 |
|
 |
No
|
Ja jednak postawie 5 złotych na buddyzm bo znają kung fu..
|
Cz mar 27, 2008 18:32 |
|
|
|
 |
Radaromontis
|
Podaj jakieś informacje, argumenty za tym, że islam jest najsilniejszy. W przeciwnym wypadku dyskusja nie ma sensu, bo zakończy się na samym:
-Ja uważam, że islam jest najsilniejszy.
-A ja sądzę, że nie.
_________________ By wierzyć należy odrzucić wszelki sens, rozsądek i zrozumienie - Marcin Luter.
|
Cz mar 27, 2008 18:39 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
 ......
Nie - no są jeszcze chrześcijanie. Nie zapomniajmy o tej religii.
Podzieleni w 3 kawałki przynajmniej. Ja najbardziej lubię ewangelików, a prawosławnych nie lubię wcale. Oczywiście na zachodzie katolicyzm i ewangelizm funkcjonują w ramach określonych społeczeństw itp.
Ale eucharystia nigdy mi nic nie mówiła. Natomiast czytanie ewangelii, dzielenie się przemyśleniami to uważałam za cenniejsze. No i życie jakieś takie optymistyczne, zdrowo rozsądkowe.
Czasem zastanawiam się - historycznie należymy do kultury zachodu ale
mentalnie jeden wielki wschód tu jest na codzień. To chyba też dzieło szatana.
Chciałam jeszcze napisać, że to nie jest tak, że szatan jest mocniejszy od Boga. Nie uważam tak. Ale trzeba go docenić. Chociażby dziś spotkałam osobę, która co trochę spada z łózka kiedy śpi. Chcielibyście tak?
Może to choroba a może nie? Często czytamy, że kogoś coś rozjechało jakby na niego jechało itp. Trzeba się trochę też tym czy owym przejąć bo
później jest jak jest.
I tyle. Ja sama dziś nie wiem ile winy jest mojej w tym wszystkim, a ile nie. Zawsze uważałam, że jestem bardzo inteligentną osobą, a tymczasem życie wbija mi po prostu noże w plecy. To nie fair. Być może to czas, że trzeba zrozumieć, że nie każdy ma tyle sprytu co my i jedyne co może to nas zadźgać. Mam na myśli ludzi. Bo ja obrywam od ludzi przeważnie. Oczywiście za nic. Za to, że sobie ze mną nie radzą
Tyle.
|
Cz mar 27, 2008 18:40 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
 ...
Cytuj: historycznie należymy do kultury zachodu ale mentalnie jeden wielki wschód tu jest na codzień. No - słowanie tworzyli 3 grupy:zachodnią, środkową i wschodnią. Ci wschodni są najgłupsi, nie? Najmądrzejsi są zachodni. Chrześciajństwo zresztą też się lało w historii. Nie tylko islam zaraz. Ruscy i wojny krzyżowe. Może kiedyś chrześcijanie ruszą na islam znowu? Ale raczej stawiałabym, że islam pójdzie lać słabszych, a wy? Islam - mam tu na myśli Turków. Jakoś tak cicho siedzą... ciekawe czemu? Pa. [/quote]
|
Cz mar 27, 2008 18:46 |
|
 |
Radaromontis
|
Kod: No i życie jakieś takie optymistyczne, zdrowo rozsądkowe. To dlaczego co chwila stawiasz takie smutne minki? Kod: To chyba też dzieło szatana. Wszędzie widzisz szatana. Może on po prostu jest w tobie? Kod: Chciałam jeszcze napisać, że to nie jest tak, że szatan jest mocniejszy od Boga. Nie uważam tak. Ale trzeba go docenić. Bóg ponoć jest wszechmogący, ma możliwość zniszczenia szatana samym słowem. Kod: Chociażby dziś spotkałam osobę, która co trochę spada z łózka kiedy śpi. Chcielibyście tak? Ona spada z łóżka, ja śmieję się przez sen, a ty jesteś opętana. Każdy ma jakieś schorzenie. Kod: I tyle. Ja sama dziś nie wiem ile winy jest mojej w tym wszystkim, a ile nie. Zawsze uważałam, że jestem bardzo inteligentną osobą, a tymczasem życie wbija mi po prostu noże w plecy. To nie fair. Być może to czas, że trzeba zrozumieć, że nie każdy ma tyle sprytu co my i jedyne co może to nas zadźgać. Mam na myśli ludzi. Bo ja obrywam od ludzi przeważnie. [b]Oczywiście za nic.[/b] Za to, że sobie ze mną nie radzą Smuteczek
Prawdopodobnie za twoje pyszałkowate, chamskie zachowanie, zabobonność, krzywe poglądy, obrażanie innych, wywyższanie się i nieskładne rozumowanie.
