|
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 8 ] |
|
dzisiejsze pieczęcie kościelne
Autor |
Wiadomość |
anchbis
|
 dzisiejsze pieczęcie kościelne
Dzień dobry,
w niniejszym wątku chciałam was zapytać jak wyglądają dzisiejsze pieczęcie kościelne i co na nich jest. Głownym powodem mojego zapytania jest sprawdzenie czy Kościół dziś i w czasie wieków jest mądrzejszy od starożytnych Egipcjan do momentu zanim nie oszaleli oczywiście. Być może jednak pieczęcie kościelne zmieniały się z wiekami - w jaki sposób? - być może jest to oznaka szaleństwa Kościoła jakaś?
|
Wt gru 01, 2009 0:00 |
|
|
|
 |
meritus
|
 Re: dzisiejsze pieczęcie kościelne
Pieczęć kościelna wygląda jak zwykła pieczątka  Często jest to taka pieczątka sprzed lat wymagająca użycia poduszki z tuszem. 
|
Wt gru 01, 2009 0:34 |
|
 |
0bcy_astronom
|
Ja też się często zastanawiam, czy poczta polska jest w rozwoju dalej niż starożytny Egipt. Na poczcie też mają pieczątki.
_________________ I pomyśleć, że na początku był tylko chaos... i komu to przeszkadzało?...
Tomasz Olbratowski.
|
Wt gru 01, 2009 1:40 |
|
|
|
 |
meritus
|
w Egipcie tempo mieli zapewne lepsze w okresie świątecznym  w każdym bądź razie pieczęcie przeżytkiem nie są, wszystkie urzędy i firmy stosują pieczątki na wszystkich istotnych dokumentach, co świadczy o ich oryginalności
|
Wt gru 01, 2009 1:42 |
|
 |
CzlowiekBezoCZU
|
A ja mam w robocie swoja pieczątkę i na niej napis "Z upoważnienia Prezydenta Miasta" i moje nazwisko i imię. Chcielibyście taką mieć przybitą na swoich papierkach hehe.
|
Wt gru 01, 2009 22:55 |
|
|
|
 |
Owieczka_in_black
|
Nie szczuj nas, Człowieku, bo Cię papierkami zasypiemy 
_________________ Za snem tęskniąc pisarz przytula butelkę,
Tak, jakby spirytus mógł mu dodać ducha.
Słowa - kiedyś wielkie - stały się niewielkie;
Choćby wykrzyczanych - mało kto dziś słucha.
/Jacek Kaczmarski/
|
Wt gru 01, 2009 23:25 |
|
 |
nieja
zbanowany na stałe
|
anchbis napisał(a): w niniejszym wątku chciałam was zapytać jak wyglądają dzisiejsze pieczęcie kościelne i co na nich jest. Głownym powodem mojego zapytania jest sprawdzenie czy Kościół dziś i w czasie wieków jest mądrzejszy od starożytnych Egipcjan do momentu zanim nie oszaleli oczywiście. Dobra, powiedz od razu jaki dokument kościelny chcesz sfałszować? 
|
Śr gru 02, 2009 8:31 |
|
 |
WIST
|
Cytuj: w niniejszym wątku chciałam was zapytać jak wyglądają dzisiejsze pieczęcie kościelne i co na nich jest. Głownym powodem mojego zapytania jest sprawdzenie czy Kościół dziś i w czasie wieków jest mądrzejszy od starożytnych Egipcjan do momentu zanim nie oszaleli oczywiście. Być może jednak pieczęcie kościelne zmieniały się z wiekami - w jaki sposób? - być może jest to oznaka szaleństwa Kościoła jakaś? Filozofko, opamiętaj się.
_________________ Pozdrawiam
WIST
|
Śr gru 02, 2009 11:01 |
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 8 ] |
|
|