|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 8 ] |
|
Dzieło i osoba Jezusa Chrystusa
Autor |
Wiadomość |
krzewiciel
|
 Dzieło i osoba Jezusa Chrystusa
Kim jest Jezus i jakie było i jest Jego dzieło? Proszę o szczerą odpowiedź.
_________________ "lecz ja będę oczekiwał Pana, Boga mojego zbawienia" Micheasz 7.7
|
Cz cze 03, 2004 14:49 |
|
|
|
 |
motek
|
Jezus jest jedynym Bogiem, drugą z trzech Osób w których Bóg istnieje - Synem Bożym, który zszedł do ludzi, przyjął ciało ludzkie, po to by w tym ciele dokonać dzieła zbawienia:
odkupienia grzechów ludzi - przez śmierć
pokonania śmierci - przez zmartwychwstanie
|
So cze 05, 2004 5:21 |
|
 |
krzewiciel
|
Zgadzam się z tym jednak to jest tylko część prawdy, obecnie jestPismo, mmożemy też osobiście do Niego przychodzić zanosić nasze modlitwy,
orędownikiem i wstawia się za nami przed Ojcem, jak mówi Pismo wszak to do Niego zwracali się apostołowie i w Jego imieniu czynili cuda,
jest też nazwany kamieniem węgielnym, co to oznacza?
_________________ "lecz ja będę oczekiwał Pana, Boga mojego zbawienia" Micheasz 7.7
|
Śr cze 09, 2004 21:18 |
|
|
|
 |
Wladimir
|
Jezus był, czego nie da się ukryć, postacią historyczną. Takich ludzi jak ona wtedy i dziś jest bardzo wiele. Gdyby Jezus żył w dzisiejszych czasach pewnie wykrzykiwałby swoje nauki na jakimś rogu w Chicago. A i tak szybko pewnie by go zamknięto w szpitalu psychiatrycznym. 2000 lat temu takich krzykaczy też było wielu, ale Jezusowi jako jedynemu z niewielu się udało.
_________________ Wladimir
wil@poczta.onet.pl
www.spozyj.piwko.pl
|
So cze 12, 2004 11:09 |
|
 |
Daidoss
|
Jezus wczoraj, dziś, na zawsze. On przychodzi codziennie do nas i pochyla sie nad kazdym osobiscie. Pragnie abysmy doswiadczali Jego milosci. Tak nas ukochal, ze juz 2000 lat temu umarz za mnie i za Ciebie. Kocha Ciebie osobiscie i nie moze o Tobie zapomniec. Cokolwiek bys robil On kocha Ciebie jeszce bardziej i coraz bardziej przytula do Swego serca. I mowi wlasnie teraz Tobie ze On nic nie chce od Ciebie tylko to abys pozwolil mu sie ukochac. Tym wlasnie jest dla mnie Jezus. Miloscie ponad wszytsko. 
|
So cze 12, 2004 15:50 |
|
|
|
 |
mcfunthomas
|
Witam
Wladimir napisał(a): Jezus był, czego nie da się ukryć, postacią historyczną. Takich ludzi jak ona wtedy i dziś jest bardzo wiele. Gdyby Jezus żył w dzisiejszych czasach pewnie wykrzykiwałby swoje nauki na jakimś rogu w Chicago. A i tak szybko pewnie by go zamknięto w szpitalu psychiatrycznym. 2000 lat temu takich krzykaczy też było wielu, ale Jezusowi jako jedynemu z niewielu się udało. Ciekawe, że ludzie znający historię i obyczaje tamtych czasów takich "mądrości" by nie napisali...
Jezus - krzykacz; dobre sobie...
Pozdrawiam
_________________ Indifference of the GOoD is enough for the EviL to succeed
|
Pn sie 11, 2008 21:30 |
|
 |
Dabar
|
krzewiciel napisał(a): jest też nazwany kamieniem węgielnym, co to oznacza?
Oznacza to że jest Fundamentem, na którym ty i ja możemy budować swoje życie. Mimo że większosć ludzi odrzuca Jezusa, jesteś zaproszony, aby ten odrzucony Kamień, przyjąć i na nim budować.
Jednocześnie, kazdy kto odrzuca Jezusa i nie chce budować swego życia na Nim, wybiera śmierć i ciemność.
Łk 20, 17-19 On zaś spojrzał na nich i rzekł: "Cóż więc znaczy to słowo Pisma: Właśnie ten kamień, który odrzucili budujący, stał się głowicą węgła? Każdy, kto upadnie na ten kamień, rozbije się, a na kogo on spadnie, zmiażdży go". W tej samej godzinie uczeni w Piśmie i arcykapłani chcieli koniecznie dostać Go w swoje ręce, lecz bali się ludu. Zrozumieli bowiem, że przeciwko nim skierował tę przypowieść.
Pozdr
Dabar
_________________ [color=#8000FF][b]Zawsze gdy wygrywałem dyskusję, traciłem jedną duszę[/b][/color]
|
Wt sie 12, 2008 15:23 |
|
 |
szumi
Moderator
|
Panowie, prywatę możecie przenieść na PW! Póki co ja przeniosłem do Archiwum.
_________________ Η αληθεια ελευθερωσει υμας...
Veritas liberabit vos...
Prawda was wyzwoli...
(J 8, 32b)
|
Wt sie 12, 2008 20:51 |
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 8 ] |
|