Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Cz sie 07, 2025 1:11

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 11 ] 
 ,niewielu katolików,polaków,ludzi honoru,pracowitości,walki, 
Autor Wiadomość

Post ,niewielu katolików,polaków,ludzi honoru,pracowitości,walki,
w tak wiele miejsc uderzył wróg (nie tylko w te najczulsze!), z tak wielką siłą...Popatrzmy na dekalog. Każde przykazanie zostaje modernizowane przez współczesnych ideologów...Jaki autorytet, szacunek mają rodzice, nauczyciele, księża, ludzie starsi? Najniebezpieczniejsze jest wydarcie autorytetów - wyznaczonych przez Pana Boga jako strażników NAUKI!
Następnym podkopem jest wprowadzana tzw. poprawność zachowania! To efekt tego pierwszego boju ww.!Efekt już widoczny!!!
Czy nie przebija z tego tekstu fatalizm?
-Ale co jest ważniejsze? Prawda, czy nie zwracanie uwagi na grzech, wypaczenia, fałszowanie prawd ewangelicznych...
Nie mam wątpliwości,że wygra Chrystus!TAK MÓWI EWANGELIA.
Oby wspólnota wiernych CHrystusowi była jak najliczniejsza i obyśmy od jutra żyli z jeszcze większą tego nadzieją :)
KTÓŻ JAK BÓG!

So sty 24, 2009 22:41

Jeśli chciałeś by cie nie zrozumiano to ci się udało...

So sty 24, 2009 22:48

Post Re: ,niewielu katolików,polaków,ludzi honoru,pracowitości,wa
domin napisał(a):
...Jaki autorytet, szacunek mają rodzice, nauczyciele, księża, ludzie starsi? Najniebezpieczniejsze jest wydarcie autorytetów - wyznaczonych przez Pana Boga jako strażników NAUKI!
Następnym podkopem jest wprowadzana tzw. poprawność zachowania! To efekt tego pierwszego boju ww.!Efekt już widoczny!!!
Czy nie przebija z tego tekstu fatalizm?

Racja bez autorytetów człowiek jest tylko zwierzęciem i tak też się zachowuje. Mamy tego wiele przykładów. W historii wiele takich zwierząt posiadło władzę. Na szczęście nie było wtedy jeszcze broni masowej zagłady . Teraz broń jest , a i zwierząt nie brakuje.

N sty 25, 2009 1:02

Sewerynie, a od kiedy to zwierzeta posiadaja wolna wole, moze podasz mi przyklad, ja niestety z obserwacji na razie dwoch tygrysow miniaturowych nic takiego nie widze, prosze o konkrety...

Jezu ufam Tobie!

N sty 25, 2009 13:13

I sewerynie przeczysz sam sobie. Bo to ty w kilku tematach z uporem maniaka twierdzisz, że człowiek to nie zwierze...

...i nadejdzie dzień, kiedy powróci Jedyny. I znów rozlegnie się dźwięk Sarenetha...

N sty 25, 2009 13:25

Sewerynie, a od kiedy to zwierzeta posiadaja wolna wole, moze podasz mi przyklad, ja niestety z obserwacji na razie dwoch tygrysow miniaturowych nic takiego nie widze, prosze o konkrety...

Zależy co rozumiesz przez wolną wolę...

N sty 25, 2009 14:34
Moderator

To nie jest temat o tym, jak dani użytkownicy tego forum postrzegają człowieka - zwierzę - niezwierzę!
Sewerynie, to jest oficjalne ostrzeżenie, za pisanie nie na temat! Pojawia się to w prawie każdym temacie w jakim się wypowiadasz! Proszę nie mieszać wątków! Wszystko ma swoje miejsce!