_________________ By wierzyć należy odrzucić wszelki sens, rozsądek i zrozumienie - Marcin Luter.
|
Cz mar 27, 2008 18:49 |
|
 |
Radaromontis
|
Kod: No - słowanie tworzyli 3 grupy:zachodnią, środkową i wschodnią. Ci wschodni są najgłupsi, nie? Najmądrzejsi są zachodni.
Chrześciajństwo zresztą też się lało w historii. Nie tylko islam zaraz. Ruscy i wojny krzyżowe. Może kiedyś chrześcijanie ruszą na islam znowu? Ale raczej stawiałabym, że islam pójdzie lać słabszych, a wy? Islam - mam tu na myśli Turków. Jakoś tak cicho siedzą... ciekawe czemu? Pa.
Wojny nie na tym froncie się szykują. A już na pewno nie na tle religijnym. Wojny nie są powodowane przez kłótnie religijne. To jest jedynie pretekst.
P.S. A ty dalej z tymi stereotypami: zachód - geniusze, wschód - idioci.
|
Cz mar 27, 2008 18:50 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
 ......
Cytuj: Wszędzie widzisz szatana. Może on po prostu jest w tobie? Wątpię. Oczywiście jest to możliwe teoretycznie , ale praktycznie ..? Obawiam się, że nie ma czego szukać we mnie. Czego? Postraszyć mnie? Ja też mogę postraszyć jego. Mam nawet taki kod dla mnie. Jak go tylko wykrzyknę wyczuwam, że jest cicho. Czasem można go powiedzieć w myślach -3 słowa a czasem będę musiała je głośno wykrzyknąć pewnie (gdzieś w środku ciemnego lasu). I jeszcze można walnąć pięścią w stół (jak jest). Reszty wam nie mogę powiedzieć. Siedzicie tu latami pewnie jak znam życie, a nie umiecie doczytać sobie tylu rzeczy. Poza tym trzeba mieć wiarę w różne rzeczy, żeby się umieć bronić. A wy macie moją wiarę? Przecież nie. Każdy ma przecież swoją wiarę. Ja mam swoją wiarę, swój rozum i robię tak, żeby mieć pewność, ze będzie OK. A jak nie będzie? Tak widocznie musiało być i trzeba się z tym pogodzić. I tyle wam powiem. [/quote]
|
Cz mar 27, 2008 18:58 |
|
 |
Kamyk
|
Jeśli ten temat również się rozjedzie, to również zostanie zamknięty
|
Cz mar 27, 2008 19:03 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
 ...
Cytuj: Wojny nie na tym froncie się szykują. A już na pewno nie na tle religijnym. Wojny nie są powodowane przez kłótnie religijne. To jest jedynie pretekst.
Masz rodzinę w USA a nie wiesz, że dla islamu są wielkim szatanem. Ale z ciebie [...]. No ale cóz... za głupotę się nie idzie do piekła. Ale za brak wiary tak. Wolę się więc z tobą nie zadawać. Wiesz - dwie ręce sprawne to jednak nie to samo co jedna. Nawet i prawa.
