Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Śr sie 27, 2025 0:05

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 8 ] 
 Dzieło i osoba Jezusa Chrystusa 
Autor Wiadomość

Post Dzieło i osoba Jezusa Chrystusa
Kim jest Jezus i jakie było i jest Jego dzieło? Proszę o szczerą odpowiedź.

Cz cze 03, 2004 14:49

Jezus jest jedynym Bogiem, drugą z trzech Osób w których Bóg istnieje - Synem Bożym, który zszedł do ludzi, przyjął ciało ludzkie, po to by w tym ciele dokonać dzieła zbawienia:
odkupienia grzechów ludzi - przez śmierć
pokonania śmierci - przez zmartwychwstanie

So cze 05, 2004 5:21

Zgadzam się z tym jednak to jest tylko część prawdy, obecnie jestPismo, mmożemy też osobiście do Niego przychodzić zanosić nasze modlitwy,
orędownikiem i wstawia się za nami przed Ojcem, jak mówi Pismo wszak to do Niego zwracali się apostołowie i w Jego imieniu czynili cuda,
jest też nazwany kamieniem węgielnym, co to oznacza?

Śr cze 09, 2004 21:18

Jezus był, czego nie da się ukryć, postacią historyczną. Takich ludzi jak ona wtedy i dziś jest bardzo wiele. Gdyby Jezus żył w dzisiejszych czasach pewnie wykrzykiwałby swoje nauki na jakimś rogu w Chicago. A i tak szybko pewnie by go zamknięto w szpitalu psychiatrycznym. 2000 lat temu takich krzykaczy też było wielu, ale Jezusowi jako jedynemu z niewielu się udało.

So cze 12, 2004 11:09
Zobacz profil WWW

Jezus wczoraj, dziś, na zawsze. On przychodzi codziennie do nas i pochyla sie nad kazdym osobiscie. Pragnie abysmy doswiadczali Jego milosci. Tak nas ukochal, ze juz 2000 lat temu umarz za mnie i za Ciebie. Kocha Ciebie osobiscie i nie moze o Tobie zapomniec. Cokolwiek bys robil On kocha Ciebie jeszce bardziej i coraz bardziej przytula do Swego serca. I mowi wlasnie teraz Tobie ze On nic nie chce od Ciebie tylko to abys pozwolil mu sie ukochac. Tym wlasnie jest dla mnie Jezus. Miloscie ponad wszytsko. :)

So cze 12, 2004 15:50
Zobacz profil WWW

Wladimir napisał(a):
Jezus był, czego nie da się ukryć, postacią historyczną. Takich ludzi jak ona wtedy i dziś jest bardzo wiele. Gdyby Jezus żył w dzisiejszych czasach pewnie wykrzykiwałby swoje nauki na jakimś rogu w Chicago. A i tak szybko pewnie by go zamknięto w szpitalu psychiatrycznym. 2000 lat temu takich krzykaczy też było wielu, ale Jezusowi jako jedynemu z niewielu się udało.
Ciekawe, że ludzie znający historię i obyczaje tamtych czasów takich "mądrości" by nie napisali... ;-)

Jezus - krzykacz; dobre sobie... ;-)

Pozdrawiam

Pn sie 11, 2008 21:30

jest też nazwany kamieniem węgielnym, co to oznacza?

Oznacza to że jest Fundamentem, na którym ty i ja możemy budować swoje życie. Mimo że większosć ludzi odrzuca Jezusa, jesteś zaproszony, aby ten odrzucony Kamień, przyjąć i na nim budować.

Jednocześnie, kazdy kto odrzuca Jezusa i nie chce budować swego życia na Nim, wybiera śmierć i ciemność.

Łk 20, 17-19
On zaś spojrzał na nich i rzekł: "Cóż więc znaczy to słowo Pisma: Właśnie ten kamień, który odrzucili budujący, stał się głowicą węgła? Każdy, kto upadnie na ten kamień, rozbije się, a na kogo on spadnie, zmiażdży go".
W tej samej godzinie uczeni w Piśmie i arcykapłani chcieli koniecznie dostać Go w swoje ręce, lecz bali się ludu. Zrozumieli bowiem, że przeciwko nim skierował tę przypowieść.

Pozdr
Dabar

[color=#8000FF][b]Zawsze gdy wygrywałem dyskusję, traciłem jedną duszę[/b][/color]

Wt sie 12, 2008 15:23
Moderator

Panowie, prywatę możecie przenieść na PW!
Póki co ja przeniosłem do Archiwum.

(J 8, 32b)

Wt sie 12, 2008 20:51
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 8 ]