(J 8, 32b)

N sty 25, 2009 19:39

Post Chętnych do rzeczowej dyskusji zapraszam na cd..
Uważam że Szatan uderzył w ostatnich latach w wartości dotąd uznawane za fundamenty wiary chrześcijańskiej w bardzo chytry i okrutny sposób.
Poddając analizie dekalog zwróćmy uwagę które z przykazań do pół wieku temu jasne i przejrzyste dziś nie jest wypaczone lub wręcz zastąpione antywartością.
I przykazanie zastępuje przekonanie że MAMONA to naj rzecz! Jeśli dla materii pozostawiamy Pana daleko.....
Tak analizując dekalog doszedłem do wniosków zaskakujących, ale na miłość Boską nie DO BEZNADZIEJI!
"Dla chrześcijanina nie ma sytuacji bez wyjścia!Chrześcijanin jest człowiekiem nadzieji"-JP2 na Westerplatte.
Chodzi o zdanie sobie sprawy z siły przeciwnika,bez lekceważenia go,ale i bez fatalizmu,ponieważ jeśli Bóg z nami, któż przeciwko nam!
Mamy wolną wolę,ale czy nie widać,że ktoś chce pod płaszczykiem lansowanej poprawności narzucić zależność od np.Wielkiego Brata?

N lut 01, 2009 22:44
Post Re: Chętnych do rzeczowej dyskusji zapraszam na cd..
domin napisał(a):
Uważam że Szatan uderzył w ostatnich latach w wartości dotąd uznawane za fundamenty wiary chrześcijańskiej w bardzo chytry i okrutny sposób.
Poddając analizie dekalog zwróćmy uwagę które z przykazań do pół wieku temu jasne i przejrzyste dziś nie jest wypaczone lub wręcz zastąpione antywartością.
I przykazanie zastępuje przekonanie że MAMONA to naj rzecz! Jeśli dla materii pozostawiamy Pana daleko.....
Tak analizując dekalog doszedłem do wniosków zaskakujących, ale na miłość Boską nie DO BEZNADZIEJI!
"Dla chrześcijanina nie ma sytuacji bez wyjścia!Chrześcijanin jest człowiekiem nadzieji"-JP2 na Westerplatte.
Chodzi o zdanie sobie sprawy z siły przeciwnika,bez lekceważenia go,ale i bez fatalizmu,ponieważ jeśli Bóg z nami, któż przeciwko nam!
Mamy wolną wolę,ale czy nie widać,że ktoś chce pod płaszczykiem lansowanej poprawności narzucić zależność od np.Wielkiego Brata?

A ja uważam ze nic stać się nie może temu co ufa Miłości Boga ;

...."..-Każdy z was ma możność przyzwania Mnie, swego Boga ,a wtedy przybędę z pośpiechem , aby ogniem Moim ogrzać was. Pragnę wypełnić pustkę waszego świata – materią Mojej Obecności.

...-Właśnie dlatego, żeście tak słabi, grzeszni, bezbronni, chorzy i cierpiący, dlatego Miłość Moja spieszy ,by was wspomagać!

...Bo to jest walka Moja o was , o szczęście każdego z was, a wy dzieci Moje , kochani bezgranicznie jesteście i dla Mnie bezcenni , warci przelanej Krwi Boga.

....-Bez miary i bez kresu jest Miłość Boga do swego małego , bezbronnego , nieszczęśliwego dziecka- człowieka.”...

Cytat z www.annapisze.republika.pl

Pn lut 02, 2009 2:05

Racja bez autorytetów człowiek jest tylko zwierzęciem i tak też się zachowuje. Mamy tego wiele przykładów. W historii wiele takich zwierząt posiadło władzę. Na szczęście nie było wtedy jeszcze broni masowej zagłady . Teraz broń jest , a i zwierząt nie brakuje.

Co, jako człowiek, nazywasz zwierzęciem?

Skąd wiesz, że jakiekolwiek zwierze kiedykolwiek posiadało władzę?

Wt lut 10, 2009 0:32

Staroswiecki przypominam że ten temat nie dotyczy zwierząt, a jak poszukasz to znajdziesz dyskusje z których ta wypowiedz bezpośrednio się wywodzi. Prosze zatem powstrzymać sie od offtopów.

Wt lut 10, 2009 0:46
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 11 ]