[...]. Jak będziesz miał laskę bożą to się logicznie sam domyślisz. A jak nie to jesteś [...] ( i takim cię zapamiętam).
Pa.
[...] - wyedytowane za chamskie odzywki. Kamyk
|
Cz mar 27, 2008 19:06 |
|
 |
0bcy_astronom
|
zaraz... wspomnienia z przedszkola...
XYZ... coś mi się wydaje, że trollujesz a nie dyskutujesz.
_________________ I pomyśleć, że na początku był tylko chaos... i komu to przeszkadzało?...
Tomasz Olbratowski.
|
Cz mar 27, 2008 19:08 |
|
 |
Radaromontis
|
Kod: Wątpię. Oczywiście jest to możliwe teoretycznie , ale praktycznie ..? Obawiam się, że nie ma czego szukać we mnie. Czego? Postraszyć mnie? Ja też mogę postraszyć jego. Mam nawet taki kod dla mnie. Jak go tylko wykrzyknę wyczuwam, że jest cicho. Czasem można go powiedzieć w myślach -3 słowa a czasem będę musiała je głośno wykrzyknąć pewnie (gdzieś w środku ciemnego lasu). I jeszcze można walnąć pięścią w stół (jak jest). Reszty wam nie mogę powiedzieć. Siedzicie tu latami pewnie jak znam życie, a nie umiecie doczytać sobie tylu rzeczy. Poza tym trzeba mieć wiarę w różne rzeczy, żeby się umieć bronić. A wy macie moją wiarę? Przecież nie. Każdy ma przecież swoją wiarę. Ja mam swoją wiarę, swój rozum i robię tak, żeby mieć pewność, ze będzie OK. A jak nie będzie? Tak widocznie musiało być i trzeba się z tym pogodzić. I tyle wam powiem. Jesteś chora. Kod: Masz rodzinę w USA a nie wiesz, że dla islamu są wielkim szatanem. Ale z ciebie palant. No ale cóz... za głupotę się nie idzie do piekła. Ale za brak wiary tak. Wolę się więc z tobą nie zadawać. Wiesz - dwie ręce sprawne to jednak nie to samo co jedna. Nawet i prawa. I tu 3 słowa do ciebie, ale jesteś za głupi żebym ci je mogła napisać. Jak będziesz miał laskę bożą to się logicznie sam domyślisz. A jak nie to jesteś baranem ( i takim cię zapamiętam). Pa.
Jak zwykle powtarzasz swoje bezsensowne blabla.
|
Cz mar 27, 2008 19:08 |
|
 |
0bcy_astronom
|
A ty lewie też nie jesteś lepszy, zamiast pozwolić żeby to po tobie spłynęło bo ewidentnie widać trollowanie lub jakieś niepotrzebne irracjonalne obrażanie musisz szybko odszczekać czymś w stylu "jesteś chora"
Czy po twoim odpowiedzeniu czujesz się lepiej?
Czy odzyskałeś poczucie własnej wartości?
Czy po odszczeknięciu czujesz się lepszy od xyz czy do niej bardziej podobny?
Tomasz Olbratowski.
|
Cz mar 27, 2008 19:19 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
 ...
Miałam się w ogóle z tobą nie zadawać. Ameryka jest wielkim Szatanem dla islamu, a oni dla nich są łakomym kąskiem ekonomicznym - tyle. Co jednak zostanie z USA za następnych 100 lat - kto to wie? Czy może zostać coś złożone z tylu kultur? Nie wiem. Na razie są silni, ale co będzie dalej? Zależy czy kolejny wynalazek czy ich kolejna wojna. Bo na starym kontynencie jakoś na wojnę się nie zapowiada. Choć znam jednego islamistę, który uważa niezbicie, że niebawem cała Europa zacznie się i tak lać 
|
Cz mar 27, 2008 19:20 |
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 15 ] |
|
|